För några dagar sedan fyllde jag år. "Åren går" skrev min mamma på födelsedagskortet och det kan hon ju ha rätt i. Firar väl inte så mycket just det där att bli ett år äldre, åldern är bara en siffra för mig. Alltid lika underbart trevligt med en egen dag, älskar att samla barn och barnbarn för att umgås och lite gotta att äta. Duka lite fint med blommor och ljus. Jag hade en fantastiskt trevlig dag från morgon till kväll, tack mina älsklingar ❤️
 
 
❤️🎂🥂
Ölands kördefest är igång, men först lite jobb innan det är dags för mig att dra till ön. Det är verkligen en rolig och väldigt trevlig och välbesökt tillställning på ön. Vi får se vad vi ska titta på i år eller lyssna till kanske. Det finns tillfredställelse för både öron, ögon och magsäck. Så får jag ju inte missa gräsklipparracet som drar väldigt mycket publik, pengarna som de får in på inträdet går till välgörenhet. Kanske jag skulle ställa upp med min gamla klippare 😃
 
 
 
 
Vem vet, vi kanske ses!
 
😁👍
Ölands skördefest,
Sitter på jobbet och summerar sommaren som gått. Min första tanke som dyker upp är jobb. Som många andra somrar så jobbade jag även denna. Gillar att jobba på sommaren. Hade ju lite ledigt i början på juni, 17 dagar semester, blev ju matte i maj så det har blivit mycket valpgos. Så har det hänt lite i stugan, trotts att jag inte varit där så sammanhängande länge utan en övernattning då och då så har det hunnits mycket. Skulle ju ha målat klart huset på utsidan, men så blev det inte. Är ju inte för sent ännu som tur är eftersom jag gärna vill ha det klar. Det går ju inte att måla när det regnar även om det råkat vara fint väder någon gång i månaden så har inte vädergudarna haft mitt jobbschema. Några små trevliga turer i vårt vackra Sverige har hunnits med. Hur som så är jag väldigt glad över att ha blivit hundägare igen, märker nu hur mycket jag saknat hund. Blir inte så mycket träning ännu men vi är ett gäng som träffas ibland så medan vi pratar så leker vovvarna. Snart så ska vi börja ställa lite krav vid träningens tillfällena för de små liven. Blev inte så många rader som sammanfattar sommaren 2017, men jag tycker nog helt ärligt att den varit alldeles för kort. 
 
 
 
😁
Idag tvingades jag behöva lyssna på ett samtal mellan för mig två gnälliga kärringar (förlåt), jag hade kunnat flytta på mig men det fanns inte så mycket lediga platser att välja på. Jag är så förbenat trött på alla lägga-sig-i-skitprat. Det började med att den ena av kärringarn pratade om en granne som de hade sett hemma mitt på dagen "är hon sjuk nu igen" hörde jag den andra kraxa. Inte så att de satt och smygviskade, utan högt och tydligt som om de satt hemma vid sitt egna köksbord. Kan man inte vara hemma mitt på dagen utan att man nödvändigtvis skulle behöva var sjuk, i så fall är jag sjuk hela tiden. Om grannen nu skulle råka vara sjuk igen, är det väl inte deras huvudbry. Jag vet, borde inte bry mig eller ens fundera över detta men just idag så kunde jag inte släppa det. Kan vara så att det igentligen retat mig ett tag detta med att ha åsikter om alla andra utan att fundera över sig själv. Antingen jobbar folk för lite, eller så jobbar de för mycket. De lägger pengar på fel saker eller så slösar man pengar på skit, eller så är folk för snåla. Råkar någon ha sina barn ofta på besök så springer de ner dörrarna och utnyttjar sina gamla föräldrar eller så kommer de aldrig hem. Hur som tillbaka till bordsgrannarna, de avslutade samtalet (av det jag hörde) med att oja sig över en väninnas dotter skulle få sitt fjärde barn och de undrade över om det inte fanns några preventivmedel längre. Då var jag nära på att vända mig till kärringarna, tur jag vaktade min tunga, annars kanske de hade fått något att prata om resten av året. Nog om detta, de här människorna som inte har något eget liv utan måste hela tiden lägga sig i andras ska inte få uppta mina tankar. Så nu är de raderade och de kommer bara vara luft för mig i fortsättningen. (Hoppas jag) 
 
 
 Så nu känns det mycket bättre.
Jobbnatt på sin lediga natt, det går det också 😃
En bra såg, väggpanel, en skruvdragare, tumstock och en ask med skruv har ingått i mitt projekt idag. Det var så kul att jag glömde att äta. Kom på det först när jag hörde något som mullra, trodde först det var åskan men det var min mage. Efter lite mat var det bara till att fortsätta där jag slutade. 
 
 
 
 
Nöjd? Mycket nöjd 😃
Bus hela dagen lång och lite gos på det så kände sig både hund och barn sig nöjda.
Så söta!
 
 
 
Jobbnatten snart över!
Nu väntas några nätters ledighet..... mot Öland ❤️
Tidig morgon från Karlskrona!
Solen kämpar på med att försöka bryta sig igenom molntäcket.
Fantatsikt fin!
 
 
 
Kyrkoval idag!
Glöm inte rösta 👍
Idag har jag varit på veteranmarknad i Tingsryd. Att kan det kan finnas så mycket prylar och bilar på ett och samma ställe är helt otroligt. Marknaden öppnade 07.00 och då var hela travet fullt av både försäljare och köpsugna. Det kan tyckas vara skrot och skräp för många men det finns en köpare för allt har jag märkt. Mitt fynd idag gör mig väldigt glad. Försäljaren ville har 150 kr, är man på marknad så måste det ju bara prutas så 100 kr var budet och några vändor på den så blev sågen till slut min. Har märkt att en sådan här pryl har jag mycket användning av när jag renoverar. Har lånat innan men nu så har jag köpt en egen. Hur har jag kunnat klara mig utan en tigersåg i hela mitt liv. 
 
 
 
 
Pengar över!
😄 👍! 
Det var inget svårt val att välja ut årets sommarbild.
Det fanns bara tre att välja på .... det var denna sommaren det.....
 
 
 
🤣
Här är tjejen som alltid ställer upp då jag behöver en extra hand i renoveringen. Lite i taget så ska det snart vara klart. Den bästa och kunnige snickarhjälpen var med till stugan idag och inspekterade. Vi fick godkänt. 
 
 
 
Farmors duktiga tjej!
 
❤️
Vilken härlig och magisk kväll det blev på Öland efter allt regn som kommit idag. Det är helt vindstilla och månens ljus lyser upp träden där skuggorna sedan nästan ser ut som monster. Ugglan hoar och EddieUnik morrar lite dovt. Hade jag inte varit så trött skulle jag satt mig utanför för att njuta av det vackra 😁 en stund innan John Blund anländer. 
 
 Enå
 
Nu sängen! 
Ska upp med tuppen 😎
 
Igår så lämnade vi dis och tunga moln för att dra till stugan och jobba lite. Solen värmde och solstolen stod farligt nära min soltörstande kropp. Hur som så var det tigersågen, den bästa vännen för renovering som fick göra jobbet. En dörrkarm skulle flyttas och då är det bra med en tigersåg. Nu är dörrkarmen borta och snart är den på sin nya plats och där kommer den stå perfekt. Man ska ta tillvara det gamla. Bildbevis kommer.
 
 
Fredag och regnet öser ner!
 
😬
Som ni säkert redan vet så tycker jag det är kul att sticka filtar. Inte vilka filtar som helst, för de jag stickar är magiska. De värmer när man är kall, svalkar när man är varm, tröstar då man är ledsen, delar glädje när man är glad, lugnar då man känner oro, och de som sitter under filten laddas med massor energi och lust. 10-åringen hade önskat en blå magisk filt, så det var bara till att ladda stickorna och sätta igång, Mycket nöjd med resultatet blev både givare och mottagare. 
 
 
 
Söndag och jag laddar för ny vecka!
😁