Ta sitt ansvar

9kommentarer

Att det ska vara så svårt att ta sitt ansvar när man skaffat sig hund. Jag tycker att det är inget fel att ha sin hund lös, men nog är det bättre att ha den kopplad om man inte har så mycket koll på sin jycke utan att den kan göra utfall mot andra hundar. Hanhundar som springer lösa och pinkar in sina revir blir helt galan när andra hanhundar kommer på sin promenad. Hur många gånger har det inte hänt att Gozzi haft en hund hängande i nacken och hur trevlig blir min hund i sin tur mot andra hanhundar. Tre gånger har han fått bitmärken men inte så pass så vi behövt att sy, men de största ärren finns nog på insidan. Gozzi var inte mera än 16 veckor när en hund på en utställning gjorde utfall mot honom och öppnade sitt stora gap för att hugga honom när ägaren ryckte till i kopplet. Vilken normal funtad hund hugger en 16 veckors valp??. Sedan den gången så har det hänt ett 10 tal gånger. De flesta gånger har hundar rusat ut från sina egna trädgårdar när vi varit uta på promenad. Någon gång har vi mött lösa hundar i skogen. Jag tycker man läser dagligen om hundar som blivit påhoppade och bitna av andra hundar och på en löpsedel satt en kvinna som blivit biten. Nästa gång en hund biter min så kommer jag att polisanmäla ägaren för jag är så trött på att behöva utsattas för galna och bitande hundar.
Hur snäll och go min hund än är mot mina barnbarn så får de aldrig vara ute och leka med honom själv. Skulle alldrig förlåta mig om det skulle hända mina barnbarn något för att jag inte har koll på min jycke.
Ett djur är ett djur oavsett!


Gozzi kollar upp vad Rosenbom hade att erbjuda i sin hand.

Sov Gott!

:-)



9 kommentarer

Ailas

10 Aug 2010 10:35

Mycket bra inställning! Jag önskar att alla hundägare vore lika kloka som du.



En hund som hugger efter andra på en utställning borde omedelbart uteslutas. Där spelar det ingen roll om hunden är snygg och följer rasstandarden. Inte lämplig på en utställning, punkt och slut.



När jag hade hund (dalmatiner) så hände det också ett par ggr att hundar flög på honom från trädgårdar. Båda gångerna var det en irländsk setter... så sådana blev vi livrädda för.



Stå verkligen på dig! Kram

Anonym

10 Aug 2010 11:05

haha fin bild :D

Marie-Louise

10 Aug 2010 14:02

Mycket bra skrivet, jag håller med på alla punkter. Lösa hundar är inte roliga att möta, jag kan ju inte veta hur den hunden kommer bete sig när jag går förbi och det kan väl egentligen inte ägaren heller göra kan jag tänka mig. Därför vore det skönt om alla hundar var kopplade.

Selma

10 Aug 2010 14:36

Lånevovven får heller aldrig vara lös där det kan finnas andra hundar eller människor. Han är inte helt ok mot andra hundar just efter att blivit påhoppad som valp och sedan för ett halvår sen så där så att det fick sys. Sen känner jag att han måste få rasa av sig ibland och söka oss i skogen och så men då tar vi ut honom långt från alla motionsspår och promenadvägar. Man måste få chansen att träna inkallning och annat ibland så det funkar för om det skulle hända att kopplet glider ur handen eller så.

AnnaKK

10 Aug 2010 20:27

Jamen, precis!! Fast att man gör allt rätt med sin egen hund, så sabbas det gång på gång för att andra inte kan göra rätt med sina. Och det är så himla TRIST!!! :-(



För egen del har jag det väl inte så farligt, eftersom jag bor på landet med ett begränsat antal hundägande grannar + att jag vet var nånstans jag inte ska promenera med min hund ifall jag vill undvika eventuella angrepp... Men annat är det när man exempelvis är ute och campar och ska rasta hunden på/kring campingplatsen. Då får man vara beredd på det mesta! Många hundar blir ju dessutom lite extra uppstressade av att befinna sej på en sådan plats, och kan kanske få för sej att göra sånt de aldrig annars skulle göra... Inte alla hundägare som tänker på det heller! <:-I



Trevlig kväll! :-)

Anonym

10 Aug 2010 21:38

så himla trist ,va bra inlägg

mimmione

10 Aug 2010 22:30

låter mycket bra, min dotter var jätterädd för hundar när hon var liten, att ägaren då tröstande säger till en livrädd tös, "hunden vill bara hälsa" hjälper liksom inte

ebba o nathalie

11 Aug 2010 11:42

söt hund!

men aa viska ju hämta kompis nia där ;D

tekompisen

11 Aug 2010 12:00

Hundägare borde gå kurs hos dej du borde vara förebilden för alla hundägare och Gozzi för hundar!

Te?

Kommentera

Publiceras ej