Morgonstund har guld i mun

0kommentarer

Vilka underbara morgnar våren och påsken bjuder på. Solen går upp och dimman som ligger kvar på ängar och sjöar liknar älvor i ljusrosa dräkter som dansar runt. Borde nästan få lämna tillbaka lite av lönen för att man får förmånen att se och uppleva detta när man kör utmed skogsvägarna när man jobbar. Rådjuren går lugnt och betar efter allt letande om mat i vinter, grävlingen irrar sömndrucket omkring efter vintervilan, haren skuttar runt sökande efter en partner att fixa sina avkomlingar med, katterna skriker och sprider sina dofter längs med husknutar och så då alla dessa kaniner som är mest ivägen. Barnbarnet ville ha en kanin så vi får väl stanna en natt och blocka upp några, det är nog bara till att ta en i högen. Förra vecka kom en stor älg klivande över vägen någon meter ifrån oss, han hade nog varit ner i en sjö och druckit, när han hade kommit en bit in från vägen stannade han för att stirrandandes andas ut efter den stora backen han tagit sig upp för. Vi stod länge och kollade på honom eller han på oss eller snarare vi på varandra.



Nästa gång jag jobbar så ska jag ta med min kamera för man vet ju aldrig om Älgapelle skulle kunna tänka sig vilja vara med på bild.
Tre nätter av fyra jobbade.
Nu är det dax för sängen efter en underbart god frukost med ägg, te, mackor och lite solrosfrö.
Hoppas det inte blir regn i eftermiddag för jag skulle vilja greja lite till i trädgården
innan jag drar till jobbet.

Om det nu skulle bli regn så kommer här ett filmtips.
En film som heter
Så olika
av
Helena Bergström
Den handlar om att bli sanslöst förälskad i sin värsta fiende, om människor som möts trots att de är fundamentalt olika. För här övervinner kärleken allt, från politisk maktkamp till dans med sälarna på Skansen.
Har du sett den?

Puss och kram
:-)

Kommentera

Publiceras ej