U = U

1kommentarer

Utfryst=Utbränd

Nu har några forskare på Karlstads universitet kommit fram till att det är när de sociala relationerna inte längre fungerar på jobbet som människor blir utbrända.

Men var är då utbrändhet; Det finns ingen enhetlig beskrivning som förklarar begreppet utbrändhet eller utmattningsdepression.

Sju procent av befolkningen beräknas ligga i riskzonen för att bli utbrända. Forskaren framhåller att utbrändhet inträffar även utanför yrkeslivet men att det då handlar om en kronisk stress där en person hindras utföra en roll som är centralt för personens identitet.

Forskare menar på att det saknas "uppskattning" och på de arbetsplatser där det råder bra arbetsklimat har personalen lättare för att ta upp om man känner sig kränkt. Det är i andras blickar som vi får veta hur vi ter oss. Ett försämrat arbetsklimat kan vara svårt att se eftersom det sker stegvis, men enligt forskarna så är det chefens ansvar att ha den kompitensen och på ett tidigt stadium upptäcka och ta tag i de sociala relationerna.

Vid utbrändhet sker en förändring i hjärnan och det ta tid att återerövra förmågor som man förlorat, enligt forskaren.



(Bilden är tagen på en fotoutställning i Köpenhamn)
Men är det så här, det kan det se ut på en del arbetsplatser
?

Bara en fredagsfundering
:-))






1 kommentarer

Annelie

16 Oct 2009 21:18

Kladdkakan är fixad för morgondagen, och glöm nu inte o sova ordentligt efter jobbet så att du årka med tempot i Resbymåla! Puss puss min älskade mummi

Kommentera

Publiceras ej