Bettan är så ledsen över att hon oftast är bland de äldsta ute på våra vägar. Naturligtvis är hon fortfarande stolt över att kunna ta sin ägare runt i Sverige. Jag är me glad, för om inte Bettan vill så kommer jag inte att kunna ta mig utanför kommungränsen.
Idag, efter att jag varit och vänt i sängen en mycket kort stund så körde vi åt väster, sedan lite åt norr och en liten sväng åt öster så var vi framme. Ett stopp längs vägen resulterade i att Bettan överförtjust och med glada tillrop fick oss att inse att Bettan för en gång skull kunne känna sig ung.


Årsmodell 64


Bilens lack den glänste och blixstrade.......

När vi gick förbi parkeringen där Bettan står så finns det inte en bil under årsmodell 95 och så Bettan då förstås.
:-))


Det kanske är omöjligt att göra saker ogjorda,
men det är aldrig försent att vända blad.


Då var ledigheten över och jobbet väntar, 21.00 börjar jag efter att varit ledig i hela nio dygn. Nu är det bara till att packa in allt i bilen och köra söder över. Solen skiner så man är ju inte så sugen på att städa inne. Men det behövs så det är bara till att gilla läget.


W ville att mormor skulle följa med och bada i stället för att städa.

Nu så är grinden färdig och det kommer att lugna både hundägare och W-föräldrar. Det blev mycket bra och jag känner mig så nöjd över mitt arbete.


Gozzi kollar om det finns något ställe där det går att smita ut.

Nu ska jag koka mig en stor kopp te, sätta mig ute i solen och bara njuta.

Kram kram resten av da´n

...och så bara en liten sak till...

Ungdommen varar mycket längre än ungdommar tror.

:-))
....och så kom vi då fram till Trionlägret som varit i helgen. Bra väder, trevliga grabbar, underbar underhållning, matinköp, disk, träning och mycket annat.

Sitter i min stuga och tänker tillbaka på dessa härliga dagar omgiven av trevliga människor. Jag saknar er och jag hoppas att ni har haft det lika roligt som jag och att vi kan reprisa detta nästa år.

Ett stort tack till underbara Susse som fixat och ordnat med mycket runt om kring, det har varit både underhållande och trevlig att få greja tillsammans med dig.

Ett stort Tack även till alla andra som gjort det möjligt att genomföra lägret här hos mig på Öland.


Lägerflagga


Bröd, endas för Trionfolk


Träningsdax


Duschdax


...och så lite mat.

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam till er alla

:-))

Brukar inte löständerna sitte i munnen?

;-))
Trägen vinner, nu har jag fixat så att jag kan plåga er med lite bilder igen.


En härlig bild på Annelie och  W                         


Pusskalas


Hej då mormor, nu cyklar vi hem.

:-))
Idag är det en vecka sedan jag satt vid datorn senast, så ni som läser min blogg  undrar nog vad jag tagit vägen. Mina vänner från Stockholm trodde jag åkt till England för att träffa Gozzibebisar. Men jag har varit på Öland hela vecka och är där fortfarande. Trionkillarna har varit här och haft läger från torsdag till Söndag, Några kom redan i tisdags och åkte idag. G och jag har rensat i ladan och kört till Kallegutas sopstation. Oj oj vad det sorterades, in i minsta delalj. Vi rensade även på tomten och det blev mycket bra. Tack så jättemycket för hjälpen.

.....och så blev det tisdag. Har försökt lägga in lite fina bilder från veckan som varit men datorn är inte på min sida. Så det får bli lite text i stället.
Jag tycker det är dax för Öland att vakna nu, dra av sig det gråmurriga täcket och låta dagen möta oss som är solsugna. Men jag misstänker att även solen är sliten efter trion träningsläger, va jag hört så finns det många anda som också känner sig slitna efter lägret.

:-))


Nu har gosebarnen kommit till Öland.


W berättar hur stor han blivit.


W´s kompis S visar hur söt man kan va.

.....och så labradårarna.


Sting och Viggo kollar läget.

:-))
Är det någon som vet vad detta är för en konstig grej?


.........................................? :-))
Sommarsund!
Hur får du sommarens sexigaste hår, svallande strandlockar, glammig wetlock?
Hur håller du formen på semestern?
Gnistra och glimma i partynatten med nitar, paljetter och glansiga material.
Hallonkarameller.
Sommaren går i bäriga toner. Stick ut i blänkande lack.

Tidningarna är fyllda av tips och ideer hur du ska se ut och vara.

I mitt sommarhoroskop kunde jag läsa följande;
Nu är det rätt tid för stora beslut, allvarliga löfte och genomtänkta handlingar.
Lite längre ner på horoskopet stod följande.
En trist vecka, plånboken är mager. dags att satsa på självbehärskning och karaktär.........?

Glädjande nog så hade jag enligt tidningen den rätta hårsommarlooken,
Kul kort och kvinligt.
Kort frilla är sommarens mest lättskötta frisyr.
Tvätta och rufsa.
(Passar mig perfekt, eftersom jag inte hittade någon kam när jag var i stugan)
 
Vi närmare eftertanke är det,
Bättre att vara sval och ute, än het och inne.


Så trött man blir!

:-))






När jag körde till jobbet var det 23 grader ute. Det är fredag och det luktar gott från grillarna, jag kan se den goda köttbiten framför mig och så ett glas rött till. Men var sak har sin tid som han brukar säga, Alfons. Annelie och Andreas är på Öland och Andreas syster med familj. Fick just ett sms som bekräftade att de hade haft en härlig kväll i stugan. Grinden är inte riktigt klar ännu så att jag hoppas att W inte rymmer. Men det blir otroligt bra och tänk då när det blir färdigt. Ska köpa med mig mera virke nästa gång jag ska upp och då ska grinden bli klar, har jag tänkt.



Nu ska jag jobba vidare.........
Sov så gott ni som tänk gå och lägga er
:-))

Inte var jag uppe med tuppen idag, passade på att ta lite sovmorgon eftersom jag ändå var ledig. Började dagen med en långpromenad med Gozzi. Sedan blev det frukost, satte mig ute och njöt av det fina vädret.
Idag har jag bara solat hela dagen, oj vad jag har solat. Medans jag solade så klippte jag gräset, klippt bort nässlor, hackat upp rötter från buskar jag tog bort i våras, fikat hos grannen, rensat gången från ogräs och vattnat. När jag tröttnade på att sola gick jag in för att lyssna lite på radion, när man ändå inget gör kan man ju diska, plocka undan..........
...men nu är min vilodag över och om jag har lust så fortsätter jag att sola i morgon.


Rallareros

Sov gott
:-))
Började dagen med att sluta jobba, tre nätter är nu till enda. När jag kom hem sjöng jag för Gozzi som fyller 5 år idag. Han tittade på mig med konstig blick. Jag fixade lite mat till Gozzi innan vi styrde nosen mot Öland. Gozzi hade önskat sig en tur till Öland på födelsedagen och vad gör man inte. På vägen upp stannade vi för att köpa lite virke till en G och W grind. W`s små snabba ben ska nu hindras i sin framfart av ett hemmabygge. Jag blev mycket nöjd, inte riktigt klar ännu men uinder morgondagen så kommer det mesta att vara på plats. W kommer och testar den till helgen. Nästa vecka kommer en liten Stina och hennes två vovvar, förhoppningsvis kommer denna mycket fina grind även hindra dessa två och fyrbenta gästerna att lockas av vägens faror.


En av tre delar är nu klar.

När W var här för några veckor sedan tyckte han att mormor hade en ful gås, så han fixade så att det blev två gåsar av en. En överdel och en underdel. Sist han var här så gick han omkring med överdelen under armen och såg så mallig ut.
Nu har jag planterat gåsdelarna i en kruka.



...och så lite blommor till födelsedagsvovven.




Glada jycken viftar på svansen åt Gozzi som fyller år idag.

Morrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr och Grrrrrrrrrrrrrrrrr till dig som gjorde en vansinnes omkörning idag på morgonen trotts att det var heldragen linje och backkrön :-((
Tiden på natten rusar iväg. Men det har den ju alltid gjort, nattens timmar måste vara kortare än dagens. Eller slår klockan med dubbla sekunder. Kom ihåg då man jobbade dagen så han man inte mera än lägga sig på kvällen förrän det var dax att stiga upp på morgonen. Det var nog då jag kom på att det var bättre att jobba natten för då går tiden mycket fortare och så behöver man inte vara på jobbet så länge som om man skulle jobba dagen.
Ja så är det nog!
:-))

Gozzis mamma har nu somnat in och blivit en liten ängel som vakar över sina Xtra Fina barn och barnbarn. Jag tänder ett litet ljus för lilla Fina som var vacker som en drottning och så tapper den sista tiden i sitt liv.


Här springer nog Fina omkring nu och nosar.
Massor av kramar och nospussar till er på Ugglevägen.
Vi tänker på er.

Nu har jag just satt mig vid min lilla dator, tänkte bara skriva lite om den härliga helgen som vi har haft på Öland. Vi träffades redan i fredag för att spåna lite inför stundande läger med Trion. Vi har grillat och druckit gott därtill. Men nu har alla åkt, jag ska me köra om en stund för att jobba tre nätter. Men när man har roliga saker att titta till baka på så går tiden fort på jobbet.
Tack till alla som varit här, det har varit mycket trevlig och jag hoppas att vi kan göra om det igen.


Vi gick ner till havet en sväng


Fina blommor växer det på Öland


Det finns alltid något att rikta linsen mot


Gozzi var mycket törstig efter vår promenad ner till havet

Då var det dax för mig att köra här ifrån. Thomas kom just med kroppkakor, så nu är jag mätt. Behöver inte äta mera idag. Om det blir som jag tänkt så är jag tillbaka på onsdag.

Glada jycken viftar ivrigt på svansen och tackar alla glada trevliga människor som varit här och fyllt mitt hus med massor av energi.

Morrrrrr och grrrrrrrrrrrr till alla reportrar som skriver en massa skit i tidningar. MJ är det nya offret.

:-))


W har lovat att plåta grabbarna i höst om jag skulle få förhinder. Det kan ju va bra att träna upp honom nu så att han är redo.


"Är det så här man gör mormor"? undrar W.

:-))
Efter frukost åkte vi till Köpingsvik för att bada, de andra hade kört i förväg. W nöjde sig med att gräva i sanden. När vi satt där och pratade kom vi på att vi var hungriga och min goda ide var att vi skulle köra till kroppkaksstället för att äta. Anns brossa åt nio stycken, ja de var mycket goda, men nio stycken.


Smakade juvligt

På eftermiddagen fortsatte vi att montera det sista på partytältet, det kan va bra att ha uppsatt nu när vi ska ha en liten träff inför trivsellägret, lördag till söndag.
Nu har jag just nattat W och jag hör nu hur han sover gott i sin säng. Barnen har haft så roligt och busat så att han var rätt så trött när vällingen var klar. Imorgon ska jag leverera en lite W hem till sin längtande mamma och pappa. Sedan ska jag köra till mitt jobb, det blir bara en liten natt som ska jobbas innan jag återvänder till mitt härliga Öland.


Tittut


Lite w gos innan Annelie åkte hem

Glada jycken viftar på svansen åt alla trafikanter som lungt och fint tar sig fram utan stress och vansinnesomkörningar.

Morrrrrrrrr och grrrrrrrrr till dig som inte saknade din löptik utan lät henne sitta utanför min dörr.
:-))
Ställde klockan på 07.00 för jag ville äta frukost med Emmie innan hon skulle till jobbet. Vi har sovit i stan i natt Gozzi och jag. Vi har prov sovit Emmie och Andreas nya lägenhet. När Emmie kom hem från jobbet igår hade jag maten färdig, fläskfile med grönpepparsås, nypotais och en jättegod sallad. Sara och Dennis kom också och käkade med oss. En trevlig kväll med härlig samvaro.
När Emmie och jag ätit frukost så körde jag till K för att packa in lite grejer som skulle med till Öland. På väg till Öland plockade jag upp W,  Annelie skulle dyka upp lite senare.


Gräddbullen efter maten smakade mums

När vi ätet lite mat och fikat lite så skulle vi köra till Wästbyparken för det skulle köras gocart. Andre, Mikaela, Danne, Jonny och Vickan skulle tävla medans vi stod och hejade på.


Hela cocartgänget samlat

När vi kom hem satte vi på grillen och sedan började vi sätta upp partytältet som vi köp idag. Lite klurigt var det men vi slog våra kloka huvud ihop och vips var det på plats. Maten smakade ljuvligt och de glada skratten klingade ut över Egby. Medans vissa åkte för att bada fanns det andra som ville ha välling och sova gott.

Så var det då dax även för mig att krypa ner i sängen, i morgon väntas nya upptåg med W.
Nu har jag jobbat mina tre nätter och är ledig lika många. Har tagit semester på onsdag för att W och jag ska göra Öland. Nikon ska få jobba hårt, att ta rörliga bilder är vi ju vana vi på en avsatt yta. Men att hinna med W som har mycket spring i benen och hinner undan fortare än blixten kan ju va lite svårare. Man kan ju ta lite kort när han sover annars.
Idag när jag kom hem från jobbet möttes jag av dessa tre filurerna, jag mutade dem med frallor och då blev jag insläpt.


Max, Kevin och Linnea

Glada jycken viftar på svansen åt alla busiga barn som fortfarande vet hur man gör när man leker.

Morrrrrrrrrr och Grrrrrrrrrrrrrrrr till er som klagade på det fina vädret, kolla vad vi fick!!!!!

Sov Gott!
:-)
Lördag med åska och regn, men innan dess han vi kolla på Trion och Hasslö. Himlen öppnade sig 10 minuter innan matchen var slut.  Hasslö vann med 1-0, tur ska vissa ha. När jag körde hem hade åskan dundrat ner i tågbomarna för de blinkade som ett flipperspel. Även om nu Trion förlorade denna matchen så var de ändå vinnare, de slet som djur och de hade varit värda tre poäng. Så lite bilder på Dennis.












Foto: Lotta Törnström

:-))

Natten mellan den 4-5/7 2007 regnade det ockå. Det var natten då min vän EB bestämde sig för att lämna sitt hem för att inte återvända mera. Kl halv fyra denna regniga natt tog EB sitt liv, ett liv som enligt henne inte var värt något, ett liv som inte hade någon betydelse. Svårt för oss att förstå. Svårt att förstå hur hon kunde lämna sina barn. Många frågor har snurrat i mitt huvud, många timmar, dagar, veckor .... till år, har tankarna funnits där. Jag kunde inget göra, detta var EB,s vilja. Dagen innan livet tog slut gick vi en långpromenad med våra hundar. Inget ovanligt för oss, vi var mycket ute och gick, vi tältade, åkte på utställningar, tävlingar och massor av annat kul. Vi pratade i timmar, om allt, jobbiga saker, trevliga saker, framtiden.... Men just denna dagen var tankarna grå, har hänt förut och då har det löst sig. Vi pratade om livet, om att vara betydelsefull för någon, att någon tycket om en, att någon väntade på en. Jag kramade henne, höll hennes hand, vi skrattade, EB grät och jag tröstade, EB sa" livet går vidare vad som än händer". Detta hade oxå hänt innan. Spelade ingen roll hur mycket man än visade sin glädje över att få vara hennes vän. När vi skildes åt denna dagen kramades vi länge, EB tackade för att vi hade gått en så lång runda och pratat. " DU är min bästa vän" och "Glöm nu inte att anmäla dig till kursen vi pratade om", sa EB. Jag lovade att fixa det när jag kom hem. Vi skulle höras om några dagar för att planera vilka etapper som vi skulle ta på Blekingleden. Hon hade redan packat för vår tripp vi skulle nu bara boka dag. Enligt EB,s man hade hon börjat skriva på sitt avskedsbrev någon timme senare. Jag kan fortfarande inte förstå, vill inte förstå. Saknar henne. Hade hon sett mig nu hade hon sagt, "som du ser ut, men det går om tills du gifter dig" ang mina förkylningsblåsor som håller min läpp stor och blodröd.


Best Friends 4-Ever, står det på min nyckelring jag fick av dig då du varit med din familjen i London.

Tack för de åren vi fick ihop, tack för att du lät mig komma nära dina tankar. Aven om jag inte kan förstå, så hoppas jag att du har frid i din kropp att du slipper att plågas mera. Jag tänder ett ljus för dina barn så att de orkar kämpa vidare.
Kram på dig där upp och glöm inte vad vi lovade varandra. .....
.......och som du sa "livet går vidare" men ack så tomt.

Saknad





Tänk så många som avundas mig som har haft frossa i denna värmen. Men jag är inte säker att de är lika avundsjuka på mina förkylningsblåsor som jag har fått i och runt munnen. JAG BLIR GALEN. Skulle vilja bedöva hela munnen och jag som tyckte att det gjorde så jävla ont när jag hade en, en gång för länge sedan. Nu har jag ÅTTA!!!!!!!! har inte kunnat sov för de dumma blåsorna som inte är några blåsor längre utan stora köttiga sår. Ska ta min gosenalle med mig i sängen och krama lite. Det hjälpte ju när man var liten.
Så för att få lite annat att tänka på igår så rensade jag lite ogräs och då rörde sig ogräset i min hand. Jag hade lyckats få med en kopparorm som höll på att slingra sig ur mitt grepp. Jag satt som förstenad och bara stirrade. Blir man sådan av frossa?
Idag har barnbarnen åkt hem, hoppas nu inte jag smittat ner alla som varit här.
I morgon är det säkert mycket bättre.


Hoppas jag känner mig mycket bättre i morgon...............


...........annars blir jag deppig
Bilderna på Dennis och Kevin är från Trionlägret 2009

Glada jycken viftar på svansen åt alla underbrara Ölandsbor som är så trevliga och hjärtliga.

Morrrrrrrrrrr och Grrrrrrrrrrrrrrrrrr  till slibbiga, äckliga algerna som är på väg in på badstranden (och mina köttiga körkylningsblåsor).
Efter det underbara Trionlägret åkte jag till jobbet med ett leende på läpparna och tungt hängande ögonlockar. Men det var ju bara en natt och det brukar ju gå fort. Men denna natten var mera som en stund på lasarettet, så väntar man och så väntar man lite till medans klockan sniglar sig fram. När jag kom hem möttes jag av tre lägerdeltagare, som inte fått nog av mig. Det första frågan som mötte mina öron var just, "när åker vi, farmor". Linnea och Kevin skulle åka med mig till Öland. Jag släpade mig i säng och någon timme senare var det dax att packa bilen med barn och massor av packning. Andre och Viktoria skulle me följa med upp så bilen blev full.
Det första vi gjorde när vi kom fram var att äta glass. Vi behövde svalka oss efter bilresan, som tur var så var luften behagligare här än i Blekinge. Sen var det bara till att packa ur bilen och få alla grejer på plats. På kvällen grillade vi och barnen berättade Bellman historier, Linnea skrattade så det hördes nog över till Ryssarna.
Idag har vi klippt gräs, badat, lagat mat, ätit glass i Borgholm och handlat bubbelsåpa (Linneas uttryck). På fm kom en kompis körande och stannade till på lite fika, Jimmie hade skickat med kakor så dessa kom väl till pass. Trevligt med lite påhälsning bara så helt apropå.


En bild på Kevin från Trionlägret


Linnea och kompisen Ida, som hon träffade på Trionlägret.

Glada jycken viftar på svansen åt alla glada som har vägarna för bi, stannar till och tar sig tid med lite fika.

Morrrrrr och Grrrrrrrrrrrrrr till dig bilförare som inte stannade och berättade att du hade backat på bilen som du hade noll koll på. Inte kul att komma tillbaka från butiken och upptäcka att bakre delen är repad och intryckt. Men om du tyckte att det var bättre att polisen tog kontakt med dig så är du säkert nöjd nu. Med tanke på din ålder så lär du nog få lämna lappen tillbaka som du lånat.

Sov gott!
:-))