Komposten

5kommentarer

Idag så kokade W och jag ny citrondricka, men vi la även i några kiwi från fruktkorgen. W tyckte detta var kul och han grejade och fixade. Drickan blev jättegod och vi var så nöjda. Jag frågade dottern för en stund sedan om hon smakat på vår goda dricka men hon hade inte vågat ifall det var något jag bara samlat för att slänga i komposten. Hahaha...
Jag kom då att tänka på en annan sak som en förskolelärare berättade för mig, jag nästan kiknar av skratt bara jag tänker på det. Barnen på hennes förskola hade gjort fruktsallad och ni vet hur det kan vara med barn. En petar bort äpple en annan bananen och så vidare. När alla hade ätit så skrapade barnen av sina talrikar från fruktbitar och vaniljglass i en skål och ställde på diskbänken för att bäras ut i komposten lite senare. Men av någon anledning så glömdes detta bort under dagen så att den förskoleläraren som stängde för dagen ställde in skålen i kylen för att slippa springa ut till komposten nu när det hunnit bli mörkt. Just den kvällen så hade en studiecirkel träff i lokalen och personalen på avdelningen brukar alltid se till att det finns något gott till deltagarna i kursen som barnen gjort.
På morgonen låg där en lapp " Tack snälla för den mycket goda fruktsalladen och var gott det var med den goda vaniljkrämen i". Bullarna som barnen bakat låg kvar i skåpet som var ämnat för deltagarna.
Allt går att äta, bara man inte vet!
Nu hoppas jag inte att det finns rektorer som läser min blogg. Jag vet att det slängs mycket mat på skolorna. För man vet ju aldrig vad de kan hamna för gott på tallriken på "hemmet" i dessa spartider.


:-) Där solen gassat lite extra tändes ett litet hopp om våren som ska komma om några månader :-)

Är du sugen på fruktsallad eller något annat?

:-)


5 kommentarer

Ailas

31 Jan 2011 23:45

Hahahahahaha, tack för dagens skratt! Himla kul... tur att de inte VISSTE.



Sv Kul att även ni körde med OS! Visst var det väldigt roligt... och allt var på största allvar. Oj, som vi slet, ja!

Jag ville också gärna vinna, men var killarna med så kunde jag aldrig vinna backhoppningen. Min favorit fick aldrig vinna. :( I längdåkning kunde jag faktiskt med lite tur slå killarna och ingen av dem kunde konståkning, så där vann jag alltid.

Kram!

AnnaKK

01 Feb 2011 09:37

Ha-Ha!



Ja, den där historien fick ju plötsligt all annan sån där "hänt i veckan-mat" som dyker upp i storkök på typ fredagar (ex: pyttipanna, risotto och minestronesoppa) att te sej som ganska oskyldiga anrättningar! ;-)



Kan verkligen förstå hur du grämde dej över avsaknad av kamera när den där öländska älgen poserade så villigt! <:-)



Jag fotograferade en älg en gång just som den hoppade över ett stängsel (ja, jag hade tagit flera foton på den i stillhet innan också) - men jag hade visst linslocket på då!!! 8-X Gaaah...! (Det var länge sen, med den analoga kameran - med den digitala märker man ju som väl är såna misstag i tid!)

mimmione

01 Feb 2011 15:06

haha, som tur var har vi ingen kompost, allt slängs i svarta påsar, svarta påsar som sedan med matavfall osv går till en biogasanläggning

Carina

01 Feb 2011 20:01

Hahaha, kursdeltagarna fick aldrig veta va? Hihi

Kram

soffie

01 Feb 2011 21:05

hihihi tur de inte visste om det!

mums va gott med fruktsallad,

Kommentera

Publiceras ej