Att fatta rätt beslut

3kommentarer

Vissa beslut som man fattat genom åren är man väldigt nöjd och stolt över, andra är man mindre stolt över eller helst vill glömma. Vissa beslut ältar man fram och tillbaka, väger fördelar och nackdelar mot varandra ändå fattar man fel beslut. Minns en gång när jag blev erbjuden en utbildning, jag tackade nej till en betald utbildning för att jag inte hade någon användning av den då. Rätt eller fel? Då tyckte jag nog det var rätt, men undrar om jag tänkte längre än näsan räckte. Med facit i handen så tror jag att mitt beslut grundade sig på att jag inte trodde att jag skulle klara av en utbildning. Synd jag inte provade, hade behövt den utbildningen nu. Man ska gå på magkänsla, lyssna på sin intuition ändå så bortser man från varningar som man får eller känner klart och tydligt. Idag blev jag påmind om ett beslut som jag fattade förra våren, så mycket som jag funderade på mitt beslut, så lätt det hade varit att bara säga ja. Många fördelar, men jag är ju inte den typer som väljer den lättaste vägen. Men idag är jag så glad att jag inte föll för frestelsen att säga "Ja tack". För ett tag sedan var det ett jobb som jag velat söka men inte gjorde. Men nu så har jag börjat att skriva på min nya CV så den ligger färdig om jag skulle komma i situationen igen att jag snubblar över ett jobb som jag vill söka.


Ibland ser man inte det rätta för alla hinder

Nu ska jag snart gå till jobbet, är inte säker på att det är det rätta beslutet eftersom jag legat sjuk sen jag gick av jobbet senast. Men när jag känner efter riktigt ordentligt så känner jag mig mycket bättre än jag gjorde igår.

Fattar du alltid rätt beslut?

:-]

3 kommentarer

Emmie

24 Feb 2010 21:11

jadu, det är inte alltid lätt att fatta rätt beslut. ibland tycker man själv att man har fattat det rätta beslutet medans andra säger nej. men när man då har gått på sin magkänsla och tycker att detta är rätt, är det då fel för att att andra säger det?

Bloggägaren

25 Feb 2010 09:22

Ja du Emmie, svaret på din undran är. Ibland vet man inte förrän det gått ett tag. Men om din magkänsla säger att du fattat rätt beslut så är det med all säkerhet rätt för dig och det är ju du som ska leva med beslutet då räcker ju det att du tycker så. Eller hur?

Lycka till!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Annelie

25 Feb 2010 09:42

Jag har oftast en starkmagkänsla över vad som är rätt och fel beslt men det är inte alltid jag har lyssnat på den, men om jag är tveksam så frågar jag gärna andra om en åsikt.

Jag tycker man ska lita på ens egna magkänsla och känna sig nöjd över sitt beslut om det känns bra för en själv, andra kan inte sätta sig in hur man känner utan de talar bara om vad de tycker!

Känns det bra för en själv så är det viktigast, och riktiga vänner förstår det, andra är bara egoister ;)

Kraam

Kommentera

Publiceras ej