Vilken jobbstart efter att ha varit ledig i över en månad. Tur i oturen så hade vi några brukare som var på sjukhuset annars så hade vi nog fått köra ännu. Vilken spännande natt, man vet liksom aldrig hur sådanahär nätter ska sluta. Träd som faller, saker som blåser runt, brukare som är oroliga och ström som går. När brukarna i vanliga fall larmar så står det oftast i displayen brukarens behov och varför de påkallat oss, men i natt så stod det endast "skynda er hit". Överraskningarnas natt med andra ord. Det blåser fortfarande ute men långt ifrån den storm som drog fram inatt. Hoppas på en lugnare jobbat inatt.
 
 
 
Hur har stormen drabbat dig?
 
😏
Resan hem gick mycket bra, tiden går fort även om man inte kan tro det. Det finns ju alltid något som man kan fördriva tiden med om inte annat kan man ju kolla på fina foto från resan, och det tröttnar jag aldrig på. Kan väl inte påstå att det var upplyftande att komma hem till detta grådisiga till väder, man jag får väl inte klaga det kunde varit 50 cm snö. Dubbdäcken har ju inte kommit på ännu, förhoppningvis så får jag en tid i veckan. Idag ska jag på födelsedagskalas hos fina Nea som fyllt år när jag var i AUS. Så nu är det dag att blås ut första ljuset i adventsljusstaken och packa in paketen i bilen. Mot Kalmar. 
 
 
Önskar alla en fin första advent!
 
😃
Det måste ha flyttat in en tidstjuv här hos sonen för jag känner mig bestulen på minst en vecka 😜. Jag vill så gärna stanna en eller någon vecka till..... eller längre... närmare bestämt till vitsipporna står i blom hemma.
Efter att vi flyttat ut från vårt boende så åkte vi till Cairns, där vi hade en fantastisk upplevelse med tåg upp i bergen sedan linbana ner. En heldag på havet med besök på barriärsrevet, det var så fantastisk så jag ville knappast inte blinka för att missa något. Vilka färger och fina fiskar som simmade runt det klara vattnet. Denise var sugen på ett bungyjumphopp så vi åkte till ett ställe där de erbjöd sådana upplevelser. Hissnande trevligt, jag höll bara i kameran och det var alldeles tillräckligt. Eftersom det nu börjar närma sig slutet på denna mycket trevliga vistelse så kommer jag att hänga vid poolen och bara gotta mig tills vi åker hem. Men jag kommer att bombadera er med foto när jag kommer hem. 
 
 
Sov så gott hemma i vintersverige!
Jag har just stigit upp till ännu en dag i solen 😎
Cairns,
Om några timmar går flyget till Cairns där vi ska besöka barriärrevet och lite annat sevärt. Återkommer på torsdag så då kan ni titta in för att se hur vi haft det. 
 
 
Ha det gott mina vänner!
 
😎
Uppe tidigare än tuppen för att vandra upp för ett berg där vi skulle äta frukost och vänta på soluppgången. Vilket ställe att börja dagen på. Jag njöt både av sällskapet, frukosten och den fantastiska utsikten. Min duktige son har bidragit med fina foto. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här var bara början!
 
😃
Eftersom Noosa är så fint fick det bli en busstur dit igen. Klockan ringde tidigt så att vi inte skulle missa bussen, vi ville ju inte gå miste om en heldag med låååååååångpromenad och solnedgång. Vi var som barnungar när vi gungade runt i lianerna i den fantastiska fina skogen och när en stor ödla traskade ut mitt framför våra ögon så var lyckan fulländad. Vi hade laddat ryggsäcken med både mellanmål och lunch så att vi skulle orka traska runt i 1 1/2 mil. Där finns olika slingor som man kan gå, eftersom vi ville gå extra långt så började vi på en slinga för att fortsätta på en annan och avslutade sedan på en tredje. Har jag berättat att jag redan slitit upp ett par skor. Om ni undrar....det är inte jag på bilden 😆, för det är mitt trevliga resesällskap. 
 
 
Förtsättning följer......... 🏃!
Noosa,
Först buss till tågstationen sedan tåget till Brisbane för en heldag. Vi strosade runt, käkade gott och bara hade det bra. Brisbane är en stad med gamla små hus inspränga bland skyskrapordna. Mitt i staden står en katedral, så vacker inuti så man tappar andan. Bakom katedralen så ser man skyskrapan torna upp sig med sina spegelglas. Kan vara kul för en dag men hemma på våran gata i Mooloolaba trivs jag allra bäst och så i Noosa naturligtvis. Sonen har varit framme med kameran och jag dela frikostigt med mig av dessa fina foto med brudar på.
 
 
 
 
 
 
 
 
.......och här är det natten igen!
 
😎
Brisbane,
Igår var vi inbjudna till att medverka på sonens utställning där alla studenter på hans skola med inriktning mot grafisk design visade upp sina verk inför nära anhöriga samt personer som jobbade inom industrin. Det delades ut pris till utmärkande studenter där Dennis kammade hem tre stora priser, jublet ekade när han fick gå upp på scenen för att ta emot priser för bästa e-media projekt, mest utmärkande portfolio inom e-media samt kvällens största pris: bästa portfolio inom grafisk design. Det var en mycket trevlig kväll med god champagne och trevligt umgänge. 
 
 
Här är boken som vann bästa portfolio inom grafisk design:
 
Här är hemsidan som vann bästa portfolion inom e-media:
 
Och här är filmen som blev prisad som bästa e-media projekt:
 
 
Mycket stolt mamma!
Sunshine Coast, Grafisk design Australien,
Inte ska ni behöva missa några fina foto från sonens fotodag på Australia zoo. Så håll till godo.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en bra dag!
Jag ska ut på trevligheter 😃
Australia ZOO,
Australia zoo ägs av familjen Irwin sedan den 3 juni 1970. Djurparken är känd för alla sina krokodiler men där finns naturligtvis massor av andra djurarter som koalas, wombats, Taskmanska djävular, ormar, och andra fina djur. År 2003-2004 sades det att djurparken var den största turistattraktionen i hela Australein. Tredje gången som parken fick besök av mig, jag var inte sen att haka på när Jenny hade önskemål om att få åka dit. Perfekt väder för en heldagarsutflykt. Sonen står för fina foto.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nattinatti för er,
god morgon för mig!
 
😎
 
Australia ZOO,
Min kompis som är ägare av Tillyhills kennel har får 8 stycken gosenosar medan jag är här i Australien. Rasen är av Australian shepherd och de är fantastiskt trevliga hundar. Tilly som gamelhunden heter är lika gamal som min Gozzi skulle ha blivit. Så jag har känt till rasen i snart 14 år. Tror ni jag är sugen????
 
 
Snuttesöt!
 
😃
Nu har vi bokat flyg till Caiens som ligger vid stillahavskustens norr del i Australien, för vi har tänkt oss att besöka det stora barriärrevet. Funderade första på att köra bil dit men insåg att tiden inte skulle räcka till för vi har ca 170 mil från där vi är nu. Förhoppningsvis så blir det även en vandring i regnskogen bland krokodilerna. Vi åker inte förrän den 16/11 så ni får allt vänta lite till innan det kommer några foto. I morgon har vi tänkt att göra ett besök på Australien ZOO. Klockan ringer tidigt så det är lika bra att vi kryper ner i sängen så att vi orkar upp.
 
 
 
Fortsättning följer!
 
😎
 
 
,barriärrevet, Australia ZOO,
Noosa som ligger cirka 6 mil från där vi bor, är så vackert att jag med lätthet skulle kunna åka dit för att vandra och uppleva flera gånger i veckan. Som tur är så finns det inget som hindrar mig att göra det. Snart ska jag dit igen. Mera bilder kommer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi ut i värmen igen!
 
😎
Noosa,
En del skolarbeten så krävs det elever så det passar ju bra att pröva sina studier på de man har nära sig. Så Denise och jag fick ställa upp på skattjakt, jag lovar Jenny behövde inte fråga mer än en gång. Med en mobil och en QR- kod som skulle skannas så gav vi oss iväg till lekparken där skattjakten hade sin början. När vi hade skannat vår första kod så fick vi anvisningar om var vi skulle leta efter nästa kod. Den var väl gömd kan jag lova. Skam den som ger sig, när vi hade letat upp tre QR- koder så kom vi fram till där skatten låg gömd. Näsa för godsaker som jag har så var skatten snart funnen. Där fanns fika och två andra paket med ett lexikon i Engelska/svenska och ett pennskrin med handvärmare ifall vi skulle bli frusna. Lexikonet ligger i min väska så jag kan träna på nya ord så ofta jag vill. 
 
 
 
 
Ha en bra dag! 
Vi ska till en fantastisk utkiksplats 😃
Skolarbeten QR-kod,