Godismissbrukare

1kommentarer

Från lördag hela veckan till endast lördagsgodis. Min målsättning är att dra ner på godismumsandet. En dag i veckan räcker. Vi i sverige är väldsmästare på att mumsa godis, 17 kg per peson och år gör oss till jordens största gottegrisar. Många tror att det beror på plockegodisets som kom till butikerna på 80-talet. Det började i en liten skala, men ju mera godis det finns att välja på, ju mera plockar vi till oss. Även jag, plockegodis är jättegott. Som ni säkert redan vet, är godis inte bra för oss.  Sedan 80-talet har medelvikten ökat med fem kilo och antalet feta svenskar har fördubblats. Vart femte barn är överviktigt, detta ökar risken för diabetes 2, högt blodtryck, åderförkalkning med proppar i hjärtat och hjärna eller sjukdommar i rörelseapparaten senare i livet. Jag personligen tror ju inte att vi ökat i vikt för att vi är världsbästa på att äta godis, utan vår kosthållning för övrigt och hur vi rör på oss är också en bidragande orsak. Snabbmat, fikabröd, dryckesvanor och.....ja ni vet nog själva. Det har nog aldrig funnits så mycket bantningsdieter som nu. Från rena rama svältkurer till äta så mycket du orkar. Många av mina arbetskamrater har tagit tag i sin vikt och med mycket gott resultat ser vi hur de förändras. "Mycket bra jobbat tjejer".


Bättre än godis

Har du också svårt att låta bli gotteburken.

Prova detta först nästa gång du blir sugen.

Ät frukust, lunch, middag och två mellanmål. Låt det aldrig gå mer än tre timmar mellan målen.
Dra ner på saltet, efter salt vill man oftast ha sött.
Avsluta måltiden med en frukt.
Ibland förväxlas godissuget med törst, Prova att dricka något.
Surt och beskt kan hämma sötsuget, grapefrukt, en citronskiva eller en liten, liten, liten bit mörk choklad kan hjälpa dig.

I morgon är det lördag och då ska jag äta Marabou Apelsin krokant som jag fick som gåva efter paketleken hos familjen J och T.
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Marabou
Om ni vill veta så innerhåller den 130 kcal per 25 g. Min choklad är på 200 g och jag tänker sätta i mig hela kakan själv. 8 gånger 130= en hel middag.
Men är det lördag så är det.

:-))


1 kommentarer

Gotlänning, sambo och foto

08 Jan 2010 17:33

hehe.

jag bor på Gotland - hehe.

Hur är de?

Kommentera

Publiceras ej