Sista måndagen, så även sista dagen på denna månaden. Redan? För de som fyller år idag så firas det nog rejält eftersom de inte får fira på sin födelsedag så ofta. Det sägs också att idag får de kvinnfolk som är giftassugna passa på att fria till sina älsklingar ifall de nu skulle vilja det, åtminstone enligt gammal sed. Det är dock oklart om det är en tradition som verkligen existerat eller om det ska ses som ett gammalt talesätt. 
En månad sedan jag började mitt nya jobb, trivs så fantastiskt bra. Jag ska inte lägga tid på att fundera varför jag inte gjorde detta innan men tanken dyker upp då och då. Hur som, det viktigaste är att jag tog klivet innan det var försent. Idag så är det lite hemmafix som gäller innan det är dags för mig att ta sig an en jobbnatt. 
Solen som så fint letade sig upp idag på morgonen fick konkurans längs med vägen, tyvärr så vann den grå nyansen idag. Arkivet bjuder på en fin solnedgång från Australien 😍.
 
 
Ha en bra dag!
Och lycka till önskar jag er som tänkt att fria 😄
 
Det är alltid lika kul att förändra. Måla om, oj så kul! Ett färdigt resultat när man är nöjd och står där med ett brett flin på sina läppar är också kul. Men det där velande hit och dit där emellan kan vara nog så hårslitande. Inga världsproblem jag vet, men ni vet hur det är när man är mitt uppe i något. Det där lilla färgprovet kan ju se helt annorlunda ut när det kommer upp på en större yta. Vissa önskemål finns naturligtvis, det ska vara en varm nyans, kännas välkomnande och gärna kunna få andra färger att komma till sin rätt. Lättare att byta ut färger på pinalerna runt om än att ändra och anpassa väggarna till inredningen. Ja ..... så här sitter jag och funderar!
 
 
 
Snart är det dags för jobb igen!
Ha en fortsatt bra dag, för det ska jag 😄
Osten är borta och musen är kvar.
Springer och gnager på allt som jag har.
Betet kan den fixa utan att bli fast,
nu ska den minsann jagas och det med min kvast.
 
 
 
Ha en fortsatt fin kväll!
 
😄
Idag är det ett år sedan min finaste underbaraste Gozzi fick lämna jordelivet. Saknar honom fortfarande väldigt mycket, även om jag är otroligt tacksam för att vi fick nästan 11 år tillsammans. Sitter och tittar på bilder och minns honom som en mycket speciell och trogen vän. Älskade Gozzi!
 
 
 
 
 
 
❤️
Grosser Munsterländer,
Det bär mig emot, men må den lilla musen vara hur söt som helst men nu ska den ut. När den inte förstår sitt eget bästa så får det bli fällan med lite ost i. Hatar det där gnagande och rasslande ljudet som alltid kommer då man lagt sig och det blivit tyst på natten. Så vem vet, kanske jag får börja min måndagsmorgon med ett musliv på mitt samvete.
 
 
Söndag och solen skiner!
 
😃
Nu ska jag tjata lite om den där lilla ön som jag brukar besöka allt som oftast när jag har lust och tid. Läste något häromdagen som var väldigt intressant i en tidning på jobbet som jag inte hade en aning om. Det var att när läsarna av ett stor amerikanskt resemagasin skulle rösta fram sin favoritö så kom Öland på tjugonde plats, tätt efter Maldiverna. Bland favoriterna fanns även Bali och Bora Bora, men ingen annan nordisk ö platsade på den prestigefyllda listan. Reportaget som jag läste om handlade också om att upptäcka Öland på två hjul. Eftersom jag trampat runt en del på ön så vet jag att det är både smidigt och lätt att utforska cykelledes. Glöm nu inte bort att Ölandsbron har cykelförbud sedan 1995, men det är inte kört för det för det finns en cykelfärga som går mellan Färjestaden och Kalmar den varma årstiden på året. Det finns en 40 mil lång skyltad led som sträcker från norr till söder och lite härs och tvärs som verkligen inbjuder till cykling och som gör det lätt att planera både långa och korta turer. Jag har beställt en cykelkarta där man kunde se minsta lilla ko stig och som gör det möjligt att upptäcka både nytt och gammalt. Det är snart dags för planeringen av sommarens cykeltur på ön.
 
 
 
Trevlig lördag!
 
🚴 😅
 
 
Morot, den eviga trotjänaren. Det är så gott med morötter. Moroten är släkt med persilja, fänkål, dill och kummin som odlas för sina välsmakande blad och frön, precis som moroten gjorde från början. Moroten bör hanteras varsamt annars kan den bli stressad och då blir smaken besk. Äter man denna goda rot kokt så tar kroppen upp näringsämnena lättare, den goda söta smaken blir mera lättåtkomlig då. För min egen del så serveras den orange-röda älsklingen riven idag. 
 
 
 
Fredagsmys på er!
 
😃
 
 
Efter en helg med många timmar på jobbet med tankar och samtal om allt mellan liv och död så inser man att det bästa i livet är gratis. När dagarna i livet är räknade och börjar närma sig sitt slut, det är då man inser vad som varit viktigt. När firandet av "alla hjärtans dag" är den sista, hinner jag se boken slå ut eller se backen täckas av vitsippor. Ingen har någon garanti men jobbar man nära döden så får livet en något glansigare yta. Med dessa ord önskar jag er en fantastisk dag.
 
 
 
🌺
Oj vad det hostas och snörvlas i butiker, ute på gatan och man hör att var och varannan människa ligger nerbäddade. Men för min egen del så bara vägrar jag att bli sjuk. Läste i dagstidningen att kulmen är inte nådd ännu. Jag hoppas att ingefära, citron och honung ska hjälpa mig att hålla mig på benen. Fortsättning följer.
 
 
 
Natti natti!
Långhelg på jobbet väntar 💊💉!
 
😅
I min mammas kokbok stod det negerboll, men jag föredrar chokladboll helst hemmagjorda, eftersom jag tyckte att förstnämnda var mycket torrare. De ska ha rumstemperatur, ha en mjuk konsistens och inte innehålla för mycket gärna inget alls smak av kaffe. När jag för några dagar sedan googlade på recept, (receptet borde sitta intatuerat i pannbenet efter alla år av bakande av Sveriges mest älskade bakverk), så insåg jag hur många namn denna lilla boll har. Negerboll, kokosboll, delicatoboll, chokladboll, havreboll, chokladbulle eller vad sägs om förtrollade stenbumlingar. Tänkte fira min lediga dag med en liten godsak, så nu är den framtagen och bara väntar på att få rätt konsistens för att behaga mig. Det får duga med Ikeas kokosboll idag.
 
 
 
 
Lika bra att köra igång med dagen så att jag förtjänar min boll 😄
 
Även om jag nu mera är på jobbet flera timmar än innan så har jag redan bara efter en och en halv vecka märkt att jag på den jobbfria tiden känner mig mera vaken. Visst tar det lite tid att komma in i nya rutiner, arbetstider med mera omvårdnad, mediciner, beställningar och mycket annat så är det bara till att ta en dag i sänder. Hur som så trivs jag utomordentligt bra och jag har fantastiska arbetskamrater som gör arbetet så mycket lättare att hantera då vi har brukare som är väldigt sjuka. Ledig dag på schemat men föreläsningen som erbjöds vill jag inte missa. Så nu bär det snart av mot jobbet. Ska bara drömma mig bort en stund först.
 
 
 
Ha en bra fortsatt dag!
 
😃
 
Att bli uppskattad med blommor och ett fint kort av brukar som jag hade då jag jobbade i nattpatrullen är verkligen fantastiskt. Jag blev rörd av deras omtanke och fina gest. Känner mig extra stolt idag.
 
Hej Lotta!
Tack för den tid vi fick låna dig.
Vi hoppas att du får det bra på din nya arbetsplats.
Säkert är
att du kommer att göra tillvaron ljusare
för många där.
 
 
 
Så tacksam!
 
😘
....... på att krypa till sängs. Klockan ringer tidigt!
 
 
Sov gott!
 
😴
 
Efter en mysig frukost hos dottern och de små barnbarn så är vi nu redo att gå till skogs. Dottern och jag hade hoppats på jubel när vi sa att vi skulle gå till skogen, men det var inte utan att det krävdes lite övertalning. De kommer nog inte inse vad de skulle gå miste om förrän vi har varit där. 
 
Dotterns orkidé bjuder just nu på all sin skönhet.
 
 
 
Trevlig dag!
 
😄
Härliga tider, det har börjat spira!

 
 
Go' fredag på er!
 
😄
 
Trotts att veckan gått väldigt fort sedan jag slutade i nattpatrullen så känns det som om det vore flera månader sedan. Dagjobbet för den inbitne nattarbetaren har gått över förväntan. Inte utan att jag är glad för att jag gav mig själv denna chansen att spara lite på kroppen , nattarbete sliter sägs det. Vissa dagar då jag jobbat mycket natt så har jag nästan upplevt mig själv som om jag inte vaknat till. Känner mig redan piggare. Nu är det ledig helg som gäller. 
 
Vaknade upp till denna härlig vy, det gav mersmak.
 
 
 
Trevlig dag!
 
😀