5 månader

5kommentarer

Idag är det 5 månader sedan jag lämnade nycklarna till det som var min bostad i nästan 25 år. Jag skulle inte vilja göra om den resan med sömnlösa nätter, utrensning, husvisning, funderingar och mycket annat. Men med facit i hand blev det mycket bra. Jag trivs i min lägehet och jag bor i ett fantastiskt fint område med härliga promenadvägar, fina vyer över vattnet från närliggande klippor. Bussförbindelser utan för dörren och en butik bara ett stenkast från min bostad. Jag drömmer fortfarande om kartonger och utrensade grejer som möter mig på jobbet, i lägenheten och ibland även på vägen. Men som tur är blir det mera sällan nu. För och nackdelar är det med allt så här listar jag fem av varje. Naturligtvis så börjar jag med fördelarna.
 
Fem fördelar med flytten
Jag kan vara mycket mera på Öland i stugan
Gräset är alltid klippt då jag kommer hem
Mera tid för att umgås med nära och kära
Jag slipper ligga sömnlös och fundera på vad som kan gå sönder
Jag kan spara en slant varje månad till kommande resor eller andra roligheter
 
Fem nackdelar med flytten
Att jag inte vågar ha Gozzi själv i lägenheten, måste alltid ordna hundvakt
Saknar mitt fina nya kök
Saknar min sköna alltan, friheten att sitta där med en kopp te när solen var framme
Att jag inte kunde ta med min underbart stora ormhassel som jag fick en gång av barnen då jag fyllde år
(en sak till, men nu fick jag nästan tänka till)
Min diskmaskin, hahaha...
 
Solnedgång från Sturkö
 

Konstigt väder hos mig
solen skiner och det regnar!
 
:-)
 
 
 

5 kommentarer

♥ Carina ♥

23 Aug 2012 18:35

Det finns ju för och nackdelar med det mesta. Men det är klart att det känns lite vemodigt att flytta från ett ställe som varit ens hem i så många år. Det låter som du har en bra lägenhet i ett bra område i alla fall :)
Kram

Ama de casa

23 Aug 2012 19:20

Vi lämnade ju vårt hus i Sollentuna för snart sex år sedan. Det enda jag saknar är just diskmaskinen ;-)

soffie

23 Aug 2012 20:44

å vad jobbigt det måste ha varit efter alla de åren men du har mycket bra positiva saker å det där med resor lät ju superbra:) kramen å vilken fin bild!

AnnaKK

25 Aug 2012 12:43

Men det vore ju ganska hemskt om du hade bott så länge i huset och sedan inte saknade nånting därifrån nu!? :-) En diskmaskin är ju ett världsligt ting, och det finns ju små smidiga bänkmodeller - kanske kan du önska dej en sån i julklapp!? ;-) Mera synd att Gozzi inte kan lämnas själv i lägenheten - DET kan ju eventuellt ställa till vissa problem. Men kanske löser det sej med tiden, för flytten måste ju vara en gigantisk omställning för honom också. Skäller han när han lämnas ensam eller? Ormhasseln var ju också lite tråkigt att du inte kunde ta med dej... Men i övrigt kan du verkligen glädja dej åt fördelarna du räknar upp!!! Den första och den sista är ju toppeli-topp ju! :-)

Emmie

29 Aug 2012 21:34

E du söt eller vad, denna ormhassel... Hahaha :) nej det kanske inte är så roligt att du inte fick med den men det låter endå ganska kul :) har ju hört det innan. O gozzi får ju såklart vara hos oss, det är inga problem det vet du väl? :) kraaaam du är verkligen beundransvärd <3 ett stort steg du har gjort när man vet vilken lång resa du tagit dig igenom innan du tog det stora klivet :) mycket bra gjort! Allt blir bara bättre :)

Kommentera

Publiceras ej