Att det bara kan hända så mycket på en vecka. En helt underbara vecka med Tyresöbesök, Ölandspromenader, födelsedagsfest, jobb, Trionyra och så avslutar vi veckan med W-gos. Kan det bli bättre.
Körde upp till Öland igår för att få en kväll till med A o Y innan de skulle åka vidare mot Tyresö. Yngve hade gjort grinden färdig och den blev helt sjukt snygg. Nu är det bara några bultar som ska inhandlas och sättas på plats och sedan är den bara till att hängas upp för beskådan. Förhoppningsvis ska Glenn och jag upp till helgen och då ska vi fixa det sista. Gozzi saknade sina kompisar idag då A o Y hade åkt. Ella och Affe hade busat runt med Gozzi på fm, så de var leriga och fina.
När jag hade packat bilen full av grejer körde jag vidare till söta goa Annelie, jag hade lovat fixa lite mat tills de skulle komma hem. Potatismos och stekt falukorv, så lite sallad. Efter maten skulle något stort hända, W skulle bli klippt för första gången. Annelie letade efter saxen men den var spårlöst borta. W satt med en handduk runt sig och väntade så det fick bli sysaxen eftersom W var förberädd på att bli fixad. Så duktig kille, satt han stilla och väntade tills jag nästan var klar.


Så fin killen blev


"Kolla mamma" ropar W

När vi var färdiga med saxen så skulle vi ta lite bilder på Annelies växande mage. W passade då på att pussa lite med gosemagen.


Puss på dig lillan


Pelle och kossan är ett måste när det är lägg dax

Vilken tur att jag hinner gosa några timmar med W i morgon innan dagiset vänta.

Puss och kram
:-))
Då var det dax att ta ett steg uppåt.
Vi var där, trampande runt, hurrade, slet vårt hår och några fällde sedan en glädjetår.
Ni är bäst!
Många fina kort har ni bidragit till och det ska bli så kul att sätta sig ner för att gå igenom året som varit.











Tack för en trevlig fest på kvällen

:-))




Vilken födelsedag,
god mat, fina paket, gulliga sms, grattismail, telefonsamtal, fotbollsmatch, glass, skönsång, blommor och massor av glada människor.
En dag att minnas för hela livet.



Tusen tack till alla er som gjorde denna dag till en underbar födelsedag.




Grattis Farmor-Mormor På Födelsedagen




Puss Puss mina små älsklingar

:-))


Innan Emmie skulle jobba och jag skulle sitta på möte gick vi en staden-runt-runda med Gozzi. När vi gick på Stumholmen fick vi se nio svanar. Eftersom jag hade Nikon med mig så passade jag på att ta lite bilder.


Tyckte denna bilden var lite häftig


När svanen skulle simma iväg fällde den upp sina vingar och så fick den hjälp av vinden att förflytta sig.


Vilken vacker stad vi har.

Efter KHK-match förlust, god fika och Gozzi promenad, så väntar nu Eketorp på mig. Klockan ringer (tidigt) för att Gozzi och jag ska till Öland, innan dagen är slut. Så bler det hem igen på fredag, för att jobba.
Men på Lördag som sagt är ingen vanlig dag för det är ....... lalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Natti natti

:-))
Emmie fixade frukosten idag och bjöd sin mamma på denna mumsiga smoothie och ett kokt ägg.



Mumsmums!

Ha en trevlig dag.
:-))
Om fyra dagar är det lördag och just på lördag händer det något mycket roligt, för det är ingen vanlig lördag. Så är det.....Hihi




:-))
Bra med blogg, för har man som jag tappat rösten så kan man ju fortfarande göra sin stämma hörd eller ha åsikter om saker och ting. Rösten hoppas jag återvänder snart då jag känner att jag har ett behov av den på mina möten som jag ska gå på.
Så var biobesöket avklarat i andra delen av millenniumsviten. Flickan som lekete med elden. Jag tycker dessa filmer är mycket bra, de lyfter fram obekväma händelser som man hela tiden intalar sig att "det är bara film". Men är det så det är, just "bara på film". Finns det övervakare, kontaktpersoner, polisväsendet, anställada innom psyk-sjuk-omsorg, familjehem som på ett eller annat sätt utnyttjar sin makt på de personer som är beroende av deras hjälp. Finns det övervakare som utnytjar sina klienter sexuellt? Finns det poliser som misshandlar sina fruar? Finns det anställda som stjäl från sina brukare? Finns det personer som vet sanningen men inte avslöjar den på grund av personen fått en hållhake på sig? Finns det familjehem som utnyttjar sin makt på dessa redan trasiga själar? Är det så att polisen inte alltid följer de spår de får in och kollar upp sanningshalten? Finns det personer som Mikael Blomqvist som vet hur det ligger till men ratas pga att han inte är just "polis". Vad vet vi om hur tvångsvården går till? Vem vet sanningen? Eller är det den egna tolkning av det som sägs, som är sanningen?
Undrar bara?


Man ser det man ser, hör det man hör och tolkar det som man man vill. Var och en med sina ögon, öron och efter egen förmåga och kunskap.

?.
Vaknade idag alldeles för tidigt, ville ha sovmorgon. Men det är tydligen, att det inte är jag som bestämmer det. Men vem? Låg kvar i sängen mellan halv sju och halv åtta, vägrade stig upp. Idag ska Annica och Yngve komma till mig på Öland, med sig har de även en kompis och hans hund. Så nu finns det fyra stycken Grosser Munsterländer på en och samma yta på Öland. Ella som är Gozzis syster och så två av Ellas valpar som är ett år och sex månader. Det har varit lite gnabb mellan grabbarna idag men inte värre än att det går att reda ut. Gozzi har visat sin makt, här är det jag som bestämmer.  Medan jag väntade på att A o Y skulle komma har jag kört ved, klippt gräset, handlat och fundeat ut vad vi ska äta till kvällen. Nu är det dax att sova, men i morgon så hörs vi igen.




Håll ut!

:-))
Kom just fram till stugan på Öland. Det tar lite längre tid när släpet ska med, sedan bära in lite grejer och så kolla dator. Nu sover Gozzi gott efter dagens alla händelse. Snart ska jag me stänga gluggarna för att vila upp mig inför morgon dagen då all ved som var med hit ska in i ladan.


Linnea och Dennis efter matchen igår

Ssssssssssssssssssssssssssssssov Gott!
:-))
Började morgonen med W gos. Hörde den lilla godingen ropa på momo när han vaknade. Annelie fixade en kopp te och lite frukost innan jag körde vidare mot K-krona. En en runda på maxi och så blev det det fralla och te hemma hos Glenn. När vi hade fikat klart körde vi mot Trion för att fixa inför återträffen med lägerbarnen.


Sassa var där för att roa barnen

När barnen hade lekt, fikat och blivit svettiga efter allt spring så blev det till att bänka sig på läktaren för att heja på Trions A-lag. Dagen match var nervig då de skulle spela mot serieledarna.


Söta Linnea var där med mycket spring i sina ben

Dagens match slutade med hela 7-0 och av dessa gjorde Världens Bästa Dennis 4. Det var många händer som klappade när våra duktiga killar kämpade på plan. Med stolta steg gick vi hem från Spjutsbygd IP, för att var och en på sitt sätt fira dagens seger. Ett steg närmare........















Det ska bli gott att sova efter denna härliga dagen

:-))
När jag skulle köra till tandläkaren igår så startade inte B-rolle, jag provade och provade. Efter en kvart gav jag upp och som tur var så skulle Emmie inte till jobbet ännu. Det som var mest panikartat var ju bilderna på lägerbarnen som skulle kopieras. Men jag ringde världens bästa Dennis som naturligtvis alltid hjälper en mamma i nöd. Hämta cd-skivorna K-bro och så bar det av till stan igen innan Emmie skulle till jobbet. Gozzi och jag packade på oss alla grejer och så travade vi bort till Sara och Dennis. Vilken tur och va bra det blev. Medan Dennis och Sara tränade så tog jag ut och satte in en ny cd 39 gånger, lätt som en plätt. När S och D kom hem hade jag fixat lite att äta och så käkade vi lite tilsammans innan Gozzi och jag gick tillbaka till A2 och E. När jag kom tillbaka till B-rolle så provade jag att starta för att se hur han mådde, tro det eller ej men inte en kattunge spinner så fint som ljudet från motorn.

Ibland kan det dåliga bli mycket bra.

Idag packade jag ihop mina grejor för B-rolle skulle ta Gozzi och mig till W. Tanken var att jag skulle ha sovmorgon först men av någon konstig anledning så kunde jag inte sova längre än till kvart i sju. Först låg jag och kollade lite på Emmie medan hon fixade sig för jobbet, sedan försökte jag fixa till mig själv. Inte lätt, men,men. Stannade till först på Willys innan Kalmar eftersom W och jag skulle dra till Öland. När jag hade hämtat upp godingen och vi tagit oss till Öland var vi jättehungriga så innan något annat blev gjort så måste vi äta.

W tar hjälp av båda händerna när han ska äta för att inte tappa något

När maten låg i magen och en del på gräsmattan var det dax att jobba. Äppel skulle plockas till A2, sladdar skulle letas upp, ved skulle bäras in, mulltoa skulle sättas på, boden skulle städas och mycket annat som vi inte hann med. På SÖNDAG kommer familjen Åström med Gozzis syrra och systerson. Till nästa helg kommer det ännu flera hundar och deras hussar till Öland och det ska bli så kul att få träffa alla igen. Läääääääääääääääääängtar!

Glassmys på trappan

Undrar vad jag ska hitta på för bus när glassen är uppäten?

W har så mycket för sig hela tiden att Gozzi blev alldelse yr idag. Äppel kom vinande över huvudet, Gozzivattnet var jätte kul att hälla ut (inte en gång), när W inte var i sikte var gozzi tvungen att kolla var och så kan W springa jättefort med Gozzis favorit pinnen i handen och då måste man ju bara ha superkoll.
Nu sover båda gott och när jag skrivit färdigt på bloggen så ska jag städa undan lite innan Annelie kommer hem för W hann tömma ut alla sakerna på golvet innan han somnade.

W;s lilla katt som heter Daisy

I morgon är ännu en fantastisk dag. För det ska vara återträff med lägerbarnen. Det ska bli så kul att få träffa alla igen. Så kl halv ett kommer de tillbaka förväntasfulla och med glimten i ögat. Hoppas nu att många stannar för att kolla på fotboll när herrarna spelar, mycket viktig match mellan Trion och Mörrum. Vi ska heja så att läktartaket lyfter och inte en enda kotte på spjutan kan ha missat att vi varit där för att hjälpa till.

Det gäller att vara först på bollen imorgon.....

..........och att hoppa högre än motståndarna

Det får gärna bli mål......



.......många mål.

Nu ska Nikon och jag dona lite inför morgondagen, sedan ska jag städa undan lite innan jag intar Eketorp för att se om John Blund fortfarande är kvar.

Vi ses i morgon :-))

Puss och kram
Vaknade en halvtimme innan kl ringde. Upp och in i duschen, Gozzi låg och kikade på mig då jag kom ut från toan med undrande blick. När kammen hade gjort sitt och kläderna satt där de skulle på rätt håll och allt så stod Gozzi vid min sida med viftande svans. Och nu då? Koppel på och ut en runda innan jag skulle på möte.

Har någon sett min kompis?
Kortet är taget med min gamla kamera, saknar den inte.....

När jag kom tillbaka till Emmie så satte jag mig för att fortsätta med lägerbilderna. Men när Emmie och jag har ätit frukost så ska Gozzi få en runda, funderar på att ta med Nikon om i fall att.
Jag kan även meddela att solen skiner och att vi har ännu en otroligt vacker dag framför oss.

:-))

Har nu suttit med lägerbildera i fem timmar. Har nog lika många till innan jag är färdig. Det tar tid, men fattar ni hur söta dom är. Här sitter jag med ett leende på läpparna medan jag håller på med bilderna. Jag hoppas att det kommer många barn på åter träffen på lördag så att jag får träffa dem igen.
Men nu så ska jag sov innan ögonen går i kors.


Nu är det dax att sova
God natt mina kära bloggläsare
Hoppas ni haft en trevlig dag
Om inte, så får du en ny möjlighet i morgon.

:-))
I natt var det kyligt och mina ben var som ispinnar. Det var långkalsongvarning på temperaturen och utan förvarning så stod man där med skakande ben. Men, det är ju så det ska vara enligt gamla bondepraktikan, hösten ska frysas in. Man är ju bara så rädd att man ska bli nerkyld och så blir man mera mottaglig för knorrsjukan. Inte för att jag vet någon som har knorrsjukan, men någon måste ju bli den förste. .....och det får inte bli jag, för jag är ledig nästan 14 dagar, förutom på en natt som jag jobbar nästa fredag. Jihoooooooooooooooooooooooo för jag har så rasande mycket kul framför mig lalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Glenns mamma hade planterat denna vackra blommar utanför stugan vid den vackra sjön.

När vi ändå var vid stugan så passade vi på att gå vandringsleden. Kvällen var helt underbar. Vi passade även på att gå en lite bit att leden vi inte hunnit med innan. Trevligt att ta en skogspromenad innan jobbet. Gozzi gillar alltid att komma ut och svansens ivriga viftande vittnar om att han gillar när hans luktsinne blir stimulerade.

Hoglandspark fick ett Nikon besök efter jobbet idag

När jag kom hem till Emmie efter den kalla natten på jobbet så tog Gozzi och jag en promenad, ett litet träningspass och en Nikonrunda i parken.
Sedan hem till Eketorp och John Blund. Nu ska Gozzi och jag ta lilla kisserundan, för när Emmie kommer hem från mötet blir det långpromenad.

Njut av det vackra vädret:-))



KOL, kronisk obstruktiv lungsjukdom.

KOL är orsaken till att allt fler kvinnor dör. Symtomen på KOL kommer smygande och sjukdomen utvecklas långsamt. Rökning är den största riskfaktorn för KOL. Varannan rökare drabbas och att antalet drabbade ökar är en konsekvens av den utbredda rökningen under 60- och 70-talet. Den som drabbats kan aldrig bli helt frisk men att sluta röka bromsar sjukdomsförloppet. Ju tidigare KOL upptäcks, desto större är chansen att stoppa försämringen i lungerna.



Jag har haft turen att växa upp med rökfria föräldrar. Men ibland när pappas jägarkompisar kom på beök åkte askfatet fram och vårt annars så rendoftande hem fylldes med illaluktande rök. Men jag minns också mina bilturer med faster och farbror, båda rökte inne i bilden. Den lilla rutan som man kunde vinkla på framdörren var öppen, men den mesta röken åkte bak till mig. Så var det förr i rökarens bil, inte bara där jag åkte utan det var så det var. Idag håller man på att svimma om man ser någon komma körande med cigg i munnen och det sitter barn i baksätet. Kan ännu idag inte fatta att jag själv började röka. Hur dum kan man bli och till vilken nytta. Min farfar dog i lungcancer, mot slutet så kunde han inte andas. Med små kippande andetag försökte han förse sina lunger med luft. "Du måste sluta röka" sa han till mig. "Du ska inte dö på detta vidriga sätt" fortsatte han sin bedjan. Förr röktes det på bussar, arbetsplatser, möten och till och med på bb fanns rökrum. Allt var inte bättre förr. Jag är så tacksam för att de flesta arbetsplatser är rökfria numera. Att röka är inte bara den enskildes ensak, det handlar om så mycket mera.



Ingen vill se sina barn dö i lungcancer, ingen vill se någon dö i kol. På natten då man fylls av ånger då luftrören täpps till och du får en känsla av att du kommer att ta ditt sista andetag, just i natt. Min stora dotter, var ledsen och arg på mig för att jag rökte. Det var hennes bedjande och tårararna i hennes ögon, när hon bad mig sluta, som gjorde det lättare för mig att lägga av. Med rädsla i rösten så sa hon att jag måste sluta för hon ville inte ha en död mamma. Hon ville inte ha ett foto på någon byrå som hennes kommande barn skulle kalla mormor. Tack älskade Annelie för att du blev arg och gjorde det lättare för mig att ta tag i denna skitlast som fått så många att alldeles förtidigt lämna sina älskade på jorden. Varje gång jag ser någon tända en cigg så blir jag alltid lika glad över att jag en dag för 18 år sedan tog mitt sista bloss, inte för att jag dog, utan för att jag ville leva. Leva ett liv utan denna dumma last som bränner pengar och förgör dina lungor. Så jag säger bara en sak.

Älskar du livet så fimpa nu, du kommer att tacka dig själv många gånger om.


Så var det dax för match mellan Trion-Nättraby.











Grabbarna vann med 2-0.

Grattis!

:-))
Sitter på WS och kollar på den fina solnedgången, fotbollssorlet hörs från tv där Slatan just gjort mål. Har ätit gott, druckit gott. Glenn är och spelar kort med sina polare och jag har hela tv-utbudet för mig själv. Ska snart sätta mig att sappa lite, som är det värsta jag vet när andra gör det. HIhi... Ojjjjjjjjjjjj! MÅL igen, så snyggt...


Solnedgångarna på WS är inte att leka med

11 september kvällen upplevdes på bästa sätt. Trevligt umgänge, planering, god mat och dryck, skratt och massor av ideer. Dagen avslutades med långpromenad i den ljumma sensommar kvällen. För om det är 16 grader så måste det ju fortfarande vara sommar.
Somnade sen + upp tidigt= för lite Lottasömn. Vill gärna ha sovmorgon dagen efter jag jobbat mina nätter. Men dagen var redan bokad för loppis på Wämö och då kan det ju vara värt lite sömnbrist. Mycket trevligt och att få plocka med massa loppisgrejor är ju hur kul som helst.

Men nu ska jag sappa och slappa.

Puss och kram :-)

Denna dag är en dag då jag alltid kommer att minnas och med vemod tänka på allt som hänt. Jag ska inte närmare gå in på några detaljer, men jag är nog säker att det är flera än jag som känner så för just datumet 11 september.



En flitig spindel hade jobbat hela natten för att få till detta konstverk

När jag kom hem denna vackra morgon så bestämde jag mig för att ta med Nikon på Gozzipromenaden. En runda bort till sjön fick det bli. Det var så stilla att man kunde tro att all världens befolkning höll en tyst minut för alla 11 septemberdrabbade och att all jordens änglar hade gråtit ut under morgonen eftersom marken var helt täckt av tårar.


En skadad fågel gled ensam runt på sjön som om den ville visa att livet går vidare.



Tänkte först inte lägga mig idag, huvudet var fullt av annat och John Blund hade nog glömt mig. Men för att vissa inte skulle bli arga, sura och gräliga på mig denna dag så intog jag sängen med vidöppna ögon. Men hur det var när jag låg där och funderade så somnade jag och drömde en mycket lustig dröm. ( mycket ovanligt).
Vi skulle göra vår praktik, Asta, Nina och så jag, som städare på ett företag. Vi kom körande norr om Kalmar när vi kom fram till en enormt stor byggarbetsplats. Husen var byggda som läppstift i olika storlekar, längder, färger och utförande. Vi skulle städa på denna arbetsplats. För att komma upp dit vi skulle så fick vi klättra på ca 100 pallar som var placerade på varandra rakt upp i luften och där uppe, långt där uppe, fanns ett litet hål in i ett läppstift. Vi klättrade och klättrade, pallarna svajade men vi knatade på. Väl där uppe fanns två stora pallar med kakor, jättegoda kakor. Som jag naturligtvis kastade mig över och började mumsa på. Så hände det en massa som jag inte behöver belasta er med, men när jag skulle ner hade jag blivit höjdrädd. Jag som alltid ÄLSKAT höjder. Som tur var så vaknade jag innan någon kastade mig rakt ut i intet.



Gozzi spanade ut över sjön medan jag fotograferade

Ha en härlig fortsättning på dagen

:-))



Skulle bara kolla om det hjälpte......!?



Vissa människor kan få mig att gå vilse i min egen ficka.....

:-()
När jag hade läst färdigt för barnen och pussat natti natti tänkte jag gå ut en liten stund till för att stapla ved. Men tusan, det var ju redan kolmörkt ute. Fattar inte hur fort det gick mellan dagen och natten, brukar det inte skymma lite också. Ja ja, nog om detta.



Tänk att ungdomarna redan varit i det varma landet nästan en hel vecka. Bara en natt kvar sedan så kommer de hem till vår värme som inte är så illa enligt mig. Sköna höstdagar med en sol sol lyser är ju aldrig fel.

Idag har det blivit vedstaplande och en tur till bubbetorp. Kan ni tänka er att jag har rensat ut och sorterat blomkrukor. Hittade krukorna jag köpte till min först lägenhet. Vita plastkrukor med några ränder på, men nu var det vita grått. Hela bilen full med gamla krukor i alla möjliga storlekar och material. Hämtade barnen i skolan vid halv ett och sedan till tippen. Gäller att passa på när man får hjälp. Eftersom det inte var så mycket att sortera när vi väl var där så gick det rätt så fort. Men gubben som jobbar där hann gapa på mig. Jag blev arg och han blev surare. Man ska inte komma och beskylla mig för något jag inte har gjort, så är det bara, då får man smaka på sin egen medicin. Men han blev tyst rätt så fort och lommade iväg med gamnacke. GUBBSTRUTT!!!!



I morgon lämnar jag de små godingarna vid skolan och mamman hämtar. Jag ska på möte och så jobb på natten. Det har varit så roligt att passa L o K medans Jimmie varit iväg, de har varit så snälla och duktiga.

Livet består inte av att vänta ut stormarna.
Det handlar om att dansa i regnet.

:-))
Vaknade på samma sida som jag somnade. Undrar om jag har legat så hela natten. Med tanke på att täcket inte ändrat sig så är nog det mest troliga. Hade en konstig dröm om min arbetskamrat. Hon och hennes pojkvän sov i samma säng som mig. Jimmie har ju en stor säng så vi hade ju mer än väl fått plats. Men jag låg långt ute på kanten för att inte ta så mycket plats ändå. Hennes pojkvän ville att hon skulle ligga på hans arm men hon tyckte att han var vass. Varm har man ju hört talas om att de finns de som inte vill ligga nära sin darling pga, men vass. Så låg hon och pratde med mig hela natten så jag fick inte sova.... Hon berättade saker som jag inte ville veta...... Undrade om de bodde i samma hus, för på dagarna var hon och jag ute och gick med Gozzi. Konstigt!!!!


Nu ska jag fortsätta med dagens lista som är lika lång som min önskelista till födelsedagen :-))
Sov en timme, stört omöjligt att sova mera. Tänkte på tandläkarbesöket som jag hade framför mig. Hämtade barnen halv 1 och då passade vi på att handla. När vi kom hem fikade vi, sedan städade vi upp i trädgården. Barnen var jätteduktiga. Medan jag var hos tandläkaren så passade Ann de små godingarna. Eftersom att jag viste att det skulle ta en timme hos tandläkaren idag så var det ju bra att Ann kunde.



Så nu är det bara till att hålla tummarna att min timme i tandläkarestolen inte var förgäves. Resultat om 10 dagar.

:-]
Lite bilder på Dennis från Trions senaste match som slutade 2-2











:-))
I dag blev det inga ägg till frukost, bara knäckebröd och en stor kopp te. Blir bara en liten sväng om i sängen eftersom jag ska hämta barnbarnen halv ett då skolan slutar. Så blir det lite grejande och fixande under dagen och till kvällen väntas bokläsning.
Så var det bara någon dag kvar för de som är i det varma landet. Idag skulle de ha sin första sovmorgon för till kvällen var det party, fri mat och dryck för 200 kr. Härligt härligt.



Kunde inte låta bli att kolla lite foto medan jag käkade frukost. Det är lätt att man blir sittande. Kollade på bilder från Trion lägret på Öland. Vilka härliga bilder, sol och glada miner. Minerna var inte lika uppåt igår efter 2-2 mot Listerby. Men många foto blev, dessa kommer att visas under morgondagen. Bra fotograferingsväder, så Glenn behövde inte hålla paraplyet utan kunde konsentrera sig på andra uppgifter.
:-))
Hur många fötter har en fotbollsspelare?



:-))

Så var natt nummer två av tre avklarade. Har just kokat mig två ägg och en kopp te. Två smörgåsar med Kalles randiga ligger och väntar på att bli uppätna tillsammans med övriga delar av frukosten. Medans jag äter upp min frukost så tänkte jag bara skriva lite. Här är väldigt lungt i huset utan alla barnen, nästan för lungt. Men det dröjer inte många dagar till, så allt är som vanligt. Jag hämtar L och K efter skolan i morgon och resten av familjen dyker upp på onsdag.



Nu när frukosten är uppäten så ska jag dansa soldansen. För sol vill vi ha idag söndag kl 16.00 när de grönvita grabbarna intar planen på spjutan för att förhoppningsvis ta tre poäng.

Att sköta sig är att se till att man hinner med det roliga

:-))



Plipp plipp och burr burr sa det i mobilen när det kom ett sms från det varma landet.

Hej kära mamma!

.......Vi har det hur bra som helst här. Helt fantastiskt.Vi solar och badar hela dagarna och äter gott. Jag älskar att vara här............


Låter ju helt underbart!

Kram kram
Jag undrar hur mina ungdomar har det i det varma landet. Troligtvis så strövar de runt, handlar, vilar upp sig, sover .....och mycket annat. De skulle hålla oss uppdaterade, men de tänker inte på oss som sitter här hemma och är nyfikna.


Leta upp en dator, annars så........

Jag och barnbarnen har det hur bra som helst, vi började dagen med frukost och så grejade vi med Linneas garderob. Oj vad stor hon har blivit, vi rensade ut över halva innerhållet. Tur att hon fyller år snart så att hon kan önska sig lite nytt. Jag köpte henne en jacka i onsdags som hon blev så glad över. Nu har jag varit och lämnat de små godingarna till mamman, men på måndag så träffas vi igen.


Mamma och pappa hade jordgubbar som jag plockade. Goda eller? Sommarnjutning

En promenad med Gozzi stod sedan på tur och jag passade jag på att hälsa på päronen. Efter lite prat och tidningsuppdatering gick vi hemåt för att hänga tvätt, fika och leka lite med några bilder som jag har tagit.
Jag försökte få till ett vattenmärke på mina bilder eftersom jag inte vill att man ska kunna sno dem från min blogg utan lov. Jag delar gärna med mig om någon vill ha.


Pappa blir så glad när jag fotografera hans fina blommor. (vattenmärke test)

Idag är en perfekt dag att tvätt sängkläder, så in i alla sovrum och bort med påslakan och lakan. Tvättmaskinen snurrar och tvätten torkar ute på en timme i detta blåsväder. Passade på att skriva lite i bloggen nu medan jag tog mig en fika. Sedan ska jag fortsätta att städa undan Linneas urvuxna kläder och snabeldraken ska fram.


Mitt nya vattenmärka är Lotofoto Lo=lotta to= törnström och så då foto, ska smaka på det lite så får jag se.
Har du något förslag?


Pappas pumpor växer så det knakar, ska bli kul att gröpa ur och monstrera till Halloween.

Nu så har jag en jobb helg framför mig, men så är det ju fotboll på söndag. Jippi!!!!!


Jag vill se mål, mål, mål många mål.................

Hej och hå!

:-))

Efter att L och K slutat skolan idag körde vi raka vägen till Annelie. Nikon låg i bilen och bara väntade, för jag skulle försöka få till lite bilder på mina tre barnbarn tillsammans. När vi kom fram började vi med att förbereda middagen som skulle tillagas efter Ikea besöket. Men först lite fika med mumsiga Annelie bullar och sedan fotografering. Annelie och jag försökte få dessa tre godingar till att titta in i kameran och då helst se glada ut  samtidigt.


Ja, som ni ser så blev det i alla fall en bild tillsammans.

Vi försökte med alla medel att få fokus mot kameran, med det fanns annat som pockade på uppmärksamheten.


....men som sagt, de är fortfarande med på samma bild.

Det har varit mycket bus i W familjens hem idag. Som tur var så slapp A1 att genomlida allt busande eftersom han fick åka till jobbet på sin lediga dag.


Nu börjar det närma sig. Alla tittar framåt och har ögonen öppna. Men vad händer då?


......W tröttnar och ger upp


Undrar hur Floberg hade löst detta?


Lite lättare med bara en i taget.

Tack för en mycket trevlig em hos er.
K och L somnade som stockar i bilen, medan jag lyssnade på radion.

:-))



Idag när barnbarnen och jag var på Glassiären satt det två killar framför mig. De snackade och käkade glass som alla andra som var där. När de mumsat färdigt så plockade den ena killen upp en cigg ur en ask och började röka. Nybörjare på denna dumma last syntes på långt håll. Killarna som inte var från vår kommun av dialeketen att döma, rökte och hostade. Men det värstar var att den ena killen satt och spottade på trallgolvet på uteserveringen då han rökte. "Ditt lilla äckliga svin" satt jag och tänkte. Jag och spott, slem och andra upphost får mig att klökas. Men samtidigt blev jag lite full i skratt då jag kom att tänka på svinet i Wämöparken som låg och solade sig utanför sin lilla bostad.


Svin= djur av familj partåiga hovdjur. Enligt Svenska ordboken.

Enligt Svenska ordboken finns det många sorters svin, tamsvin, vildsvin, vårtsvin och så då människosvin, eller som det står svinaktiga människor. Känns nästa som negativt då att kalla detta "svin" för just svin. Då låter ju gris bättre man kan ju vara en skitgris, men man kan ju även vara en "gullegris" men ej ett gullesvin. Tror nog att mina tankar ang detta dök upp för att jag skulle få lite annat att tänka på än just "spott".

:-))





Började dagen med att plocka undan efter mig hos E o A2. Emmie kollade listan en sista gång innan vi drog till J o S för att äta frukost. Många är ju som sagt flygrädda men det här sällskapet var mera oroliga för hur mycket väskan väger. Jimmies väska vägde minst. Vems väska vägde då mest?
För att reda ut vissa saker ang detta, så fick världsvane Glenn rycka ut med sina kunskaper. Jimmie som läst på alla detaljer fick nu allt bekräftat, han hade rätt.... "och jag som var sämst i skolan" var hans enda kommentar. För att man var det i skolan så innebär ju inte det att man behöver stå upp för lärarens omdömme hela livet. Bara en parantes.
Puss och kram till er från mig som fick vara kvar hemma.


När katten är borta så dansar råttorna på bordet

Nu ska jag hämta mina barnbarn

:-))


Först några bilder från helgens match som slutade med vinst för Trion killarna.









Sedan var det andra bollar eller många bollar. Igår så skulle jag till bil besiktningen med B-rolle, kroken och den vanliga undersökningen skulle avklaras. Men efter jobbat så är man ju lite seg som sagt. John Blund ropade i mitt öra, lägg dig, lägg dig. Jag skulle bara göra lite först, gå med Gozzi, samtidigt så ringde jag till lelefonbanken och satte över pengar. Sedan städa och tvätta bilen, ner till macken för att damsuga och hälla på Ki-sprit. B-rolle tycker om att ta sig en jäkel ibland, något som Bettan var helt emot. Men det är nya tider nu, lite mera manligt så att säga. Besiktingen avklarades med ett blankt papper, JIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIPIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!


Blommor från min rundtur i Hoglandspark idag

När jag kom hem från besiktningen var det dax för lite frukost. Sedan en runda med Gozzi igen. Skulle gärna sovit en stund men jag väntade på att klockan skulle gå så att jag hade mitt tandläkare besök avklarat. Efteråt var jag inte sugen på att sova, mest ledsen. Snyft, snyft, snyft........
Skulle bara hämta lite bilder till Glenns tipspromenad på min andra dator för att få lite annat att tänka på, där blev jag sittande i tre timmar. Passade på att lägga över mina bilder på min nya hårddisk när jag ändå satt och inget gjorde, det var bara 8955 st. Sedan bar det av till Emmie, för att låna Eketorp.


Här brukar Gozzi läsa tidningen(kissa och lukta) när vi är hos Emmie och A2

Vaknade av att Emmie höll på att packa sin väska som ska åka till Turkiet i morgon. Emmie, A2, Jimmie och Sabbe ska ta sig en tur till detta varma land för att koppla av och skaffa ny energi till höstens jobba och slit. Jag ska vara hemma och passa mina goda barnbarn L och K. Vi ska bara gotta oss hela veckan, äta onyttig mat, godis fast det ej är lördad, hoppa i soffan, äta i Tv rummet, lägga oss sent, stiga upp ännu senare.....osv.


Axel kom glidande i det fina vädert

Ja, så har det blivit kvällen igen. Emmie är på jobbet och jag ska ta mig en lång skön runda med Gozzi. Sedan blir det te och bulle när Emmie kommer hem. Jag har bara slappat och haft det skönt idag. Behövde det verkligen, ont i huvudet och med en mage som värker så behövdes lite avkoppling.


Närsynt?

Fundera på att krypa ner i Emmies resväska.

;-))