Trädgårdslandet

6kommentarer

Idag har jag satt spaden i ett gammalt trädgårdsland som legat i träda i många år. Innan spaden kom i jorden var jag tvungen att röja undan en massa träd som växte över hela trädgårdslandet. Det blev nästa till ett helt majbål innan jag blev klar. När det var gjort så blev landet säkert 25 kvadratmeter. Jag kan nästa med all säkerhet säga eller då skriva att det inte odlats något där på minst 20 år, kan kan nog hugga till med 25 år utan att ljuga för mycket. Vad som odlats i mitt trädgårdsland är svårt att säga men morötter, lök, kålrötter och potatis kan jag tänka mig att Ester gillade. Ester hette tanten som bodde i min lilla stuga på Öland. Det är säkert 15 år sedan Ester lämnade jordelivet efter många års sjukdom. Ester hade säkert Ölands grönaste fingrar, hennes rabatter var välfyllda och enligt en granne så brukade bussarna stanna för att visa hennes underbara blommor i skiftande färger och storlek. Men nu stannar det inga bussar, jo det har hänt men då skulle de bara fråga om vägen, inte för att kolla på mina nässelrabatter. Jag är inte så mycket för rabatter, om det inte är i andras trädgårdar förståss. Men trädgårdsland är kul, kryddor och potatis hade jag tänkt till nästa år.
Jag hittade massor av skräp idag när jag grävde, jag misstänker inte att Ester grävt ner konservburkar, glas och annat bråte som jag hittade. Gozzis gröna leksakshund hittades idag i alla fall något sargad, grannens hund är starkt misstänkt, undrar om han inte pinkat på den också för Gozzi ville inte kännas vid den längre.


Ett av mina trädgårdslandsfynd.


En pinne med små små svampar på, kollade inte om de var ätliga. 

Så var det natten igen!

:-)

6 kommentarer

Ailas

14 Aug 2010 01:07

Men så duktig du har varit! Visst är det trevligt med ett trädgårdsland, men det blir inget utan arbete.

Jag har numera bara ett litet land. Där har jag lite kryddor, rabarber och några jordgubbsplantor. Resten fick bli hallonodling.

Har en hel del blomrabatter, men de är inte särskilt välskötta. Inga bilar stannar utanför, bara grannen som parkerar där. :)

soffie

14 Aug 2010 11:09

wow va bra bild den sista är,

ha en underbar lördag

Per-Anders

14 Aug 2010 15:19

Coola bilder. Det är trendigt med rost i år, säger min sambo.

mimmione

14 Aug 2010 15:20

bra kämpat är inte det allra mest lätta jobb du har tagit på dig bättre än bodypump

Marie-Louise

14 Aug 2010 21:18

Vilka bra bilder du tar. Undra vad det är för små svampar...

AnnaKK

15 Aug 2010 11:18

Säga vad man vill om oskicket att använda naturen (eller kanske snarare närmsta stenröse) som soptipp, som ju var väldigt vanligt förr i tiden... Men det är ju faktiskt lite intressant att göra "utgrävningar" på såna ställen - man kan hitta en hel del spännande saker! :-) Tanten som en gång hade en stuga på den här tomten (som revs när detta hus skulle byggas) har bland annat lämnat efter sej en massa skärvor av vackert porslin. På en plats som antagligen var utkanten av hennes trädgårdsland... :-)

Kommentera

Publiceras ej