Cuvec - Osmansk gryta

2kommentarer

När vi var i Turkiet så åt jag något väldigt gott, så gott att jag beställde samma maträtt tre kvällar i rad
på tre olika ställen.
Smaken eller "hettan" om man hellre vill kalla den så skilde en del mellan restaurangerna, men lika god var och en på sitt sätt.

Så om ni vill uppleva lite Turkisk hetta så här på höstkanten så kan ni prova ett hopkok
hemma i ert eget kök.

300 g benfritt kött eller lamm
2 st lökar
1 st aubergine
4 st tomater
ev en grön paprika
om man vill även lite feta ost
1 st köttbuljong tärning + 1,5 dl vatten
salt, peppar gärna turkisk krydda (piri - piri för hettan)

Bryn kött,
skär grönsakerna i mindre bitar

Blanda alla ing i en gryta
rör ut köttbuljongen + vatten och slå över.
Stek färdigt i ugn

Denna rätt går utmärkt att tillaga i lergryta,
men glöm inte att lägga den i vatten innan man stoppar i godsakerna.


Ställ in grytan i kall ugn på 225 grader i 1 tim 15 min

Servera med klyftpotatis, ris eller pommes frites
och
en liten sallad.



Smaklig spis!

:-)

2 kommentarer

soffie

25 Sep 2010 09:03

mm va gott det lät,Å vilken härlig bild,

brrr här hos mej är det bara 8grader å ruskväder idag:(

ha en mysig lördag

Marie-Louise

25 Sep 2010 21:31

Tack för receptet, detta ska testas. Det lät väldigt gott. Jag älskar lammkött när det får koka så där länge att det liksom faller ihop. Ha en fortsatt bra lördagskväll./Kram

Kommentera

Publiceras ej