Din första tanke

4kommentarer

Om jag ställer en fråga till dig, vilken är din första tanke då.
Vem styr ditt liv?
Min första tanke var "det gör jag själv", någon minut senare så hade jag ändrat mig. Jag styr inte mycket av mitt liv. Det som styr är alla måsten, om jag styr 20 % så kan jag nog vara rätt så överens med mitt svar.
Jobbet, pengar, räkningar, äta, sova, rasta hund, tanka bilen, handla, hjälpa till, möten .....osv.
Vad skulle jag då gjort med min tid om jag fått rå över ca 50% av den, troligtvis legat i någon buske för att få den perfekta bilden på strömstaren eller alla rovfåglar som flyger runt, kanske jag hade åkt på en massor fotbollsmatcher för att fotografera,  bakat goda kakor med barnbarnen flera gånger i veckan eller suttit i min stuga på Öland och läste någon bok.....eller bara latat mig :-)



Mot Blåkulla!

4 kommentarer

Ailas

21 Apr 2011 11:20

Jag styr mitt liv i större omfattning och jag försöker verkligen betona den delen, men samtidigt är givetvis även jag fast inom de rådande ramarna. Det är mycket, mycket svårt - ja, omöjligt - att ställa sig utanför.



Men sedan ska vi givetvis också erkänna att många av våra egna val påverkar oss. Har vi ex skaffat hund/eller katt, så bör vi kanske inkludera dem i våra fria val?



Till Blåkulla bär det idag! Den svarta katten är redo, liksom de övriga tillbehören! Ses där...



Kram!

mimmione

21 Apr 2011 11:21

en mycket klurigare fråga att besvara än vad man först tänker, tror att det är viktigt att låta ditt inre jag få bestämma inte låta, måsten och annat bestämma, men gud ska veta att det är lättare sagt än gjort, annars ses vi på blåkulla jag ar med mig kaffe så tar du en god kaka

Marie-Louise

21 Apr 2011 13:24

Jag tänkte precis som du först, att det är jag som styr mitt liv. Men sen började jag fundera och insåg att jag själv styr väldigt lite. Familj, pengar, räkningar, skola/arbete m.m. styr ju till mesta del över min tid... Glad Påsk Kram

Anonym

21 Apr 2011 15:56

..styr förbi LIRO på vägen till Blåkulla http://www.konstrundaniblekinge.se/pdf-cv/liro.pdf

Kommentera

Publiceras ej