Hämtade en liten flicka idag på morgonen som med packning och dockan i famn väntade på sin mormor. Mot Öland för där ska det bara bli mys och gos hela helgen. Så nu säger jag "Trevlig helg"!!
 
 
 
Hörs på söndag!
 
:-)
Medan mina arbetskamrater roade sig på vattnet fick jag sitta bredvid och kolla på. Men å andra sidan så var det en väldig trevlig syssla med tanke på att det blåste nordan och vattnet var kallt. Någon skulle ju för övrigt sköta om så att vi fick lite i magen och den sysslan tog jag ju gärna på mig. En grillad korv och lite annat gott smakar ju alltid då man är utomhus. Väldigt trevligt att träffas så här i all enkelhet för att bara umgås.
 
 
 
 
 
 
:-)
 
 
 
Det är mycket klagande nu...försöker slå dövörat till....tänk
 om man kunde plocka ner alla surisar i en påse och på med lite socker!
Då skulle alla bli lika söta och goa som lilla N.
 
 
 
Torsdagar är bra dagar för då är det snart fredag!
 
:-)
 
Idag är det bara till att ut med armarna och glida med i blåsten, förhoppningsvis så hamnar jag på Öland framåt kvällen. Men först så ska jag träffa mina trevliga arbetskamrater vid grillen och innan jag passerar Ölandsbron så blir det barnbarnsgos medan dotter ska springa ett av årets alla lopp.
 
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
:-)
Hittande en tidning där det stod 53 saker som man skulle passa sig för i sommar. Inte utan att jag skrattade för mig själv då jag läste vissa av dem. Som att man inte skulle knatat runt halvnaken i Foppa tofflor i livsmedelbutiken eller att boka cykelsemester i Skåne i förväntan om att landskapet ska vara platt. Denna passade in på mig....räkna med att hinna bli klar med renoveringen under sommaren...eller typiskt mig att leta efter pumpen till luftmadrassen i ett stökigt förråd i två timmar utan att hitta den. Kanske är det sådana listor som jag ska skriva i sommar sittande i min solstol med en kall Mariestad i stället för att jobba och slita.
 
Bottennapp är också napp!
 
Nu är det dags att säga Nattinatti!
 
:-)
 
 
Måsar är alltid lika roliga att fotografera. Envisa, påflugna och ständigt hungriga. Jag fattar inte hur de kan känna vittring på ett guppande korvbröd på så lång håll. Igår då vi var ute på en liten ö så fanns det inte en fiskmås så långt ögat kunde nå, några korvbrödsbitar senare så kom de som reaplan från ingen stans.
 
 
Nu är det dags för sängen,
ska bli grymt skönt!
 
:-)
Underbar dag med solsken, båtliv, grillad korv, paket, fina sms och härliga ungar.
Kan man mera begära!
 
 
En tacksam mamma
kommer att sova väldigt gott i natt!
 
:-)
 
 
 
Mors dag kan knappast börja bättre, solen skiner, mitt favorit te är inhandlat, arbetshelgen avslutad och jag har nu semester i 14 dagar. Så snabbt i sängen en runda innan min förstfödde hämta sin mor för en liten båttur.
 
 
Hoppas solen skiner
även på dig!
 
:-)
Idag är det min elfte lördag utan godis. I flera år så har jag bara ätit godis på lördagar så varför inte sluta helt har jag tänkt många gånger. Helt ärligt så är det inget jag saknar, skulle jag ta första biten nu så skulle det nog vara kört sedan. Men så länge som jag inte håller på att dö av godisuttorkning finns det ju ingen anledning att ta just den där första biten. Jag vet att jag skrev en gång i ett tidigare inlägg att jag borde sluta med godis för att jag kände mig nästan förgiftad efter lördagarna då jag mumsat. Jag är betydligt mycket piggare nu men det har säkert även att göra med att jag lagt om min kost. En annan tanke som jag tänkt sedan jag la om min kost i mitten på mars är att jag inte gillar bubbelvatten längre, vanligt vatten som jag inte gärna druckit förut slinker nu ner med välbehag. Inte utan man blir lite chockad av sig själv ibland. Får nästan kolla mig både en och två gånger i spegeln när jag vaknar på morgonen så att jag inte råkat vakna i fel kropp. Hahahaha....!!
 
Vatten är gott!
 
När jag gick hem från jobbet idag så blev
jag duschad och kläderna tvättade :-)
 
 
Efter en härlig dag på Öland med pappsen så
påbörjar jag min jobbhelg om en timme.
Så alla måsten är strukna och det är bara jobb och avkoppling som gäller.
Skickar med en bild från Färjestaden som vi besökte innan vi
drog vidare över bron.
 

 
Trevlig helg mina bloggvänner!
 
:-)
 
 
Ikväll så har jag och andra kommunalare sprungit/gått vårruset. Mycket trevligt med fina priser till de som hade turen att vinna, alla fick en påse med lite ätbart i så jag var nöjd ändå. Eftersom ingen av mina arbetskamrater hade anmält sig så gick jag dit själv, men det tog bara ett par steg så hade jag slagit mig ihop med två andra tjejer från en av förvaltningens boende. Efter avslutat lopp så bjöd de in mig till deras filt för en gemensam fika. När jag kom hem så insåg jag att kvällen var alldeles för fin för en rastlös själ att sätta sig i en lägenhet så jag tog en långrunda med hunden. Jag kan lova att jag nu sitter och känner mig väldigt nöjd över kvällens alla aktiviteter.
 
 
I morgon är det dags för pappsen och mig att köra
syrenrundan på Öland :-)
 
Liljekonvalj är en så vacker blomma med sina gröna blad och små klockor som luktar ljuvligt gott. När jag var barn så plockade jag alltid en bukett till mamma på mors dag. Jag hade ett specialställe som bara jag och pappa hade koll på. När jag var liten liten var pappa tvungen att gå med mig dit efter som man behövde gå över stora vägen. Kan ni tänka er den dagen då jag fick traska dit själv, då var jag stor kan jag lova hahaha...typ 10 år. Så när lurvetass och jag passerade ett annat liljekonvaljställe på vår promenad idag så var jag bara tvungen att ta med några hem. De passade ju perfekt i mitt lilla loppisfynd som jag köpte för många år sedan.
 

:-)
I morgon är det dags att lägga tuttsen i press, Jag är så glad varje gång det där brevet dimper ner i brevlådan om en tid till mammografin för jag vet att skulle jag själv ombesörja detta så hade det inte blivit av. Inte för att det är någon angenäm upplevelse när man är där, men om det nu skulle finnas ovälkomna gäster så kan jag ju ha turen att de upptäcks i tid och att det då går att göra något åt. Min kära svägerska går just nu igenom en jobbig cellgiftsbehandling på grund av bröstcancer och det var vid ett av hennes besök på mammografin som de hittade knölarna i ett av brösten. Nu håller jag tummarna stenhårt för att allt ska gå bra i morgon då hon genomlider sin 5:e behandling av 6 med cellgift. Jag är där hos dig min kära svägerska och håller din hand fast du inte ser mig.
 
 
Livet är skört!
Så var rädda om er :-)
Alla som var och handlade på Ikea i Kalmar i söndags vet nu om att jag var där med min busunge. Högt och tydligt så fick alla veta att Ella är "momos bus-unge, momos bus-unge, momos bus-unge". Vi fick många att skratta i alla fall och skratta är ju bra. Ella köpte bestick och nya tallrikar till sig och jag köpte tyg i många meter till mig som jag ska ha till friggeboden på Öland. Bildbevis kommer då allt är klart.
 
 
Ha det gott mina vänner!
 
:-)
Gozzi har förstått det där med att koppla av.
 
 
 
Ska nog vara som han lite mera :-)
När jag var i byggvårdsbutiken på Öland så hittade jag ett rengöringsmedel som jag verkligen kan rekommendera. Linoljesåpan är både miljövänlig, effektiv och biologiskt nedbrytbar. Flaskan kostade 100 kr men man behöver bara använda lite för att få bra resultat så den varar länge. Den går bra att använda till både kallt eller varmt vatten för att det ska bli rent och det är ju bra. Jag fick en nästan ny kyl/frys av min lillebror som de hade haft på ett bygge den var inte så vidare fräsch inuti kan jag lova. men en omgång med linoljesåpan så blev den som ny. Mitt trägolv i stugan går lätt som en dans att rengöra efter Gozzis tassaravtryck när han varit ute. Det bästa av allt är att man kan använda linoljesåpan till all slags rengöring och det luktar så gott efteråt. Mycket nöjd!
 
 
Söndag och det är dags för kneg igen!
 
:-)
 
 
Vaknade upp långt innan klockan skulle ringa till en solig och underbar fredag. Det bästa av allt, jag är ledig och hela Öland utanför min dörr. Så här ska det njutas av näktergalen, blommor och mitt höga gräs.
 
 
Önskar alla en underbar fredag!
 
:-)
Inte utan att jag känner mig lite frusen efter kvällens två matcher. Båda lagen som jag tittade på förlorade sina matcher. Trion mötte serieledarna Hällaryds IF och matchen slutade 0-3. Fjärdsjömåla AIF mötte Kristianopel och den matchen slutade 0-2. Men det är bara till att ta nya tag och ladda batterierna till nästa spelomgång.
 
IF Trion- Hällaryds IF 0-3
 
 
Fjärdsjömåla AIF- Kristianopel GoIF 0-2
 
 
Månen är full och go ikväll!
 
:-)
 
Något som jag är helt säker på att ni inte vet om mig är att jag samlar på Majblommor. Så länge jag kan minnas så har jag köpt majblommor varje år. Ibland flera stycken för att det kommit barn och sålt vid olika tillfälle. Majblomman är all barns blomma. Av insamlade pengar går 80% till Majblommans ändamål som är att förbättre barns villkor i Sverige. Majblommans sommargård på Galtarö drivs av bidragsmedel, samt bidrag till enskilda barn på egen ort. Sedan 1907 har insamlingen gjorts där barn hjälper barn. Som ni säkert redan räknat ut så är alla mina Majblommor som jag har i min samling inte köpta av mig själv, min mamma fick tag på ett antal på en auktion för några år sedan som hon kompletterade min samling med. Jag har nästan koll på vilket år som varje blomma har just sin färg. Materialet och färgen i blomman har skiftat genom åren, men det har även förekommit att färgkombinationen upprepat sig. Jag har även dubbletter av ett flertal ifall det finns någon annan som samlar och saknar en liten blomma. Praktiskt och bra att samla på eftersom min lilla samling inte kräver så stor plats. Frans och Lovisa är snälla nog att passa min samling då jag inte är hemma.
 
 

:-)
 
 
Majblomman,
Oj vad härligt glada motionärer i Blodomloppet som jag har sprungit tillsammans med ikväll. Jag var grymt laddad men när vi samlades innan loppet för att få nummerlappar av Anna så fick jag ännu mera spring i benen. Anna i vårt lag sprang en mil, jag och de andra brudaran gav oss på halvmilen. Jag sprang hela vägen utom i sista uppförbacken då gick jag fem steg för jag insåg att det skulle gå fortare att gå....hahaha. Det var helt underbart att springa in i målområdet efter avslutat lopp. JAAAAA jag gjorde det! Vi avslutade kvällen med att mumsa på allt gott som vi blev bjudna på.
 
 
 
 
Tack underbara tjejer för ikväll!
 
:-)
Oj vad det blommar ute, allt har bara exploderar i naturen. Det är så vackert så det är knappast man vågar blinka för att inte missa något. Kommer det bara ingen köldknäpp nu framöver så kommer vi nog kunna skörda både det ena och det andra till hösten. Snart är mina hallonplantor på plats och jag funderar även på att plantera en vinbärsbuske. Potatisen har kommit upp, så till midsommar blir det potatis som är odlade på Öland men inhandlade på Maxi i Karlskorna.
 
Mitt päronträd i full blom
 
Önskar alla en bra fortsättning på dagen :-)
Let´s Dance, födelsedagsfirande och Eurovision Song Contest. Jag har liksom bara förflyttat mig mellan festligheterna hela helgen. Tur man inte ska jobba för nu måste jag vila upp mig inför blodomloppet i morgon. Fem taggade tjejer i lag Team Activa Zoo, det är en av tjejernas pappa som har sponsrat oss med tröja och anmälningsavgift. Efter loppet blir det fikakorg och härlig samvaro. Ojojoj...höll på att glömma bort att jag även hunnit med en nagelbitande fotbollsmatch i helgen. Derby mellan Rödeby AIF och IF Trion, matchen slutade 1-1.
 
 
:-)
 
...för idag fyller min kära dotter år.
Många grattiskramar till dig!
<3 Ses om en stund <3
 
 
Jag må hon leva...jag må hon leva...uti hundrade år!!!
Hurra hurra hurra :-)
 
 
 
Tur i oturen hade jag när jag skulle göra mig till och diska alla mina ljuskoppar av glas i stugan. Jag har även lite loppisfynd av glas och min fina glaspatron som jag fick när jag var yngre skulle också bli vårfin. En vacker patron i glas från Kosta Boda signerad av en känd glaskonstnär som nu är i fyra delar. Turen i det hela var att den gick sönder i diskvattnet och jag fick endast en liten reva på ena fingret när jag helt ovetande rotade runt i vattnet. Jag misstänkter att den möjligvis hade en liten spricka innan och så gjorde det varma vattnet resten. Eftersom den har ett stort värde för mig även om den nu är trasig så kommer jag inte att kasta den. Tills superlimmet är inhandlat så får den ligga i min stora glasvas och vara assisterande ljuskopp.
 
 
 
Förstår att ni undrat!! :-) Min fina soffa och en av stolarna efter omklädning.
 
 
Trevlig fredag mina vänner!
Jag börjar med att krypa ner i sängen :-)
Jag får verkligen rysningar av att tänka på all mat som slängs både från butiker och från oss konsumenter. Läste en studie att ett snitthushåll slänger 6 kg mat i veckan. Det går ju åt massor av energi för att både producera och distribuera maten som vi bara slänger i soporna. Storpack är inget bra tycker jag, man handlar på sig en massa bara för att tjäna några kronor för att sedan slänga för att man inte hinner äta upp innan det är försent. När barnen bodde hemma så var risken inte stor att något behövdes slängas eftersom det alltid fanns hungriga ungar i huset. Nu så lagar jag bara det som äts upp eller så äter jag upp det som blir kvar dagen efter. Jag brukade alltid säga till mina ungar då de bodde hemma "den mat som äts upp är aldrig dyr, dyr är den maten som vi får slänga". Så är det med det :-)
 
Snart slår mina tulpaner ut!
 
 
Trevlig kväll!
 
:-)
 
Som tur var så råkade jag ha kameran med mig när ekorren visade sig för några dagar sedan. Tyvärr så är det mycket blad och grenar i vägen för att jag skulle få till en bra bild men jag är nöjd ändå. Det finns många ekorrar där jag bor så jag hoppas att det blir lite småkorrar framåt sommaren.
 

De små ejderungarna är så söta då de simmar runt i vågorna. Härlig tid nu när det kommer nya små liv ute i naturen.
 
 
Mina nysatta potatisar har fått massor av vatten idag.
Soffan och fyra köksstolar har fått nya kläder.
Kan inte vara annat än nöjd!
 
:-)
 
En svart kabel som glömdes kvar i stugan då vi åkte där ifrån är väldigt bra att ha när man kommer hem. Försökte med några andra svarta men ingen passade. Men nu så sitter jag i stugan igen, ute blåser det kallt och regnet öser ner men inne sprakar det från spisen och kabeln har hittat till de två hålen i väggen. Hoppas det blir regn i morgon också för då ska jag klä om kökssoffan.
 
 
 
 
Sov Gott!
 
:-)
När jag var och hälsade på sonen ner vid båten för några dagar sedan så kom hans kompis förbi med sin katt i ett koppel. Han berättade att katten var med över allt, i bilen, på promenaden eller vart han än skulle. Katten var väldigt social, till och med Gozzi fick hälsa utan att raggen reste sig. Jag gillar verkligen katter, de är så häftiga på något sätt, styr och ställer som de själva vill. Jag hoppas verkligen att jag kommer att vara kattägare igen någon gång.
 
 
Helg igen och Öland är som vanligt alldeles underbart!
 
:-)
Det är alltid lika fruktansvärt och tragiskt när ett barn far illa men när det sker nästan utanför husknuten så blir man påmind om hur hjärtlösa en del människor är. En liten flicka på åtta år har blivit mördad. En liten flicka som kom till vårt land för att få känna trygghet har istället blivit fråntagen sitt unga liv. Ett litet barnahjärtat har stannat. Hur kan detta bara ske. Mitt hjärta blöder.
 
Solen går ner och ett litet barns hjärta har slocknat.
 
Jag tänder ett ljus
med hopp om att den lilla flickan nu är fri!
 
 
 
 
Barnbarnet fick en finfin fisk igår då vi var vid ädelfisksjön för att fira Valborg. Först hade vi tänkt att lägga den på grillen men vi nöjde oss med korven vi hade tigit med oss. Konstigt att grillad korv smakar så gott när den äts ute. Eftersom det var eldningsförbud så fick vi hålla oss till angiven eldstad. Pappa hade tagit med sig ved så vi höll värmen trots att temperaturen sjönk framåt kvällen. För övrigt en mycket vacker eftermiddag och kväll.
 
 
 
 
:-)