Fredagen den nionde oktober

1kommentarer

49-åringen Glenn, Hanna, Ellinor och jag startade från WS kl halv tio på fredags fm för att ta oss till Köpenhamn. GPS är ju mycket smidigt medel för att ta sig till okända adresser. Flickan i lådan talade sakligt och utan att bli det minsta även om man råkade svänga förtidigt eller sent vid någon korsning. Med sitt lugn tog hon oss till gatan där St Petri hotellet låg, centralt i Köpenhamn. 


St Petri First Hotell är ett disignhotell i centrala Köpenhamn, hotellet har 268 rum

På hotellrummet kunde man köpa vin och godis från minibaren, men priserna var inte i humanste laget enligt oss. Men som tur var låg Netto några meter från vårt Hotell och där kunde man handla för helt andra priser.


Burkar med nötter och annat godis kostade 60 dkr/st, chokladen 30dkr, Jelly belly (godis) 50 dkr, Champangne 37/cl (bara) 345 dkr, Coca Cola/25cl 35 dkr, rött vin/37cl 195 dkr och det vita vinet 345 dkr.

Utsikten från vår balkong visade alla tinnar och torn som fanns på byggnader runt om.


Tornet sett från vår balkong, här kunde man gå upp och fotografera den fantastiska utsikten.


Så här såg tornet ut på natten.

Vilken tur vi hade, att vi var där, när just så mycket skulle hända i Köpenhamn. För på fredagen var det kulturnatt och allt var öppet nästan hela natten. Otroligt mycket människor som sökt sig till stadens gator och torg denna kväll och natt.
När vi strövat runt ett par timmar så satte vi oss på en restaurang och åt jättegod mat, där spelade en trevlig herre som gärna fanns i närheten av Hanna och Ellinor. Han berättade att om Danmark skulle vinna i fotbollen så var skåne danskt och alla flickor deras. Men vi tog iaf Hanna och Ellinor med oss hem igen. Jag tog en jättefin bild på den glade spelemannen med Glenns kamera, får sätta in det kortet lite senare.




Tack Glenn, Hanna och Ellinor för en mycket trevlig fredags kväll.
Även ett stort tack Glenn för den goda maten med tillbehör :-)).

I morgon ska jag skriva lite om de fem F:en

Födelsedagsbarnet
Festen
Fansen
Fotbollen
Förlusten

Sov så gott, så syns vi i morgon
:-))

1 kommentarer

Emmie

11 Oct 2009 21:23

åh,va mysigt ni verkar ha haft det =) kraam

Kommentera

Publiceras ej