Nu har det här pusslet legat på bordet alldeles för länge, om jag inte minns fel så var det vid påsk jag packade upp det. Hur som, sa det då, säger det igen, det svåraste pussel jag någonsin haft. Men nu så är det bara att ta nya tag.  

(null)

Lätt att bli sittande!
Det var otroligt vackert i naturen idag på morgonen när minsta lilla strå var beklädd av gnistrande iskristaller. Eddie sprang runt som en tok för att finna de bästa grenarna att pinka in sitt revir på. Det är sådana här dagar som jag älskar vintern. Lite snö är ju inte fel förstås, men snöblask och gråväder har jag inte på min önskelista. 

(null)

(null)

Nu är det plus igen!
När djurbutiken i byn skulle slå igen för att öppna ihop med konkurenterna en km bort så köpte jag lite allt möjligt bra och ha till Eddie. Det var sjuttiofem procent rabatt på allt i hela butiken.Jag köpte varor som innan avdraget skulle ha kostat två tusen kronor. Enligt mig själv inget onödigt. Bland annat köpte jag galax lekboll som Eddie fullkomligt älskar. Han rusar runt med sin boll i gapet som om han varit jagad av vargar. Jag brukar även ha den som belöning då vi tränar. Den kostade trehundrasjuttiofem kronor på ordinarie pris, ett pris som jag aldrig skulle ha gett även om jag nu med facit i hand vet hur mycket den används. Jag köpte även lite dyrare belöningsgodis, hundhalsband och koppel i läder, reflexväst, bajspåsar och lite andra leksaker. Även om det nu var ett tag sedan butiken slog igen så finns det fortfarande mycket av träningsgodiset kvar. Det gäller att passa på. 

(null)

(null)

(null)


Solen skiner från klarblå himmel
Njuter!

Efter ett skönt dygn på vift kör jag vidare mot Kalmar för att fira mormors sockerhjärta som fyller år. 

❤️Grattis sötaste N på din dag❤️
❣️Mormors älskling❣️

(null)

Ses om ett par timmar❣️
Blev en lite utflykt till Falkenberg igår med alla tänkbara ingredienser. Temat är nöje, avkoppling och lite gott i magen. 

(null)

Allt är perfekt!
😁
Årets första julbord är nu avklarat. En trevlig kväll tillsammans med mina jobbarkompisar. Det fanns allt tänkbart på det där julbordet, otroligt mycket sillinläggningar, skaldjur, kallrökt och varmrökt lax och mossar av annat gott. Fast nu när jag tänker efter så saknades lutfisk. Trots att vi tog det  lugnt och inte stressade så sitter jag nu här på jobbet med magen utspänd. Just nu känns det som om jag inte behöver äta mer i år. Men av erfarenhet så ändrar sig den känslan snart.

(null)

(null)

Snart väntar sängen.
Längtar!!

Minns ni den lilla pippin på Ön som höll på att göra mig galen. Varje morgon så pickade den på mitt fönster i ca två timmar. Jag försökte med allt. Jag googlade sönder internet i hopp om att finna lösningen. Men inget hjälpte vad jag än provade av alla förslag. När vi var i stugan var det nästan slagsmål, ingen ville sova i rummet som gjorde en galen i tidig morgonstund. Men, så en dag blev det plötsligt tyst. Jag tänkte att det var säkert någon av grannarna som fått äran att få en liten väckarklocka på utsidan. Svaret var inte långt borta. Jag fann den lilla pippin i min kanna som stått på bordet med vatten i. Om den var i kannan för att dricka får den skylla sig sig själv. Jag pumpade alltid upp massor av vatten i byttor och hinkar till igelkotten och fåglarna innan jag lämnade ön. Jag vet att jag önskat livet ur den där lilla pippin och jag tror bestämt att jag vid något tillfälle även skrev att jag tänkte göra något handgripligt om den inte gav upp sitt pickande på fönster. Så kan det gå. Tyst och lugnt i lilla stugan igen.

(null)

(null)

Grått om mulet!

Nu börjar skira små ljusgröna ekskott kämpa sig upp längs med ekollonvasens övre kant. Tänk att några cm grönska kan få mig att känna mig så glad. Det är nästan så att jag kan se när den växer, så fort går det nu.

(null)

(null)

Så var det plötsligt 
lördag igen!
Öppnade kylskåpet på jobbet och hittade en liten hälsning inför nattens jobb. Under folien låg en smaskig mariabulle, den smakade mycket gott tillsammans med en kopp te. 

(null)

Tusen tack!
😘
Kära nån så mycket trevligheter som händer. Den där födelsedagen för snart två månader sedan tar aldrig slut. Jag klagar inte, absolut inte. Jag njuter och äter, öppnar paket och trivs med allt som erbjuds. 

(null)

(null)


(null)

(null)

Vilken kväll!
Njuter in i hjärteroten.
Hoppas det inte berodde på dålig jaktlycka där jägaren i sin tur av frustration kastat kull tornet över att ha missat sextaggaren som synts till i veckor innan lovlig jakt. Eddie visiterade tornet så det inte fanns någon vilsen jagare fastklämd. Bra möjlighet och tillfälle att träna Eddie att snoka runt lite i okända tillhåll. Hur som så verkar det vara ett fint och öppet pass för den jägare som brukar nyttja det när tornet står på benen.

(null)

(null)
  
(null)

Grått, regn och mulet även idag!
Bättre tur med vädret i morgon möjligen. 
AIK spelade om guldet idag på Guldfågelns arena i Kalmar mot Kalmar FF. Vilket tryck. AIK:S hejaklack sjöng hejaramsor oavbrutet i 90 min. (De ekar fortfarande i min skalle) Det var ingen självklar seger, men jag trodde arenan lyfte när AIK gjorde matchens enda mål. Jag råkade bli publikvärd och det var väldigt trevligt. Mycket att göra och många trevliga möten. Allt flöt på även om det var några som behövde hjälp av sjukvårdare. Det var inte allas hjärtan som klarade en så hård belastning och så var det ju en och annan som var en aningens runda under fötterna och då står man ju inte så stadigt. Tyckte mig kunna se en och annan kändis i publikhavet. Någon hade visst åkt privatflyg dit enligt rykten. Men dagen fråga är enda vad man ska ha ett sönderklippt fotbollsnät till.

(null)

(null)

(null)

(null)

😁


Blev väldigt glad idag när det låg ett paket och väntade på mig när jag kom hem. Alltid kul att få presenter. Nu hoppas jag att det snart ska komma ett litet ekskott på det förgrodda ekollonet.  

(null)

(null)

Tusen tack
P och R❣️



När löven faller
så står vi där
den nya tiden
förför oss här

(null)

❣️
(null)

Hämtade tjejerna i Kalmar när Eddie och jag körde från Ön. In med barn och väskor för att köra vidare mot Karlskrona. Dottern och N var redan på plats när vi kom fram till Wämöparken. Solen sken och det var 12 sköna grader, det gäller att passa på att njuta. Vi tände grillen medan barnen lekte i den lilla parken, grilla ute är ju bara för gott. Solen hann gå ner innan vi avslutade vår underbara utedag. Så mysigt vi haft det.

(null)

(null)

Tror jag beställer en
skön dag i morgon också.

😁
Eddie och jag tog en tidig morgonpromenad på den disiga ön idag. Vi gick vägen bort till fälten där Eddie brukar få sträcka ut ordentligt när han springer lös. Han är så duktig och kommer direkt ifall jag ropar honom tillbaka. Som en tok rusade han runt på de stora öppna fälten, över stenmurar in på nästa stora fällt,  så höll han på tills tungan hängde som en slipps ur munnen på honom. Nu ligger han utslagen på sin dyna helt ovetande om att det kommer bli bus med favorittjejerna i eftermiddag. 

(null)

😁

Köpte en sagobok idag när jag var i ett annat ärende på Ikea. Satte den på hyllan ovanför våningssängen i väntan på att mina barnbarn ska komma. Jag vet att de gillar nya böcker precis som jag. Kvällen har varit otroligt skön i lilla stugan. 

(null)

Läggdags!
😁
Underbar känsla och väldigt lyxig. Kvällens dusch gav mersmak. Värd varenda krona. Duschskum en ny erfarenhet, behövdes endast en liten klick för att få till ett härligt lödder till hela kroppen. Doften är magisk.

(null)

Nu kommer jag att somna gott!


Har fixat lite med pumpan som jag tog med till jobbet. Tänkte tända den så att mina jobbarkompisar får sig ett gott skratt innan arbetsdagen börjar. Tror med all säkerhet att det är den första pumpan som flinat upp sig utanför ingången till mitt jobb. Enligt mig själv så blev Hulda rätt så skaplig. 

(null)

(null)

(null)

Halloween!
🎃

Jag fick besök av jultomten idag, han tyckte nog att jag behövde ha lite höstinspiration. Boken "Snickra & Bygg" innehåller många bra tips på allt möjligt och hur mycket material som behövs. Jag har länge tänkt göra ett betongbord så jag blev glatt överaskad då det dök upp ett som inte ser allt för jobbigt ut att göra för en amatör. Eftersom betong med tryckimpregnerat virke står emot olika årstiders klimat passar det perfekt att ha på ön. Blev även sugen på att göra en trädbänk, underbart att sitta under päronträdet och njuta en fin sommarmorgon. Trallgolv, utekök, utedusch, staket ...... jag vill göra allt. 

(null)

(null)

(null)

Snart är denna jobbnatten färdigjobbad. 
😁