Kundvagnsnusk

4kommentarer

Hur många gånger har vi inte låtit våra barn sitta i kundvagnen då vi varit och handlat. Har man då som jag fler än ett barn och syskon som inte varit stora nog att rasa runt i affären själva så hade man liksom inte så mycket att välja på. Har även läst insändare om att vi barnföräldrar snuskar till vagnarna med våra barn sittande i själva kundvagnen. Vet en gång då jag kom med tre av barnen, en satt i kundvagnen, en i barnsitsen på kundvagnen och en höll min hand. Barnen var då  ca 1½, 3 och 7 år. En dam kom fram till mig och tyckte jag borde anmälas som bara tänkte på mig själv och inte på andra som skulle ha vagnen efter mig. Jag frågade var problemet var och hon menade på att vi barnföräldrar bara tog för oss utan att ta hänsyn var vi än befann oss. Av hennes ålder att dömma så förstod jag ju att på den tiden hon hade små barn om hon nu hade några, stod man i butiken och handlade över disk. Medan hon öste på med sitt klagande så klappade jag henne på axeln och pekade på handtaget. Tanten fnyste och gick, minns att jag tänkte "det var tur att jag inte hade en dålig dag" för då hade jag nog tvingat henne till att slicka handtaget (förlåt).  Men de här vagnarna som står ute året om i avgaser, smuts och bakterier. Inte nog med detta, alla dessa händer som ska hantera vagnarnas handtag dagligen och som vi inte har en aning om var de har befunnit sig innan de hamnade där. Tur är nog det!



Då var det fredag men inte fridag!

4 kommentarer

AnnaKK

04 Mar 2011 12:36

Men jösses... Den där generationen sur-kärringar är forhoppningsvis nedstoppade i jorden nu. Jag har du ALDRIG vare sej sett eller hört ett liknande påhopp - däremot får man ju knappt ha sina småbarn ifred när man står i kassakön, för personen som står bakom brukar nästan alltid flirta vilt med ungen som sitter i vagnen! ;-) Och numera hör JAG till dem som står och flirtar! Är ju några år sen mina barn var i kundvagnsåldern... :-)



Yngsta barnet (dvs dottern) ska göra comeback på allvar i morgon. Då är det första träningsmatchen utomhus för säsongen, så det ska bli väldans spännande att se om takterna sitter i efter fjolårets uppehåll. Och på vilken position hon ska spela - förr var hon forward, men på inomhus-cuperna har hon spelat back. Så kasnke blir det mittfältet imorgon då!? :-D Det är väl ingen risk att det är nåt väder då heller, men jag ska ta på mej så mycket jag bara kan - så tjurar förhoppningsvis inte ryggen. Tycker faktiskt att den blev rätt okej efter den varma duschen för en stund sen. :-) Men det brukar ju inte vara bra att frysa när man har ryggproblem... Får väl ta med kameran också, och fota mej varm om inte annat! ;-)



Ha en fin fortsättning på dagen! :-)

Marie-Louise

04 Mar 2011 12:49

Ja fy ibland är det tur att man inte vet vilka som hållit i vagnen och varorna när man är i affären. Jag minns när jag jobbade i butik så brukade jag ta in kundvagnarna med jämna mellanrum och duscha ur korgarna. Mina kollegor tyckte jag var knäpp och skakade på huvudet, men jag tycker att det är lite äckligt med alla smutsiga vagnar och korgar. Ibland lägger jag en metro eller liknande tidning i botten av vagnen eller korgen, bara för att slippa lägga mina varor direkt i.

Och ja sådana där surtanter har man stött på några gånger.

Ailas

04 Mar 2011 13:15

Fy och usch, säger jag bara! Hur kan en människa bli så där dum? Jag har också haft tre barn i tät följd, så känner väl igen situationen. Som väl är, har jag inte träffat på en surtant av det där slaget. Antagligen var den där människan barnlös, bitter och avundsjuk, tror du inte?



Undviker en butik här som inte rengör sina korgar! Har också lärt mig att tvätta händerna så fort jag kommit hem från butiken.



Solen lyckades du inte skicka hit till mig, men jag hoppas att du fortfarande kan njuta av den.



Kram!

Mia

12 Mar 2011 11:07

Bra inlägg. Barn är ju samhällets förutsättning för överlevnad. Barn måste både få höras, synas och finnas till. Tror nog att den här damen hade en dålig dag, varför måste vissa försöka fostra sina medmänniskor!?

Kommentera

Publiceras ej