Idag har jag gosat valpar. De små liven är så underbart söta och luktar så gott. Eddies mamma fick 13 valpar för två veckor sedan. 2 av valpar klarade sig inte, så nu är det 11 små godingar kvar. Sex tikar och fem hanar. Alla valpar är så gott som tingade redan. Nästa vecka ska jag få gosa igen, längtar redan. 

(null)

(null)

Nu är det läggdags
för Eddie och mig.
Att sitta i lugn och ro med en smaskig frukost är den bästa början på en bra dag innan alla möten börjar.

(null)

Önskar alla en bra dag!

Två tjejer från ASPERO idrottsgymnasie i Karlskrona kom på en grym affärsidé genom att visa upp vår fina stad med motiv från vackra platser på en kortlek. Naturligtvis köpte jag en kortlek som jag invigde med barnbarnen i helgen. 

(null)
  
Ledig i helgen!
Läst idag att de senaste tio åren har andelen vuxna som använder tobak i Sverige minskat från 14 till 9 procent. Mycket glädjande nyhet. Av de som röker vill 85 procent sluta. I mitt jobb ser jag många gånger resultatet av rökningens risker. Att kvävas till döds i KOL eller cancer vill nog ingen, tyvärr är det då många år försent när de hamnar på vår avdelning. Ångesten och paniken av känslan att inte få luft är fruktansvärd. Det är endast en av personalen som röker på min avdelning, jag har lite svårt att först hur man kan gå från denna ångest till att tro att det drabbar inte mig. Jag har själv varit rökare en gång i tiden, dumt nog, men någon storrökare har jag aldrig varit. Hälsorisken och att det är så dyrt skulle ju vara tillräckligt för att lägga av kan man tycka. I år är det 27 år sedan jag slutade, har inte tagit ett bloss sedan dess, inte frivilligt iallafall. Bästa investeringen för hälsan. 

(null)

Det bästa är att aldrig börja!

Har skrivit om ljudböcker innan men en helt ny värld har öppnat sig. Efter flera år med boktorka har jag tagit igen det många gånger om sedan jag började prenumerera på talböcker. När jag kör till ön, går långpromenader eller städar. Jag har försökt en gång innan då jag provade med cd-böcker. Jag lyssnade på en halv bok tror jag. Uppläsaren var torr i munnen och det blev några konstiga ljud vid varje ord.  Uppläsaren roll i det hela är ju halva nöjet om man säger så, har bara träffat på en uppläsare nu som inte höll måttet enligt mig. Han talade släpigt och entonigt, boken verkade bra för övrigt men den får jag nog läsa mig till istället tror jag. Så finns de ju uppläsare som man skulle vilja lyssna på hela tiden som Anna Maria Käll. Kära nån vad bra hon är, böcker var ju i och för sig alldeles fantastisk till och med så bra att jag måste lyssna en gång till. Kan ju ha missat något. 

(null)

(null)

Någon mera som lästa Jan-Philipp Sendkers böcker?
Mycket bra!






       ....kan jag få låna Eddie? För jag är sjuk. 
Klart att lilla sjuklingen fick det❣️

(null)

(null)

Bästa medicinen! 


Ute dalar flingorna så sakteliga ner och marken är snart alldeles vit. Ingen blodmåne att beskåda här inte. Bara nyponen som lyser så röda och fina. Mysigt med snö, iallafall när jag tittar ut genom våra stora fönster i köket  på jobbet. Förhoppningsvis hinner det inte komma så mycket innan det är dags för mig att köra hem.  

(null)

Snart tvådagarsledigt


Solen sken och jag sov, vaknade som tur var innan den begav sig vidare till andra sidan jordklotet. Både pälsklingen och jag var sugen på en promenad nu när det slutat blåsa. Dofterna efter andra fyrbenta fick min fyrbente att sätta av med näsan i marken. Han sicksackade fram på ängen, stannade till ibland för att märka ut sitt revir för att sedan nosa vidare. Han tittade nästan lite vimmelkantigt på mig då jag ropade honom tillbaka när jag tyckte att han tagit sig för stora friheter. Snabbt var han där vid mitt vänstra ben  tittande storögt för att be om lov till ännu en runda. Jag behövde inte mer än forma lapparna till "var så god" innan nosen var i backen och rumpan i vädret. Nyfiken som han är vill ju inte Eddie missa något, så när jag stannade till för att undersöka en gammal lastbil  som någon parkerat där för länge sedan var han inte långt borta.  

(null)
 
(null)

Snart dags för sängen!
Förhoppningsvis även 
en skön promenad.
Jag har sedan långt innan jul sökt efter en lampskärm med monsteramönster på. Jag har nog varit i de flesta butiker som kan tänkas sälja lampskärmar. Det har funnit massor av olika mönster men inte just det och den storleken som jag önskade. Det var när jag såg den överblivna lilla tygbiten jag sparat då jag klädde om köksstolarna som jag kom på att jag skulle ju kunna klä en lampskärm själv. Jag letade upp en skärm hobbylimet och satte saxen i den lilla tygremsan. Mätte och limmade sedan var det klart. Mycket nöjd! Jag älskar monsteramönster. 

(null)

(null)

Solen skiner idag!
Underbart!

Att kunna cykla kan kännas som en självklarhet för de flesta vuxna men det är långt ifrån sanningen. Det är mycket som ska stämma, kraft och avstånd, massor av muskler som ska sammarbeta för att kunna hålla balansen på en cykel.  Det är svårare att lära sig cykla som vuxen men är man envis och har massor av motivation så löser det sig. Oftast är det rädslan som sätter käppar i hjulet. Jag minns det som det vore igår när jag för egen maskin trampade iväg på min första vingliga tur. Efter det så cyklade jag hela tiden, vilken frihet trots att jag var alldeles för ung för att lämna gårdsplanen. Varv på varv timme efter timme. Det året fick jag en egen cykel när jag fyllde år, en röd begagnad och bara min. Jag älskar att cykla än idag, utövar det inte så ofta tyvärr men på sommaren när jag är på ön blir det en hel del trampat. 

(null)

Jobbnatt två
snart färdig!
Sova 😴
Jag har aldrig varit mycket för färgade lampor eller ljusslingor utomhus, än värre är det när de blinkar. Hur andra har det inomhus bryr jag mig inte så mycket om eftersom det drabbar bara de själva. Men utomhus kan jag störa mig på hur det blixtrar och blinkar i olika takter. När jag var yngre såg man aldrig en massa blingbling i trädgårdarna. Vet inte när det blev poppis med att belysa sina trädgårdar men det började säkert med en utegran. Jag minns min första utegran med lampor i som jag tyckte var mycket vacker. Finast var det ju förstådd när det snöade och det blev liggande på grenarna. Det är ett ställe som jag kör förbi påväg till min dotter som jag undrar hur de tänkt de som bor där. Där är en slinga åt ett håll, en annan åt ett annat håll så när man tittar in i trädgården ser det ut som om en treåring ritat massor av sträck på ett papper.  Får väl vara nöjd över att det inte blinkade i alla nyanser från färgskalan. Nu finns det ju även de som pryder sitt hus eller trädgård med stil och finess och det kan ju vara väldigt vackert att titta på. Granen på jobbet var inte så illa men den stod ju inomhus. 

(null)

Första jobbnatten av två 
är snart slut. 





(null)

.... och lite ljusare
på eftermiddagen!
För några kvällar sedan så träffades vi i tjejgänget för att äta mumsig het soppa. Vi skulle planerar en liten tripp med övernattning och annat mys. Vi har alltid så kul när vi ses. Vi har träffats regelbundet i snart 30 år. Jag tror bestämt att vi firar jämnt nästa år. Många skratt, mycket mat, trevliga möten och massor av mys har det blivit genom åren. Denna gångens tripp blir det som det ser ut nu iallafall utebad och lite shopping i Boris lilla butik. Hur som så är planeringen inför minst lika rolig som självaste trippen. 

(null)

Fortsättning följer!


(null)

Efter nattens jobb så tog Eddie och jag en lång och skön morgonpromenad i det något kyliga vädret. Jag hade snott min halsduk om huvudet för att inte frysa öronen av mig. Eddie är upptagen av att läsa sin morgontidning medan jag njuter av tanken på att jag snart ska få sova. Vi avslutade vår promenad med ett besök hos Gubben Rosenbom. Första gången vi hälsade på honom Eddie och jag så morrade han, men nu vet Eddie att Gubben är inte mycket att lägga energi på. 

(null)

Sooooooova!

Välkommen in på toa med mig. Jag måste bara visa en smart grej som dottern har upphängd på familjens toa och har haft i många år mitt framför näsan när man sitter där. I en familj av tre där det yngsta är sex år och redan kan delar av multiplikationstabellen och de andra två på elva och nio rabblar alla tal som rinnande vatten när jag testar, måste ju planschen haft bra inverkan. Med tanke på att just multiplikationstabellen är svår för många barn att traggla in så kanske alla barnfamiljer borde ha något liknande på sin toa. Jag vet iallafall vad jag borde traggla. 

(null)

Ikväll ska jag nyttja
mitt nyårslöfte 🤗.
Ska nog inte bli så svårt att hålla. 
Längtar!
Karlskrona lampan är ett företag som tillverkat lampor sedan 1884. Lamporna tillverkas hantverksmässigt i mässing mestadels efter originalmodellen från förra sekelskiftet. Kolla bara in denna fina gamla lykta som hittades på en byggarbetsplats och som togs omhand innan den hamnade på tippen. Fantastisk fin tycker jag. Skulle vara så intressant att veta vilka som greppat om dess handtag och vilket syfte den tjänst. Lite sned, saknas lite här och där men så fin. Det finns massor av fina lampor som är väldigt popularitet från detta företag. 

(null)

(null)

(null)

Tjo ho! 
Nu är jag snart ledig! 
Mitt nyårslöfte för 2019 är nu bestämt. Jag ska hitta på många roliga saker. Jag ska skapa tillfälle för trevliga och spontana möten. Så nu sätter jag mig ner en stund medan det är lugnt på jobbet för att boka in några trevligheter i min almanacka. Jag börjar med dagens datum, träff med två av mina barnbarn i kväll innan jag börjar mitt nattjobb. Längtar! 2019 ska bli mitt år och varje trevlighet kommer jag att dela med mig av till er här på bloggen. 

(null)

Jag svingar mig vidare
mot mitt nya år! 

Den 3 december 2015 försvann den sista telefonkiosken efter att ha funnits i 130 år. Såg ett inlägg förra året då någon i Malmsjö i Södertälje kommun gjort om en telefonkiosk till ett bibliotek. Så istället för att ringa en vän kunde du låna en bok. Smart ide'! Kommer du ihåg den sista gången du ringde från en telefonkiosk? Om jag nu inte räknar med den gången i februari -18 när jag stötte på en i Krabi påväg hem från Thailand, så tror jag nog att det var någon gång på nittiotalet eller möjligtvis sent åttiotal. Jag skulle vilja få tag på en och ha på ön,  kunde ha den som dusch. 

(null)

Snart sova!
Efter fyra nätters jobb och några timmars sömn så smakade det ljuvligt gott med västerbottenpaj toppad med en sallad gjord av tomat, gurka, rucola och granatäpple. Paj är väldigt gott oavsett innehåll men helt ärligt så ligger nog västerbottenpajen högst på min lista. 

(null)

Mätt o gla!

Sedan jag blev med storytel har det hunnits med många böcker i bilen, hundpromenaden, medans jag städar eller grejar med annat. Perfekt, tycker jag! Jag älskar deckare och böcker som är verklighetsbaserade. Men av ett tillfälle för några dagar sedan råkade jag stöta på en psykologisk thriller som författaren verkligen fått till den där känslan av trovärdighet och skräck. Så nu lämnar jag deckarna åt sidan ett tag för att få en annan spänning och med kalla kårars-känslan. 

(null)

Nästa bok med samma
författare påbörjad.

Dags för hundpromenad!
Den stackars julgranen på utsidan av byggnaden där jag jobbar fick hålla hårt i sina klena grankvistar till armar inatt när Aldrida var på besök. Tur granen inte var av den täta sorten för då hade den nog fått sig en åktur. Grenar och lösa föremål dansade runt på gräsmattan i sin vildhet. Alfreda rev och slet i markisen så ett tag trodde jag hon skulle ta den med sig. Färjan till Polen var inställd och var du inte tvungen att ut så skulle du hålla dig inne. Eddies och min lilla promenad efter jobbet var inte längre än nödvändigt för Alfrida var bitande kylig. Nu ska Eddie och jag göra ett försök, förhoppningsvis är hon lämnat stan.  

(null)

🤗

Den 12/12 2008 kl 8.44 skrev jag mitt första blogginlägg som handlade om min röda dagbok som jag fick en jul när jag var liten. Tio år? Kära nån! Jag är väldigt glad för att jag började att blogga. Barnbarnen tycker det är roligt när vi tillsammans tittar tillbaka på vad som hänt och titta på foton när de var små. Fyra av mina goa barnbarn är födda under dessa åren. Ibland har det varit bloggtorka men ändå har jag  alltid fått till några rader inte för att jag varit flitig och skrivit varje dag men ofta. Tanken på att sluta har aldrig funnits där oavsett var jag befunnit mig på livets stig. Så nu sitter jag här och summerar mina tio år med bloggen. Så många trevliga bloggvänner jag följt och följer. Många har slutat att blogga som jag fortfarande saknar, några av er har jag följt i många år och andra har kommit till och det är jag väldigt glad över. Mina första tanke var att jag inte hunnit någonting vettigt under dessa tio år men med en snabb titt i backspegel så tar jag tillbaka det. Kära nån vad mycket som hänt, hur har jag hunnit allt. Husförsäljning, stugköpet på ön, byte av boende och jobb, resor till vackra och underbara platser, renoveringar och underbara fester med nära och kära. Dottern fantastiska bröllop och mina fina underbara barnbarn som kommit till världen. Två av dessa föddes med endast tjugofem timmars mellanrum.  Den ena på BB i Kalmar och den andra i Karlskrona. Dessa små prinsessor som försöker ses så ofta det bara går. Skulle kunna skriva i dagar men nu så har jag påbörjat en ny tioårsperiod, för blogga det vill jag aldrig sluta med. 

(null)

Min underbara Eddie!
Vilken tur jag bestämde mig för 
att bli med hund igen ❤️