Blev lite glad idag då jag ögnade igenom BLT och såg att det är ingen sommar utan gräslök. Jag älskar gräslök, men måste erkänna att jag är dålig på att använda den goda örten mer än jag gör. Gräslök till sillen och potatisen är ju naturligtvis ett måste, men den kan tydligen användas till mycket mera. Men nu ska det bli ändring på detta efter att jag läst att man även kan äta blomman. Den ska enligt "veckans tips" smaka oerhört gott. Något som jag också läste ang gräslöken är att den ska strimlas med kniv för att smaka mer, jag klipper alltid för jag tycker det är smidigt. På Öland växer gräslöken vilt, men jag har en stor svart trebenagryta som jag har lite örter i. Min gräslökshubbe som växer där i är från en liten köpt örtkruka för några år sedan, den är hygglig nog och återkommer varje år sedan dess. Som det känns nu så får det nog bli lite sill och potatis när jag kommer till Öland i helgen.


Snart så har gräslöksblommorna slagit ut, för att sedan hamna på min surdegsmacka

Sol hos mig
men enligt meteorologen så regnar det
hoppas att jag har rätt :-)
Rea på rean gav mig en bok om alla smultronställen i Sverige för en billig peng. Så nu åker jag runt i Sverige i drömmarens farkost. Sittande i soffan bläddrar jag i guiden med upplevelser i hela landet. Jag har ju länge tänk att göra Sverige så nu är det ju bara till att sätta igång med planerna. Uppleva från soffan får duga så länge.


Ser man bara havet så gör det inget att båten är på land

Snart dags för jobb!

:-)
Efter det underbara vädret som var igår med värme och ljumna vindar så kändes lite konstigt att på med dubbla tröjor en jacka ikväll när jag skulle åka på kvällens match. Men det var ju i alla fall uppehåll så jag ska inte beklaga mig. Konstig vad man vänjer sig fort vid värmen, annat är det på hösten då man kan gå och huttra hela hösten innan man inser att dröjer många månader till innan man kan ta av sig raggsockor och långkallingar. Förhoppningsvis så hoppas jag att de inte behöver på igen innan sommaren är här.

Idag hörde jag att det var ovanligt många hundar som blivit ormbitna i vår, som tur är så har vi klarat oss även om att vi sett ormar då vi varit ute och gått. Om hunden blir ormbiten så ska man ju helst bära den till bilen för att sedan köra den till djurkliniken. Med tanke på att min väger 35 kg så blir man ju inte så sugen på att behöva bära på den klumpen ifall det skulle behövas. Antagligen så hade jag väl gjort det om ifall det skulle vara så men jag hoppas att jag slipper. Här finns mycket orm där jag bor nu, inte bara orm för den delen. Jag som kommer från landet borde ju tycka tvärt om men jag har nog inte sett så mycket djur på flera år där jag hade huset som jag gjort här på dessa veckorna. Här är fullt av fasaner, harar, kaniner, ekorrar, fåglar av alla storlekar och färger.....och hur många hundar av alla raser som man kan tänka sig. Gozzi har hittat en favorit som vi brukar möta ibland, de skulle få leka en dag sa vi senast vi möttes. Det kommer lurvetass att se fram emot.


En bild från härlig Öland

Hoppas på fint väder i morgon!

:-)



Jag måste vara helt bort som inte hade en aning om att det är pingstafton idag. När jag kom till jobbet igår och kollade i veckoboken om det hade hänt något sedan sist jag var där så såg jag till min förvåning att den kommande helgen är pingst. Storhelg ger lite mera klirr i kommande kassa och det tackar man ju inte nej till.



Önskar alla bloggvänner en trevlig pings!

Jag håller tummarna för Loreen ikväll
och jag hoppas att hon håller topp 3.

:-)

Skönt att så somna mot mammas axel när man är trött :-)



Ölandsdagar med familjen i solen
är bra och mysiga dagar

:-)
Färgkartan från Jotun gör en ju inte klokare precis.

Rödbrun som mer är röd än brun.
Bygderöd som är mera brun än röd.
Husmansröd som går i lila.
Faluröd som är brun.
Ätteröd är mest röd av färgerna.
Vildvin gör mig snurrig.....

och så skulle jag ju ha gråton...pärlgrå...strandrå....varmgrå.....
...så lite gult som i grändgul eller solgul ....eller keisergul eller ....

..om man nu inte är förvirrad innan så finns det flera nyanser att välja på om man går in på deras hemsida.
Så det tror jag att jag gör :-)



Önskar alla en fin ledighet!

Kram




Tog mig en sväng till färgbutiken igen för att se om jag kunde bli något klokare i denna kulördjungel. Jag som var så säker vilka kulörer jag skulle ha, är nu mer förvirrad än innan. Så efter 40 minuters velande så sa jag att jag kommer tillbaka i morgon, vet ju inte varför jag tror att det skulle hjälpa men jag har ju några timmar under nattens jobb som jag kan änvända till att fundera vidare på de nya broscherna jag fick med ännu flera kulörer :-)


Oavsett så kan inget bli sämre än som det är nu


Tjingeling från färgfundererskan :-)
Då var två nätter av fyra jobbade och eftersom jag har en trevlig helg framför mig på Öland så kommer jobbtimmarna utföras med ett leende och tjollahoppsansteg. Om allt nu går som det ska så kommer småtjejerna med familjer att också vara där för att förhoppningsvis hjälpa till med skrapandet av hus.
(men det vet de inte om ännu :-) )


Emmies svägerska hade sytt en fin filt som småtjejerna provlåg

Ingen sol hos mig,
kan den vara hos dig?

:-)
Första stoppet för att dricka lite kaffet och mumsa goda mackor med tjejerna blev intill Gråborg som är Ölands största fornborg. Den började troligtvis byggas på 300-talet och Gråborg ligger nästan exakt mitt på Öland. På Borgens område har man gjort rikliga arkeologiska lösfynd som finns bevarade på Länsmuseet i Kalmar.

Gråborgs valvöppning med en av brudarna.....



.....som missade att läsa....



Strax intill Gråborg ligger S:t Knuts kapell. Kapellets namn visar troligen att platsen har haft kontakt med Danmark och de danska Knutsgillerna



Efter mycket letande så hittade vi nycklarna som vi sökte :-)



Hoppas ni haft en lika trevlig helg som jag!

:-)
Idag åker jag och mina småtokiga vänner till min stuga på Öland och där ska vi skratta magmusklerna till syrebrist, äta gott, dricka gott för att sedan krypa runt på ängara för att kolla efter Pers Nycklar.



Hoppas alla får en trevlig fredag :-)

Idag fyller min Kära Dotter år



Tusen Grattiskramar älskade Emmie

på din födelsedag

Önskar din Mamma

Vi ses om några timmar :-)
När jag steg upp idag efter nattens jobb så blev jag serverad våfflor, bacon, äggröra, te och en knäckemacka gjord på surdeg. Bara till att sätta sig och njuta av det goda samtidigt som jag tittar ut mot viken där svanarna lungt flyter runt. Det måste vara detta som kallas vardagslyx.



Ha en fortsatt bra dag!

:-)
När Gozzi och jag var på väg till Öland så funderade jag lite över den där fototävlingen med tema "udda vinkel" och vad jag själv skulle kunna hitta på för något kul att fota. Rolig idè det där med vinklar och hur bilden förändras när man vrider lite på kameran eller på sig själv som i mitt fall. Men är man på Öland så vad passar inte bättre att fota i en udda vinkel än mitt objekt.



Gozzi kollade lite konstigt på mig när jag la mig på rygg för att fota

Och för er som undrar
så kan jag bara säga
att det var fantastiskt underbart på Öland

...och med detta säger jag

Natti Natti :-)

Vaknade tidigt efter allt för få timmar i sömn efter nattens jobb. Men ibland kan man inte tvinga fram sovandet. Pigg ändå och det är ju bra. Bara en natt kvar sedan är det ledigt i två och då ska Öland får besök av mig med såpa och en skurhink och naturligtvis lurvetass. Vintern ska skuras ur och våren ska vädras in. Men idag så tog vi en sväng till Wämöparken som hade sin årliga trädgårdsmässa. Där fanns mycket att titta på men även att lyssna till. Någon som jag inte kom ihåg namnet på pratade på om olika ekologiska insekts-och skadedjursmedel. Kaffe skulle visst vara väldigt bra eftersom sniglar och andra småkryp inte tålde koffein. Så ni som har mördarsniglar eller annat som stör och förgör din trädgård, sätt på lite extra kaffe nästa gång och bjud de ovälkomna gäster på så kommer de förhoppningsvis inte tillbaka. Trädgårdsmässan bjöd även på en trevlig stund i solskenet i denna blåsiga vår.

Ifall jag nu hade varit häst
så hade jag kunnat bli friserad alldeles gratis :-)








Trevlig lördag!

:-)

Fredagsfniss :-)

Det var mamma Gädda och Yngelgäddan som stod och strök i vassen
då det kom en Vobbler svepande förbi.
- Mamma vad var det?
-Det var Slampan som drog iväg med din Pappa förra veckan.....


Här är det sjukstuga, Nallen är snorig. Tur lilla N och jag håller oss pigga.

Trevlig fredagsmys på er
jag ska i alla fall mysa iväg till jobbet :-)
Idag ska jag ge mig iväg för att kolla in färg till stugan på Öland. Nu är den gul, men jag gillar inte gula små stugor och hur jag än försöker intala mig att det är en herrgård så förblir den en gul liten stuga. Nog för att vi får plats många i den lilla stuga när vi alla är samlade hjälps inte. Herrgårdar och stora hus får gärna vara gula, tycker jag. Jag hade tänkt mig att måla stugan röd med guldockra runt alla fönster. Men nu har jag sett de som målat gråaktig färg på fönsterkarmen och så guldokra runt själva fönstren. Vem vet jag kanske bestämmer mig för en helt annan färg när jag väl är där. I vilket fall som helst så är det hög tid nu, den hade behövt ny färg redan då jag köpte stugan men eftersom att jag redan då hade bestämt mig att måla om så vill jag inte förhasta mig vad det gällde färgval. Kanske den blir svart med vita knutar. Jag kommer att hålla er uppdaterade.


Stora gula hus gillas

Solsken = Glassväder

:-)
Är det fler än jag som är vill om dagarna. Har fått tänka till ett par gånger extra idag om vilken veckodag det är, eftersom som jag är ledig så spelar det ju ingen roll men det är ju bra att veta så man kommer till jobbet på rätt dag när man väl ska dit. Valborg firades på underbara Öland med grill och annat gott. Där är så fint med alla blommor och min fina Magnolia som just nu börjar slå ut.



Har även hunnit med lite fotboll :-)

Nu är det snart dags för hundrunda nummer två
får se om hunden orkar följa med.

:-)