Världens äldsta hund

5kommentarer

Bella som var en labradorkorsning levde i 29 år.innan hon avled av en hjärtattack. Världens äldsta levande hund är en den 21-åriga tiken Chanel som bor med sin matte i New York. Enda problemet med hunden är att den har grå starr men matte har specialbeställt ett par glasögon som gör seendet bättre för den lilla taxen. I Serige finns det 729.000 hundar och enligt Apoteket så såldes det djurläkemedel för 177 miljoner kronor 2008. 72 procent av alla hundägare har i en undersökning uppgett att deras hund lider eller har lidigt av besvär det senaste året. Undrar om hundar är mera sjuka idag? Eller är det så att vi till vilket pris som ska få våra hundar att leva så länge som möjligt.
 
Medellivslängden på en Grosser är ca 12 år.
 
Solen tittade fram idag
regnet också!
 
:-)

5 kommentarer

Selma

12 Nov 2012 18:59

Det finns ett rätt obehagligt drag att man behandlar mer och mer hos djuren. Jag tror att djurhållningen på en del sätt var sundare förr.

Ailas

12 Nov 2012 19:02

Vilken fin bild! Me like... :)

Min Sotis börjar komma lite upp i åren, så jag tycker inte om att diskutera ålder hos djur. Vi får se den stora glädjen de skänkt oss under tiden de fanns hos oss, kanske.

Hoppas att du har det bra!
Kram

Anonym

12 Nov 2012 20:29

Oj vad gammal en hund kan bli. Min käre Snoddas som jag har en bild på i min blogg under OM mig är nu 13. Min förste Snoddas som såg exakt lika ut vart 18 år.
Man älskar sina djur. Villken fin bild du har. Sååå fin.
Ha en jättefin kväll från bustanten annechristine!

soffie

12 Nov 2012 20:57

oj så gammal en hund kan bli å va vacker bild på din fina hund. intressant fakta.kramen

AnnaKK

13 Nov 2012 08:18

Fågelhund...? :-D

Vår är nog också ungefär lika ofarlig för höns, skulle jag tro - men han är faktiskt duktig på att spåra upp skadskjutna änder, om det skulle behövas. Men apportera dem i vatten får nån annan göra... <:-)

Vår första hund lät vi leva alldeles för länge - men det förstod vi inte riktigt förrän i efterhand. :-/ Han var hur skruttig som helst de sista åren, men vi tyckte hela tiden att "det går nog ett tag till"... Och det gjorde det ju, men så värst mycket livskvalitet hade han ju inte på slutet. Men vi hade så himmelens svårt att tänka oss att kunna vara utan honom! Och den sortens egoism (eller vad man ska kalla det) är nog väldigt vanlig hos djurägare överlag... Och jag är helt övertygad om att medelåldern hålls uppe till stor del beroende på det. Men givetvis också för att djursjukvården idag är ungefär lika bra som sjukvården för oss människor . :-)





Kommentera

Publiceras ej