Herr kantarell

4kommentarer

Mina fina kantareller som jag hade på tillväxt på mitt eget kantarellställe är nu torrare än torrast. När jag gick där i skogen idag så kunde jag ändå inte få för mig att klaga. Om jag nu måste välja mellan smörstekta kantareller på en macka eller det underbara vädret som vi nu har haft så väljer jag vädret för det finns ju annat man kan lägga på mackan. Det gäller ju att passa på att skogsmulla nu innan älgjakten sätter fart för sedan vågar jag inte ge mig ut i skogen ifall det sitter någon där i ett jakttorn och inte kan skilja på en svampplockande kvinna o en stor älg.


Är det någon som vet om man vågar äta de här vita svamparna som liknar kantarell?

Har lite svårt att få in att det redan är den 4 oktober och att de säljer julsaker redan på Rusta. Dottern berättade att de sålde julsaker i Boris lilla butik i Ullared i augusti. Snart behövder de inte plocka ner julsakerna över huvud taget de kan vara upp hela tiden bland midsommarkransar och kräfthattar.

Kanelbullens dag!
Jag har bara ätit två...snart fyra....möjligtvis någon till :-)

4 kommentarer

soffie

04 Oct 2011 21:06

har med käkat bullar idag:) jag skulle aldrig käka en svamp som jag ej vet vad det är ,men vackra är dem kram

Inger Maryissa

04 Oct 2011 23:12

Tyvärr vet jag inte vad det är för slags svampar som är på bilden

hade de varit gula...så hade jag absolut tippat på kantareller :-)

Eller kanske det är albino- kantareller ? :-D

jag med min fantasi :-D



jag har också sett att julsaker redan börjat säljas i en del affärer

det känns lite väl tidigt...och risken är att man hinner tröttna på dem före jul.. :-)



Kram

♥ Carina ♥

05 Oct 2011 08:36

Jag skulle inte chansa att äta den där svampen. Det kanske blir det sista du gör. Men sen är jag ingen expert vad gäller svamp... :)



Jag tror att jag måste ta en repris på gårdagen. Jag åt bara en kanelbulle!

Kram och godmorgon!

AnnaKK

05 Oct 2011 09:40

Jag tänker inte heller vistas i svampskogen från och med nästa vecka när älgjakten drar igång här. <:-) Fast för svampplockandets skull kvittar det nog, för de har torkat bort! Det har väl inte regnat med nån reda på över en vecka nu, tror jag!? Förtorkade trattkantareller blir lite så där gråvitaktiga som på ditt foto... Men det du har fotat kan eventuellt vara nån annan sort, så låt dem stå - för säkerhets skull! :-)



Kommentera

Publiceras ej