Underbara dagar med sol och värme har vi och vad har jag hittat på då tror ni...jo..dotter och jag har flyttstädat hennes lägenhet i flera dagar. Men fredagen ska börjas med sovmorgon sedan har jag beställt fint väder för jag ska bara njuta hela långa dagen. Hunden ska få sina välbehövliga rundor annars ska ska jag bara lata mig och fika på smarriga bakelser eller något annat onyttigt. Nu är det lika bra att jag går och lägger mig så att jag kan njuta av min underbart lediga fredag så fort som det bara är möjligt.


SnyggGozzi

Hoppas att du mé får en solig och härlig fredag :-)

:-)
Ni har säkert alla redan följt den tragiska händelse med den 23-årig killen som försvann kvällen den 22 augusti och som senare hittades död vid en sjö troligtvis dödad av sina vänner. In i det sista så hoppades jag att han bara skulle dyka upp även om det någon stans i mitt bakhuvudet snurrade en tanke om att han inte levde längre. Jag tänker på föräldrar, syskon, vänner hur fruktansvärt det måsta vara att dag efter dag leva i ovissheten om vad som har hänt. Den sjö som de hittade Peter i ligger inte ens en mil bortom mitt, där brukar vi ofta gå på vandringsleden som slingrar sig intill delar av sjön. Inte bara jag utan säkert många med mig som har rört sig där under tiden som kroppen legat där. Vad är det som får människor att göra en så fruktansvärd gärning, avsluta en annans människas liv. Finns det straff nog?



Jag tänder ett ljus till alla som på något sätt
blivit drabbade av denna tragiska händelse.

Är det något jag gillar så är det att fylla år, inte just att bli äldre, men att ha en egen dag. Skönsång på morgonen, överraskningar, paket, tårta, träffa barn och barnbarn nära och kära, få värmande energigivande kramar och fina grattismeddelanden. Den goda karamellen kan man njuta av länge.


Försökte ta lite fina höstbilder när vi var i skogen...men det gick inte så bra för mig:-)

Stora kramen till alla er som gjorde min dag
så fantastisk som det bara går :-)
Skönsång och frukost på sängen
det är en mycket bra början på födelsedagen



Ha en bra dag!

:-)
Någon öppnade himlen ovanför mitt huvud, satte just på hunden kopplet för att gå en skön promenad efter städandet men det får allt vänta. Eftersom Gozzi inte gillar rengpromenader så tog jag en kopp te i stället och satte mig lite vid min dator, innan det är dags för mera städ . Visning av huset i morgon igen, man vågar knappast inte röra sig inne för att inte stöka ner. Men jag har ju en ledig helg att se fram emot med fredagsmys, lördag med fotboll och lördagsgodis, långpromenader och en god bit mat på kvällen. Så vad gör det att regnar, jag har ju det varmt och gott inne. Jag hörde någon viska tyst att det skulle bli fint väder nästa vecka och det håller jag tummarna för att det ska bli.


Om jag hinner så kan det bli en tur till Öland på söndag

När Du behöver något,
förneka det inte. Även om
Du aldrig kan få det, är
det helt okey att önska.

:-)
En natt då jag jobbade så frågade en brukare om jag hade några barn, stolt som en tupp svarade jag att jag hade fyra barn. Damen tittade på mig och tyckte jag varit duktig, men det är ju inte alltid man möter den reaktionen. Det kan tyckas vara många för vissa men helt naturligt för andra, allt är ju relativt. Man att en rysk kvinna på 1700-talet födde 69 barn låter för mig helt osannolikt och att det inte är en påhittad historia beror på att alla barnen är folkbokförda. Barnen föddes mellan 1725 och 1765. Kvinnan fick tvillingar 16 gånger, trillingar sju gånger och fyrlingar fyra gånger, 67 av barnen överlevde spädbarnsåren. Jag blir genomsvett bara jag tänker på det, hur kan man hantera så många barn och på den tiden. Men i Sverige sätter allt flera stopp efter andra barnet. Antalet familjer med tre eller flera barn sjunker stadigt. Men det finns ett gupp i kurvan. Antalet familjer med nio till elva barn ökar.



Solen skiner efter att det bara för en stund sedan kom en onödig regnskur!

Torsdag, snart är det fredag :-)
I senaste Vi i villa kunde man läsa en undersökning som de gjorts ang grannar. Enligt den undersökningen så stör sig varannan villaägare på sin granne som för oväsen, hur de parkerar sin bil, grannens träd skuggar min tomt, hur grannen sköter sin trädgård och så hur grannen tar hand om sina husdjur. Sofia Hellsing som är förbundsjurist hade svart på frågor vad som man får göra i sitt hus och på sin tomt. Vill man elda så är det endast kvistar och grenar som gäller om det nu inte är eldningsförbud och naturligvis får eldningen inte orsaka grannen några besvär eller att det finns risk för spridning. Det vilda nattlivet eller att klippa gräs, gäller även att snickra på olämpliga tider så kan man gå ihop och anmäla till kommunen ifall det är ett stort problem. Att grannen har djur får man stå ut med, vill du inte ha katter på din tomt så får du spruta vatten på katten eller lägga citronsyra i sandlådan men inte skada katten (det får man ju hoppas att alla fattar). Om du vill vara naken på din tomt är detta inget hinder så länge grannarna inte kan se dig i din nakenhet på din insynsskyddade tom. Insynsskyddad tom har man om grannen måste stå på tå för att kolla in på dig och då är det inte förargeleväckande beteende. Man kunde även läsa om man fick måla om huset och lite annat. På min tomt så kan man både elda och springa naken utan att det stör någon eftersom det är ingen som ser mig ifall de inte ligger och smyggluttar i buskarna. Elda gillar jag men att springa naken det gör jag helst inte ute i alla fall. Men även jag har retat mig på mina grannar då jag tittade ut en gång och såg grannen gräva upp en blomma ur min rabatt då de trodde jag inte var hemma eller då de tänkte gena över min tomt och körde fast i geggan. Men det var många år sedan och nya trevliga grannar har flyttat in. Jag är själv inte så noga med hur länge grannarna snickrar eller om de eldar,  har hög musik eller drar igång en fest. Det är skönt att bo på landet.



Har du trevliga grannar?

:-)
Här ni tänkt att det där med olika tillbehör till mat kan förekomma på alla möjliga och omöjliga sätt. För att göra det enkelt så kan jag bara nämna två, lingonsylt och ketchup. Idag när jag var ute med hunden kom jag att tänka en som sa att han tyckte det var gott med ketchup på kroppkakor, det liksom bara skrek till i mina smaklökar när jag hörde det. Jag undrade ju naturligtvis om personen drev med mig...men så var det ej. Jag och mitt förhållande till ketchup är lite konstigt, jag kan använda ketchup som tillbehör när jag äter potatismos och korv, men inte om jag äter korv med bröd för då blir det bara senap. Lingonsylt passar för mig bra till biff och potatis så är det ju även mycket gott till kålpudding, annars använder jag sällan lingonsylt. Potatismos och stekt stömmimg är en maträtt där tillbehören också kan förekomma på många olika sätt. För min del så vill jag ha strömmingen på grov macka med hackad rödlök, inte med potatismos som många föredrar.


Till mina kroppkakor vill ja ha skirat smör och grädde

Sol hos mig måste skynda mig ut!

:-)
När jobbhelgen infinner sig så händer inte så mycket mer än att sova, äta, lite fotboll och hundpromenader.
Mycket mera än så har inte hänt!


Så sant, så sant!

Jag glömde att berätta om ett café som heter Mandeltårtan som fick besök av tre fikasugna igår eftermiddag innan fotbollen, Mandeltårtan ligger i Ronneby. Om ni någon gång kommer till Ronneby så måste ni lova att besöka Mandeltårtan som ägs av två familjer. Så gottiga tårtor kunde man fika på där och jag längtar redan tills nästa gång.

Här går man in till Mandeltårtan

Med tänkvärda ord planterad i rabatten


Regn och jobbnatt är ingen rolig kombination
Sov så gott!

:-)
Skulle du kunna beskriva din vardag med endast sex ord. För min del så är det inte det minsta svår, just nu i alla fall. Det sägs att det var Ernest Hemingway som startade upp med sina mininoveller på endast sex ord.

Här kommer min mininovellsbidrag
Fixande inför husvisning, försäljning, tankar, känslor.


Denna keramikmojäng hittade jag i skogen, men vad det är vet jag inte.

Kan du beskriva din vardag med sex ord?

:-)
1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där? Därför är det första tipset vi vill ge dig att noga överväga vilken metod du ska använda för att fokusera på motivrt.
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? Ett fotoalbum
3. Vad var det senaste du såg på tv? Bonde söker fru
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är: 11.05 men den var 10.58
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Min nya tvättmaskin
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då? - Gick en runda med lurvetass
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? Min "göra" lista
8. Vad har du på dig? Jeans och luvtröja.
9. Drömde du något inatt? I så fall - vad? Har flera nätter drömt att jag ramlar ner från ett stup, det är väl så mitt liv ser ut för tillfället.
10. När skrattade du senast? Om en stund ska det ske...
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? En hylla med tidningar, tidskriftsmappar och med mina nallar på.
12. Har du sett något konstigt på sistone? En svamp som såg ut som ett hjärta
13. Vilken var den senaste film du såg? Kommer inte ihåg vad den hette, men den var bra det minns jag :-)
14. Berätta något om dig själv som folk inte känner till. Jag vill ha en egen måne.
15. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? Att alla skulle få äta sig mätta.
16. Tycker du om att dansa? - Dansa är jättekul, men det händer allt för sällan.
17. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Jag kan tänka mig att bo utomlands
18. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Men Lotta då, jag vill inte se dig här ännu jag returnera dig.
Just dessa små godingar har jag mumsat i mig idag,
ska nog ta en runda i morgon med den stora korgen.



:-)
Idag tog Gozzi och jag en långrunda i skogen, härligt stilla där efter allt blåsande. Nikon fick följa med och jag minns inte när som jag tog kamera med ut på uppdrag. Mer än fotboll då förstås och så de goa barnbarnen. Vi var nog ute i två timmar och det är underbart att kunna ta sig den tiden nu när man hållt på i så många veckor med att greja inför husförsäljning. Jag tog bara med en liten påse för svampens räkning men det var bara om jag råkade komma på några utan att leta. När min lilla påse var full så var jag nöjd och vår skogspromenad kunde avnjutas av att bara vara.

Så lite bilder på några svampar som jag inte ville plocka, det var många av dem och då är de säkert inte ätbara.







De är ju fina att titta på om inte annat

Nu blir det möte resten av dagen!
Sist när dottern med familj var här så höll vi på att greja lite med buskar och annat. Lilla W och jag körde lass på lass till min trädgårdstipp som jag har på baksidan av uthuslängan, där är även ett litet stup som kan se väldigt skrämmande ut för en 4 åring. Vid ett av dessa tillfällen så säger han. "Mormor akta så du inte ramlar ner, för om du gör det, då skulle jag sakna dig väldigt mycket". Jag hann inte säga så mycket förrän W fortsätter med att säga " jag hoppar efter dig mormor om du skulle ramla, så att du inte behöver sitta där själv".  I bland finns inte ord, det blev en lång kram istället.


Mormors hjärta

Blir man inte urblåst idag
så vet jag inte när det ska hända :-)
Då har man blivit ägare till en ny tvättmaskin, typiskt att tvättmaskinen skulle gå sönder nu när jag har huset till salu. Det för ju med sig lite extra arbete, man har ju fullt upp ändå. Men nu så är den nya på plats och den ska snart få göra sitt första jobb. Maskinen var på 8 kg och det är ju bra för ju minde antal tvättar som behövs tvättas sparar förhoppningsvis lite ström. Då ska bara den gamla maskinen få komma till tippen innan nästa visning som är på fredag.
Det är skönt för varje "måste göra" grej man kan styka från listan. Lite i taget så ska det nog bli bra.



Men va tusan...nu kommer stora svarta moln :-(
jag som skulle klippa gräset....
En dag som jag alltid kommer att minnas med sorg och vrede...



....över att så många oskyldiga blev drabbade.

Natteliten heter det lag som jag tävlar med i kommunens stegräknar tävling. Vi började vår vandring den 5 sep och tävlingen avslutas den 9 oktober. Målet varje dag är att få ihop 7000 steg per person och det är ju inga problem för min del som inte är den stillasittande personen precis och så har man ju hunden som gärna vill gå långrundor. Fina priser ska delas ut men jag vet ännu inte vad kommunen har för fina priser på sitt prisbord. Man kan ju hoppas att man kan få två extra semesternätter eller ett litet litet lönelyft, en resa hade ju me suttit fint, om inte så kan jag klart nöja mig med några biobiljetter till hösten alla filmer som jag vill se.  Solen skiner här hos mig idag och det är ju tur för nu ska hunden och jag ut och räkna steg, kan ju finnas en och annan kantarell att räkna också.



Ha en bra fredag!

:-)
Då har Idol startat upp igen med delar av juryn utbytt,
måste bara få lägga in ett litet klipp från en helt underbar tjej som blivit kidnappad dit av sin syster och mamma.
Med ögonbindel ovetande om vad och var hon skulle göra, så bara står hon där sedan och leverera med en egenskriven låt.
Kan man annat än smälta över denna otroligt duktiga 16-åring som är helt självlärd.



Brukar du kolla på Idol?

:-)
Nu är jag här, tiden har liksom inte räckt till. Fösta visningen av huset var igår och 6 familjer var här för att eventuellt kolla in sin nya bostad. Hur pass intresserade de var efter de varit här vet jag inte men det får väl visa sig framöver. Jobbet och att städa har varit min dag, har inte varit inne på datorn på hur länge som, så det är inte utan att jag saknat er. Men lite kul har jag också hunnit me, mitt minsta barnbarn har varit här hos mig i helgen för mamma och storebror har varit i Göteborg medan pappan i familjen fick gå till jobbet. På fredagskvällen hade vi 25, 8 och 4 års kalas, mycket trevligt när alla barn och barnbarn är hemma för att umgås. På lördagen var jag på fotboll och medan jag fotograferade så passade sonens flickvän Julia lilla barnbarnet, matchen slutade med förlust 2-0 och att förlora är ju aldrig kul. På kvällen var vi på kräftskiva hemma hos mina föräldrar och vi syskon träffades för att umgås en stund. Eftersom vi jobbar inom vården med olika tider och helger så är det inte ofta min mamma kan samla oss. På söndagen var det städ och plockande som gällde inför visning och så jobbet förstås. En natt till sedan är det visning av hus i morgon igen men jag ska vara ledigt över helgen och det ska bli skönt.


Vilka fina klockor lilla N fick prova

Erfarenhet är att veta en massa saker som man inte bör göra :-)
September, årets första höstnatten och min första natt i min nya patrull avslutades med en sol som steg upp ur vattnet. Jag har bytt landsbyggdspatrullen mot en öpatrull så det lär inte vara sista gången som solen ska blänka fint i tidig morgonstund. Nästan 10 år har jag jobbat i min förra patrull så nu återstår det att se om jag ska lägga mina resterande 15 år i min nya patrull. Förhoppningsvis så hinner jag byta några gånger till om det så bara är till en annan patrull. Det händer så mycket på arbetsmarknaden inom omsorgen så man vet inte hur nattpatrullens upplägg ser ut om några år med robotar och annat som man håller på att testa. Men det är inget jag fundera över, för jobb det lär jag nog ha oavsett.


Inte utan man blir lite sugen ....

Har du hittat på något kuligt på årets första höstdag?

:-)