Vilken grymhet

3kommentarer

"En blomma i Afrikas öken" är bok som jag länge haft i mina ägo men som kom fram nu när jag städade ur lite lådor. Boken handlar om en Somalisk flicka vid namn Waris Dirie som blev stjärnmodell och om hennes modiga kamp mot kvinnlig könsstympning. Hennes kamp handlar inte om att hon inte uppskattar sin kultur med samhörighet och att tidigt få lära det riktiga livet och att kännna lycka över att se vatten rinna som är en bristvara på många ställen i Aftrika. Hennes kamp är att sätta sig upp mot de kulturella sedvänjor som pågått oförändrade i tusentals år, den kvinnliga könsstympningen. Ni som såg programmet där man kastrerade små griskultingar utan bedövning, hur många for inte illa av detta. Varje dag så könstympas ca 6000 kvinnor i 28 länder i Afrika utan bedövning med orena rakblad, knivar, saxar, trasiga glas, vassa stenar. 90% av Somalias flickor få gå igenom den värsta av de alla "infibulation" med långvariga komplikationer som följd. Enligt Waris själv så handlar allt om att det är männen som kräver, "okunniga och själviska män" varken i Koranen eller i Bibeln står det att man ska skära i flickor för att behaga gud. I rädsla av att inte kunna gifta bort sin orena dotter så låter de sina barn bli utsatta för denna grymhet. De smärtor, det lidandet och alla dödsfall som följer i omskärelsens spår är mer än skäl nog till att det får ett slut.



Det kommer fortfarande att dö många flickebarn på grund av könsstympning
men jag stödjer de som kämpar med sitt liv för att få denna grymhet att upphöra.

Tack till alla er som inte ger upp!

3 kommentarer

mimmione

22 Mar 2011 20:29

har också läst den boken, den är mycket bra,finns en fortsättning, Öknenblomman återvänder, har dock inte läst den

soffie

22 Mar 2011 21:05

har med läst den och även fortsättningen,den är bra men usch va hemskt, å jag blev så arg för hur tusan kan detta få fortsätta,usch va hemskt,

va fin ros,

kram

Ailas

23 Mar 2011 01:47

Uh ja... har läst båda böckerna och blev illa berörd OCH förb... Kan inte heller förstå hur mammorna kan tillåta detta? Men, de är helt i männens våld, gissningsvis. Detta är något som vi alla måste bekämpa!



Kram

Kommentera

Publiceras ej