Överlevare

4kommentarer

Antalet personer som överlever ett akut hjärtstillestånd har ökat kraftigt, detta tack vare att privatpersoner rycker in och gör hjärt- och lungräddning i väntan på ambulans. De stora utbildningsinsatser som gjorts på skolor, arbetsplatser och på andra ställen har nu visats sig göra nytta.




Har du ännu inte hunnit eller haft tillfälle att gå en hjärt- och lungräddningskurs så ta tillfället i akt och gör det nu. Om vi alla hjälps åt och vet hur vi ska göra så kan vi rädda liv.

Tillsammans är vi starka!

:-)



4 kommentarer

AnnaKK

08 Oct 2010 07:42

Jag måste ha "fallit mellan stolarna" när det gäller sånt där, och aldrig fått tillfälle till sådan utbildning vare sej i skolan eller i arbetslivet. På min tid var det bara livräddning i simbassäng vi fick lära oss i skolan + mun mot mun-metoden... Ge sej på hjärtmassage och så där avråddes det snarare ifrån då, eftersom man kunde göra mer skada än nytta... <:-I Fast det tänket är väl borta nu - det är ju bättre att bryta varenda revben på nån, än att inte ens ha försökt rädda personen i fråga till livet!?



Men det är nog mer på min nivå att pyssla om min stackars örsnibb! ;-) Den mår dock bra igen idag, men får vara utan örhänge ett tag nu så hålet får lite frisk och läkande luft...



Ha en fin dag! :-)

Ailas

08 Oct 2010 11:07

Har gått en sådan utbildning, men undrar om jag skulle klara att "hålla huvudet kallt", känner mig ganska osäker på allt. Sådant borde nog övas lite oftare...?



Sv: Ja, precis så är det tänkt... ang awarden. :)



Kram

Marie-Louise

08 Oct 2010 12:40

Det är verkligen jättebra att så många kan hjärt- och lungräddning. Jag har gått den kursen ett flertal gånger men jag har aldrig behövt använda mig utav kunskaperna, så jag vet inte alls hur jag skulle reagera om jag hamnade där. Kanske skulle jag glömt allt :( /Kram

soffie

08 Oct 2010 23:44

himla bra att de ger info om hur man ska betee sig då det händer,va vacker bild,

kram

Kommentera

Publiceras ej