Rökförbud i Karlskrona kommun

3kommentarer

Under 2013 vill Karlskrona kommun införa rökförbud för alla verksamheter liksom alla förtroendevalda. Förbudet gäller så väl arbetstid som raster, endast lunchen som då ej är betald arbetstid blir undantaget. Kommunen har vid ett flertal tillfällen under åren lyft frågan och tagit upp riskerna med rökning. Det som är mycket possitivt i detta förslaget är att kommunen kommer att satsa 1.1 miljoner till vikarierkostnader så att de som nu vill kan få gratis hjälp med att sluta röka under arbetstid.
Jag hoppas att många kommer att nappa på detta förslag, för jag vet hur lycklig och så mycket bättre man mår om man slutar att röka eftersom jag själv varit en rökare. Det var 20 år sedan jag tog mitt sista bloss, jag har inte en stor kappsäck med sparade pengar för det, men jag har betydligt bättre hälsa och mina barnbarn slipper lukta på en inrökt farmor/mormor.  Något som jag stör mig på när det gäller rökare är att de ska stå precis i ingången och röka, det ryker in och man är tvungen att få i sig deras rök för att kunna passera. Nu är detta inget jag börjat störa mig på sedan jag själv blev rökfri. Jag gick alltid iväg och rökte för att andra inte skulle behöva röka ofrivilligt. Jag hoppas att så många som möjligt tar denna chansen när de blir erbjudna, även om man inte tror det själv att man klarar att lägga av så vet jag att man klarar det med hjälp av arbetskamrater och andra personer som finns runt omkring en.
 
 
 
Vad tycker du!
Är det kommunens sak att lägga sig i!
Rätt eller fel?
 
 
Jag önskar alla rökare i kommunen som vill
lycka till
med att bli rökfria under 2013.
 
Med detta så önskar jag alla en trevlig fredag :-)

3 kommentarer

♥ Carina ♥

16 Nov 2012 16:50

Om jag säger så här... jag gråter inte över rökförbud. Tycker det blev sååå skönt när det infördes på krogen. Nu kan man komma hem utan att lukta inpyrd rök då man varit ute en kväll ;)
Sedan kan jag förstå om rökare känner sig "jagade"
Kram och trevlig kväll!

soffie

17 Nov 2012 20:47

jag gillar att man ej får röka inne på krogar å så,men jag tycker man ska få röka ute å även om man bara har en rast nu är jag en icke rökare kan ta en cigg på nån fest ibland... kramen

annechristines/bustanten

18 Nov 2012 08:58

Rökförbud på krogar är bra. Visst är det väl bra för folkhälsan och så, men röker gjör nog människor ändå. Sen det här med detta förmynderisamhället. Det blir för mycket.
Ha en fin söndag må så gott!

Kommentera

Publiceras ej