Det är så trevligt med projekt som man kan fixa med inne nu när snön även kommit till oss i Karlskrona. Sådana här trevligtheter gillas. Blivande matsalsbord av 7 cm tjocka furoplank. Det kommer nog att ta sin lilla tid men vintern är ju lång. 

(null)

(null)

Dagens fundering är hur tallen kan bli furu när den blivit sågad. 
När jag kom till jobbet så upptäckte jag att Nissen flyttat in. Om jobbets Nisse är påhittig har jag ingen aning om ännu, men hur som så ska han få hjälp av mig. Vi ska nog komma p både det ena och det andra. För visst är det så att de där Nissar är som mest verksamma nattetid. Det känns som vi har mycket gemensamt våran jobbeNisse och jag. 

(null)

Jag lovar att hålla er uppdaterade 😂🧑‍🎄
Idag är ingen vanlig dag!
För jag har kidnappat mitt barnbarn som fyller 14 år idag. 

(null)

Tack för en fantastisk dag ♥️
Stort grattis 🎂
Varje dag ett nytt ord. Ibland går det väldigt bra med att komma fram till vilka fem bokstäver som som ska ingå. När vissa bokstäver ingår i ordet så är det lättare. Lila markering betyder rätt bokstav men fel placering. Grön markering, rätt bokstav och rätt placering. Tur är ju också en bra början när man lägger ut sina bokstäver. 

(null)

(null)

Det händer att jag inte får ihop ordet innan alla rader är fyllda av bokstäver. Denna gången klämde jag in rätt ord på sista raden. 

(null)

Testa du också 🤩
….. i stugan på ön! 
Klockan hann bli sent innan vi kom fram på fredagskvällen. Det var till att elda i spisen och förbereda kvällen middag direkt när vi kom till stugan. Så mysigt att sitta inne och höra knastret från vedspisen medans maten och det goda vinet tog plats i magen. Det blev tidigt i säng, vi var lite trötta av allt regnade och mycket jobb hela veckan. 
När jag fyllde år i september så fick jag en ny skottkärra av mina kära barn. Den fick nu följa med upp till ön när vi ändå hade släpet med oss. Jag var verkligen i behov av en ny skottkärra. Det tyckte nog barnen också. Jag kommer att få mycket användning av min fina Ekeby. 

(null)

Visst blir man glad när hösthallonen leverera god bär i mitten på november.

(null)

Efter att ha kört några lass till tippen med grenar fixade vi till lite mumsigt på grillen. Vi fick ihop fulla lass efter två träd som fick offra sig när det blåste senast, Det blir kallt som tusan på eftermiddagen men grillen värmde gott.

(null)

Efter regn blev det mulet trotts att metrologerna hade lovat sol hela lördagen. En timme innan det blev becksvart ute tittade solen till oss. Ska inte klaga, det var ju iallafall uppehåll hela lördagen. Natten mellan lördag och söndag var det minusgrader. Vattnet i handfatet som stod ute hade frusit. Det är vackert när isen skapar sina olika mönster. 

(null)

Helgen gick alldeles för fort. Hade gärna stannat i stugan några dagar till om det inte hade varit dags för jobb igen. 



Amaryllis är en stor favorit hos mig. Ingen jul utan en amaryllis. Hinner nog köpa på mig några till innan dess men till att börja med så fick denna här blivande skönheten sällskap i glaskrukan. 

(null)

(null)

Inte utan att jag längtar till att putsa fönster och pynta med ljus och lite annat juligt i höstmörkret. Det blev en lite slinga runt glaskrukar för att få känna lite på känslan. 

(null)

Regn och grått ute men inne är det mys! 
Det gäller att passa på att njuta av sköna skogspromenader på dagen och en långpromenad i staden på kvällen. Uppehåll och solglimtar är man ju inte bortskämd med på lediga dagar. 
Svamparna fick bli mina modeller från skogspromenaden. 

(null)

(null)

En stad i ljus fick bli kvällspromenaden foto. Helt vindstilla. 

(null)

Då önskar jag alla en trevlig tisdag 🤩
Har du mumsat på din favoritchoklad idag? Dagens datum, den 11 november då kan vi frossa för att fira en urgammal nyttig böna. 

(null)

Topplistan över vilka länder som äter mest choklad per år toppas av Irland, 11,2 kg choklad per person. Sverige kommer på en elfte plats, 6,8 kg per person. Hur man nu kommer fram till den siffran kan man ju fundera på. Jag firar chokladbönans dag med en stor kopp rykande varm choklad. Synd jag skulle jobba, Captain Morgan hade annars gärna gjort den fluffiga grädden sällskap som extra tillbehör. Men det var gott ändå. 

(null)

🤩

Då är det min tur att jobba helg igen. Det går väldigt snabbt mellan ledig och jobbhelg efte som jag jobbar varannan helg. Timmarna går fort på jobbet som väl är.
När jag var och hälsade på mitt näst minsta barnbarn igår blev jag bjuden på hemgjord pizza. Väldigt god faktiskt. Jag blev även bjuden på kaffe. 

(null)

Denna lilla godingen kan allt 🥰

(null)

Blir det långtråkigt på jobbet, finns det alltid lite foton att kolla på. 
Trevlig fortsättning på fredagen 🤩
I helgen som gick var det dags för familjen att fira halloween. Även i år styrde zombies och skelett sina näsor mot Kalmar. De minsta barnen älskar att klä ut sig och i år var det extra mycket spindlar hos moster/faster. Spindelnäten nästan mötte oss när vi klev ur bilen när kom fram. Just på detta finns inga foton, men mycket annat hamnade på bild.

(null)

Tacos är perfekt bjudmat, något för alla. Till efterrätt blev det spökgift och skelettårta.

(null)

Jag och mina älsklingar ♥️

(null)

Det finns andra familjemedlemmar i Kalmar som har helt andra intressen än att klä ut sig. 
 
(null)

Alltid lika trevligt att träffas❣️

Jag skulle vilja vara tankeläsare 😂

(null)

♥️ Mina älsklingar ♥️
….. blev bus eller pengar. Eftersom jag sällan har något godis hemma så fick det bli en swish istället. Pannkakor och sylt fick jag iallafall bjuda mitt halloweenbesök på. 

(null)

Klätterapa nummer ett❣️

(null)

Så var det redan november 😅