Hur kul är det att diska, samla, spara för att sedan bära iväg och sortera. Men nu ska ni få höra var vårt insamlade hushållsförpackningar tar vägen.


Foto; Annelie Törnström

I djupaste Småland finns ett litet samhälle som heter Lanna där bor ca 700 invånare. På denna lilla orten finns Swerec som tar han om dina hårda plastförpackningar , om Du lämnat in dem för återvinning. Swerec är norra Europas enda anläggning för sån här hanterning.  13 000 ton konsumentförpackningar under 2008, det Du! Processen går dygnet runt alla veckans dagar. Först blåser man bort all mjukplast. Sedan plockar man bort trä, matrester och sprutor och annat som vi "råkat" lägga fel, detta görs för hand.... Hm ska nog bli mera noga tror jag i fortsättningen. De hårda plastförpackningarna krossas till flingor som tvättas rena. Sedan separeras PP och HDPE i ett specialbad där den ena flyter och den andra sjunker. De godisliknande flingorna centrifugeras och torkas, innan de hamnar i en Big Bag. Alla Big Bags med plast ska sedan vidare till andra företag som smälter och färgar plasten innan de blir till nya produkter. Diskborstar, trädgårdsmöbler, hinkar, komposthållare, blomkrukor, avloppsrör och mycket annat. Det enda man inte kan använda dem till är nya förpackningar till livsmedel och läkemedel. Det krävs helt ny plast för att garantera absolut renhet. (Känns mycket bra att veta). På denna fina anläggning bor det en frivillig arbetere som håller alla råttor borta, en iller.

Ja då är det bara till att se till att alla pryttler hamna på rätt ställe.

Igår packade Gozzi och jag in oss i bilen för att ta oss till Annelie. Vi skulle fixa lite med staketet till den nya pollen som heter Emil. När vi hade fixat klart så bytte Annelie däck på min bil och jag drog W i mitt senaste loppisfynd, en pulka för 20 kr. Han blev glad och jag var glad. Sedan blev det fika på nybakat Gi- bröd och jättenyttiga sockerkringlor:-) och en stor kopp te. Annelie fixade mat till W men han ville ha Gi-bröd istället.


Emil


Annelie byter däck på min bil och jag blev jätteglad.


W och jag roar oss medans Annelie jobbar och sliter.


Provåk i backen, W var gladare innan åket än efter.

När vi hade fikat och grejat med lite annat så packade vi in oss i Bettan och drog till Öland. Annelie skulle hjälpa mig och flytta lite möbler i min stuga. Vi stannade till i Köpingsvik för att handla korv med bröd som vi skulle grilla när vi burit färdigt. När vi kom fram till stugan så ville W kolla runt lite. Annelie och jag flyttade runt lite inne och sedan bar vi ut en bäddsoffa och lite annat. Tungt som bly var det och vi plumsade i snön och skrattade och armarna blev längre och längre. Men vi bet ihop och skrattade vidare. Medans glöden blev grillklar så tog Annelie en runda med Nikon.


Med bestämda steg tar sig W fram till....... Foto Annelie Törnström)


...mormors hus. Skynda er att öppna....... (Foto Annelie Törnström)


Så här fin var himlen just innan solen gick ner. (Foto Annelie Törnström)


Tack för hjälpen och för en mycket trevlig dag, kväll med dig och W.
Nästa gång sover vi över.......

I kväll har jag varit på ett seminarium som Henrik Ny från Blekinge Tekniska Högskolan höll i ang klimatsmart stadsplanering. Hans idé var att man skulle arbeta sig fram i fem nivåer. Systemnivå, Framgångsnivå, Strateginivå, Åtgärdsninvå och Verktygsnivå. Enligt Henrik så hade vi klimatfördelar i Karlskrona eftersom vi inte är så stor stad. Vi jobbade nära inpå beslutsfattarna och att vi har en naturnära livsstil. Förslagsvis ett resecentrum för alla transportslag, effektiva snabbförbindelser, blanda upp bebyggelsen, bygg stadslänk till centrum osv. Vi skulle minska på fossilbränsle, förbränningsmotorer, inte ha så krånglig och dyr kollektivtrafik och minska på importerad mat och energi. Han tyckte vi skulle införa ett kortsystem då det gällde kollektivtrafiken, ett kort till alla transporter.
Det som var intressant med hans föreläsning var att allt inte var nattsvart då det gällde miljö och dess frågor. Det var liksom inte försent och sista tåget hade inte gått. Det är bara nu upp till oss vad vi vill göra för att kunna förbättra och förändra på hemmplan och de stora frågorna kan vi ju tillsammans hjäplas åt med.



Foto www.tillyhills.se

Idag på Gozzirundan funderade jag lite på vad en kompis sa till mig för ett tag sedan. Hon undrade hur jag vågade bo uppe i skogen och inga gatlysen hade jag. Hon tycket att det var så svart att man inte ens vågade tänka tanken att som ensam människa våga bo så.  Jag undrade ju naturligtvis vad jag skulle va rädd för och enligt henne så var det rövare och banditer. Men om det nu är så att jag inte har några lysen så kan ju banditerna och rövarna inte se mig och då finns det ju ingen att ta. Eller? Men enligt mig, så om det då finns lampor så syns jag ju även på långt håll och de däringa rövarna kunde ju då gömma sig i skuggan. De ser mig men jag ser ingen, hum. Är det då samma sak att vara mörkrädd och ljusskugg, fast det ena är på dagen. Vilket är då värst? Enligt mig är det inte lika jobbigt att gå från ljuset till det mörka som det att gå från mörket till det ljusa. Hur kom jag nu in på detta......

Energigivare;
Lediga dagar, sovmorgon, en god kopp te, dammsugaren.



Det är inte utsidan som avgör dess innehåll
här kan du finna det mest ljuvliga kärleksbrev.
Klockan ringde och gjorde mig påmind om att det finns en match att kolla på om man tar sig till Rosenholm. Men först så ska jag gå en långrunda med Gozzi så han inte behöver hänga läpp. Det är bra när man tror att man är sen och det sedan visar sig att man är tidig. Nikon fick naturligtvis följa med trotts att vädret inte var det mest perfekta att fotografera i. Men det är så kul.
Grattis grabbar till dagen lir. Pakens alla komentarer var ju roliga att lyssna på. ;-))

och så lite bilder.......









Snart blir det mååååååååååååååååååååååååååååål.










När matchen var över gick jag in till arenan för att fotografera isprinsessan och ett blivande hockyproffs.

  

       


Idag har Jimmie och jag kört piano över gårdsplanen. Vi hade i alla fall tur med vädret.  Jag fattar inte hur en relativt liten möbel kan väga så otroligt mycket, man fick ju halvt slita ihjäl sig. Nu är det gjort och jag är glad för det.


Tvärnit blev det när hjulen ramlade bort.
Kevin passade på att spela lite medans jag hämtade Nikon, ska det gå åt skogen så blir det med musik. Vi har fått massor gjort idag. Skönt för nu kommer vi fram inne. Mycket kvar, men var sak har sin tid.

Måste bara få säga;
Ett huvud utan bekymmer
finns bara på en fågelskrämma.
Idag har jag varit hos Tina och kollat in Tillys söta små valpar. Fem tjejer och tre killar.


Så trött man kan va....

Tjejligan

Gruppkram

Sömntutor är vi ...........
Vissa morgnar tycker man bättre om än andra. Denna morgonen gillar jag, jobbat fyra nätter, ställt klockan varje dag för jag har hunnit med sex möte oxå sedan i måndags. Men idag ska ingen klocka ställas, bara krypa ner i sängen och läsa, sova, vakna somna igen. För i kväll måste jag vara utvilad. Jag ska ut och äta middag och det ska bli så gott. Bara sätta sig, beställa, vänta och sedan njuta av en god bit mat. Fundera på om jag ska besöka Emmies badkar innan och njuta av ett varmt bad med bubblor. Vi får se vad som hinns med.
Nu ska jag gå en runda med Gozzi innan jag kryper i säng, har just ätit frukost med mina barnbarn.
Solen som försökte ta sig över kanten tröttnade nog för nu ser jag ingen sol längre. Men även en sol kan ju ha en dålig dag.

Energigivare
Lediga dagar, god mat, Gozzi promend, lön för mödan, senaste nummer av fototidningen, sängvärmen och leende barnbarn.

Måste bara få säga;
En vecka kvar att vänta
jag hoppas det blir med ränta.
Hur taskig får man va
och bara dra.


Nära men ändå så lång ifrån..... lön om en vecka.

Hur håller man energitjuvarna borta? Energitjuvar är människor som avreagerar sin besvärliga känslor på andra för att själv uppleva lättnad och där med vinna energi. Energitjuvar behöver ständigt bli bekräftade i det den säger och gör. När någon bjuder motstånd och sätter gränser får han inte den energi han, hon  vill åt. Personen beklagar sig då över att den andra personer blivit besvärliga och svåra att göra med. Var på möte igår, behöver nog inte säga var.


För vissa är snö energitjuvar.


Energigivare
Långpromenad med medpromenerare, god mat, fotboll, Öland, snö och solsken, kramgos och värme, någon att hålla i handen, barn och barnbarn, Gozzi, fikastunder, mina bloggläsare, nystädat hem ........

Måste bara få säga;
Om vi fått de rätta kusarna att springa
hade jag lyft luren för att ringa.
Köp ett hus eller två
så vi där kan få en egen vrå..

Sovmorgon är det bästa att börja dagen med, jag brukar i och för sig avsluta dagen med det oxå ibland. Men då heter det nog något annat. Eller? Hur som helst så har det varit fotboll idag, men innan dess så blev det en runda till stationen för sortering av det som-jag-alltid-ångrar-att-att-jag-inte-gjort-hemma. Men alltid lika skönt när det är gjort. Idag var där bara män som sorterade, brukar annars bara vara kvinnor där. I två av bilarna satt kvinnorna kvar i bilen. Tänk vilken lycka att få sitta kvar i bilen och mannen sortera sopor. Inte behöver jag några dyra resor eller presener, ta mig med till återvinningsstationen. Nog om detta!!!
Fotboll på Rosenholm 12.30. Solen sken och massor av folk hade gått ur huse för att kolla boll. Nikon var med så att ni som inte var där kan följa dagens match.

Paken visar hur Ola ska stå i målet.


Bollens olika vägar... man kan få den....


...eller  titta efter den....


så kan man jaga den....


....har man otur kan det finnas nät i vägen!


Har man tur har någon fika med sig......



På alla hjärtans dag fick jag rosor och en hälsning från dig
och du får  tusen pussar skickade med vindarna från mig...
Härliga alla hjärtans dag.
Annelie och W kom hem på fm med goda frallor. Vi mumsade, pratade och gosade med W. Sedan åkte vi till Emmie och så en runda på stan. Vi handlade lite gott till kvällen och så bar det av hem igen. När vi kom hem hade vi besök av snömannen. Jimmie och en kompis som ochså heter Jimmie o så alla barnen bjöd oss på varm choklad. Snömannen fick inte följa med in, han hade lite svårt med att hålla tätt.


Izbert  Znözzon var namnet och jag är två meter hög.


Salta pinnar är gott, tycker W.


Nä-men-vad-händer?

...och så var då deltävling två i melodifestivalen över och jag tycker att Måns låt var den bästa.

 Vilken härlig dag och kväll.

Hoppas bara nu inte alla ligger i feber i morgon för här hostas och snoras i varje rum. ( Hoppas mitt rum klarar sig)

Jag är tacksam över:
den härliga dagen med avkoppling och mys.
solen som skiner och snön som trollar bort vårt gråa landskap.
i morgon är det fotboll......jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiippi

Skrap, skrap, skrap....... inget på den första lotten. Men så plötsligt hände det, lyckans fe svingade sitt trollspö och jag har skrapat ihop början till en miljon. Så i morgon bär det av till stan och har jag tur så räcker pengarna till papperet som fastlagsbullen legat på, när resan är betald.

Dagens fråga; Är choklad osunt?
Doktorns svarar; Är du tokig? Kakaobönan= bönor, och bönor, linser o dyligt är vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur? Det bästa " feel-good" maten man kan äta.
Så var det med det.

Vad sägs om lite snöbilder!!!

Så mysigt med lite snö......


.....tycker Gozzi me.

I natt har det gått undan på de snörika vägarna. Det är ju så kul och gasa lite på natten när andra håller sig inne och inte är ivägen. :-)) Asta har suttit vid sidan om och hejat på. Ni ska bara veta vad vackert det är på natten när månen lyser och snön skimra som silver på snötyngda grenar. Vi har ju förmånen att ha en rysligt bra bil att köra som man kan känna sig trygg med.
Men nu är det fredag och min turdag  (fredagen den13;de) , så en triss lär det inköpas och sedan tar jag en tur inom chefens kontor och snora lite i hennes gardin, sedan hunden på kollo och så drar jag. Nej!! jag kan inte åka någonstans nu, nu när det äntligen kommit snö. Jag åker tillbaka till chefen ber om ursäkt och sedan drar jag till stan och köper ett par flådiga skidor.

Jag är tacksam för;
alla goa människor jag känner.
att jag började dagen, eller slutade natten med ett gott skratt.
att kaoset som råder här hemma inte gör mig stressad.

Jag måste bara få säga
Jag tar en tur med min bil
det blir några mil.
Jag drar till min stuga
det får duga.

Senaste nytt från stranden...........

När jag började i nattpatrullen för ca sju år sedan, lärde jag känna en underbar tjej vid namn B. Hon jobbade i hemtjänsten. På den tiden hade vi samma lokaler, de på dagen vi på natten. Varje morgon hon jobbade kom hon på sin cykel, glad i hågen med sitt lilla smörgåspaket i cykelkorgen. Hon hoppade galant av sin cykel med ett leende på läpparna, " god morgon flickor" var alltid hennes stående replik. "Idag är det inget bra ballaväder, får ta whiskyn inne när jag kommer hem" skrattade hon och sa. (Ballaväder= balkongväder) När vi var i Tyskland hade vi hur kul som helst. Vi var ett gäng med glada tjejer som gav oss iväg med buss tidigt en morgon, eller om det var sent en natt. Whiskyn var slut och skulle det nu bli bra ballaväder måste man ju ha medel hemma. Denna underbara B blev sjuk för ca fyra år sedan, hon fick cancer, så tapper hon har varit. Alltid lika glad trotts sitt livsöde. De sista veckorna i sitt liv har hon varit på sjukhuset, lemlästad från sina kroppsliga delar, pga av att cancern spridit sig och all värk som hon behövde utstå.
Idag kl 11 begravdes B, Asta och jag var där för att vinka av henne på sin sista färd. Jag såg hennes glada ansikte när hon cyklade iväg, med cykelkorgen full av smörgåspaket och en flaska Whisky av finaste sort. "Inget bra ballaväder idag flickor,jag sitter nog inne" ropar hon glatt och hennes glada skratt klingar bort medans jag ser hennes ryggtavla försvinna bort i intet.
Älskade B, tack för att jag haft förmånen att lära känna dig!
Må lyckans ängel följa dig på din fortsatta färd.


Med risk för att bli mulad om jag sticker ut näsan. Jag säger det igen JIPPI JIPPI JIPPI, snö, massor av snö, älskar snö. Hoppas den stannar till 28 mars. Har varit ute massor av gånger idag för att riktigt njuta av den sköna vädret. Stackars människor som åker iväg för att svettas, när man kan göra det hemma med snöskottning. Varenda liten gren, varje litet barr var täckt av snö idag. Barnbarnen åker pulka, det tjoas och glada skratt klingar som ljuv musik i mina öron.


Min trollhassel är förtrollad av änglapulver.

Är tacksam för;
att jag kan skratta och glädjas åt det lilla (Tack Anne-lie E)
änglapulvret
att jag har ett jobb att gå till.

Måste bara få säga
Är man iväg på semester går tiden fort
blir man kvar hemma, får man mycket gjort.
När ska min kropp fatta att jag inte lever på järnåldern och man behöver minimalt med sömn för att sitta vakt vid elden för att mannen är ute för att jaga. När det är fullmåne kräver min kropp mindre sömn är vanligt. Jag har max sovit 4 timmar per dygn sedan i fredag. Jag kan inte hjälpa det, det går bara inte att få kroppen till att somna. Vaknade halv sex idag, pigg som en mört. Men o andra sidan har jag att göra, även om jag inte behöver vänta på att mannen kommer hem med något byte och det ska va glöd i eldstaden. Andra har nog mer ont av mitt minimala sömn behov än jag själv. Jag har ju levt i denna kroppen nu ett tag så man har ju upptäck ett och annat som man inte kan hjälpa, som lever med från förfäderna. 
Här kan jag nog inte skylla på förfäderna, men jag kommer alltid att gilla gosiga nallebjörnar.


Jag är tacksam för;
att det har blivit ljusare på kvällen.
att mina goa barnbarn håller sig friska och krya.
att jag hittar massa saker jag har saknat nu när jag sortera bland mina prylar.

Jag måste bara få säga;
Här sitter jag i mitt hus
fattig som en lus.
Medans andra är ute i världen och ser sig om
min lilla plånbok den gapar tom.
På himmlen jag ser en vit rand
kan det va flyget till Thailand.
Idag gick Gozzi och jag en runda i trädgården och letade vårtecken, se vad vi hittade. Det är lika underbart varje år när det börjar spira i rabatten.


Snödropparna letar sig upp för att glädja oss vintertrötta.
Va gott och komma hem och ha tre jobbnätter bakom sig. Nu är jag ledig två och så är det till att på att igen. Mellandag två gick i en rasande fart och bestod av att vakna, promenera, äta och så vila en stund. Solen var ju framme under dagen och piggade upp. Nu sitter Gozzi och vänta på att få gå ut i morgonsolen som är generös nog att visa sig idag oxå. Men han får allt vänta tills jag bloggat klart och druckit upp mitt goda te, tror jag ska ta en kopp till. Jag var och handlade innan jag körde hem idag, Willys öppnar kl 07 och det är perfekt, så slipper man det när man vaknat (om man nu lägger sig förstås). Idag blir det grillad kyckling med potais och sallad.


Ta alla tillfällen.....

Jag är tacksam över;
att solen skiner
att kylskåpet slutat eka
att min telefon har radio så att jag kan lyssna på Rix Morron Zoo under Gozzi promenaden

Jag säger bara
Snälla snälla ta mig med i en tur upp i det blå,
låt mig få smaka av ananasbitarna de små.
Under parasollet vill jag njuta,
men nu får jag sitta hemma i kylan och tjuta.
Fredag-lördag-söndag natt är det jobb, så nu är jag inne på första mellandagen. Mellandag ett har hittills bestått av några telefonsamtal, kissrunda med gozzi, matlagning, fotografering och lite annat. Jag började mellandagen med att äta frukost med mina barnbarn, jag passade på att köpa med mig lite frallor på väg hem från jobbet. Va mysigt att äta frukost tillsammans innan jag skulle krypa till sängs. Jag har ju lite svårt att komma i säng när jag jobbat, så jag gjorde lite hårfix på Linnea oxå och så.....lite annat, men innan nio var jag i säng. 


Liten fläta blev det.

Lite bilder från dagen fotografering med barnbarn och Gozzi.


Linnea och Gozzi


Kevin o Gozzi

Oj då! Nu är klockan sju och jag måste gå långa-nosa-på-alla-stället-rundan med Gozzi innan jag sätter mig för att titta på lallalaaaaaaaaaaafestivalen i 35 min och 47 s.
Ha en mysig kväll med era nära och kära.

Jag är tacksam för.
Bettan har nyladdat batteri.
Att jag sovit jättegott idag.
Att jag förtfarande hållt mitt godislöfte, jag är jätte sugen.(Linnea o Kevin har köpt godis)

Oj va mycket jag har hunnit med denna veckan. Jimmie och barnen har varit här hela veckan. Kevin har varit hemma från förskolan och Linnea har varit i skolan till halv ett. Det är gott att ha en hjälpbräda som villigt ställer upp om man behöver hjälp med något. Det har varit så mysigt att sitta och äta frukost tillsammans och inte tala om att äta middig med någon mer än sig själv varje dag en hel vecka. Vi har rensat i lådor, eldat och slängt och några kassar till återvinningen. Jag har också rensat ut från badrummet, fattar inte varför man ska spara massa lukta gott som luktar illa. Hmmm det lät konstigt, men så är det. Det är mycket kvar att greja med innan Jimmie kan flytta in alla sina saker men det ska nog fixa sig. Vissa dagar är det tungt att tänka på att mitt hem inte är mitt hem på ett tag men det är ju inte för evigt om jag skulle ångra mig. Men jag får vara låg och krypa in i nallens famn för att bli tröstad. Jag har ju ett rum kvar här som jag kan änvända när jag inte är på Öland, Jimmie och jag kommer ju bra överens så det bli inga problem. Men jag förstår ju om Jimmie vill känna hemmet som sitt utan inblandning av mig. Men vi löser säkert de med.


När man städar hittar man roliga saker att experimentera med.


Egen koja att gömma sig i är ju bra när farmor blir jobbig.


Med Nikon kan man stanna tiden och fånga ögonblicket. Kolla Linnes grimas, man kan ju inte annan än skratta.


Jag är tacksam över;

Min Nikon som ger mig många trevliga stunder av avkoppling.
Den mycket underbara veckan jag har bakom mig, samt torsdagskvällen med härligt bad, god mat, otroligt bra film, samt trevligt sällskap.
Att Dennis hörde av sig och lugnade en orolig mamma.

Australia

Originaltitel: Australia

Nicole Kidman och Hugh Jackman

Bio.nu Betyg: 0

Krigsdrama från Australien

Baz Luhrmann gjorde succé som regissör av Moulin Rouge för några år sedan. Nya filmen heter Australia och beskrivs som ett romantiskt action-äventyr.

Filmen tar sin början innan andra världskriget. Den utspelar sig också under kriget då japaner bombarderar norra Australien. Fler bomber släpptes då än under attacken mot Pearl Harbor.

Det storslagna australiensiska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien.

För att rädda sin egendom måste hon tillsammans med en råbarkad boskapsfösare (Hugh Jackman) driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet. Det blir en svindlande resa och tillsammans upplever de en kärleksaffär, hur andra världskriget drabbar Australien i och med Japanernas bombningar av Darwin och ställs inför val som kommer att förändra deras liv.

Budgeten är på runt 100 miljoner dollar.

Vi tyckte den var jättebra/ Kolla du me....
Klagogram= Heta känslor runt diskhon, eller jobbets gemensamma bil. Surdegen jäser och lämnar många berörda och delaktiga på ett eller annat sätt. "Din mamma jobbar inte här", "DISKA eller DÖ", "Kasta maten innan den kryper ur kylen", " Grisar och hundar åker egen bil". Vissa småler andra tar åt sig och blir ledsna. Men en sak har alla dessa lappar gemensamt, de som skriver är oftast anonyma. Varför? Den som skriver lappan vill oftast ha ryggen fri.
För mer inspiration www.argalappen.se  Jag lovar ni kommer att skratt en go stund och där med mår ni mycket bättre trots alla lappar och dåligt väder.


Tänk vad man kan hitta i naturen.
Kom just hem från kvällspromenaden me Gozzzi, 3,2 km, mycket behagligt väder måste jag säga. Skulle vilja att mina skor var lika behagliga, utslitna efter många mil, uppför och nerför, i skogen, på vägen, på jobbet , en och annan runda på kanalvägen och någon gång i tvättmaskinen. När jag skulle köra hem Emmie idag så stannade vi till på Team Sportia för att se om de hade några skor till mig. Jag hade tänkt kosta på mig ett par nya för en hyfsad peng. Tänkte jag kunde dra in på matpengarna, man kan ju alltid äta knäckebröd en vecka. Kroppen får nog lida mer av dåliga skor än knäckebröd. Jag hittade ett par som kostade 500, bra pris och mat på bordet och ett par för 1000. De sistnämnda provade jag inte för det är nog enformigt med knäckebröd och så kanske jag inte får användning för skorna om jag inte orkar gå pga näringsbrist. Adidas Flint Tr Low GTX hette dom, fint va!! Men va hjälper det när skorna inte passar. Provade en storlek som passade nästan och den storleken som var efter passade nästan, två val, för små skor eller för stora. Ville ha bruna men fanns bara i blågrå. Så valet stod mellan köpa skor som inte passade eller låta bli. Ja, som ni redan räknat ut så blev det inga.
Men jag säger som han sa som hade den gamla lanthandlen när jag var liten. "Den som söker han finner"


Allt är inte som man tro sig se, ibland kan saker och ting se ut som om man tror att man ser det man ser.

Jag visste det inte själv, men enligt  Linnea finns spöken hemma hos mig. En kväll för några veckor sedan var Linnea, Kevin och en kompis till L här. Efter maten skulle jag gå en runda med Gozzi, Jimmie och en kompis gick ut i garaget för att träna. Frid och fröjd. Trodde jag som i lugn och ro strosade runt utan vetskap om vad som hände hemma. Men jag hann inte sticka in näsan innanför dörren när telefonen ringer, min kompis undrade var jag hade varit. Hon hade ring några gånger innan och skulle just ge sig hem till mig för Linnea hade sagt att hon var rädd och att det fanns spöken här och spökena hade öppnat och stäng dörren. Linnea sa till min kompis att jag åkt iväg och att de var själva. Hon bor ju en bit här ifrån så det var ju tur att hon inte hunnit iväg. Linnea och kompisen bekräftade spökets närvaro och var nu skraja, brevid stod Kevin inte lika skraj, man kan ju undra varför. Jag tror jag vet!!!!
Som tur var så slutade det bra och Linnea, Jimmie och jag har haft en pratstund om vad som kunnat hänt om hon skrämmer upp människor i onödan. Skulle det nu va så att hon behöver hjälp på riktigt någon gång kanske ingen tror
henne.

Spöket som börjat husera hemma hos oss, inte undrar på att tjejerna va skraja. Eller?

Idag var det till att stiga upp med tuppen. Jag har jobbat idag, lite ljusare ute än när jag annars brukar jobba. Så har jag upptäckt att man har mera umgänge på arbetet dagtid, så många jag har pratat med idag gör jag inte på en hel månad på natten. Men jag vet inte om jag skulle vilja byt bort mitt nattjobb av den orsaken. Men någon gång ibland kan det ju va kul att se hur det går till på dagen. Jag har monterat ihop mobipen och fixat med pärmar med information ang pennan. Så har jag fixat med lite annat som behövdes.
När jag jobbat färdigt körde jag till Trossö för att hämta min mobil som jag saknat väldigt mycket. När jag ändå var där så kollade jag runt lite i butikerna, oh va mycket snygga kläder. Men jag stålsatte mig och handlade inget. Sedan körde jag hem för att laga mat, gå en runda med hunden, läsa läxa med Linnea och plocka undan lite innan godnatt läsningen för barnbarnen.Sedan kom pappa för att klippa sig, så satt vi och snackade lite och nu sitter jag här. Imorgon blir det me att stiga upp tidigt pappa ska på provtagning vid 8 tiden och sedan ska jag på möte igen med jobbet. Men innan mötet ska Gozzi få sig en långrunda.


Jag är tacksam över;

att jag fått min mobil tillbaka.

att jag hittat mitt körkort som varit borta sedan den 24/12 -08

att Lesly har gjort det bästa av det sämsta. 


Inte en kotte ser man när man är ute och går!!!! Var är alla?

Idag har jag varit på utbildning i jobbets vägnar. Vi ska börjar med ett insatsregistreringssystem som mäter tid, insatser, dokumentation och kvittens. Detta system som vi ska börjar med finns i 30 kommuner i Sverige, hur det kommer att fungera i vår kommun vet vi inte ännu. Men till sommaren ska det göras en utvärdering. Mobipen ser ut som en penna, på pennan sitter en liten scanner som läser av allt du skriver, den läser bäst av om man skriver skrivstil. Alla som jobbar ska ha var sin penna och hemma hos vårdtagaren finns en liten ruta eller många rutor beroende av vad vi ska göra där. Man börjar med att trycka på start med pennans spets och så en annan passande ruta typ tillsyn, sedan trycker man på slut när tillsynen är slutförd. Allt registreras i pennan. Man tankar sedan över pennans innehåll på en dator när natten är slut. Ja vi får se hur det ska gå, men man kan ju hopas att det ska fungera. I morgon ska jag till jobbet på dagtid och koppla upp alla pennor. Varje penna ska ha sin lilla laddningshylsa som den ska stå i på dagtid.


Jag misstänker att en trojansk häst har galopperat in i min dator, den beter sig konstigt.

Jag är tacksam över;
att hästen inte dödat datorn helt, bara delvis.
att jag har insett hur vissa saker förhåller sig.
att jag redan sett utslagna snödroppar. Vårtecken?


Du och jag!
Va gott att få börja måndagen med att krypa i säng. Först äta, sedan en runda med Gozzi och så in under det varma vattnet. Medans jag torkar så hinner jag skriva några meningar i bloggen. I natt har det varit runt 5 minusgrader och lite blåsigt. Bitvis rätt så frusen. Då är det gott att få komma hem och tända en brasa. Fördelarna överväger även om det är kallt om nosen, det blir inte så geggigt ute och Gozzi drar inte in lika mycket grus och smuts. Ja, just det..nu ska jag sova.
.


Igår när jag kom hem från Kalmar hade jag gäster i trädgården.
"En stund av ilska, en stund av sorg, en stund av förtvivlan kommer alltid i ensammheten.
En stund av glädje, en stund av ro, en stund av kärlek kommer alltid i tvåsammheten."
Kram

Tog med mig Nikon hem till W, skulle  träna på att ta lite bilder på en ung man med massor av hoppa hoppa i benen. Tänkte (försökte) sätta honom på fotpallen och ta lite bilder åt Annelie som hon kunde beställa.....men vi får se vad hon säger när de kommer hem. :-)
Var sak har sin tid, äta först och fota sedan....


Gott så det syns.


Snälla kom fram, ska bara ta några kort till mamma.


Bra!!! Kan du tänka dig att öppna ögonen me?


Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......


Bus, bus, bus hela tiden.


Nu kollar han på körslaget ,sittande på fotpallen. W hejade på "snygg" Erik.


Dax att plocka undan eller slänga undan.

Ps! Annelie skickade ett sms och undrade om allt var bra.
Jag skickade ett tillbaka;
Det går jättebra. Vi dansar på bordet och så har vi möblerat om, ätit upp all glass och just nu gör vi en pool i köket. Ni behöver inte ha brottom hem för det tar lite tid att fixa allt här hemma. Puss o kram


Så glada att allt gått bra.... de skulle bara veta...värsta röjet!!!