Det sägs att känslan av att röka en E-cigarett är nästan exakt likadan
som att röka vanlig cigarett.
Är man rökfri om man röker E-cigarett?
Kommer flera att börja röka nu då?
Kan man förbjuda E-cigarettrökning på offentliga platser
som tex caféer, tåg, vårdcentraler...?
 
Anledning till varför jag undrar är..
...när jag var på väg ut från vårcentralen idag så satt en person och rökte
E-cigarett i slussen mellan utgången och väntrummet.
 
Inte utan att jag fick mig en tankeställare...!!!???
 
 

Sista dagen i oktober,
och det är 10 grader varmt ute :-)
En dag då vi låg på stranden i landet långt borta så frågade jag övriga om de visste namnet på de sju dvärgarna. Hur vi än räknade och rabblade så blev de bara sex. Konstigt nog så började jag fundera på detta igår då jag skulle sova. Jag räkande och räknade, till slut fick jag ge upp och Google var min räddning. Oviktigt vetande men har man fått något på hjärnan så har det ingen betydelse om det är viktigt eller inte.
 
 
 
Vem tror du jag missade?
 
Solsken hos mig!
 
:-)
 
 
 
 
 
Idag fick lilla pappsen stå för sällskapet då jag bara skulle över bron fram och tillbaka. Tänkte att det var lika bra att ta bärhjälp med sig ifall halva bohaget blåst iväg när Simone var och hälsade på. Ett bord hade blåst iväg och gått sönder, mitt parasoll var inte sig likt, plaststolarna huller om buller och alla äppel låg på marken. Att äpplena blåst ner var ju bara bra eftersom varken pappa eller jag är så bra på det där med stegar, just nu för min del iallafall. Mamma hade skickat med fika som vi smaskade i oss medan vi gottade oss i solen, såååååå skönt. Där blev vi sittande, så det blev inte så mycket mera gjort.
 
 
När vi kom hem så regnade det,
men då var det nästan mörkt så det gjorde inget.
 
:-)
Lerkakas väderkvarnar är en av Ölands vackraste och bäst bibehållna kvarnrader. De är sk stubbkvarnar, där hela kvarnhuset kan vridas runt på underredet, "stubben". Väderkvarnarna har i hög grad givit sin prägel till Öland. De första kvarnarna uppsattes troligen vid medeltidens slut och vid mitten av 1800-talet fanns ca 2000 väderkvarnar på ön. När naturahushållningen upphörde kom väderkvarnarna ur bruk och numera finns det ca 400 kvarnar kvar såsom monument över öns modernäring.
Som synes så har alla kvarnar i raden klarat Simones krafttag, som tur är. Denna vackra kvarn får bli bidrag 33 av 100. Jag vet att det finns en och annan kvarn på Öland som är inredd och övernattningsbar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Solsken idag!
 
Öland Väderkvarnar,
Sommartäcke eller vintertäcke? För min del så kör jag vintertäcke året om och som om detta inte vore nog så fick jag tag på ett fleecepåslakan i våras. Detta påslakan har jag använt sedan dess, in i tvättmaskinen, torka och så på plats igen. Jag kan helt enkelt inte sova om jag inte får linda in mig i mitt goa fleecetäcke. Men...eftersom det är svårt att få tag på tvättider nu när de håller på i en av tvättstugorna så har jag varit tvungen att byta till ett vanligt påslakan. Första natten så frös jag så att skelettet skallrade. Efter flera timmar gav jag upp, två filtar, morgonrock och knästrumpor sedan så somnade jag gott  Nu är det liksom ingen idé att gå och lägga sig utan att vara riggad för natten.
 
 
 
Man är som man är!
 
:-)
Gozzi och jag tog oss en runda för att inspektera efter Simones framfart inatt.
Omkullblåsta träd, de fina höstlöven har lämnat sitt fäste och efter det en trött hund.
Många har fått strömmen tillbaka men lång ifrån alla.
 
 
 
 
:-)
 
Stormen Simone drar fram med full kraft och 13.000 hushåll i Blekinge är utan ström. Utanför mitt så dånar och smäller det, hoppas att byggarna som fortfarande håller på med stambytet dagtid i huset bredvid har sett till att grejerna inte kan blåsa runt. Gozzi och jag trotsade utegångsförbudet med en liten trevlig promenad i blåsten. Vi har fortfarande ström och förhoppningsvis så ska det väl mycke till om vi ska bli strömlösa. Det sägsa att det ska lugna sig om någon timme men mycket kan hända innan dess. En frakt-och passagerafärja Stena Alegra hade slitit från Verkö så den gick på grund utanför Tjurkö. Den andra färjan har skjutit upp sin avgång till 24.00, tur man inte bokat resa.
 
 
 
Hur har ni det i stormen?
 
:-)
Hus 32 av 100 hus 2013 är en nybyggnation. Husen byggdes 2011 och trots sitt fina läge intill Lyckebyån så har alla husen inte blivit sålda. Varje bostad har en yta på 134 kvm fördelat på fem rum och kök. De är väldigt fina invändigt med sina stora fönster och mycket ljusinsläpp.
 
 
 
 
 
 
 
Detta är Föreningen skogsjärnvägens lilla stationshus och mitt bidrag som hus nummer 31 av 100 hus 2013. Föreningen arbetar på frivillig basis för att bevara och visa upp byggnader och arkivalier från den gamla skogsbaneepoken Böda Kronopark.
 
 
 
 
 
För er som sett filmen "skumtimmen" så visades
en liten filmsnutt med ångloket "mormor" från Öland.
Hoppas bara att de inte sköt ett stort hål i sätet
på riktigt, Det vore ju synd!
 
Mycket spännade att öppna paketen med boken som Spanaren skickat till mig.
Tack så jättemycket!
 
 
 
 
 
Boken är en oförglömlig skildring av det medeltida Barcelona.
Bernat Estanyol, en livegen bonde i 1300-talets Spanien, tvingas
av sin brutale feodalherre att lämna både hustru och gård.
Med sin lille son Arnau flyr han till Barcelona,
staden där förrymda trälare har chansen att bli fria och finna lyckan.
 
Perfekt väder att påbörja en ny bok!
Fortsättning följer :-)
Måndag och regnets smattrar på rutan. Kom just in efter en lång skön runda med hunden, hann precis innan regnet kom. Det bubblar i vattenkokaren, snart står en kopp rykande vitt te på bordet. Ljusen tända i väntan på stormen. Räkningarna betalda av bidraget från fk. Undrar om jag inte ska ta en kaka till, eller två..... :-)
 
Det är inte jag som skakar, det blåser.
 

Stormen heter visst Judas!
 
:-)
Efter en mycket trevlig helg med barn och barnbarn så kan man inte annat vara än väldigt nöjd!
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack mina små och stora busiga hjärtan för allt!
 
<3
 
 
Hus 30 av 100 hundra är de nattliga aktiviteternas hus på Kärleksstigen 1, sydostpressarna som byggdes 2003 i Karlskrona. Som ni ser så är det många tidningar som trycks här varje natt. Huvudägarna är Gota Media AB.
 
 
 
 
 
:-)
Hus 29 av 100 hittar vi i Wämöparken. Den vänstra halvan av huset används som bostad. Under lördagen då det var pumpafest i Wämöparken så kunde man gå spökvandring i den halvan som är obebodd. Mycket spännande.
Vem vet, kan ju finnas många som går igen i det gamla prästahuset.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker om när man bevarar gamla hus, nu så ligger det på en mycket fin plats
där många kan se det.
Värt ett besök!
 
Hus 28 av 100 blir ett bostadsområde i Lyckeby där mina stora barnbarn bor. Kvarnhöjden är ett bostadsområde på en höjd som består av 3 fyravåningshus med totalt 96 lägenheter. Husen är typiska  60-tals hus och är byggda utan hiss. De som bor överst får massor av gratis motion. Lugnt och fint bostadsområde med närhet till centrala lyckeby.
 
 
 
 
 
 
 
Mulet och grått!
 
 
Vårt bibliotek i Lyckeby blir hus 27 av 100 hus 2013. Lyckeby är en mycket gamal handels- och tingsplats i Blekinge Östra härd. Under dansk tid hade Lyckeby Stadsrättigheter från mitten av 1400-talet. Det nuvarande Tingshuset som ersatte tidigare tingshus, är uppfört år 1850 och har varit tingsställe t o m år 1970. 1976 inköptes fastigheten av Karlskrona kommun och kvartersnamnet för området är "kulturen". Tingshuset används idag som bibliotek och på övervåningen finns kontor.
 
 
 
 
 
Här har det lånats mycket böcker
av mig och barnen.
 
Tyska bryggaregården som nu är kontorshotell är hus 26 i min presentation av 100 hus 2013. Filip Ninric Kraan var en tysk bryggare som den 11 sep 1693 övertog skeppsbryggmästarstället söder om gamla örlogsvarvet på Wämö i Karlskrona. Här kom sedan Tyska bryggargården att växa fram i olika etapper. Många personer senare så övertog handelsmannen Otto A Thörns bryggaregården och gjorde det till ett bayerskt bryggeri.
Vid sekelskiftet då sonen tagit över så uppgick produktionen till 26 000 hektoliter öl och 1500 hektoliter svagdricka. Bryggeriet låg nära havet så det var lätt att transportera öl till hela Sveige och även till andra länder. 1972 lades bryggeriet ner, Tyska bryggeriet är ett av de bryggerier i Sverige som är bäst bevarade.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mycket vacker!
 
 
 
 
 
Jag kan tycka att det här med att ställa om klockan är mer till besvär än nytta. Det kan vara sommartid året om så slipper man den här omställningen. Solsken idag efter tropisk nattemperatur. Väldigt behagligt! 
 
Ha en fin söndag!
 
:-)
 
 
 
Nu är det dags! Ny dator behövs, idag blir det mobiluppdatering. Mulet och grått ute men det gör inget för idag kommer mina döttrar. Alla barnbarn tillsammans idag då vi ska  på pumpafesten i Wämöparken. Fika korgen packas med grillkorv, kanelbullar och lördagsgodis. 
 
 
 
Önskar er en fin helg!
 
Mitt nyköpta lördagsgodis smälter som smör :D
 
 
Ikväll har jag varit på bio, "skumtimmen" som är baserad på Johan Theorins succéroman med samma namn och som är inspelad på Öland. Den var verkligen spännande. Det var nära att mannen på min högra sida fick besök i sitt knä. Jag kommer aldrig att cykla själv i mörkret på Öland igen. Helt klart sevärd.

 
 
:-)
Här har ni honom :-D
 
 
Antingen är damerna påväg till torget eller så flyr de.
 
 
 
Ha en fortsatt fin torsdag!
 
:-)
Jag tycker det är så roligt med graffiti och jag har skrivit om detta och visat bilder förr men det skiftar ju hela tiden så rubriken är ju alltid aktuell. Vägtunneln är välbesökt av personer som vill utrycka sig med sin sprayburk. De är väldigt skickliga. Tyvärr så har jag aldrig fått se när de är aktiva, jag är väl antagligen ute på fel tid. Men de verkar ha sett till så att de har egen publik. :-D
 
 
 
 
 
 
 
Blev lite full av skratt när jag ser den sista bilder, ser nästan ut som mitt kladdpapper då jag pratar i telefon.
Kanske jag skulle ge mig på lite större ytor. Undar om försäkringskassan har något emot att man står där och roar sig lite...... :-)
 
graffiti,
Om detta hus vet jag igenting, inte mer än att jag tänkte varje gång jag stod vid busshållsplatsen efter avslutad arbetskväll med kioskvagnen på sjukhuset att det en dag skulle bli mitt. Jag kunde se mig själv sitta på glasverandan och sörpla te om kvällarna. Ännu så har min önskan inte blivit uppfylld men man vet ju aldrig. Kanske jag inte suktar efter det lika mycket nu som jag gjorde då jag var 16 år. Det jag vet är att det under åren som gått har skiftat i butikens utbud. Idag är där omklädsel av möbler med massor av fina möbeltyger.
 
 
Gozzi och jag styrde morgonturen till bokskogen i Wämöparken idag. Behagligt skönt och så fort det kom en vindpust så dalade löven så fin till marken. Tur man inte behöver fram med krattan där. På flera ställen så ligger det ruttna träd som larver och andra småkryp kan leva och bo för att sedan blir till mat till alla dessa fåglar som finns i skogen. Inte utan att jag blev lite sugen på grillad korv då jag kände oset från grillen som lediga mammor med barn hade satt igång. Men mina mackor med ägg smakade också gott då vi kom hem.
 
 
 
 
 
 
Ha en fortsatt fin onsdag!
 
:-)
 
 
Presentationen av hus 24 blir ett sjuk-hus. 1922 flyttades lasarettet till sin nuvarande plats på Wämö. Efterhand så har det byggts ut på alla håll och kanter. Avdelningar ha flyttats och bara på de senaste 40 åren så finns det nog inte en enda avdelning som ligger där den låg då. Anledingen till att jag tog med detta är för att här fick jag min första anställning på 70-talet då jag sprang med tidningar till de som var inlagda. Jobbet tog ca två till tre timmar varje dag efter skoldagen slut och det var väldigt roligt och uppskattat. Det är mycket renoveringar på gång i de gamla lokalerna, jag försökte ta foto så att ni inte bara får se en massa byggställningar.
 
 
 
Här i backen låg förlossnigen som på 80-talet flyttades till nya fina lokaler. Två av mina barn föddes här.
 
 

Tur inte väggarna kan tala!
Presentationen av hundra hus fortsätter. Det var många som satte upp sig i kön då det skulle byggas Boklokbostader på Wämöstrand. Dessa hus är ett samarbete mellan Skanska och Ikea. Bostadsrätterna ligger väldigt vackert vid vatten i Karlskorna skärgård. Föreningens fastigheter består av småhus om två våningar med 36 lägenheter. Lägenheterna är småskaliga och yteffektiva men med alla funktioner man vill ha i ett modernt, nybyggt hem. Husen är byggda av trä och väldigt ljusa med sina stora fönster. Båtplats, parkeringsplats och kallföråd finns till varje lägenhet. Nära till butik, skola och Trossö.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boklok är ständigt på gång med nya byggprojekt
över hela Sverige.
 
Stadshuset i Säffle får bli min tjugoandra presentation av 100 hus 2013. Jag var bara tvungen att göra ett besök där när jag ändå var i närheten eftersom jag läst om dess mycket ståtliga inredning.
 
1954 nästan tre år efter att Säffle fick sina stadsprivilegier så stod ett modernt förvaltningshus färdigt för invigning. Det var en göteborgare vid namn Nils Einar Eriksson som ritade byggnaden någon gång i mitten på 40-talet. (Det lär ha kostat en hel del). Ovanför porten hänger Säffles kommunvapen som föreställer den blåa Värmlandsörnen som stiger upp ur Säffles kanal. Längst upp ser ni reliefen "Älvan och staden" av Stig Blomberg.
 
 
 
Utanför kommunhuset på det lilla torget spelar Näcken som Säffleskulptören Vitalis Gustavsson gjort.
 
 
När man kommer in i kommunhuset så möts man av den vackert välvda trapphuset.
 
 
Fantastiskt fina armaturer i hela byggnaden.
 
 

Den fina trappan leder mig till den pampiga fullmäktigesalen med sina eleganta möbler.
 
 
Säfflebyggden historia har Rudolf Person framställt med olika metoder inom möbel och inredningskonst för att åstadkomma mönsterlaggda ytdekerationer. Nedan får ni endast en liten del av denna fina skapelse som täckte en hel vägg från golv till tak.
 
 
Det fanns tavlor, bonader, skulpturer och mycket annat man också kunde titta på i kommunhus när man ändå var där.
 
Väl värt ett besök!
 
Härlig ute och temperaturen visar på 14 grader. Var ute med hunden för en stund sedan det är så skönt så jackan fick bli kvar inne. Solen tittade fram idag och det torkade upp lite av flera dagars regnande. Mina svampar behövde regn, hoppas de växer nu i natt när det är så varmt.
 
Idag blev jag riktigt ursinnig när jag hörde talas om hovrättens beslut ang tjejen som blivit smygfilmad då hon hade sex med en kille som han sedan lagt ut på olika sexsajter. Tingrätten dömde honom för grovt förtal och krävde att han skulle betala 130 000 kronor i skadestånd till tjejen. Men vad händer då fallet kommer till hovrätten...jo dom sänker straffet till 25 000 kronor och menar på "att det blivit alltmer accepterat att vara mycket öppen och utåtriktad avseende sina sexuella vanor". Tror knappast inte vad jag läser!!!!
Nu ska jag inte reta upp mig mer på detta eftersom jag inget kan göra, kan bara hoppas att de själva förstår vad de gjort.
 
 
 
:-)
 
Örjan Holm som är konstsmed har gjort sin variant av stumpstaken. Idén till ljusstaken hade han fått på ett museum i Bergslagen. Just den här modellen var väldigt vanlig i svenskbygderna i USA, där den hade en alldeles speciell funktion. För när husets dotter bjöd hem en ung man för första gången, bildade fadern sig snabbt en uppfattning om honom. Tyckte han bra om pojken så skruvade han i smyg upp större delen av ljuset. Då visste pojken att han fick stanna så länge ljuset brann över ljusstakens kant. Om nu inte pojken motsvarade kraven som fadern hade så skruvades ljuset bara upp en liten bit.
När vi var i Arvika konsthantverk så blev jag ägare till en stumpstake. I många år har jag sökt efter en sådan bra ljusstake. Eftersom jag inte låter ljusen brinna slut i min kandelaber så finns det många små ljusstumpar som jag nu kan låta brinna upp i stumpstaken istället. Fördelen är ju också att inget kan fatta eld ifall jag skulle somna ifrån mitt ljus.
 
 
Ha en bra tisdag!
 
:-)
 
Efter en underbar helg med mina fina vänner som har varit fantastiskt kul på alla sätt, sitter jag här med massor av bilder. Tänkte att ni skulle få följa med så här lite i efterhand. Tåget tog oss sex tjejer till Göteborg tidig torsdag för att bo på hotell en natt innan vi tog tåget vidare till våra väntande vänner i Säffle på fredagsmorgonen. Underbart att få skratta och umgås nu när man mest bara går och drar benen efter sig då jag inte får göra så mycket mera. Tyvärr så rusade dagarna iväg alldeles för fört. Men det är väl så det ska kännas när det är som bäst.
På lördagen så åkte vi till Arvika för att besöka deras fina kyrka men även göra ett besök i sveriges äldsta hantverksbutik. Vägen mellan Säffle och Arvika var fantastisk fin så vi passagerare satt med näsan tryckt mot rutan hela tiden. Erik den enda mannen i sällskapet ville visa oss skulpturen som står på torget när vi ändå var i Arvika, när vi kom dit var det loppis så där fick det ju bli en runda eller två.
 
Dessa trevliga djur har Kaj Stuart-Beck som är keramiker gjort och de stod där så fint och väntade på en hylla i hantverksbutiken på att någon skulle köpa
 
 
Glaskonst fanns också att köpa.
 
 
 
När vi hade vänt och vridit på alla ting så gick vi vidare mot torget för att se på skulpturen. Erik berättade att någon hade satt på en kondom på skulpturens behag varje natt till att börja med. Till slut hade personen blivit tagen på bar gärning och hans motivering var att han ville förhindra att det skulle bli flera av den sorten. Hahaha...kan ligga något i det!!! Jag tog bara ett halvkroppsfoto, så det är bara till att ta sig en tur dit för att se resten.
 
Ser ni kyrktornet under armen, dit gick vi sedan.
 

Mycket vacker kyrka och jag blev så glad över att den var öppen så att vi fick möjlighet att se den från insidan.
 
 
 
 
 
Ifall ni undrar vad Erik forografera så....
 
 
...så finns svaret här :-) Det otroligt vackra taket.
 
 
 
På vägen hem från Arvika så besökte vi Klässbols Linneväveri som bjöd oss på en resa i väveriets historia. Väveriet är ett familjeföretag som är sedan många år kunglig hovleverantör av textilier till fest och vardag. Så där fanns mycket fint att titta och känna på i alla tänkbara färger. Ägarna var väldigt trevliga och tog sig tid för sina kunder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas du också haft en trevlig stund!
 
:-)
 
Vänder man Södööska gården ryggen så ser man över gatan den Nordenskjöldska gården som jag kommer att prentera som hus nummer tjugoett i 100 hus 2013. Detta hus uppfördes av Konteramiral C.F Eneskjöld efter stora stadsbranden 1790. Invigningsbalen hölls på Kungens födelsedag den 1 november 1795. Gården köptes 1836 av Viceamiral C.R Nordenskjöld. Hans barn sålde den 1911 till Blekinge Museum som fanns här 1901-1974.
 

 
 
 
 
 
 
Väldigt mysig innegård!
 
 
 
Idag ska jag presentera mitt tjugonde hus Södööska gården som ligger inne på Trossö i Karlskorna.
Södööska gården uppfördes av glassmästaränkan Anna Rebecka Walman efter den stora branden 1790. Befälhavaren på korvetten Karlskorna var hemmahörande här 1845, när han med fartyg gick under vid en orkan i Mexikanska golfen. Gården har fått namn efter amiralitetsapotekaren Moses Söderström Södöö, som kom från finland i början av 1800- talet. Släkten bodde i huset 1852 - 1965.
 
 
 
 
 
 
 
:-)
 
 
 
Inte varje dag men ofta så tittar jag på alla foto från vår fantastiska resa till Mooloolaba i Australien. Det här är ett av fotona som får mig att bli glad.  En dag då vi satt på stranden och njöt av solen så kom det en herre med en dam vid sin sida. Han ledde henne ner för trappan och en bit ner där det var sand. Med hjälp av mannen la hos sig ner i den varma sanden och där låg hon sedan en lång stund medan mannen satt på trappan i skuggan. Han frågade henne flera gånger om hon ville ha hjälp upp, det dröjde en bra stund innan hon ville gå hem igen. Jag vill också ha möjligheten att få hjälp med att ligga på stranden och njuta av varm sand då jag blir gammal och naturligtvis så vill jag även ha en röd hatt.  
 
 
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
:-)
Hur mycket omsorg och kärlek jag än ger till min axel så går det så sakta med läkningen. Den smärtar och värker så man blir galen. Mycket bättre har den ju blivit om jag tänker tillbaka, men jag vill att den ska bli så bra att jag kan använda den som vanligt. Det enda jag vet är att det tar tid enligt läkare och sjukgymnast. Så medan jag väntar på det så fortsätter jag med att dra i mitt gummiband och gör mina tilldelade övningar. Jag vet...borde inte klaga ... finns de som har det mycket värre. Jag kan ju iallafall både gå med hunden, ta ett foto och koka gröt ..... fast inte samtidigt :-)
 
 
Ha en bra onsdag!
För det ska jag, ikväll blir det
restaurangbesök med arbetskamraterna.
 
:-)
 
Vill du se landets äldsta bevarade Pressbyråkiosk så får du ta dig till Wämöparken. 1913 vid järnvägsstationen öppnades Karlskronas första pressbyråkiosk och där stod den tills den flyttades till Wämö 1962.  Här kan du köpa korv med bröd, kaffe och kaka när Wämöparken har aktiviteter som tex som på den kommande pumpafestivalen den 26 oktober.
 
 
 
 
 
 
Hjärtligt välkomna!
 
 
Eftersom solen kikade fram så tog jag kamera och hund ut på en liten morgontripp. Skulle bara blev en lång härlig promenad och många samtal och hundträffar. Gozzi var på ovanligt gott humör så han har visat upp sig från sin allra bästa sida. Den nya rastgården i Wämö fick också besök, där fanns det många hundar som passade på att springa av sig. Gozzi hittade en pudelfröken som han ville leka med.
 
Denna nyfikna lilla ekorre hälsade oss välkomna till skogen.
 
 
 
 
Gozzi och jag tog ett parti schack innan vi gick vidare.
 
 
Det blommar fortfarande i utekrukorna.
 
 
Gozzi och pudeltiken leker i nya rastgården.
 
 
Då var det bara resten av dagen kvar.
Ha det så bra!
 
:-)
Underbart vackert att sitta ute i skogen i gryningen med kameran laddad. Kameran är mitt jaktvapen, för någon bössa har jag inte. Det var så stilla i skogen så att min kurrande mage hördes över hela hygget. Tog med mig lite frukt att mumsa på men den envisa getingen som surrade runt mig hela tiden gjorde att jag inte ens vågade tänka tanken. Hur som så var det en stillsam stund både för mig och de som var jägare.
 
 
Man nästan ser tystheten
 

När jag kom hem så skulle jag bara svänga runt knuten för att snabbkissa Gozzi och vem träffar jag på då om inte min lilla ekorre. Denna gången hade jag kameran med mig, inte bästa skärpan men glad är jag ändå.
 
 
 Min lilla kompis <3
 

:-)
Älgjaktens första dag och kan ni tänka er i år har jag blivit tilldelad ett eget pass.
 
Om ni kollar noga så ser ni mitt pass till höger.
 
Hygget är sååååååå stort.
 
Ska bli spännande detta...
...mot skogen!
 
:-)
Brunnsparken i Ronneby har fått besök idag.
En underbart härlig och färgrik dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
13 grader, och solen har lyst med sin frånvaro!
 
:-)
 
 
Underbart väder och alla dessa höstlöv som nästans slogs om vår uppmärksamhet på idrottsplatsen då det var dags för kval. Hörvikens IF spelade för att få vara kvar och IF Trion kämpade för att få komma upp till Div 4. Nagelbitande och nervösa 90 minuter som slutade med att Hörviken vann med 2-1 och har nu säkrat sin plats i div 4:a. För IF Trions del så är det bara att ta nya tag för nästa helg kan deras önskan om att spela i fyran åter bli verklighet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lycka till nästa helg Trion!
 
:-)
 
 
 
Om min hjärna hade varit lite snabbare så hade jag inte stått på fel sida om min låsta dörr utan nyckel. Bara en sekund innan så hade jag sett fram emot en trevlig helkväll med vänner, god mat, en kall Mariestad, ishockey och fotboll - när jag plockade på mig allt utom mina nycklar då jag gick ut. Extranyckeln som jag alltid haft som en nödlösning ifall olyckan skulle vara framme hängde också på insidan eftersom jag råkat förlägga en nyckel då jag var nyskadad och bodde hos min dotter. Tur i oturen så hade jag mitt körkort i fickan eftersom vi skulle ta bilen till restaurangen där vi skulle vara. Vaktoblaget hade inte släpp in mig i lägenheten om jag inte kunde legitemera mig, så var jag tvungen att ha kontanta pengar också. Men oavsett så var kvällen väldigt lyckad och trevlig och mitt nya the smakade mycket gott när jag väl kom in i min lägenhet. Ska byta ut det där gamla låset så fort som möjligt.
 
 
 
Solig härlig dag hos mig!
Önskar dig en fortsatt trevlig dag!
 
:-)
Igår så styrde pappa och jag nosen mot Öland för att hämta en plog som är ett av sommarens auktionsfynd som blivit stående hos mig. Han är väldigt nöjd över sitt fynd och den lilla skylten på sidan avgjorde visst hela värdet på plogen. På min fråga vad han skulle ha den till så var det för att titta på. Jag erbjöd mig att fotografera den så att han kan sitta inne i värmen från spisen och titta i vinter istället. En blick sa mer än turen ord. Så nu är den säkert på plats bakom en av de gamla grållarna som står där enbart för att beskådas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Naturligtvis så stannade vi för att äta Ölandska kroppkakor innan vi körde vidare. Det tar lite tid att vara iväg med lilla pappsen för just idag råkade det stå en grålle som var till salu vid en gård längs med vägen, naturligtvis så stannade vi där. Men den fick bli kvar där som tur var, men idag så har han säkert kommit på andra tankar.
 
:-)
 
 
Inte utan att jag känner mig lite förvirrad, mera än vanligt faktiskt. Det är något med dessa bilder som inte stämmer. Eller....!!!!??
 
 
 
 
 
Ifall ni undrar!
Båda fotona är tagna idag.
 
:-)
Sedan en tid tillbaka så äter jag tillskott av D-vitamin. Läste en studie för ett halvår sedan att vi får i oss för lite av vitaminet under den mörka årstiden. Med tanke på denna fina sommaren som varit så kan det ju tyckas lite överambitiöst. Men nu sägs det att de strålar som solen ger inte är tillräckligt för oss. Nu kan man ju läsa fler och fler studier på hur många som lider brist på D-vitamin och inom forskningen så är det ett hett ämne. Brist kan ge sjukdomar som canser, hjärtsjukdomar, depressioner, autism, förkylning, övervikt, benskörhet och förtida död. D-vitamin påverkar effekten av hundratals gener i de flesta av kroppens celler. Många sjukdomar har ju ökat under åren och det är inte utan att man får sig en tankeställare. Sista ordet är inte sagt, ska läsa på om denna så viktiga vitamin..
 
 
 
Kan man få för mycket av det goda?
Det sägs att......
Att oroa sig för eventuella faror med D-vitamin i Sverige idag
är som att törsta ihjäl i öknen
medan man väntar på att drunkna.
 
Ha en bra dag!
 
:-)
Nu är det femte natten på kort tid som jag drömmer om att jag köpt hus. Nattens husköp var en torp uppe i skogen med massor av blommor som växte och slingrade sig överallt. Konstigt nog så hade jag helt plötsligt två hundar, det kan ju bero på att uppfödaren varit på besök och att det var mysigt med flera jyckar. Sist jag drömde om hus så var jag väldigt glad när jag vaknade för det var bara en massa problem med det huset. Det var lite svårare att släppa taget om nattens husköp eftersom jag hade just satt mig för att fika i min lilla skogsdunge.
 
BusGozzi har gillat att leka med Filou.
 
 
 
Idag fick jag kolla i min almanacka...
..hade inger aning om varken dag eller datum!!!
 
Ha en fortsatt fin onsdag!
 
:-)
 
 
 
 
Mitt nittonde hus står på Ölands Norra udde och det är mistmaskinhuset precis intill fyren Långe Erik. .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som bonus på mitt nittonde hus så får ni även lite information om Långe Erik.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mycket vacker plats att besöka!
 
 
 
Öland Långe Erik,
Vilken vacker stenmur jag hittade när vi var ute och gick i Ismanstorp.
Den har nog stått där några år.
 
Grönt är skönt!
 
 Det finns fler än jag som inte vill släppa taget om sommaren.
 
 
 
:-)
Gozzi har sina släktingar på besök. Ni kan tänka er vad mycket bus som hunnits med av fem glada vovvar i blandade åldrar. Gozzi och hans syster Ella är gamlehundarna i gänget med sina nio år. Grosser Munsterländers Norska avlesråd och uppfödare Line med man och Gozzis uppfödare Annica med make huserar på Öland. Det har blivit mycket hundprat blandat med långpromenader och medan hundarna vilat upp sig efter en intensiv dag så har vi ätit gott och fortsatt att prata hund. Gozzi gillar verkligen uppfödarens nya valp som är 7 månader och som är Gozzies systers barnbarn. Inte utan att man blir lite sugen på att träna unghund igen.
 
Drickapaus! Gozzi drack naturligtvis först, sedan fick övriga 4 hundar chans att dricka
 
Unghundarna busar
 
 Alla fåglar flyr när hundarna rusar fram
 
 Gozzis syster i full fart
 
 Uppfödaren friserar Gozzi efter dagens busande
 

Nu sover alla hundar,
snart jag också.
 
God natt!
 
:-)
 
HÄRLIGA ÖLAND!
 
 
Ha en bra dag du också!
 
:-)
Härliga fredag!
Jag som annars har fredag varje dag nu för tiden tycker att just denna fredagen ska bli lite speciell. Läste i mitt horoskop att det skulle hända roliga saker i helgen och det förväntar jag mig naturligtvis nu, Så medan gröten kommer på plats, värktabletterna lindar och sjuksgymnastiken avklaras så kan det där trevliga komma till mig när det vill. Såååååååååå medan jag väntar...... kör jag mot Öland.
 
 
Vet ni va?
Idag är det kanelbullens dá!
Mums mums....:-)
 
Ha en trevlig fredag!
 
:-)
Man kan inget annat än att vara tacksam över dessa härliga soliga dagar som vi här nere i hörnan blir serverade varje dag. Underbart att ströva i skogen och Gozzi blir helt knäpp av alla fasaner som gal.
 

Nu ska jag och denna sockersöta goding laga mat. För det är hennes födelsedag.
Grattis till farmors hjärta!
 
 
Önskar alla en härlig fortsättning
på eftermiddagen!
 
:-)
 
Te utan honung är som kärlek utan kyssar, så här sitter jag nu okysst och tesugen. Hur kunde jag bara glömma denna mycket viktiga ingrediens i mitt liv när jag var och handlade igår. Det går inte att ersätta detta njutningsmedel med socker, då är jag hellre utan. Så fort jag är klar med mina göromål så blir det första bästa affär som erbjuder honung. Såg att det kommit ut en massor nya goda teer också, så även den butiken ska få ett besök av mig idag. .
 
Simma lugnt!
 

Solen skiner och värmer en frusen kropp!
 
:-)
 
 
Idag då jag plockade med lite utrensning av gamla tidningar så hittade jag massor av goda kakrecept. Var ju bara tvungen att bläddra lite innan de hamnade i tidningsinsamlingen. Många härliga recept blandat med repotage om vad man inte bör äta, det sistnämnda ägnade jag ingen tanke. Men solbullar, smulpaj med havrekross, fyllda medaljonger och formar med mandeltäcke fick det att vattnas ordentligt i munnen. Så nu sitter jag här, härligt mätt av den goda kakan som ligger så väl nerbäddad med vaniljvisp i min välfyllda mage. Det är viktigt att göra saker man mår bra av när man är sjukskriven läste jag i en av tidningarna och det var ju skönt att få den bekräftelsen. Tror bestämt att jag ska må bra i morgon också :-)
 
 
När jag idag tog fram min vinterjacka så
hittade jag tvättade pengar i en av fickorna,
man gör sina fynd.
 
:-)
 
 
Första oktober och solen skiner, det var riktigt skönt ute idag på morgonen när Gozzi och jag var på promenad. Har lite svårt att acceptera att det redan är höst men det är ju som det är och inget man kan göra något åt. Bara att gilla läget. Nu ska jag göra min sjukgymnastik, så har jag gjort något vettigt idag.
 
 
Gillar du hösten?
 
:-)