Jag har lite svårt att hänga med att det redan var första advent igår. Allt har liksom rusat på i hundra nittio hela november känns det som. 
Helgen började bra med firandet av trettonåringen.  N går i skola inne i Kalmar så det är perfekt att  ta bussen till  Karlskrona där mormor mötte upp. Hon hittar i och för sig hem till mig men det är så mysigt att stå på centralstationen och vinka. Förväntansfull tjej som steg av bussen, önskan var restaurang sedan skräckfilm på bio. 

(null)

(null)

Filmen var ruskigt spännande, inte utan att vi satt en bra bit ovanför stolarna ibland när det var som kusligast. Som tur var så släppte känslan när filmen var över annars hade vi aldrig vågat gå genom stan på väg hem. 
En stake har jag hunnit med att sätta upp i mitt oputsade fönster. Jag tror minsann att det blir jul ändå. Men enriset är tänt iallafall. 

(null)

(null)

Då var det måndag och min lista är full av måsten. Först en stund i sängen efter natten jobb. Tur jag är ledig några nätter nu. 

Idag fyller mormors hjärta 13 år ❤️
Stort grattis goding på din födelsedag❣️

(null)

Vi ses i morgon hjärtat  ❤️

Trots mycket just nu så har jag ändå kunnat njuta av en helg helt i min smak. . Avkoppling, familjehäng och snökaos. 
Helgen började med övernattning på Ronnebybrunn. Trerätters med fantastiskt trevliga vänner. 
Ingefärasglaserad lax med smulad kavring.

(null)

Kalvytterfile med ugnsbakad potatis. 

(null)

Citruscheesecake med honungstopping, blåbär och en uns syrlig sås.

(null)

På lördagseftermiddagen var familjen samlad hos dottern. Vi blev lite överrumplade av snökaoset som kom hastig på. Minste sonen fixade dubbdäck på två av bilarna så att vi kunde ta oss upp till Kalmar, eftersom jag inte lämnade hotellet förrän 13.00. 
Mys och god mat väntade på oss då vi kom fram. 

(null)

Sååååå mycket snö det hade kommit, värre och värre blev det ju närmare Kalmar vi kom. 

(null)

Mini gosade mest med katterna som nu är omdöpta till Pelle och Maja. Annars heter de Zingo och Hubbe. 

(null)

(null)

Idag söndag blev det pulkabacken och nu har även jag dubbar på bilen. 

(null)

(null)

Tacksam och nöjd,
 nu kommer jag att somna gott 🥰

Nu har jag semester. Eller rättare sagt, skulle ha. Lilla Mamsen hamnade på sjukhus. För att göra en lång historia väldigt kort så fick jag tillåtelse efter mycket om och men att sköterskan skulle titta till henne. Läkaren  blev tvungen till att komma och prover togs. Värdena var så dåliga att de inte ens var mätbara. Så efter övertalning från värdens bästa husläkare och underbaraste sköterskan från hemsjukvården är mamma nu på sjukhuset. På frågan om hon är nöjd är svaret "NEJ". Hon vill hem. Hoppas det dröjer. 
Full mundering på senaste sjukbesöket. 

(null)

Hoppas att lilla mamsen snart är på benen igen. Hoppas innerligt att jag inte kommer att bli lika envis som henne när det gäller att ta mig till doktorn i tid.
Lite blommor piggar alltid upp, aven om det bara är på bild. 

(null)


💕



Min svärdotters syster fick barn för två månader sedan. Naturligtvis har jag fått förmånen att få gosa lite. Så underbart ljuvlig liten diamant. 

(null)


Hur söt kan man bli💕

Klart jag gärna passar Mini när övriga i familjen är på spökresa till Göteborg. Inte utan att jag skrattade gott när mor och dotter kom hem och sa att spökena hade tagit deras röster. Liseberg hade verkligen levererat i år. Hur som så var spökresenärerna väldigt nöjda med sin tripp. Naturligtvis så passade N på att klä ut sig. Så söt. 

(null)

(null)

(null)

Eftersom Mini och jag ville hitta på något är det alltid kul att göra det tillsammans med någon så då frågade jag min svärdotter.  Det blev en mycket trevlig eftermiddag med mina två minsta barnbarn och min svärdotter på Marinmuseumet. Vilket ställe, jag gillar verkligen vårt fina museum. En fantastiskt plats för alla åldrar att vara på och det märks när de små strosar runt och pekar och pratar om allt. 

(null)

(null)
 
(null)

Tänk om han hade vetat den där bildhuggaren Johan Törnström att hans barnbarns barnbarns barnbarns barnbarn skulle stå där och kika upp på hans fina skulpturer en gång i tiden. Naturligtvis så hann de att sänka blicken innan jag var snabb nog med mobilen. 

(null)

Det blev även ett besök hos lilla pappsen, så vackert med alla tända ljus över allt. 

(null)

En mycket trevlig och ledig helg 
🥰

För några veckor sedan så ojade jag mig över att jag också ville ha möjlighet att få lämna prov gratis i jakt på osynligt blod i faeces. Jag var till och med så angelägen om att få det gjort att jag tänkte beställa provkitt på apotea. Anledningen är att det är väldigt vanligt och en av anledningarna bland våra vårdtagare att de till slut hamnar hos oss,  för när det väl blir synligt är det oftast för sent. Nu är det ju väldigt sällan att det är det värsta som drabbar en ifall det skulle vara så att man har blod i avföringen. Men räddningen är många gånger så att det upptäcktes i tid. Så därför blev jag extra glad över kuvertet i brevinkastet. Förebyggande är viktigt för livhanken. Brevet är skickat,  så nu är det bara till att invänta resultatet. 

(null)

Vittja brevlådan är trevligt och väldigt glädjande när farmors lilla älskling målat och postat ett vykort till mig 💖

(null)

Äppelmos på härodlade äpple är fantastiskt gott. Dessa tre burkar transporterades till dottern som meddelade att sonen hade käkat upp en hel burk som mellanmål. Gott betyg tyckte mormorn. 

(null)

Just det! Jag har ju fått min timme tillbaka och det firas med att tända ljus på kvällen innan det är dags att dra sig till jobbet. 

(null)

Snart är det dags för ledig helg❣️