Det finns stora fält med den grödan här i närheten också, och jag funderade häromåret på varför den "aldrig" blev skördad - den stod ju kvar och vissnade ner!? Men när jag frågade en kompis som är bonde, så sa han att det var precis så det skulle vara med fodermajs. Sockerhalten i växten ökar tydligen i takt med vissningen, och det är den man är ute efter. Så den ska alltså vara vissen när den skördas. Vet inte om samma gäller för den majs som vi människor vill äta!? :-)
6 kommentarer
SOFFIE
06 Oct 2010 18:49
å vilken underbar bild.
Carina
06 Oct 2010 19:08
Är han förste provsmakare? :)
Marie-Louise
06 Oct 2010 19:21
Vilken härlig bild. En liten provsmakare är bra att ha :)
Ailas
07 Oct 2010 01:12
Det ser ut som om självaste "skördetröskan" är redan framme. :D
Vill meddela att du har en award att hämta hos mig. Grattis!
AnnaKK
07 Oct 2010 07:58
Färskare än så kan inte majs avnjutas! :-D
Det finns stora fält med den grödan här i närheten också, och jag funderade häromåret på varför den "aldrig" blev skördad - den stod ju kvar och vissnade ner!? Men när jag frågade en kompis som är bonde, så sa han att det var precis så det skulle vara med fodermajs. Sockerhalten i växten ökar tydligen i takt med vissningen, och det är den man är ute efter. Så den ska alltså vara vissen när den skördas. Vet inte om samma gäller för den majs som vi människor vill äta!? :-)
mimmione
07 Oct 2010 16:28
när man kör genom majsfältsom finns på båda sidor om vägen blir det faktiskt lite djungelkänsla, majs är gott
Kommentera