En titt framöver

3kommentarer

Framtidens hemtjänst kan ses som en möjlighet för vissa och mycket skrämmande för andra. Mina dagar i Örebro på Tunstall som har Sveriges största Trygghetscentral, hade öppet hus i sina lokaler där fick vi möjlighet att ta del av alla nyheter. Föreläsning med Gun-Britt Trydegård "Från fattigvård till kundval" och Christer Arlehed förläste om "Ett komplement till kommunernas trygghetslarm för de som inte vill ha eller behöver hemtjänst"
Vi fick även träffa undersköterskan Giraffi, som smög runt i lokalerna för att se till att besökarna fick den hjälp de behövde ha. Vi fick även komma in till trygghetscentralen för att se hur operatörerna jobbade.
Mycket intressanta föreläsningar som som fick mig att inse att den där tekniken inte ligger så långt bort utan väldigt nära och att den tekniska utvecklingen bara har börjat.
Även om nu tekniken går fort framåt så kan man ju se att det har hänt en hel del mellan Kommandoran på fattighuset till dagens hemtjänst. Där den största förändringen har hänt från 50 talet och framåt. Gun-Britt läste en text som Tage Erlandsson skrivit som jag måste få tag på den var så bra, ekonom som han var så kan ni ju bara tänka er vad den handlade om. De gyllene tiderna hade vi 1970-80 då massor av nytänk kom till som dagcentraler, kontaktpersoner, hemtjänstassistenter och socilaltjänstlagen som var en mycket viktig lagstiftning.


Nästan som hos min farmor

Mera kommer från förläsningarna
för nu ska jag ge mig iväg med saxen
för idag ligger Anders Borgs taniga hästsvans väldigt illa till.

Ha det!

3 kommentarer

AnnaKK

01 Apr 2011 19:01

Måste vara en kick på många sätt att få komma iväg på sånt där. Hann du se nåt av själva Örebro då??? Jag har nog bara passerat igenom den staden en eller ett par gånger... Nu sen man blev fotofreak vill man ju däremot stanna överallt dit man kommer - så resor tenderar att bli väldans dryga! ;-)



Ta det försiktigt med hästsvansen - det KAN vara i den som det ekonomiska sinnet sitter!? :-D

soffie

01 Apr 2011 19:27

va intressanta föreläsningar,

å så fint å gammalt det såg ut där,

ha en härlig fredagskväll

soffie

01 Apr 2011 19:28

hmm det försvann en del jag skrev mysko,va roligt att få komma iväg på föreläsningar och få lite annat att tänka på en dag istället för bara vanliga jobb,

kram

Kommentera

Publiceras ej