Nu ska jag byta ut min tid här vid datorn mot att lägga pussel, nja det är väl inte hela sanningen men nästan för nu tänker jag ta lite julupphåll. Men jag lovar att rätt som det är så är jag tillbaka igen.


Så här ser årets pussel ut

Så redan nu önskar jag er kära läsare en riktigt
God Jul och ett Gott Nytt År

Som sagt; En resa på tusen mil börjar alltid med ett enda steg.

Kramar till er :-)
Snart är jag förgammal, tråkigt men sant, men det är väl bara till att inse fakta. När jag var ute och gick med lurvetass idag så kom det över mig att jag nog skulle kunna tänka mig att studera något trevligt. Man har ju mååååååååååånga år till pensionen och då kanske det är dags att se vad man skulle kunna tänka sig bli när man blir stor(äldre). Som vanligt så är jag försent ute, i alla fall när det gäller att få studiemedel. Jag hinner ju söka och gå en termin eller så men sedan är det stopp för att vara berättigad till studiemedel. Man kan ju undra på vilket århundrade vi lever på. Eftersom jag nog måste jobba tills jag är ca 70 år. Med fyra barn och halvtidsarbete då de var små så blir det inte mycket i lillla börsen den dag då jag tar arbetgivaren i handen för hemgång. Det är ju inte alltid det kan hjälpa med billigt boende när den dagen kommer. Men å andra sidan så kan man ju faktiskt jobba samtidigt som man läser så varför inte göra slag i sak. Återkommer med mina ännu så länge endast funderingar:-)


Min kompis hund har fått 10 st sådanahär små godingar idag

Lalalalalördag!

:-)

Det säg att ett fast handslag -och en fru ökar chansen för män att leva ett långt och friskt liv enligt en studie gjord på Hawaii. De skulle minst bli 80 år om de uppfyllde även följande kriterier. Bra utbildning, ingen övervikt, lågt blodtryck, lågt blodsockernivå, låg nivå av dåligt kolesterol, måttligt intag av alkohol, ingen rökning.

Hur vi kvinnor skulle göra för att överleva 80-års dagen stod det inget om i denna studien, antagligen så tyckte väl de att vi lever tillräckligt länge ändå eller också kan det ju vara så att om vi har en man som uppfyller kriterier så får vi de åren av rena farten.

Att åren går fort nu för tiden kan vi nog alla vara ense om :-)


Frostig kärleksförklaring

Ha en go fredag, kära läsare!

:-)
Idag så kravlade jag mig ur sängen alldeles förtidigt, men vad gör man inte för att hinna plocka undan dammråtttorna och sätta degen på jäsning medan lurvetass får läsa morgontidningen. Förberedelserna inför kvällen med brudarna och den puttrande saffransgrytan, innan jag jag drog på möte, så att allt skulle vara klart tills det knackade på dörren vid 18-tiden. Alltid lika kul när huset fylls av dessa underbara skrattande och glada vännerna. Det finns inte ett vitaminpiller som ger den verkan som dessa brudar. Fiskgrytan smakade underbart och vaniljsaffransbullarna till kaffet slank ner utan motstånd precis som jag kommer att glida ner i sängen nu, mätt och belåten med ett leende på läpparna.


Det blommar i krukorna

Hoppas din dag också varit bra!

Sov Gott :-)

Från mycket säkra källor har jag idag fått vetskap om att Tomten bytt ut sina renar mot en Ferguson "Grålle" årsmodell 52. Jag för min del tycker ju inte att bytet var så smart eftersom det kommer att ta mycket längre tid innan han hunnit runt till alla i år. Inte för att jag ska klaga...förhoppningsvis så kommer han att starta hos mig :-). Ifall nu inte Tomten hinner komma till dig denna julen, så lovar jag att han hinner nog fram till nästa år.




:-)
Bara 3½ mil norr om där jag bor snöade det för några timmar sedan och jag har ännu inte satt på mina vinterdäck. När jag hade varit ute med hunden så gick jag ett varv runt bilen som om detta skulle hjälpa. Varför ska det vara så svårt att få tummarna ur när vinterdäcken ska på och av. Varje år i sista minut och helst då klockan är slagen många timmar om. Men nu så är det på tiden, ska bara först, lite frukost och en stor kopp te. Efter det ska jag spotta i nävarna och sedan ska det bli gjort. Hoppas jag..........:-)




Ett ensamt rådjur mumsade i sig ekollon till frukost idag utanför mitt fönster.

Ha en bra fortsättning på dagen!

:-)
Det måste ha hänt något alldeles konstigt med mig, hur tusan kan man njuta av regnväder, grådis, lerig hund och att hela huset är ostädat. Jag får nog gå och ta mig en fredagsbakelse och en kopp te, möjligtvis så hinner anfallet gå över under tiden.




.....och så lite fredagsfniss :-)

En äkta smålänning!!!
Smålandsbonden ringer sin son några dagar före julafton.
- Jag vill inte förstöra helgen för dig, men jag måste tala om att din mamma och jag ska skiljas. 45 års olycka får räcka !
- Va pratar du om pappa? skriker sonen i luren.
- Vi står inte ut med varandra längre och jag orkar inte prata om det. Ring din syster i Kiruna och tala om det för henne. Panikslagen ringer sonen till systern, som exploderar i telefonen.
-Aldrig i livet att de skall skiljas, säger hon.
- Jag tar hand om detta ! Hon ringer omgående pappan och säger bestämt:
- Ni skall inte skiljas! Gör ingenting innan vi kommer! Pappan lägger på luren och vänder sej till frun med orden:
- Det är okej. De kommer hem till jul och de betalar resan själva!! :))

Ha en bra fredag!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam