Det var väldigt längesedan som jag har njutit så mycket som jag gjort denna helgen. Alla sinnen har verkligen blivit tillfredställda. Låt mig börja med fredagen. På förmiddagen åkte jag till yngsta dottern för att avnjuta en härlig brunch.  Te, nybakade frallor och massor av gott pålägg och annat tilltugg. Efter det så skulle jag på änglamassage som jag hade fått i julklapp. 

(null)

Inte utan att det var lite pirrigt när jag satt i väntrummet och funderade över hur det skulle upplevas . Änglamassage är en helhetsmassage för kropp och själ baserad på de etiska oljornas läkande kraft. Massagen löser upp obalanser och låsningar i kroppen som sedan skapar välmående. Jag kan intyga att det verkligen var så, enormt skönt och befriande att släppa lite på kroppens sätt att kapsla in sådant som egentligen borde vara i papperskorgen för länge sedan. Jag svävade ut från massagen av lättnad. Jag doftade som en lavendelblomma. 

(null)

Efter massage så svävade jag hem till dottern igen där vi drack te och mumsade på frukt och lite annat gott. Så gott och avkopplande efter massageupplevelsen, som jag delade med mig av medan vi gottade oss. Sedan var det dags för nästa överraskning, klockan hade då hunnit bli sex och vi promenerade iväg till en av staden restauranger. Fantastisk gott på alla sätt. I lugn och ro sätt vi där och småpratade medan maten lät oss väl smaka. 

(null)

När vi rensat fat och glas så promenerade vi tillbaka till dottern där det väntades ännu mera välmående. Först blev det ett litet ombyte från klänningen till min randiga favorit. Nu var det nämnligen dags för andra kroppsdelar att få behandling. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Förstår ni hur bortskämd jag kände mig efter en sådan dag med extra allt. 
Helgen hade ju bara börjat så på lördagen efter att jag sovit som en stock åkte jag till stora dottern för barnen skulle åka skridskor, jag åkte inte för någon ska ju grilla korv. 

(null)


(null)

(null)

Efter skridskodansen åkte jag vidare mot ön. Där hann jag med både förberedelser inför takmålning av köket och långpromenader. Härligt väder hela helgen. 

(null)

Laddad med energi
vad det dags för jobb igen.
Tusen tack mina fina för denna 
fantastiska helgen ❤️





När jag var i mitt förråd sist så kikade jag ner i en av alla mina boklådor som står där till ingen nytta. Dessa lådor med böcker har inte sett dagens ljus på nio år. Det var nämnligen då jag flyttade från huset som jag hade bott nästan i tjugofem år. Eftersom jag hade massor av plats då att ha böcker på så samlade jag på mig en hel del under årens lopp och även innan dess. Jag läste och läste, stående sittande och ibland även gående. Jag kunde ha en bok i jobbväskan, en på nattduksbordet och en i stugan på öland samtidigt. Jag köpte böcker på rea, loppis och secondhandbutiker eller så bytte jag med mina vänner. Nu läser  jag inte några böcker längre, det är endast ljudböcker som gäller. Det satt väldigt långt inne att släppa taget om boken. Jag hade hur många undanflykter som helt, det slutade med att jag inte läste något för att jag hann inte. Men nu kan jag lyssna samtidigt som jag gör något annat. En viktig detalj för mig när det gäller ljudböcker är uppläsaren, jag har mina favoriter. Även om jag inte läser böcker längre så gillar jag att äga böcker. Jag köper  faktiskts böcker fortfarande, men då är det om fåglar, mat, hundraser, sånger eller andra trevliga och bläddervänliga sådana. På soffbordet ligger det alltid en bok eller två. Just nu är det dessa två som har fått den äran. 

(null)

(null)


(null)

(null)

Tänk så mycket vackra
böcker det finns. 
Ännu en fantastiskt bra bok uppläst av Gunilla Leining. Det händer ofta att jag söker på böcker som Gunilla läst in för hon kan verkligen konsten att berätta så det känns i varje känselspröt. 

(null)

(null)

Tänkvärd! 
Dessa små grå huserar i min vintergröna buske på ön. När de inte befinner sig där så flyger de ut och in genom fönstret som står öppet i ladan intill. Jag vet att grannen har kalvar där så det finns säkert mycket gott att mumsa på eller så är det värmen som lockar. Det sägs att gråsparvarna har minska i antal genom åren. De inräknade antalet för 2020 var 25.997 Det är intressant att stå och titta på dem när de håller på och flyger fram och tillbaka. Plötsligt så är alla fåglar borta och man hör hur det småpratas inne i busken och lika snabbt som de försvann är de tillbaka igen. Att jag stod en bit ifrån med kameran och klickande brydde de sig inte ett dugg om.

(null)

(null)

(null)

Kul att fotografera fåglar!


I veckor har jag med konstens alla regler försökt döda flugorna som invaderat mitt hem nu en längre tid. Troligtvis så flyttade de in samma dag som en av mina blommor inköptes. Jag har testat såpa, ättika, ättiksprit, honungsblandning, diskmedel, citronblandning samt andra hopkok. Jag har hällt kokhett vatten i diskhon flera gånger per dag. Låtit blomjorden i mina krukor torka ut.  Jag har tömt sopor och kompost varje dag ibland oftare. Jag har dammsugit och torkat fönsterbrädor och gnott som en tok. Eddies vattenskål och matskålen har rengjorts varje dag. Inget har fått stå framme om jag kört till ön. Inget har hjälp. Men av en tillfällighet så läste jag ett blogginlägg inatt när jag jobbade och den metod  som presenterades där hade jag inte testat. Så idag åkte jag till blomsterlandet och inhandlade nematoder, nu tusan ta mig ska det hända saker. Nu är alla mina krukor matade med nematoder som ska på jakt efter larverna som lever på att mumsa på blommornas rötter. Om två veckor ser jag fram emot att ha ett flugfritt hem igen. Längtar. 

(null)

Spännande! 

Lerkaka är en by i Runstens socken och ligger på Ölands östra sida. De sägs att namnet troligtvis syftar på den något leriga jorden som har en tendens att "kaka ihop sig". Det man först lägger märke till när man kommer fram till Lerkaka är de de fem väderkvarnarna som står i en rad precis intill vägen. 

(null)

Lerkakas väderkvarnar är en av Ölands vackraste och bäst bibehållna kvarnrad. Det är s k stubbkvarnar där hela kvarnhjulet kan vridas runt på underredet. 

(null)

På andra sidan vägen finns en runsten med inskrift från 1000-talet e. Kr.
Olof och Gammal och Saxe reste denna sten efter Unn, sin fader. Geirri lät efter sin make här (göra) denna minnesvård.

(null)

(null)

På samma sida som runstenen står en stenbyggnad som varit en linbasta. Denna byggnad är den enda bevarade linbastan på hela Öland. Bastan byggdes i mitten på 1700- talet och var i drift till 1922. I bastan hängde det frörepade och rötade linet upp för torkning. En erfaren bastumästare tände och vaktade elden i den stensatta eldstaden. Torkningen var en viktig del i den långa process fram till att linet blev garn som man sedan vävde linnetyg av. 

(null)

En av väderkvarnarna står öppen för beskådan på egen risk. Linbastan brukar också vara öppen men är nu stängd tills vidare pga C-19. 

Jag har nu börjat bocka av min lista med sevärt på min ö. 
Mera kommer! 


Igår åkte pälsklingen och jag till Kårehamns badplats för att gå dagens långpromenad. Stranden var helt öde så har kunde jag strosa runt i mina egna tankar. Hade hoppats på att hitta några vattenpinade pinnar till mitt kommande projekt men inte en pinne hittade vi. Härligt var det iallafall. 

(null)

(null)

Knappt en kilometer från badplatsen ligger Kårehamns pittoreska fiskeby med ett mycket rikt fågelliv. Fiskebutiken som bara har öppet någon dag i veckan nu på vinterhalvåret har annars alla tänkbara läckerheter. På sommaren är här fullt av turister och fågelskådare. Vi hade förmånen att ha allt det vackra för oss själva denna fina eftermiddag. Hamnen ligger på Ölands östra sida i Löts socken. 

(null)

(null)

Fiskebåtarna hade det också stillsamt. Det enda som levererade med full kraft var vindkraftverken som är placerade i en båge ute till havs. Solen tittade fram och spred ett fantastiskt ljus där strålarna fick utrymme. 

(null)

Båtupptagningsplatsen i Kårehamn står också i vintervila. Det är nog snart dags att ta fram oljekannan och smörja upp den gamla maskinen innan årets båtar ska i. 

(null)

(null)

För att avsluta en helt perfekt dag
bjöds det på räkor i lilla stugan. 


Hittade denna boken hemma hos morsan när jag var förbi där igår. Det är en kille som heter Björn Berg som gjort teckningarna och verserna är skrivna av Alf Henriksson. Boken är utgiven 1976. En del har förmågan att få till det.   

(null)

(null)

(null)

Undrar ifall det var teckningarna som blev till först eller kan det varit verserna. 

Hur som, bra gjort!



Faktagranskad information!

Det är på1177 vårdguidens sida om vaccinationen mot covid-19 samt krisinformation.se- vanliga frågor och svar om vaccinet. På folkhälsomyndighetens hemsida hittar du faktabladet "Till dig som vaccinerar dig mot covid-19" på en rad olika språk. Det är viktigt att vi sprider rätt information eftersom desinformation och rykten om coronavaccinet sprids snabbt på sociala medier. Påläst och att sprida faktagranskad information kan vi bidraga med rätt kunskap när beslut ska fattas om att avstå eller tacka ja till vaccinet. Tyvärr är det nog så att i denna frågan bör vi nog alla ta vårt ansvar för att stoppa denna pandemi. Ingen har svar på allt men .....

(null)

Jag har idag tagit mitt ansvar för att stoppa pandemin. Allt har gått bra. När jag kom in på vaccinationsrummet blev jag väldigt glad när vår ssk från den gamla goda tiden stod där med sprutan i högsta hugg. Denna underbara person har följt mina barn och varit en fantastisk god hjälp på andra sätt sedan slutet på sjuttiotalet. Eliten har blivit inringd när den behövs som bäst. Nästa dos ska stickas i armen inom tre veckor. 

Jag är väldigt 
tacksam för alla
som kämpar för
att få stopp på
detta elände. 
........... liten snögubbe.

(null)

🤣🤣

Idag har vi invigt den nya pulkabacken. Lagom lång för att inte trötta ut sig för att ta sig tillbaka upp igen. Något smal om man är många. Vi hade hela backen för oss själva eftersom vi var uppe tidigt för testkörning. 

(null)

Betyg 4 av 5 pulkor. Kul när det händer något som för med sig ökad aktivitet utomhus. Snökanonen som används är mobil och kan användas i andra delar av kommunen. Mycket bra tycker jag eftersom det finns andra bra ställen i kommunen som är lämpade för pulkaåkning när Kung Bore snålar med flingorna. 

(null)

(null)

Det är med hjälp av den så kallade segrationsmiljonen som föreningen Karlskrona SOK fick ett bidrag på 110.000 kronor för att göra en pulkabacke. För pengarna köptes en snökanon in och det sägs att backen ska hålla för pulkaåkning hela vintern. Jag håller tummarna för det eftersom det ska bli nio grader varm i veckan som kommer. Pulkaåkning eller inte, bara det inte regnar hela tiden. Fina och härliga bilder blev det denna trevliga förmiddag. 

(null)

Naturligtvis testade även jag backen.

(null)

🤗
..... var på sitt bästa humör idag. 

(null)

(null)

(null)

Hoppas på sol
även i morgon. 
Ja eller nej, det är den stora frågan just nu på jobbet, på sociala medier och hemma vid köksbordet. Vaccinet för Covid-19 här på jobbet planerades till i morgon men har nu blivit framflyttat till måndag eller tisdag. Jag har aldrig tvekat om jag ska ta eller inte. Det är bara till att få det gjort. Nu är det mycket snack om biverkningar och att det som rapporterats in nödvändigtvis inte behöver bero på vaccinet. Av 80.000 givna doser så är det ett 40 tal rapporterade biverkningar av olika slag. Några kända en del okända. Enligt rapporten vi fick idag så skulle det även vara 4 dödsfall men om de vet inte ännu om det beror på underliggande sjukdom eller vaccinets biverkningar. Jag har vaccinerat mig förut både mot influensan och fågelinfluensan, dessa gånger helt utan biverkningar men det vet man ju aldrig om jag har samma tur nu. 

(null)

Idag är det sex månader sedan pappa somnade in. Ett halvår, fattar inte var den tiden tog vägen liksom. Med tanke på hur sjuk pappa var den sista tiden så var det en befrielse för honom, även för oss naturligtvis. Att se någon lida och har ont och i stort hjälpbehov så tär det på alla. Även bouppteckningen är klar, det kom information från skatteverket idag. Vilket jobb det varit med den där bouppteckningen. Lättnaden var enorm när jag äntligen för någon månad sedan fått ordning på alla papper och annat som skulle skickas in. Anledningen till att det blev merjobb för mig var att pappa av omtanke hade en försäkring som skulle täcka bouppteckning. Corona och att personen satt i Stockholm försvårade det hela. Utan att gå in på alla försvårande detaljer så blev mina axlar befriande från det oket idag. Ett problem mindre iallafall. 




De är så goa tillsamman.
Känns som om ord är överflödiga.

(null)

(null)

(null)

❤️
Trotts sin litenhet är armarna väl utvecklade. Helt plötsligt var kakan borta och det blev väldigt tyst från den sidan av bordet. Bara ett lätt skrapande av fyra tänder som möter kakans kant som mystiskt försvann. Jag kan inte sluta le. 

(null)

Dagens bästa!

Vilken skön och avkopplande långpromenad på två timmar vi fick till idag. Eddies mamma, syrra med förare och vi hade bestämt träff hos uppfödaren på förmiddagen. Regnkappan fick stanna hemma trotts att det duggade lite lätt när vi lämnade hemmet. Det blev verkligen ett eldprov för Eddie idag när både mamman och syrran löpte. Det är nu ca två månader sedan Eddie fick ett hormonimplantat under huden som kallas kemisk kastrering. Tanken är att Eddie ska genomgå en kirurgisk kastrering framöver eftersom han ändå inte ska bli pappa till några valpar som var tänkt från början. Vi provade med en kemisk kastrering först för att se hur det föll ut. Ännu så länge är det bara positivt. Inte allt kanske, men det är inte värre än att vi kan vi leva med. Hur som så gick det mycket bra med löptikarna idag. Det har annars varit så att vi fått stanna hemma när någon av tikarna löpt eftersom Eddie blir helt avstängd i huvudet. Det har bara varit full fokus på löpet, tikarna har sagt till men han fattar inte. Måste ju vara skönt för honom också. Nu var det inte pågrund av hans starka intresse för löptikar vi valde att testa med kemisk kastrering utan anledningen var något helt annat. Jag försökte få till lite foton på pälsklingarna idag, Eddie är ju som vanligt sig själv. 

(null)

(null)

Mamma Mindy, syrran Flippa och Eddie.
Tur han är söt iallafall. 



Du har plats 229 i kön, beräknad väntetid 29 minuter. Att ringa till telefonbanken i coronatider är ingen bra idé. Jag skulle ringa ett samtal åt min mamma som tog exakt en minut att få svar på när jag väl kom fram. Mamma vill nämnligen slippa åka in på banken eftersom hon är rädd att bli smittad av c-19  så hon tänkte skicka mig. Det var inte så lätt som vi hade tänkt oss. Fullmakt och lite vittne på det, trodde vi. Banken är mycket rädd om sina kunder och säkerheten är väldigt hög. Hon får vänta tills det lugnat ner sig lite med smittorisken, finns inget annat att göra i dagsläget. Jag fick iallafall väldigt mycket gjort i väntan på att komma fram till banken. Väntetiden hann bli 49 minuter och på den tiden plockade jag undan resten av julen. Det gick av bara farten, så nu är det gjort.

(null)

Apan på plats igen!

Det har blivit väldigt mycket lyssnade på kriminalromaner och deckare ett tag. Kände att jag behövde ha lite semester från att lösa rafflande mordgåtor. 

(null)

(null)

Fjärilsrummet är
mycket bra!
Vad det regnar. Långpromenaden med min fyrbente blev något blöt idag igen. Tur jag har bra regnkläder. Vet inte hur många gånger jag tömt vattenmätaren på ön när jag varit här. Förhoppningsvis så gynnar det de dåliga grundvattennivåerna. Regn behövs så det är bara att gilla läget. Dottern fick snö, ett avstånd på ca 7 mil här ifrån. Misstänker att den snön inte lär ligga så länge. Just idag klagar jag inte oavsett i vilken form nederbörden kommer. Vi har det så varmt och skönt i stugan med tända ljus och sprak från spisen. Te och goda mackor till mig och lite annat att knapra på till Eddie. 

(null)

Hur är vädret hos dig?
Överdriver nog lite men marken var täckt av ett tunnt lager pudersnö när jag kikade ut i vintermörkret tidigt idag på morgonen. Jag hoppade i kläderna lite snabbt för att hinna ut med Eddie innan det vackra började smälta bort av salt och plusgrader. Halt som snor på vägen och syrenerna tutade från alla håll när Eddie och jag traskade på in i skogen. Det är något visst med minusgrader och snö som lyser upp hur lite det än är. När jag kom tillbaka från vår uppfriskade morgonpromenad käkade vi frukost för idag ska Nissarna få vandra till förrådet. Nisses och Nasses uppdrag är slutfört för denna gången. Granen och adventsljusstaken får stanna lite till, passar ju bra nu när det kommit lite snö. 

(null)

Måndag och jag är ledig, 
snart kommer min nattgäst. 

Stort grattis på din 1-års dag mormor minsta älskling. Du är året 2020 bästa händelse. 

(null)

Snart får du öppna
ditt paket ❤️ 
Idag har det varit en väldigt bra dag som har varit lite som min turdag kan man säga. Sov väldigt gott efter nattens jobb, få men effektiva timmar. Grått och regnigt ute men har man som jag då hund är det vara till att på med regnjackan och ut. Eftersom min mamma väntade på besök av mig så gick jag Eddierundan där istället. Det var när jag körde där ifrån som jag möter en bil som kommer över på min väghalva. Vägräcke på båda sidorna , men ändå gott om plats för två bilar om man har koll på sin väghalva vill säga.  Allt gick väldigt snabbt jag blinkar och tutar och tänker att jag inte ska svänga över på fel körbana eftersom den bilen  man möter oftast instinktivt svänger över när den väl upptäcker sitt misstag. Så även denna gången. Mitt hjärta for upp i huvudet på en halv sekund inte mycket tid till att tänka vill jag lova. Allt gick bra och jag kunde andas ut.  Kör vidare bort till kyrkan för att hälsa på pappa. Tänder ett ljus och småsnackar lite. När jag ändå är där så tar jag ut Eddie för att gå bort till en närliggande äng där jag brukar släppa Eddie fri så han får springa av sig lite. Vi traskar på längs den lilla vägen när jag möter en bil som absolut inte har koll på mig. Eddie och jag tar ett skutt ner i diket och bilföraren som då plötsligt får syn på oss gör en girmanöver och nästan kör av vägen. Vilken tur jag hade som klarat mig undan med bara förskräckelsen. Min turdag slutade inte där, för när jag hade varit i soprummet efter en kylskåpsrensning som jag haft på jobbet kom vaktbolaget körande i hög hastighet när jag klev ut genom dörren. Ingen fara för livhanken men precis utanför dörren är ett stooooooort vattenfyllt potthål. Jag fick igen dörren snabbare än Lucky Lack drar sin revolver.  När jag väl vågade mig ut så rann sörjan på utsidan, som sagt jag var torr och med ett stort leende på läpparna. Så jag säger väl välkommen till 2021 då. 

(null)

Om jag nu inte blir
överkörd påväg hem från jobbet
så hörs vi senare idag.