Lånet är återställt

0kommentarer

Så är då äntligen dagen här som gör min tid fullbordad. Jag har alltid lika svårt att låna ut den där timmen på vårkanten, känner mig inte hel liksom. Så går då hela sommaren och man känner av att det är något som fattas. Men nu sitter jag här nöjd och belåten, ordningen är återställd. Skulle ju inte vara förmycket om man kunde få lite ränta med på den där utlånade timmen. Ska lägga det som förslag nästa år.
De flesta har ju nu sina små knep att ta till så att man vet vilket håll klockan ska vridas. Trädgårdsmöbler ut= en timme fram, trädgårdsmöbler in= en timme bakåt. Sommaren framför oss= en timme fram, sommaren bakom oss= en timme bakåt. Det finns nog flera sätt som man kommit på då man skruvat åt fel håll.

Min pappa som har haft lite svårt med att veta hur det ska vridas, ringde mig ett år då han vridit klockan åt fel håll. Detta var på hösten när klockan skulle vridas bakåt som han vred en timme framåt i stället. Han hade vaknat kl 6 vred klockan till 7, var så snäll så att han väntade till hans klocka stod på 9 innan han ringde mig. Jag som hade fixat så att min klocka skulle visa rätt tid då jag steg upp hade ställt min redan då jag gick och la mig. Min klocka var då alltså 7 när han ringde till mig och frågasatte varför jag sov när klockan var 9. Det var inte det lättaste att övertala min pappa att hans klocka stod fel i förhållande till min och hur kunde det vara två timmar mellan våra tider när man bara vrider uret en timme.
Jag sa att det kunde han fundera över tills jag sovit klart.



Så var det söndag och det är lika med jobb
Hoppas ni har haft en trevlig helg,
för det har jag.


:-))

Kommentera

Publiceras ej