091010

1kommentarer

Här kommer lite om de fem F:en
091010......är ingen vanlig dag..........
Hanna, Ellinor och jag började med sångstund för 50-åringen på morgonen. Där efter var det champagneöppning och grattisskål, paketer och glada miner och planering inför dagen.


Champagnen hade Jimmie skickat med, skål, paketöppning och så kollar Glenn om www.spelarfruarna.blogg.se hade uppmärksammat den stora dagen:-))


Halsduken från Sverige-Danmark matchen med Glenns 50-års datum på


När vi hade Firat FödelsedagsGlenn så kollade vi läget på stan.





Försäljare, 50-åringen, spelmän, bolltrixare, fans, cyklister och massor av människor strosade runt och trängdes om utrymmet på stadens gator. Doften av brändamandlar blandades med matos och rök. När vi hade gått runt några timmar och även kollat in platsen där vi skulle möta upp övriga Sverigefans kl 17.45 gick vi till hotelet för att klä på oss kvällens blågula utsmyckning.


Lite nytt och mycket lånat

När vi hade klätt oss inför kvällens match begav vi oss till torget för att samlas med övriga fans. Man kunde inte föreställa sig att det skulle bli så stort, så stort. Torget var fullt av de blågula fansen, gamla och unga, fulla och nyktra, sjungande och tysta, flaggviftare, trummslagare och massor av andra hejande människor. Klockan 18.00 avgick vi från torget till arenan, promenaden var ca 3 km. Vi sjöng och väsnades på staden gator. Bussar, bilar och cyklister fick vänta när vi drog fram likt ett blågult lämmeltåg. Eskorterade av polis kom vi fram ca 30 minuter innan matchen började. Zlatan och de övriga spelarna värmde upp då vi intog våra platser. 4000 svenska och 34000 danskar fanns denna kväll på Köpenhamns arena för att heja på sina lag. Bakom oss stod tre skånska tjejer som vi var tämligen trötta på när matchen var slut, vi hade mer än väl klarat oss utan deras stämma. Döda de jävlarna, spring för fan blandat med könsord, kom gång på gång ur deras munnar och så då på skånska:-((
Så ofta jag kunde svingades den medhavda sverigeflaggan med TRION texten på. Vilken otrolig upplevelse, alla dessa människor, som hejade och sjöng. Får rysning bara jag tänker på det. Så otroligt synd att vi inte vann, en seger hade ju suttit bra mycket bättre än förlusten som vi fick uppleva. (Som ni säkert redan vet så hade ju jag bättre tur på min födelsedag då det också spelades en mycket viktig match). När fotbollsmatchen var slut var det bara att lägga benen på ryggen och hem så fort som möjligt för att klä om och så ut på stan igen för att fira med danskarna. Eftersom de hade en spelare som hette Dennis med i sitt lag, så tog vi en öl för deras skull.
Skål Danmark och lycka till 2010.
Eftersom jag inte vågade ta Nikon med så blev det inga bilder, men Glenn tog några bilder med sin kamera.
Ni har säker inte missat tidningarnas löpsedlar med polisomhändertagande, fylle, slagsmål och mycket annat efter matchen. Men som tur var så var vi på de platser där det var lugnare och vi märkte inte så mycket av allt allt ståhej, förutom tjutande polisbilar. 
Vi avslutade festkvällen på en trevlig restaurang där vi åt gott och Glenn fick möjlighet att summera sin stora dag. Vi var alla mycket nöjda med dagen och jag tror med all säkerhet att jag vågar skriva att det var en mycket nöjd 50-åring med trötta ben som somnade den kvällen trots att Sverige förlorade matchen.

Tack Glenn för ännu en trevlig dag och kväll
med mycket upplevelser.

:-))



1 kommentarer

Anonym

13 Oct 2009 11:13

va kul att allt blev så lyckat. kram

Kommentera

Publiceras ej