Tänk vad vildsvinen kan hitta på när de befinner sig på fel plats. Inte kul när det snart är premiär och att få ordning på denna planen kräver många timmars arbete och idiella krafter. Det får nog snart bli elstängsel runt planen innan grisarna har förstört allt. 

(null)

Sista söndagen,
denna månaden!
Idag när Eddie och jag gick runt i tallskogen för att leta efter en torr gren till mitt nästa projekt så bara stod den där, hubben med de längsta snödroppar jag någonsin sett. Normalt blir snödroppen 10-15 cm hög, men dessa var 40 cm. Det finns ju i och för sig 20 olika arter av detta släktet så vem vet det kanske är en ovanlig art som vi hittade idag. Eddie tyckte nog att de såg lite torra ut eftersom han tänkte lyfta på benet. Men det blev inget med det eftersom jag ville fotografera dessa skönheter helst utan urin på. Både lök och blomma är väldigt giftiga, något som jag helt har missat. Inte för att jag tänkt ha de i maten men hur många gånger har inte barnen plockat för att i nästa stund haft fingrarna i munnen

(null)


. 🤗



Inte utan att det känns lite upp och ner när man måste tvingar sig att krypa ner i sängen trots att vårsolen skiner. Jag behöver sova men jag vill så gärna njuta av dagsljuset också. Så det får bli lite av varje, enligt andra alldeles för lite av det ena. Har lovat länge att jag ska bättra mig, önskar att jag hade mera disciplin när det gäller sömnen. Så länge jag håller mig vaken på jobbet så känns det inte oroväckande för min egen del, jag måste väl inse att man inte är en ungdom längre även om det känns så på insidan. Så här och nu lovar jag bättring. Det måste jag hålla för det är ju fult att ljuga. 

(null)

(null)

Idag ska jag sova länge!
Lovar!

Ljuvligt gott!

(null)

(null)

(null)

(null)

Go kväll!

Vilken skön söndag! Långpromenad och korvgrillning i den underbara vårsolen. Hittade lite spännande grejer att föreviga som blivit bortglömda, en del även gömda av naturen. Mycket vanligt förr, även nu men inte lika ofta tror jag. Minns på farmor och farfars gård stod det gamla bilar  och annat trasigt undangömt bakom buskar och stenrös. 

(null)

(null)

Ny vecka, nya fynd!

Idag är ingen vanlig dag
För idag fyller min
Kära dotter år❣️

(null)

Grattiskramar❣️
Idag tog Eddie och jag rundan förbi kommunens lagliga plats för graffiti. Jag personligen tycker att det är mycket bra att det finns anvisade platser för denna typen sprayteknik. Eftersom budskap och målningar skiftar av intresse i perioder är det alltid lika spännande att se om det hänt något nytt sedan sist. Vi har några grymt duktiga graffitikonstnärer i stan men av utbudet från dagens tripp så har de nog gått i ide. Får se ifall de vaknat till när det blir lite varmare ute. Tills dess får ni nöja er med dagens spraykonst. 

(null)

(null)

(null)


Konst eller klotter?
Om jag får leva och har hälsan i behåll så är det precis så här jag vill ha det på ålderns höst. Jag älskar att bygga kojor både inne och ute. Inne är ju bäst, varmt och myggfritt.

(null)

Vi ses under bordet🤗
Idag fyller mitt minsta barnbarn år.
Stort grattis till farmors älskade 
och ljuvliga lilla energiknippe.

(null)

❤️❤️❤️
Då passar det perfekt med en tripp till lilla butiken med sonen och svärdottern. Passade på att köpa lite födelsedagspresenter till barnbarnen som fyller år nu. Här finns mycket pyssel för en billig peng. Hittade även lite till mig själv som jag inte behövde. Mina S handla desto mera, de behövde mera än jag. 

(null)

Solen skiner!
 
....... en försvinnande god tårta!
Några äggvitor och lite socker
så lite vårgårdaris till det.
Äggulor och rörsocker.
Grädde med bitar från två apelsiner. 
Födelsedagsfiraren blev väldigt nöjd!

(null)

(null)

(null)

Så var det 
jobbdags igen!


Idag fyller min fina och underbara Eddie 2 år. Är så otroligt glad för att jag fått förmånen att ha dig i mitt liv. Många grattiskramar min bästa pälskling. 

(null)

(null)

Tillyhills "En på miljonen"
EddieUnik ❤️
Att cykla höjer humöret sägs det. Redan efter 10 minuter trampande på din cykel har du blivit på bättre humör. Du får ett tillskott av endorfiner som gör dig glad och du blir piggare. Dessutom är det kul att cykla. Eddie och jag har börjat cykelträna, jag på sadeln och Eddie bredvid. Det går mycket bra. Perfekt sätt att motionera både för matte och hund.

(null)

 så rensar det tankarna också 😁
Ibland behövs det inga ord för att beskriva hur en underbar och ledig helg har varit. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Så var det jobb igen!

När jag för ett tag sedan lånade ett par rutiga leggings av min dotter så var de så sköna att jag bestämde mig för införskaffa mig ett par egna. Så när mina vänner och jag körde till ön så stannade vi till i Kalmar för shoppa loss lite. Kära nån så mycket på rea. Byxorna var till halva priset så jag köpte ett par till fast i svart, dessa var också till halva priset. I en annan butik fyndade jag en jacka, tunn varm och skön. I jackan fanns en lapp med en tänkvärd text, har aldrig sett det förut i några kläder. Köpte även en stickad klänning för halva reapriset. Mycket nöjd över mina inköp för 410 kr. 

(null)

(null)

Storm och regn hos mig!
Trevlig fredag!
Sitter och planerar vilka av pärlorna som ska få besök i år. Perfekt ruskväder ute idag för att njuta av kommande äventyr. Det finns så många fina platser som är väl värda ett besök.  En av mina kära vänner som gästat ön i veckan har delat med sig av många små smultronställen där det växer ovanliga orkidéer som jag inte ens hade aning om att det fanns.  I år får det nog bli ett år i blommornas tecken.

(null)

(null)

(null)

För det är bara regn hos mig!
Mossa är fantastiskt fint när den växer på stubbar och stenar. Inte lika vacker i min gräsmatta förståss eftersom den dödar mitt gräs. När jag var ute i skogen och gick med Eddie idag så bliv jag väldigt glad över färgklicken i den annars så grå vardagen. 

(null)

Kyligt och blåst idag!
När det var fint väder i veckan passade jag på att frisera Eddie. Kloklipp och borstning av den mycket täta pälsen. Byxorna växer och måste klippas emellanåt. Eftersom Eddie har stans sötaste lilla rumpa så måste den hållas efter. Det blev mycket boinredning till småfåglarnas blivande barnkammare. Där kommer de små pippibarnen ligga mjukt och skönt. Vi får snart ta en retur på putsningen eftersom det växer väldigt fort på Eddie. 


(null)

(null)

(null)


❤️
Det skiftar i väder år från år, dessa foton är tagna samma datum. Förra året snöade det konstant i tre dygn, i år har det varit betydligt stillsammare. Är ju lite spännande med snöstorm men i år så känns det som om jag kan vara utan den spänningen. Känner mig nöjd helt enkelt. 

2018
(null)

2019
(null)

Go kväll!
Snart är det dags för mig att göra som katten, lägga mig. Har lite kvar på jobbet att göra innan det blir sängen. Natten har gått väldigt fort, hoppas den gått lite mera långsamt för er som sovit. Idag är det andra dagen på den första vårmånaden. Mars kan vara lite nyckfull så vi får väl se vilket väder som ska sovas bort idag.  Har ju två nätter till så det gäller att vila rätt, inte min bästa  gren men jag gör ett försök.  

(null)

Trevlig lördag!