Idag så tog Lurvetass och jag en runda med kameran där vi bor för att visa hur det ser ut. Allén som leder ner till vatten är precis nyklippt så jag kan tänka mig till våren att den kommer att bli lummig och fin. Träden är på sina ställen ihåliga, kikar man riktigt noga så kan det ibland dyka upp ett och annat vilt djur. Flickan på bilden står i den lilla parken till höger om allén och tittar ner mot havet och även ibland på polenfärjan som har sin farled där.
 
Sista dagen i denna månaden!
 
:-)
 
 
Kamomillte är en perfekt kvällsdryck
för den som har mycket omkring sig.
Det är rogivande och ett bra sätt att varva ner
inför natten.
 
 
För mig som ska jobba inatt igen,
kan jag nog tänka mig något uppiggande!
 
:-)
 
Det har varit så ljust och fint utåt öarna inatt då vi körde runt på vår arbetsplats. Bitande kallt på förnatten men efterhand som natten gick så hann det bli 8 grader men lika kallt tyckte jag eftersom det började att blåsa.
När jag kom hem till dottern för att hämta lurvetass så stod frukosten färdig och en sprallande glad liten tjej satt och hoppade i barnstolen. Kan dagen börja bättre :-) Såååååå gott! Tusen tack Emmie!
Den fina solen som gick upp tidigt idag är nu som bortblåst. Hoppas på stjärnklart även inatt för 20:50:30 är mångubben som fullast. Tur man ska jobba för jag hade ändå varit vaken mestadels av natten.
 
 
Det fick bli en tur till östra sidan när vi var på Öland för att se den vackra solnedgången men molnen hann före mig. Vid Sandviks kvarn är en väldigt vacker plats oavsett solnedgång eller inte. Men jag behöver träna på inställningarna ser jag. Fokuslängd 70.0,  f/5.0, 1/125 s ISO 100 . Lite mer ljus skulle ju inte skada så jag ska ta Annas råd till mig att höja ISO-värdet lite. Men jag hoppas ni ser den blå pärlan nere vid kvarnen :-)
 
Sista måndagen denna månaden
snart är det november
det rasslar på :-)
 
 
Sommartiden är slut och jag har fått min timme tillbaka, jag saknar den där timmen även om det inte är något jag går och tänker på varje dag. Men idag så är ordningen återställd. Oavsett den där timmen så är det alldeles för mörkt nu...och värre ska det bli.
 
Läxan är avklarad och finns det något bättre ställe att göra läxan på än Öland. Så det fick bli en sväng över bron inte bara för att göra läxan utan också för att kolla till lilla stugan. Det jag skulle träna på var att ha programväljaren i A-läget. A-läget har med skärpedjupet att göra. Jag bestämmer bländaröppning och kameran ställer in lämplig slutartid för rätt exponering. Stor bländaröppning kort skärpedjup (suddig bakgrund) och liten bländaröppning  långt skärpedjup (hela bilden har skärpa. Jag har ISO 100 på alla bilderna jag tog.
 
Jag fotograferade när vattnet från hängrännan landade i den isiga vattentunnan. Översta bilden stor bländaröppning f/6,3, andra bilden mindre bländaröppning f/16,0 .
 
 
 
Lilla pippi på en gren fick jag också till även om jag hade hoppats på bättre skärpa
 
 
Träningen fortsätter!
 
Hoppas ni haft en lika solig och skön dag som jag :-)
Bambi på hal is hela natten, men vi har hållt oss på banan och kommit fram dit vi ska trots halka hela natten. De brukare som lyssnat på radion sa attt det skett många avåkningar inatt. Får hoppas att inget allvarligt hänt. Nu är frukosten på plats, räkningarna betalda, hunden rastad så nu är det bara sängen som väntar på att jag ska krypa ner en stund. Jag har ju läxa att göra idag så det är lika bra att vara utvilad.
 
 
Hoppas ni får en bra lördag!
 
:-)
 
 
Igår började min kurs som jag har funderat på i många år att anmäla mig till,,,,,men nu är det gjort och det snurrar ett o annat i huvudet. Egna inställningar är anledningen till detta krafttag. Det finns ett vrede på kameran som inte är så flitigt använt med andra ord...men nu är vilan över.  M, A, S, och P ska bli en del av min vardag. (Hoppas jag).

Lördagar är nog väldigt bra dagar att träna på dessa inställningar som vi fick lära oss vid första kurstillfället :-)
 
 
Fredagsmys på er :-)
 
 
När jag gnällde över mitt diskberg för några dagar sedan till min dotter så sa hon helt klarsynt att det berodde på att jag diskade alldeles för sällan.......kan NOG ligga något i det.
 
Gozzi är ingen bra diskmaskin
 

Sovaredags!
 
.-)
Idag har jag hunnit hur mycket som
min lista som jag fyllt på efterhand i veckan är nästan allt avbockat på.
Så nu kan man gå iväg på kurs utan att tänka på alla måsten.
 
Hittade en bild i lilla arkivet när jag och brudarna var på Liseberg
för några år sedan.
 
Blev såååååååååååååååååå sugen!
 
Juletid på Liseberg, så vackert!
 
Utanför mitt fönster
lyser lönnlöven upp hela parken.
Tro det eller ej
men nu kom minnsan solen fram.
 
:-)
 
 
När ens styrkor blir svagheter!
När goda egenskaper i för stora doser blir påfrestande.
 
Snabb - Förhastad
Självständig - Ensamvarg
Rättvis - Petimeter
Uthållig - Envis
Integritet - Avståndstagande
Demokratisk - Handlingsförlamad
Flexibel - "Kappvändare"
Metodisk - Stelbent
 
Ett tecken på att vara gränsöverskridande är stress
 
Enligt den här artikeln som jag fick till mig fanns det mycket ang ovan skrivna ord. För det som är lagom för den ene kan vara förmycket för den andre, det kan man ju bara se på arbetsplatser och i privatlivet också för den delen. En intressant sak var att hjärnan inte var färdigutvecklad förrän 18-24 års ålder....runt 20 trodde jag...så det kan ju förklara en del. Åter igen så kommer det där med stress in, vad man än läser idag så är stressen boven till mycket. För redan vid första stressnivån så förlorar vi nästan hälften , 30 procent av vårt intellekt. Det skulle innebära att vår förmåga till humor, samarbetsförmåga, flexibilitet och socila kompetens minskar rejält. Tänkvärt!
 
 
 
Jag vet att den finns där bakom molnen
 

Jobbnatt och onsdag,
mycket bra sätt att fördriva tiden!
 
:-)
 
 
 
...bjöd härliga medarbetare på idag då de spelade upp för oss (som var på första sittning av sex i kommunens satsning av kvalitetsdagar) hur det kan gå till i ett personalrum. Hahaha...vad roligt och såååååååå slående. Att ta upp konkreta saker på APM är ju bra men när det bara blir gnäll och ältande då är det inte kul längre. Det pratades om energitjuvar och bakåtsträvare och att kunna ta kritik. Mycket bra förmiddag och väldigt viktiga saker tog upp.
 
Ibland har man bara lust att göra som lilla N, räcka ut tungan :-)
 
 
Nu ska jag snacka med John B en stund innan jobbet!
 
Ha en fortsatt bra kväll :-)
Snart så behöver vi bara sätta på musik i stället för tabletter när vi har ont eller behöver medicin av annan orsak, för vid Sahlgrenska akademin pågår ett projekt som undersöker hur vi reagera på musik.
Brukar du få eller har fått gåshud av viss musik? Enligt en studie så är det bara hälften av oss som upplevt detta.
Jag brukar ofta få gåshud av musik och enligt den här studien så är det oftast kvinnor som får gåshud. Lite kul att läsa ang den musikaliska gåshudsförmågan så är den tydligen kopplad till personlighetstyp....den äventyrlysta typen får oftare gåshud än andra personlighetstyper.
När jag är ute på mina långpromenader så brukar jag ofta ha musik på för att inte ha allt för långtråkigt eftersom jag tycker det är döööööööööööööööötråkigt att gå själv. Oftast så märker jag att jag får en otrolig energi av vissa låtar, nästa stussar fram i tjollahoppsasteg och så småspringer jag lite.
Forskarnas mål är att kunna använda musik i klinisk verksamhet, tex som lugnande inför operation, som smärtlindring, för att motverka och stimulera rehabilitering efter till exempel strok.
 
Igår var jag på fotboll och innan match så brukar det spelas vissa "pepp"låtar
men tyvärr hjälpte dessa låtar inte spelarna igår. Inte det rätta laget i alla fall.
 
 
Men nu så är det åter dags
för vaggvisan!
 
:-)
 
 
Tusen grattiskramar
på din födelsedag
Älskade Jimmie!
 
 
Vi ses framåt kvällen!
 
Kramar i massor :-)
Vad det är jobbigt med alla dessa val!
Jag har alltid så jobbigt när jag ska välja eller bestämma mig för saker som är
lite mera avgörande som
något ska köpas eller andra förändringar.
Det är ju inte alltid som man själv kan styra över besluten heller
det kan ju vara så att andras beslut styr mitt beslut i slutändan.
 
Det är ju inte som att välja fel tjocklek på jackan då man går ut
med hunden :-) även om det kan vara nog så jobbigt många gånger.
 
Ett foto på min knäppa hund
 

Söndag och solsken!
 
Det gör säkert valet lättare :-)
 
 
 
 
Vilket väder, 16 grader och vindstilla, skogspromenad och svampplockning.
Så borde alla fredagar vara.
 
Sommarbostad
 

Hoppas du också fått njuta av det fina vädret!
 
:-)
Kan inte sluta tänka på mannen som satt i väntrummet, sittande i sin rullstol blek och smal. Jag satt bredvid och kunde inte låta bli att lyssna på samtalet han hade med personen som satt på andra sidan Han hade fått lungcanser och inte mycket förmåga kvar att andas med, han förklarade att det var som att andas genom ett smalt sugrör. Han hade nyss blivit farfar och tanken på att inte få se sitt lilla barnbarn växa upp gjorde honom väldigt frustrerad och bitter. Han bar en ilska inom sig, över att han varit så naiv och tro att det inte skulle kunna drabba honom. Han hoppades på att få leva till jul.
 
Man kan aldrig vet vad man har framför sig. Men när det gäller rökningen så är jag väldigt glad för att jag slutade den där kvällen för lite mera än 20 år sedan. Alla dessa man träffat genom jobbets vägnar som haft Kol och cancer. Ibland har jag svårt att förstå att det finns de som jobbar inom vården som fortfarande röker. Vi borde sett tillräckligt mycket ångest för att slänga pinnarna. Jag dömmer ingen och vilja är fri, precis som det var för mannen.
 
 
Tobaksröken innehåller flera tusen olika kemiska ämnen
drygt 700 olika tillsatser.
Några av dessa 700 tillsatserna har sitt syfte att
öka graden av beroendet.
 
 
Hoppas alla kan ha en härlig dag i solskenet!
 
:-)
 
 
 
Visste du att....
 
...vitamin A
behövs för syn, hud och slemhinnor ska fungera normalt
och det finns bland annat i lever, matfett, mjölkprodukter och ägg.
 
....vitamin B
är åtta till antalet. De deltar alla på olika sätt i kroppen ämnesomsättning.
Vitaminerna finns framförallt i kött, fågel och spanmål.
 
...vitamin C
behövs bland annat för att bygga upp kroppens brosk- och benvävnader
och finns framförallt i färska frukter och grönsaker.
 
...vitamin D
reglerar kalkbalansen i skellet och tänder. Vi får det dels genom fet fisk
och dels bildas D-vitamin i huden när vi är ute i solen.
 
...vitamin K
behövs för blodets koagulering och en bra källa är gröna bladgrönsaker.
 
Hur enkelt som helst
:-)
Eller hur?
 
 
Onsdagens kvällen har nu övergått till Torsdagen
och
jag säger God Natt!
 
När jag kom hem från Växjö igår så hade min födelsedagspresent från de busiga barnen kommit.
 
Annelie, Emmie, :-) , Dennis, Jimmie
 
Tack mina goa ungar för den 
bästa födelsedagspresenten!
 
Vet ni?
Jag ser soooooooooooooooooooooooooooooooooolen!
 
:-)
......och mitt huvud känns så tungt.
Men jag ska inte klaga på varken huvudvärk eller vädret idag även om jag borde
för jag lovar det kunde varit
mycket, mycket värre.
 
 
Mot Växjö idag!
Hoppas ni andra får en bra dag!
 
 
Känner man sig risig så har jag hört att det hjälper att ha roligt. Så fick det bli, inte det bästa vädret men vad gör man inte när det är kval som gäller. Så på med varma kläder och lite frisk luft kan ju inte skada. Mitt barnbarn Kevin och jag tog oss en runda till Jämjö där IF Trion skulle spela mot Ramdala AIF. Regn och dis men båda lagen var så taggade att det nästan kändes som om solen skulle kika fram när Elias i IF Trion gjorde mål när det var en kvart kvar av matchen och som gjorde att IF Trion gick hem som segrare för dagen. Som tur är så har jag inte behövt lida allt för mycket över min utsvävning igår om det nu inte är inbillning så känner jag mig trots allt bättre idag.
 
Nu har jag lekt lite med bilderna jag tog igår :-)
 
Kolla bollen :-)
 
Målet som många väntade på
 
 
Mycket bra väder idag
för att sitta inne och leka lite!
 
:-)
 
 
....om man inte vill så måste man ju inte!
Ont i halsen, lite febrig och ett slagfält inne i huvudet...
....men jag vill inte bli sjuk.
Kan ju redan vara försent!!!!
Men jag gör ett försök att krypa ner i sängen inlindad i två täcken och en filt
efter ett hett bad och två koppar med te.
HÅLL TUMMARNA
att jag är pigg och kry då jag stiger upp.
 
Flyg iväg dumma förkylning!
 

Lördag och regn = Sovare väder!
 
 
 
 
Jag har vid ett flertal tillfällen mött en man här i trappan och vi har hälsat glatt på varandra så som grannar gör. Men jag har varje gång reagerat över att han vid alla dessa tillfällen haft morgonrock på sig. Eftersom vi har brevinkast i dörren så kan det ju inte vara för att hämta tidningen som jag sett andra göra ibland. Men å andra sidan kan man ju även slänga soporna i morgonrock men inte varje gång kan man tycka. Det här är väl inget som jag har lagt någon större vikt vid att fundera över om det inte varit för att jag träffade mannen igår på en cykel med morgonrocken fladdrande i vinden påväg hem från badplatsen.Det var inte utan att jag både skrattade och rös till på en och samma gång.
 
Kanske han heter Jan och är en förklädd svan!?
 

Brukar du bada så här sent på året?
 
:-)
 
För någon månad sedan så sökte sonen en utbildning som han nu har kommit in på. Jag är väldigt glad för hans skull men jag tror nog om jag ska var ärlig att han själv är gladast av oss alla, för....... Jag kommer också att vara väldigt glad men får allt vänta tills augusti nästa är för då ska jag och dottern åka och hälsa på honom. Skolan ligger ju inte bakom knuten just utan i Australien. University of te Sunshine Coast som ligger på Östra sidan av Australien, närmaste staden var jag kunde se var Brisbane. Så när jag ändå är där så kan jag ju ta mig en runda till Mooloolaba.  Jag misstänker att tiden kommer att gå väldigt sakta mellan februari och augusti. På ett sätt är det ju jättebra för då kanske jag hinner måla klart huset på Öland och lite annat på måste-göra-listan. Som tur är det ju bara oktober så det kommer att bli många tillfällen till planerande och fikastunder innan han drar. Dennis visade ett foto från skolan där kängurun hoppade runt i det fria.....så där kommer finnas mycket att fota. Ska bli så spännande.
 
En av mina busiga ungar :-)
 
Då var det kvällen igen!
Solen har varit framme hela dagen så jag känner mig nöjd :-)
 
 
 
Kom just in efter en lite kvällsrunda med lurvetass, så stilla det är nu efter flera dygn med blåst, men så kallt det blivit. Fick skrapa rutorna då jag skulle köra hem från jobbet idag på morgonen. Brukar det verkligen vara frost den 10:de oktober....det är ju inte ens fullmåne. Tända ljus och mitt goda te smakade mycket bra nu efter allt bus med barnen i eftermiddag. Resultatet av vårt bus kommer jag att visa er här nästa vecka. Nu ska jag slänga mig i bädden och jag lovar att jag kommer att somna som klubbad även att klockan ännu är ung.
 
I morgon ska jag smyga ut och hämta mig en påse med svamp
 
 
 Sov Gott!
 
:-)
 
 
 
Pensionsinformationen som kommunen bjöd in på för oss mellan 42 och 56 år var mycket bra och lättbegriplig. Ibland kan det behövas en spark där bak så man kommer iväg på något som bara varit ooooootroligt jobbigt och som sedan visar sig vara väldigt enkelt. Många bra råd och tips fick vi med oss att fundera över innan det blir så dags att gå hem för gott. Bland annat så skulle man inte ha något fondbolag som sköter ens plasering av pengar, de kostade mer än det smakade på sikt. Man behöver inte heller vara någon expert för att förstå och sätta sig in i den del man själv får råda över. På pensionsmyndigheten.se kan man klicka sig fram och där få mycket bra information och hjälp om man så behöver.
 
 
Tack till Bengt och Kerstin
för mycket bra och begriplig information!
 
:-)
 
Kommunen har bjudit in oss anställda mellan 42 och 56 år på pensionsinformation. Tre timmar långt informationstillfälle där de kommer att hantera olika frågeställningar. Även om det just nu känns väldigt avlägset till pensionen så vet jag ju ändå någon stans där i bakhuvudet att tiden går väldigt fort. Så rätt var det är så är man där.
Ni vet det där brandgula kuvertet som man kan hitta i brevlådan, det ger mig så dåligt samvete varje gång. Det har hänt att jag inte ens öppnat det utan lagt det i en låda för att sedan glömmas bort till nästa gång det dyker upp på samma sätt. Men nu har jag lovat mig själv att det där kuvertet ska granskas in i minsta detalj och det jag inte själv förstå ska jag ta reda på.
 
 
Klokare och informationsstinn
återkommer jag om några timmar.
 
Tills dess, ha det så bra!
 
:-)
Idag är jag seg i kupan efter att jag bara skulle greja lite med att försöka få undan lite bilder från min överfulla dator till hårddisken. Jag får skylla mig själv eftersom det blev väldigt sent inatt eller tidigt idag om man så vill. Men nu är det gjort och när jag ändå satt här och grejade lite så var jag ju bara tvungen att leka lite i Pic Monky. Väldigt roligt.
 
 
Tack AnnaKK, för hjälpen!
 
Ha en härlig fortsättning på söndagen!
 
:-)
 
 
Då var det färdigspelat för Lyckeby Goif. Sista matchen spelades idag mot Bergkvara i Div. 3 Sydöstra Götaland innan laget läggs ner för att bilda Karlskrona Bollklubb tillsammans med KAIF. Matchen slutade med vinst för Lyckeby och sonen var sååååååå nära att få göra det sista historiska målet i Lyckeby Goifs historia. Det är nog många som sörjer mer än firar denna sista dag trots vinsten idag. Får bara hoppas på att nysatsningen kommer att ge nya tillfällen och mycket fotbollstittande framöver.
 
 
 
 
 
Grattis till dagen vinst och lycka till
med ert framtida fotbollsspelande.
 
Vi får väl se vad sonen har för planer!
 
:-)
 
 
 
 
 
Känns mycket bra att titta runt i bildbanken från dagarna med döttrarna då vi hade träningssnack på Öland. Här fick vi goda råd och massor av energi att möta höstens träning. Träna rätt och ät dig mätt är tanken att vi ska ha som motto. Eftersom ingen av oss behöver banta precis utan mera träna för att få styrka till att göra höstmånaderna lite lättare att stå ut med och att ha lite skoj att se fram emot inför de kommande träffarna. Många studier visar att man investerar i sin egen framtid om man håller kroppen igång på ett lagom plan och vardagsmotionen är så viktig. Det är aldrig försent och det känns ju skönt att veta. Inget är förbjudet men om vardag ska bli fest så måste man också jobba ihop till det gottiga, annars får man vänta tills det blir helg. Idag känner jag precis vilka muskler som jag inte använder i min vardag eftersom de smärtar mer än de som används dagligen. Det var skönt att få upp pulsen lite mera än vad långpromenaderna ger som annars är min dagliga motion. Jag började ju intervallträna men Gozzi klarade inte av att springa så det får bli löpbandet nu istället. Min syreupptagningen är lite sämre än de prover jag tagit innan så nu gäller det att höja flåset för att förbättra.
 
Här fick vi stanna för att amma de små tjejerna innan vagnarna rullade vidare på vår milarunda
 
Så var jag ju bara tvungen att gå en runda i majsfältet
 
Gozzis nosande i vägkanterna gav honom öronen fulla av prästalöss.
 
Då var det fredag!
Mysmys på er!
 
:-)
 
 
 
 
 
Det har kommit in en tjuv i min klocka som stjäler av min tid. Skulle ju skriva om mina härliga två dagar med solsken och träningsvärk. Men ni får allt hålla er för nu måste jag rusa vidare mot jobb och den nybakade kanelbullen (bullarna). Men jag är inte så långt borta, återkommer i morgon.
 
Tack kära rödklöver för att du vägrar ge upp sommaren
 

Så har då alla mina svampar i skogen blivit vattnade!
 
:-)
 
 
Älskade Linnéa!
 
Tusen grattiskramar till farmors stora tjej

11-års dagen
 
Gozzi skickar med en blöt nospuss
 
 
Snart blir det fest!
 
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
 
Nu är det dags för att ta ett tag och komma igång med träningen så att man inte behöver lida av en ond rygg och andra krämpor till våren när man krypit ur idet. Musklerna ska ju hålla ihop bendelarna och inte tvärt om. Eftersom jag blivit hyresboende och andra sköter markservicen så får man ju hålla igång på annat sätt. Så nu åker jag på träninguppstart i två dagar och när jag återvänder så är jag taggad till tusen.
 
Man ska ju börja någonstans
 

Ha det bra alla och håll tummarna för sol!
 
:-)