Minnet

2kommentarer

I natt när jag satt vak så hittade jag en bok, som heter Minnet, En bruksanvisning av Natur och Kultur. Den handlar om människans mentala, kognitiva system, det vill säga minnet, används bland annat för att klassifiera, koda in, lagra och plocka fram information. I flera avseenden är detta system överlägset till och med den bästa dator.

Man kan ju då undra hur man kan glömma av den enklaste lilla information eller någons telefonnummer, kod eller namn på personer man väl känner.

Enligt bokens författare så liknas minnet som ett ofantligt bibliotek, full av information. Det gäller bara att lära sig framplockning.

Mycket läsvärt, jag får läsa vidare nästa gång jag kommer dit.



Så mina kära vänner passa på att njut av vår vackra natur. Det är säkert bra för minnet....
;-))

2 kommentarer

edinskan

31 Mar 2009 07:21

vet du lotta, när min timmy va liten så kallade ha flugsmällaren för minnet, jag tyckte det va konstigt men nu förstår jag ! mitt minne är ofta platt o fullt med små, små hål.... Han var smart redan som liten min lille son.

edinskan

31 Mar 2009 07:31

vet du lotta , att när min timmy var liten kallade han flugsmällaren för minnet. jag tyckte det var konstigt men nu förstår jag! mitt minne känns ofta nämligen platt och fullt med små,små hål... Han var smart redan som liten , min lille goe son...

Kommentera

Publiceras ej