Knäckiga hallonformar
0kommentarer
Sugen på något gott!
Deg
125 g kallt smör
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
ca 1½ dl vetemjöl
1 1/4 dl potatismjöl
Blanda snabbt samman i en matberdare, bara tills degen precis går ihop.
Forme en rulle som läggs inlindad med folie i kyl ca 30 min.
Fyllning;
115 g smör
1 1/4 dl socker
2 ½ msk vetemjöl
2½ msk vispgrädde
1½- 2 dl halvtinade hallon
150 g blandade nötter
mandel, valnötter etc
Hacka nötblandningen grovt. Blanda samman smör, socker, mjöl, och grädde till fyllningen i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning tills den tjocknar.
Dela degen i bitar och tumma ut i folieformar, nagga kanten med en gaffel.
Lägg två hallon per klädd form, fördela nötblandningen i formarna och häll över smeten.
Grädda i nedre del av ugn i 200 grader ca 15 min.
LYCKA TILL!
Deg
125 g kallt smör
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
ca 1½ dl vetemjöl
1 1/4 dl potatismjöl
Blanda snabbt samman i en matberdare, bara tills degen precis går ihop.
Forme en rulle som läggs inlindad med folie i kyl ca 30 min.
Fyllning;
115 g smör
1 1/4 dl socker
2 ½ msk vetemjöl
2½ msk vispgrädde
1½- 2 dl halvtinade hallon
150 g blandade nötter
mandel, valnötter etc
Hacka nötblandningen grovt. Blanda samman smör, socker, mjöl, och grädde till fyllningen i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning tills den tjocknar.
Dela degen i bitar och tumma ut i folieformar, nagga kanten med en gaffel.
Lägg två hallon per klädd form, fördela nötblandningen i formarna och häll över smeten.
Grädda i nedre del av ugn i 200 grader ca 15 min.
LYCKA TILL!
:-))
Kommentera