Mormors goding fyller 2 år



Många grattis kramar till W
från Mormor på Födelsedagen

Va gott att det är fredag och så är man ledig. Minns inte när jag var ledig en fredag sist. Kan ju vara så att jag varit ledig från just jobbet men varit upptagen med annat. Kvällen har varit  mycket trevlig ätit gott, druckit gott, långpromenad medGozzi och mycket annat.

Så var det Lördag......
Frukosten bestod av en härlig salamimacka och underbart gott te på 3G, efter en långpromenad satt den fint. Gozzi tyckte det var ett mycket bra förslag med en morgonpromenad. När vi ändå var ute på en stadsvandring så passade vi på att ta lite kort till Glenns tipsrunda som han ska plita ihop till gårdsfesten nästa vecka. Många ideer om vad den skulle kunna ha för innehåll kom vi på längs med vägen och om nu de som bor på WS har läst på lite om stadens historia så kommer alla att ha 13 rätt.


Glenn kollar vad som står på baksidan av  (vad det nu är för märke).


Mycket vacker plats för en stunds vila. Var kan man hitta denna då?


Svanmärkt.....


Var kan man finna denna gubbe?

Snart är det fotboll på spjutan och det ser ut som om vi har tur med vädret och det gillar jag med tanke på att det blir bättre bilder då. Jag håller tummarna för att våra grabbar är rätt laddade och att de spelar som aldrig förr.
:-))




Hörde någon ropa momo momo från övervåningen, en glad och utsövd W stod där med världens leende över hela ansiktet. Vällingen serverades i Eketorp och momos täcke skulle vara uppdraget till öronen.
Gozzi stod med benen i kors så det var bara till att ner med W i vagnen inlindad i en flisfilt. Han blev jätteglad över att få åka en runda på morgonkvisten. Nu bygger han lego och mellan varven övergår han till att kola nya Jula postorder "allt för hemmafixare och proffs". Mycket lättroat barn.
Nu ska vi äta frukost och sedan bär det av till blåbären som väntar på oss.



Ha en bra dag

:-))
Regnet öste ner halva natten och med foppa på fötterna så var det rätt så simmigt kan man säga. Lite frusen försökte jag sova men efter två timmars huttrande i sängen klev jag upp för att fixa till mig för att gå på möte ute på Oskarsvärn.
Efter en runda på Maxi för att handla lite så var det dax att dra till W. Maten var klar när jag kom fram, alltid lika gott och välkomnande. W var på sprudlande humör. Annelie bakade goda muffins som vi skulle ha till kvällsfikan. Men innan gosakerna skulle ätas så tog vi en lång skön runda till skogen.


Mormors goding i blåbärsskogen

Så mycket blåbär det fanns. I morgon ska vi tillbaka för att plocka de ljuvliga bären, men då ska vi ta med oss en hink så att vi  kan ta med hem. W har en annan teori hur de ska hanteras. Det är bara till att stoppa in dem munnen och så rakt ner i magen.


Mums mums......

Inte nog med att det fanns hur mycket blåbär som helst, skogen var även full av gyllengula svampar som nu ligger och väntar på att få bli stekta i smör.


Skogens guld.

Nu är det snart dax för Eketorp och det ska bli gutt att få lägga sig med tanke på att det har ju inte blivit allt för mycket vila.

:-))
Har varit ute och luftat Nikon idag, då råkade det sitta två små godingar som gärna ville vara med på bild.


Små solsken

Idag har jag hunnit hur mycket som helst, sovit, fotograferat, ätit, Gozzirundor (ett antal) städat friggebod, burit upp på vinden, sabbe och jag har burit omkring på möbler, grejat lite med dåliga bilder från förra matchen och så då kört till jobbet.

Imorgon är det möte och w gos.

:-))
Grattis Kevin!



Pussaroch kramar i massor från farmor :-))
Mormor kommer och busar med dig på onsdag.


Ett, två och treeeeeeeeeeeeeeeeee
:-))
Efter en härlig helg med solsken, go mat, trevligt sällskap, födelsedagfirande, fotboll och mycket annat så är man då tillbaka i vardagen. Somnade i Linneas säng som klubbad och vakande 07.05 av att de ringde från jobbet, men jag fattade inte så mycket eftersom jag fortsatte att sova. Något hade blivit fel så min snälla arbetskamrat ville bara be mig ringa bokningen på morgonen.  Har suttit mest med en telefonlur i handen, "det är tre före dig i kön" den entonade rösten ekar fortfarande i mitt huvud. Att hitta en lägenhet i denna staden var inte det lättaste om man inte vill bo i Fågelmara förstås och det vill man ju (inte).


Dennis hoppa(des) på många paket i födelsedagspresent

B-rolle är nu en lycklig volvo med dragkrok, nästa måndag ska hela ekipaget till bilbesiktningen för kontroll. Det är hutlöst att det ska kosta 380 kr extra för att slänga ett öga på B-rolles nya del, när man ändå ska dit. Hundra kroner kan jag tycka är ett rimligt pris. Jag håller mina tummar för att allt står rätt till med övriga delar. Men man kan ju aldrig veta, man ser ju inte allt som kan var fel.



Så var det då natten igen och det betyder ju bara en sak för vissa, men långt ifrån alla.
Sov gott!
:-))
Klockan var 07.24 den 22 augusti 1986, när ett litet gossebarn som redan i magen hette Dennis föddes som barn 1181det året. Han vägde 4490 och var 54 cm lång. Vid nästa mätning dagen efter så var han 56 cm. De ville inte dra i honom för mycket när han föddes eftersom han hade brutit nyckelbenet vid födslen och detta smärtade. Man kan ju inte påstå att han hade bråttom till världen, han vägrade att lämna den ombonade värld han levt i 43 veckor( 40 v normaltid). Men med hjälp av tre personer på magen så hade han inget val. När han väl kom ut så var han hungrig som en varg, det går inte att förneka att Dennis gillade mjölk även på den tiden trotts att det inte var Oboy i då. Det tog inte många minuter förran Dennis farmor var på plats med paketer. Med tårar i ögonen var Dennis från denna stund killen i hennes liv. "Farmors glädje" som han ofta blev kallad, kunde hur lått som helst linda henne runt sitt finger tjugo varv. Farmor finns inte med oss längre men med all säkerhet finns hon alltid i närheten. Dennis blev alltid ompysslad av sin äldre syskon Jimmie och Annelie, de hade långt innan han föddes både berättat sagor och sjung "imse vimse spindel" genom navlen som var högtalaren till Dennis. Men något var det som inte stämde, han hatade att åka bil och han ville inte sova i spjälsäng. Liggvagnen gick bra att sova. Efter mycket om och men kom vi på att han inte ville vara fastspänd och inte inburad i någon säng. Vi provade barnstol på barnstol tills vi hittade en som han godkände, spjälsängen byttes ut till en vanlig säng och först då blev det långa lugna sovnätter i det Törnströmska huset. Med glimten i ögat har han hittat på alla möjliga bus, mycket hjälp fick han av storebror, men det mesta var nog självlärt. Många goa skratt kan man komma på sig med när man tänker tillbaka på allt kul som vi varit med om när det gäller Dennis. Dennis har alltid haft otroligt lätt för att lära, kunde hur lätt som helst lära sig långa texter utantills, komma ihåg koder efter flera år. Vad han är tagit sig för så har han oftast lyckats med mycket gott resultat. Just nu studerar  han i Ronneby och har ett år kvar innan han är klar. Dennis bor i nu stan tillsammans med Sara och båda spelar de fotboll i Trion. Mycket, mycket mer skulle kunnats skriva men lite ska vi ju spara tills Dennis fyller nästa år. Tack Dennis för att du är så underbar.



Många grattiskramar till dig Dennis på 23-års dagen
önskar din mamma.
Morgonstund är ett mycket användbart ord när man kommer hem från jobbet. Jag har aldrig förstått just ordet "morgonstund". Ordet för mig klingar något njutbart, vackert och lungt, morgonen för mig har inget av dessa ord. Men om man då jobbar natt, då har man en njutbar morgonstund. Man kommer hem, äter frukost, går en runda med Gozzi, bloggar ibland, läser lite, skriver något sms och så har man en trevlig morgonstund.


Snart är det Öland igen, hoppas det finns tillfälle att ta fram strand tillbehören.

:-))

Nu borde jag vara i säng för att sova. Jag vet inte varför tiden är så snabb på kvällen. Varje morgon jag stiger upp så tänker jag att ikväll ska jag lägga mig tidigt. Men eftermiddagen blir till kväll och kvällen till natt innan jag ens hunnit fundera på säng.
Ska bara först!


Började dagen med lite frukost.

Sedan var det möte.


Gozzi fick sig en lite bad-bus-lekstund med Tilly

Så handlade jag lite för att fixa något att äta till Emmie och mig. En pastarätt i ugnen som smakade alldelse underbart.
I morgon är det jobb igen, men innan dess ska jag köra Bettan till läkaren, åka på två möten i stan, kolla fotboll på spjutan och så hoppas jag hinna äta lite oxå.


Att dölja ett hål med en lögn är att ersätta en fläck med ett hål.

Sov gott mina kära läsare.

:-))
Då var det dax för Bettan att kliva ur garderoben, hon ska bli han. Jag har märk det länge, det är något som inte stämmer. Hon (han) har en längre tid sneglat på andra Bettor. Jag har trott att det var av andra orsaker. Men nu har jag kommit på henne. Så på onsdag-torsdag är det dax för könsbyte (dragkrok). Så  nu mina vänner säger vi hej då till Bettan och välkomnar B-rolle.



:-))
Ja då har man sett två avsnitt av Prison Break, det första avsnittet och nu då det sista. Men enligt Emmie så är det inte det sista. Önsketänkande möjligtvis från hennes sida. Av alla avsnitt som varit sedan start  2005 så har Emmie missat två.
Goda mackor med sallad och saltkött satt fint medans vi kollade på tv.

Gozzi och jag har varit ute och gått, han har varit så duktig, inte ett enda utfall mot någon annan hanhund, Nikon var med ifall vi hittade något som vi kunde föreviga. Ja, då var det ledigt i två nätter men möterna avlöser varandra både tis och ons. Så är det ju boll igen på onsdag, hemmamatch. Längtar!


En bild från Gozzis och min långpromenad.

Nya Ikea katalogen har kommit och man kan inte sluta att förundras över hur mycket man hittar som man skulle vilja köpa. På framsidan kan man läsa "Vi lever alla lika olika". De har en förmåga att göra förvaringar så att man får plats med hur mycket grejer som helst på en minimal yta. När jag var på Ikea sist, förra veckan, så bara stod den där "soffan" som jag sett framför mig i min inre Ikeakatalog. Röd och stor, massor av plats och alldeles underbar. Trotts att pappa satt i bilen och väntande och räknade minuterna som jag skulle vara borta, satte jag mig ner som om jag hade all tid i världen. Jag lät handen smeka det mjuka tyget och jag blundade lite lätt, hoppades på att när jag öppnade mina ögon igen så var jag hemma och soffan var min. Jag hittade även en bäddsoffa som jag skulle kunna tänka mig, provade den inte för jag hörde min fars otåliga mumlande om var jag hade tagit vägen genom de tjocka väggarna.

Finns trollungar?


Jag har hittat en liten trollunge.


.....och charmtroll.

Ledighet kan inte lagras, bara underhållas.
Så nu vet du det.
:-))



Vaknade upp till en regnig dag. Gozzi kollade på mig med trött blick, jag gick upp men han ville ligga kvar för att fortsätta sova. Fick locka med hans koppel för att han skulle komma ur sin dvala. När jag väl öppnade dörren ville han tillbaka till sängen igen. Men min tanke var att vi skulle uträtta lite ärenden så det var bara till att lunka ut i bilen. Nu har jag bloggat lite, spelfruarna har fått lite bilder från Trion-Olofström och Dennis har fått lite egna bilder på min blogg. Sabbe drog iväg och köpte lite godis till mig och barnen som vi sitter och mumsar på nu. Tack Sabbe!
Snart är det dax för Gozzi rundan innan jobbet. Sedan är det bara till att kavla upp armarnaq och ge sig till de väntande i stugorna som vill ha vår hjälp.


Har ni sett den nya antennen som de testar på Trossö för att se om de kan få in flera kanaler.


Den fula ankungen


Ole dole doff....Något för Glenn?



Vi har alltid nog med tid om vi bara använder den rätt

:-))



Lite bilder på sonen Dennis när han spelade mot Olofström. Det var inte bara vi som var ledsna över förlustan med 2-0, även änglarna visade sitt missnöje genom att fälla många tårar. Men som sagt, nu är det nya tag och nya möjligheter.












Änglarna gråter







:-))
Medan Gozzi nosade runt I stan så stannade jag för att fotografera. I hoglandspark finns mycket fint att föreviga.







Bara ett litet smakprov från dagens bilder, ska försöka blogga lite bilder i morgon me. Nu måste jag jobba vidare.
.-))
Efter fotbollen (bilder kommer) igår körde jag hem till Emmie och A2 för att sova i deras lägenhet. Eketorp är en underbar sovplats och sovit som en stock har jag gjort.  Någon granne i huset trodde att det var hans stora uppgift idag att väcka alla som sov, ett hackspett liknanade ljud nådde mina öron 04.45. Men som tur var så somnade jag igen och vaknade denna gång av Emmies mobil. Jag blundade några minuter till för att sedan ta mig till parken, Gozzi skulle vattna alla träden. Gylles fick ett besök och varma frallor fick följa med tllbaka, jag lovade fixa frukosten till Emmie innan Peggie tog henne till jobbet.


Emmie i sin nya fina Peggiebil

Undrar varför jag tror att det är måndag idag, flera gånger under morgonen har jag kommit på mig själv med att tänka måndag. Jag skulle gärna vilja att det var måndag medans andra skulle rata detta. Jag har tre nätter framför mig och de skulle varit över om det varit måndag. Solen skiner och Gozzi ska snart få sig en ny rynda innan jag tar fram Emmies symaskin för att få till ett par kuddfodral och fixa så att två gardiner blir fyra.


Det blir nog en runda i parken med Nikon idag, där finns mycket fina blommor. Så länge får ni njuta av Ölands(blomma)ogräs.

Puss och kram hela da´n

:-))








Mina ögon ville inte öppna sig idag på morgonen, jag ville bara sova. Men varje dag har en uppgift som ska uppfyllas, min var att göra en rundtur med pappa. Pappa kunde inte bestämma sig om vi skulle köra åt norr eller åt söder. Det blev norr över när han väl hade kommit fram till ett beslut. Så vi körde och körde och körde........kollade lite åt höger och lite åt vänster och så stannade jag ibland för att kissa Gozzi eller rasta Nikon.


Någon har roat sig med att bygga stenfigurer på Ölands västra sida


... så här kan de oxå se ut.....eller......


...bara så här.

I morgon bär det hemåt igen för det ska kollas boll i Olofström, men innan dess ska gräset klippas och W ska få besök.

Snart ska krypa ner i min säng och göra det som jag längtat efter sedan jag öppnade ögonen idag på morgonen. SOVA!!! Kan nästa sätta en krona på att när jag väl kommer dit så är jag nog pigg som en mört.
:-))
Pappa och jag körde till Löttorp idag för att äta på Byakrogen, men när vi kom dit  så var det Löttorps marknad. Sommarens första marknad för min del. Men vi råkade ju komma lite sent, de skulle just stänga. Pappa hann köpa en stor burk med hjortronsylt (som jag hoppas han glömmer kvar i stugan) och jag köpte marknadskarameller. Fördelen med att köpa marknadskarameller är att efter ha ätit några stycken så vill man inte ha mera. Jag hittade även ett stånd som sålde T-shirt, på en av dessa T-shirtar kunde man läsa" Att styla en Volva är som att smycka en gris". Så jag gick där ifrån med darrande underläpp.
När vi hade ätit körde vi en runda för att se om det fanns något annat att kolla på. Vi hittade en loppis, så vi kollade runt lite.


Blomma i solnedgång


Kamelbarnen busade runt och bet varandra i benen

Ja, då var det kvällen eller natten igen. Nu ska Gozzi och jag gå en liten runda så att jag kan sova länge i morgon (?). Pappa vill åka på flera loppisar, så då gäller det att vara utvilad.
Sov så gott!
:-))
Idag tisdag hade jag tänkt ha en sovmorgon, bra sov väder och jag var ledig. Men det ville tydligen inte resten av kroppen. Så kl 6 var jag uppe och hängde tvätt, skickade ett sms till proffsdomaren Glenn och hörde hur det var med benet. Men ännu inget svar. Men å andra sidan kan det ju ta tid och veta hur det är med en på morgonen så svaret kan nog dröja.


Inte ens bagarens vana händer att knåda kunde hjälpa en smärtande vad.

Har ännu en härlig helgkaramell med nära och kära att sitta och smaska på. Vi har varit på Öland och badat, solat, fotograferat, ätit, sovit, w-gosat och mycket annat.

Nedan kommer lite förslag på vad man kan göra för strandaktiviter.


Va gör man inte för att fotografen ska få öva på rörliga bilder


..... Tjena!


Man kan leka i sanden......


..och vänta..


Annelie och Emmie intar vattenpose

....och så kan man prata i telefon, sola, gräva ner sin hund och mycket annat.

     

Ha en bra dag i regnet

Puss och kram
:-))
Jag bloggar, gozzi och w sover. Ungdommarna är på Ulf L. Ska sätta på mig en kopp te och slökolla lite på tv. W har busat med Gozzi i kväll, att hälla ut Gozzis vatten är väldigt kul. När man sedan kommer på att det är jätteroligt att hälla det på Gozzi, blev det fart både på Gozzi och W.


W slänger vatten på Gozzi


Mera vatten, mormor!

Nu ringde mobilen. Det var från jobbet, det hade krisat till sig. Men som sagt, jag sitter här i godan ro och kommer inte så långt. Vi får hoppas de hittar någon som är lite närmare och som inte är barnvakt.

Om ni undrar varför min kameraväska hänger på tvättlinan kolla på www.gmunsterlander.blogg.se



Teet smakade ljuvligt........

:-))


Tre nätter bakom och allt kul framför, det är så det ska vara. Började dagen me lite blogg och sedan sova en stund innan vi drar till Kalmar för att grilla och W-gosa. Gozzi och jag ska passa W när Annelie, Emmie, A1 och A2 åker till Borgholm för att lyssna på Ulf Lundell. I morgon ska Annelie och A1 åka och hämta sin nya bil och då stannar W och jag hemma för att strosa i skogen. Där finns det blåbär som vi ska plocka till en paj. Mums!!!

Igår blev det lite Nikon, både blommor och fotboll.


Surt sa räven om Rönnbären.



 
...... så lite fotboll
Trion spelade mot Rödeby i en träningsmatch som slutade 3-2 till Trion. Dennis gjorde ett av målen.





:-))
Idag har jag gjort det igen, drömt en konstig dröm som återkommer på olika sätt. Idag (även på natten återkommer drömmen) drömde jag att jag skulle åka till tandläkaren, men jag hittade inte dit. Tog tunnelbanan, bar omkring på en pall, en avlång brun sak klädd i galon. Pallen tog jag med mig, upptäcker detta när jag nästan hittat till tandläkaren. Hur kan man missa att man bär omkring på en pall? Vänder då om för att lämna tillbaka pallen på tunnelbanan. Möter en väktare som kommer springande emot mig, jag berättar som det är och han förståt att det inte var meningen, men då hittar jag inte tillbaka till tunnelbanan och väktaren är bort. Jag irrar då omkring med en pall under armen och en rosa tandborste i andra handen. Då vaknar jag.......
Det är mycket tunnelbana, resande, inte hittar dit jag ska, inte hinner med, bära omkring på saker...osv.

Nu har jag plockat fram min drömanalys bok och här och nu ska jag skriva vad jag kommer fram till.

Vi börjar med själva färdsättet Tunnelbana; Här kan det vara att jag missar en anspelning på en chans som jag håller på att gå miste om för att jag inte är tillräckligt aktiv.
Pallen kan betyda att jag jag ska slänga upp benen på den och bara sätta mig ner för att koppla av och inte bry mig så mycket om saker som jag inte kan förändra.
Tandläkarbeök som inte blev av kunde jag inte hitta något om.
Men väktaren i tågsammanhang kunde stå för något med auktoritet....?
Att jag inte hittar dit jag ska i olika sammanhang kan bero på att jag tappat inriktning i livet på det ena eller andra sättet.
Ja, detta får jag nog fundera på lite, just nu säger det mig inte så mycket.

Men kom gärna med synpunkter :-))

Kan vara bättre att jag håller mig till min Nikon än med drömtydning.




I min mammas och pappas trädgård växer dessa fina blommor.


När W fyller år ska han få en traktor av mig.  Men ni får inte skvallra för han vet inget.

Nu ska Gozzi och jag gå sista rundan innan jobbet, så är det bara två nätter kvar av tre. Men som ni alla vet så går nätterna fort och jag är snart ledig igen.

Till er som ska sova säger jag gonatt.
:-)
Ja, så var det lördag...... rassel och så var det natt igen, men några bilder kan jag ju bjuda på.


Vissa får jobba medans andra roar sig


Du är som en ros min älskling......


Ser du bettan?

Så blev klockan mycket och det är dax att ta sig till göra-sig-natt-klar-rummet. Vissa sover redan och snarkar så det hörs över hela campingen. I morgon bär det hemåt igen, försökte att bli ledig från jobbet men det gick ju inte för sig. Men en natt mer eller mindre spelar ju mindre roll.



Go natt och sov så gott
:-))