.....så det är bara till att vänta.


Men det finns ju andra solstrålar

Ha en bra söndag!

:-)
Regn hela natten, så det har blivit många mil på mörka regnvåta vägar. Paddor, rävunge och rådjur med kid har vi fått dela väg med inatt. Rävungen var för rolig då han hoppade och lekte efter små nattfjärilar som han såg från bil lyset, men det var ingen vanlig rävunge för den var väldigt ljus nästan silverfärgad med en liten vit tipp på svansen. Vi stannade bilen för att titta på när han busade runt.  Man blir lite sugen på att plocka med sig en liten rävunge hem när man ser de så där ute i det fria, men jag tror inte Gozzi skulle bli så glad då. Inte för det, alla djurungar är ju söta till och med vildsvinets små kultingar är ju väldigt söta.


Man har rätt att känna sig lite hängig i regnrusket

Just nu så sitter jag här nöjd och belåten efter en stor tallrik med kantareller :-)
skulle bara kolla läget i skogen då jag var ute med hunden en runda
och det var alldeles fullt av gula godingar över allt.
Så en bajspåse (man tager vad man haver) full av skogens guld fräste på min plåt en stund senare.
Så vad finns det mer att säga än att
vi var blöta men mycket nöjda över promenaden :-)
En stund med lite roliga bilder så blir man genast på gott humör igen
tänk va lite som kan roa en rastlös



Fredagsmys på jobbet,
det är grejer det :-)
Idag lär det gå åt mycket te hemma hos mig, skitväder eller jag menar pisseväder ute och jag har fått ändra om mina planer på vad som skulle hinnas med idag. När det gäller te så kan jag helt omöjligt dricka denna dryck utan honung, teet får en härlig arom och mjukhet i smaken. Visst socker kan gå om inget annat finns men smaken blir ej densamma som med en klick honung i. I Sverige så framställs ca 3 000 ton honung men vi konsumera det dubbla. Så med enkel mattematik så måste det vara flera än jag som använder detta härliga och nyttiga njutningsmedel. I en liten halvkilosburk med honung ligger en flygsträcka som motsvarar två varv runt jorden och då har de flitiga flygarna besökt tre-fya miljoner blommor. Bra jobbat med andra ord.


Tack vare alla bins surrande får dessa blommor även bli frukt

Nu är det dags att få lite gjort
:-)
.....för att bromsa tiden. Det hjälper ju inte, redan den 28 juli...vad hände...snart 1:a augusti.



Är det någon som kan förstå?
Hur mycket jag än läser om det fruktansvärda som hänt i Norge så kan jag inte förstå vad det finns för motiv till en sådan handling. Jag känner en så stor sorg över det som hänt våra grannar och en maktlöshet över hur lätt det tycks vara att utan ett minsta uns kunna döda oskyldiga människor. Det finns inte straff nog för denna handling.


Ett ensamt grässtrå i solnedgången på Öland

Jag tänder ett ljus för de drabbade och hoppas att de känner allas vår tröst till dem.

Läste i gårdagens tidning att minisemester är bra för återhämtningen och jag kan inte annat än intyga att det är en semestertyp som passar mig med minisemester gånger flera. Jag har inte haft sommarsemester sedan jag började i nattpatrullen, maj och september är bra månader för mig att återhämta mig på. Men nu ska jag vara ledig till slutet på nästa vecka och det ska bli skönt även om det inte är just avkoppling som står på schemat utan inhandling och matlagning till ett trivselläger.


Fotboll i timmarna långa är kul tycker W


Så blir man lite svettig också

Så jag önskar er alla ett trevligt slut på denna veckan och en underbar början på nästa
så hörs vi när jag har kockat klart.

:-)
Hur mycket regn kan det finnas där uppe i det där solkiga gråmurriga molntäcket,
undrar jag denna regniga dag?!



"HOPPAS"!....det blir bättre väder snart :)

Inte är det lördag heller
så man kan trösta sig med lite godis....

Grattis Japan till VM Guldet!



Då var det färdigspelat för denna gången och spänningen höll i sig genom hela matchen
med tillägg och straffsparkar.

Söndag och en ny vecka står för dörren!


Alla har vi suttit där någon gång, frustrationen över att inte bredbandet går så fort som vi tänkt oss eller som när vi skrivit ett långt välformulerat inlägg och så är allt helt plötsligt borta. Men enligt studier så är det oftast män som stör sig mest på långsamt bredband medan kvinnor stör sig när datorn kraschar. Det som var lite roligt att veta med denna studien var att reklam i datorn stör åldersgruppen mellan 50-70 mer än andra åldrar, minst påverkade var de upp till 20 år. Kvinnor var mer irriterade över Facebook än män och enligt studien så berodde det på att kompisa lägger ut bilder som de helst skulle vilja stoppa i pappersmalaren. Yngre tjejer tyckte det var pinsamt att ha mamma som vän på "Fejan". Glömda lösenord var något som många var störda över och det kan man ju hålla med om.



Jag stör mig nog mest på när allt helt plötsligt är borta som man skrivit eller
när man inte kan koppla upp sig på nätet.

Vad stör du dig mest på?

Sa någon att solen skulle lysa i morgon?

:-)
Det lilla jag såg av fotbollen så kan man väl säga att jag tror inte ens det hade hjälpt om Sverige hade haft 2 bollar i gårdagens match mot Japan. Vad kan man mer säga än ett stort Grattis till Japan.



Jag måste ha retat gudarna..........
för det är bara regn hos mig!

:-)
Idag är det onsdagen den 13 juli och ikväll ska Sveriges damer spela mot Japan kl 20.45. Redan nu så värmer jag upp med VM-dansen som fanns uppritad i dagstidningen, detta trots att jag inte kan se matchen eftersom jag ska jobba. Har jag tur så finns det brukar som vill se matchen och då kan man ju passa på att slänga ett öga åt TV-rutan. För er som inte visste så har målvakten Hedvig Lindahl spelat ett tiotal matcher i IF Trion när hon var utlånad från Malmö 2003 när IF Trions damlag spelade i allsvenskan. Enligt Hedvig själv så var det då hon hittade tillbaka till glädjen med fotbollen. Så vad kan man mer än säga än att man hoppas att glädjen räcker till att vinna kvällens match.


Julia i IF Trion blir jagad av två KFF;are på finaste IP som gav Hedvig spelglädjen åter

God Morgon, till er som måste stiga upp
Sov Gott, till er som ska göra som jag......... ZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz

:-)


Jobbhelgen är över och i en rasande fart gick det. För er som ännu inte gått på semester så kan jag tänka mig att helgen tickat på lika fort för er om inte ännu fortare. Mitt lilla barnbarn ringde till mig idag och tycke vi skulle åka till Öland nu när jag var ledig i två dagar, men det han inte visste var att mormor hade helt andra planer. Det ska fortsättas att röjas här hemma i dagarna två och till min hjälp kommer minsting av döttrarna. Så klockan är ställd, för släpet ska hämtas och nybakade frallor ska inhandlas på bageriet och så plockar jag upp dottern och så är det full fart......hemåt....sedan.... mot tippen!!!!


Undrar vem det är i vår familj som är en dålig förlorare (jag har mina aningar)

Sovdags!

:-)
Nu blommar vägkanterna längs med hela Öland och även i en del trädgårdar av Cikorian eller vägvårda som den också kallas. Det sägs att den kan ätas som sallat men jag har inte smakat ännu. Måste kolla först om det är någon Ölänning eller någon annan som ätit av den innan jag stoppar den i munnen. Cikorian tillhör de korgblommiga växterna.



Har du smakat?

Solen lyser och jag myser :-)
Att vara ute fast man är inne skulle sitta fint nu när det regnar småspik ute. Är det något som jag ska satsa på så är det ett sådant lite tillhåll, inte med citroner kanske men det finns ju annat man kan odla. T.e.x avkoppling och återhämtning i små krukor av finaste lera, en härlig soffa med goa pläden och så lite gott att dricka skulle göra vardagen mycket enklare. Medan jag fortsätter att dagdrömma om något som inte är ett växthus och absolut ingen friggebod utan bara ett litet, litet orangeri så hoppas jag att det ska sluta regna så att hunden får komma ut på en promenad.

På tal om annat, har du någon gång sett sjöodjuret....?
Det har jag, men att den såg ut så här hade jag ingen aning om   :-)



Fredagasmys på jobbet :-)
blir det hela helgen..................!
Vaknade av att jag var helt insnurrad i täcket så jag trodde att jag låg i gipsvagga när det inte gick att röra armarna då jag öppnade ögonen. Håret stod åt alla håll och var helt tovigt så jag måste ha sovit väldigt oroligt för allt var huller om buller. Men jag minns inget av någon dröm så jag förmodar att den inte var något att komma ihåg. I går fick stora dotter lite mammabesök, så i kvällssolen satt vi ute och smaskade på grillat och njöt av fina vädret. Medan maten fixades så spelade Jullan och W fotboll han har blivit som tokig i fotboll sedan fotbollslägret. Både på ont och gott, för när bollen som han fick på lägret sparkades inomhus av en liten W fot så klirrade han sin mammas fina skål och en kruka med en blomma, så det låg jord och splitter blandat på hela golvet berättade W mellan tuggorna då vi åt. Men ute går ju bra att spela så förhoppningsvis är det där som bollen kommer att användas i fortsättningen annars så blir det nog till att göra iordning en snickareboa till W så att hans pappa inte blir gråhårig i förtid.


W;s lagkompisar från lägret

Frukost och hundpromenad väntas!

Njut av dagen :-)
Ljuset gör att jag skulle kunna vara uppe dygnet runt men som tur är så har vi några timmar här nere i söder som vi fortfarande kan kalla natt. Kunde inte slita mig från min dator igår då jag kom hem från långpromenaden med Gozzi. Håller på med bilderna från helgens läger. Man kan ju liksom inte sluta, barnen är ju så roliga att titta på. Vaknade väldigt tidigt idag och har hunnit mycket redan men nu var det dags för lite frukost med barnbarnen som kom idag kl 07.30. Nu ska jag se om de där små barnbarnen är duktig på att rensa ogräs.


Hittade en fin häst i en hage då jag var på Öland

Klarblå himmel hos mig!

:-)
Lediga måndagar är underbara, har man då som jag varit med på fotbollsläger för barn i helgen så är denna lediga måndag som en skänk från ovan. 897 bilder som ska ses över och läggas in i mappar, så ska det ju skrivas lite i min fotbollsblogg också som jag brukar lägga in bilder och lite annat som handlar om fotboll. Gå gärna in och kolla om ni vill :-) iftrionfoto.blogg.se. Kul att mina 4 barnbarn varit med hela helgen, svärsonen och min yngsteson har varit delar av ledarstaben så då passade dottern på att vara där med lilla N.


Lilla N var med som åskådare när storebror och kusinerna var på fotbollslägret

Men det är inte bara barnen som spelat fotboll i helgen, jag körde ifrån lägret en stund för att Fjärdsjömåla AIF skulle spela veteranfotboll. Fjärdsjömåla AIF är min gamla klubb där jag själv spelade som ung, även mina barn har spelat där då de bodde hemma. Så jag kunde ju inte bara missa detta tillfälle att få se hur det såg ut idag med fotbollskillarna som var rappa på foten och som då någon gång på 70-talet sprang med spänstiga snabba ben. Tiden har sin gång inte bara på mig utan även på andra (det är ju en tröst). Det linkades nog en hel del dagen efter från flera av deltagarna men av fotona att döma så verkade de ha kul så då kan det ju vara värt med lite smärta. Laget de spelade mot heter Sibbamåla IF och av säkra källor fick jag till mig att det gästande laget vann med 6-2 efersom jag tappade räknigen vid 3-1 :-). De svartrandiga är Fjärdsjömåla AIF.



Nu är det Gozzis tur att få lite uppmärksamhet :-)
Mot skogen!