Vilken tur jag har

0kommentarer

Har jobbat i natt och vad passar då bättre än att hinna med mycket på en lång fredag. Då hinner man äta en lång och lugn frukost, gå en lång kissrunda med hunden, sova länge, äta m(l)ånga ägg, gå en lång runda till med hunden för att sedan laga en härligt god middag.
Vi pratade om storhelger på jobbet och om vilken helg som vi tycker bäst om. Julhelgen förknippas med en massa måsten, farande och flängande, stress och matfrossa. Påsken är mera godishelg, bättre väder (oftast) inte lika många måsten och en lång skön ledighet för många av oss (er). Vi pratade också om hur många som tänker på varför vi har de här härliga ledigheterna. Om man nu börjar fundera på det så är ju julen en gladare storhelg med födelse av ett litet barn än då påsken som har med död och lidande att göra.
Men i vilket fall som helst även om mitt hem inte är fyllt av påskbonader, påskkärringar (utom den som är i min spegel), gula små ulliga kycklingar så gillar jag påsken för det är en trevlig årstid nu. Man är hoppfull inför stundande vår och sommar, den långa vintern är avklarad och man känner glädjen och förväntningarna spira inombords.
Tänka att mars är över
denna roliga
trevliga och underbara månad.
Eller?


Tulpaner ett måste på påskbordet

Ha en givande lång och innehållsrik dag!

Vilken storhelg tycker du bäst om?
:-)


Kommentera

Publiceras ej