Favorithöna

3kommentarer

Intill min stuga så ligger ett litet hönshus med ett tiotal hönor och säkert Ölands stoltaste tupp. Under Gozzis och min morgonpromenad så brukar vi nästan alltid passera förbi dessa hönor som springer lösa på en stor plan, där det även brukar spelas fotboll och lite andra aktiviteter av byborna. Idag så stod tuppen där så uppsträckt och mallig i morgonsolen, intill sig hade han en höna som småkacklade lite. De andra hönsen sandbadade och kacklade ivrigt som om de bråkade om sandkornen. Jag gick hem efter Nikon för att ta en bild på tuppen i morgonljuset. Jag försökte att smyga mig fram till honom men han ville tydligen inte bli fotograferad med sin favorithöna. In i buskarna tog han med sin höna och hur jag än gick så var han inte villig att samarbeta. Jag satte mig på en sten för att vänta ut ut honom men inte ens det hjälpte. På baksidan av hönshuset går en liten grusväg och där tog de sig upp och smög omkring på tu man hand, så en bild blev det i alla fall. Inte i morgonsolen men den får duga som bevis att tuppen hade en favorit av hönorna på sin morgonpromenad.
Men vem vet, han kanske byter, en för varje dag.


Kan va en gökfärgad Ölandstupp, jag ska ta reda på rasen när jag träffar ägaren


Här kan man se hönshuset skymta fram i bakgrunden, just då satt nog hönsen inne och skakade tänder.
Allt kan hända när galna Trionspelare gör upp i Ottoarunespojks cup.

Solen skiner och spaden väntar!

:-)

3 kommentarer

Selma

13 Aug 2010 11:01

Vilken underbar bild på de promenerande unga tu.

Ailas

13 Aug 2010 11:12

Det var då en grann tupp och en söt höna! De passar alldeles bestämt ihop, även om jag misstänker att tuppen vänsterprasslar vilt!



Mycket bra jobbat med både tålamod och kamera, måste jag säga!



Här passerade ett litet oväder alldeles nyss. Åskan mullrade på håll och det har regnat lite också. Ska strax ut för att luncha med några goda vänner.



Sedan får jag se om det torkat så pass att det kan bli lite trädgårdsfix. Äta krusbär till efterrätt ska jag oavsett.



Kram

Marie-Louise

13 Aug 2010 23:02

Det ser verkligen ut som om dom är ute och spatserar.

Kommentera

Publiceras ej