Grattis på tonårsdagen
Mormors Älskling!

(null)

Lycka till med
ny skola och nya kompisar❣️

Biblioteket i Karlskrona uppmanade till mera läsning genom ett sommarlovserbjudande till lässugna barn och ungdomar mellan 6-15 år. Låna fem och få en. Naturligtvis så nappade ett av mina barnbarn på detta erbjudande. (Ska man gå till biblan måste man ha munskydd, enligt N) Som gåva valde N för mig en klassisk saga men som nu plötsligt förvandlad till en skräckhistoria för barn. Enligt dottern var det ingen godnattsaga iallafall. Säkert kommer den bli en favorit bland böckerna, det är mycket skräckhistorier nu. 

(null)

(null)

(null)

Hoppas jag får
låna den.


För två år sedan så var det väldigt torrt och varmt och min gräsmatta på ön bara försvann. Den hade klarat torka innan så jag tänkte den kvickar säkert till när regnet kommer. Jag gav den gödning på hösten för att ge den lite extra näring. Hur mycket jag än önskade och hoppades så var den död. Nu ser den alldeles bedrövlig ut. Ängssyran tronar majestätisk upp från den spruckna ökenjorden. Klippte de långa spröten med tillhörande bladverk för några veckor sedan. Nu ser det lika dant ut igen. Så nu är dags att göra något åt bedrövelsen. Förberedelse för detta pågår. Mer om detta framöver. 

(null)

Bara till att 
påbörja projektet!

Har man svans är man inte alltid osynlig.

(null)

🤗
Visst är det vackert!
Spindeln hade nog regnat bort.

(null)

🤗

.... uti hundrade år!
Stort GRATTIS mina
Älskade grabbar
På er
Födelsedag 

Sonen blir 34 år idag!

(null)

Barnbarnet blir 17 år idag!

(null)
 

Hurra hurra hurra hurra ❣️
När svärdottern fyllde år för några dagar sedan fick hon odlingslådor, fröer, jord och en massa bra grejer att ha nu när de äntligen blivit med tomt så hon kan odla eget. Jag förstår nu att svärdottern i fortsättningen kommer att få dela detta intresset med den lilla avkomman. Farmor blir varm i hela hjärtat över att få så underbara foton skickade till sig. Tänk vilken förmån att växa upp i en odlingslåda. Det finns bara ett problem, hon hatar att bada. 

(null)

Underbara flickebarn❣️
Inte lika hett idag med sin 26 grader i skuggan som vi hade igår. Men å andra sidan är klockan bara förmiddag.  Eddie och jag har gått en långrunda, den var mest för min skull för Eddie tycker det är så varmt ute nu. Ska måla lite till idag på lekstugan. Det finns alltid att göra så jag behöver inte vara orolig för att bli sysslolös. Det är bara energ, lust och vilja som saknas. Jag sätter mig ner och njuter så länge, plötsligt händer det.

(null)

(null)

Skönt med värme 
iallafall.

När döttrarna är igång och fixar då kan det hända vad som helst. Idag bjöds det på massor av gott i kräftans tema. Mamman bara satte sig ner och lät sig villigt servas. Det känns mycket bra att få bli ompysslad just nu. Inte utan att jag har lite matkoma ikväll. Gick en lång skön promenad i det becksvarta ikväll. Såg inte handen framför mig. Tur Eddie var kopplad annars hade jag inte kunnat ha koll på honom. 

(null)

(null)

(null)

Nu sova efter många
timmar i vaket tillstånd.
Det är helt omöjligt att motstå dessa små älsklingarna när de med bedjande ögon ber om en peng till att få åka karusell nu när tivolit är i stan. Klart mormor fixar fram en slant då. Pengarna räckte även till lite pilkastning som gav utdelning på alla kast. Killen som stod där för att ta emot betalningen samt delade ut pilar trodde inte sina ögon. Där kom det två åttaåringar och håvade in nalle på nalle genom att pricka rätt på tavlan. Som tack för pengen fick mormor många fina foton på tokiga tjejer. Även mormors minsta älskling fick vara med på ett hörn då han råkade bli nallevakt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Lycka!


Förlåt! Men jag kan inte låta bli att skratta. Stackars Eddie har börjat slicka på ett sår som han har på vänster bakbenet. Flugorna gör honom tokig när han är ute och då slickar han igen. Idag har Eddie legat inne hela dagen för att slippa flygfäna, han har bara fått gå på sina promenader. Eftersom Eddie älskar att vara ute så fick det bli byxor på ikväll. Jag har även hämtat tratten om det är så att han ändå försöker komma åt såret. Får se hur det ser ut i morgon när jag kommer hem från jobbet. Söt liten byxrumpa har han iallafall. Talesättet att man aldrig ska skratta åt någon utan med någon har jag lite svårt att hålla på här. 

(null)

🤣

Min pälsklädde fyrbente kompis gillar inte värmen lika mycket som jag gör. Han gräver ner sig i någon håla så ligger han där och trycker. Det fick bli flera korta promenader idag eftersom det var väldigt varm på ön. Eddie flåsade och stånkade som ett gammalt ånglok när vi var ute på rastning. Han får inte bada nu heller eftersom han fått ett litet sår på vänster bakben. Appen som jag laddat ner som varnar för åska och blixtrar plingade hela tiden då jag var i stugan. Det var mest över havet på östra sidan som det blixtrade. Vet inte om det kom något regn eller om åskan drog fram för vi körde hemåt runt tvåtiden, jag skulle ju jobba igen. Innan dusch och lite vila skulle jag även hinna med ett besök hos lilla mamma som lyckat låsa sin mobil så puk-kod krävdes. Mamma hade varit utan telefon hela natten och hon hade varit så orolig. Det är ju lätt att stressa upp sig för sådant när man vet att man inte kan ringa någon. Hon har ju larmet att trycka på om det skulle behövas men det är inte detsamma enligt mamma. Hoppas hon sover gott inatt iallafall. 

(null)

Skulle bli något svalare
idag 😅. 




Klotamarant heter denna lilla skönhet med sina täta kottlika små blommor. Blommorna är nog inte mer än en och en halv cm stora. Lästa att denna lilla ljuvlighet även är en eternell, men då ska de torkas innan blommorna är fullt utvecklade.  Den är väldigt lättodlad, ljus och vatten är vad som behövs.

(null)

(null)

Gomphrena globosa,
hette den visst också. 
Det är andra året i följd som min vinranka ger söta goda druvor. De är i och för sig inte mogna ännu men förra årets druvor var det iallafall. Jag tycker inte om när det växer längs  med väggarna men det här är för gott så den får vara ifred. Tuktar den lite ibland för den har en förmåga att växer in över allt. Jag funderar på att ta sticklingar nästa gång den ska beskäras så kanske jag kan  hitta en annan bra växtplats för de små druvorna. Om inte annat kan det ju vara kul att se ifall jag lyckas.

(null)

(null)

Eddie vaktar!

Jag kan inte påstå att jag är en flitig kyrkobesökare. Men på kort tid har jag varit i kyrkan tre gånger. I söndags var jag på tacksägelsegudstjänst, prästen läste upp namn och tände ljus för de som lämnat oss. Pappa var yngst med sina 86 år av de som gått vidare. Det var så vackert i kyrkan och det var samma präst och kantor som på begravningen. Det är väldigt rofyllt i kyrkorummet när kantorn spelar och sjunger. När vi ändå var i kyrkan gick vi bort till pappas grav för att titta till blommorna och de var lika fina som när vi var där sist. 

(null)

(null)

(null)

Jag tände också 
ett ljus.

Allt blev precis så bra som vi planerat och hur det än är så är det en lättnad när begravningen är över. 

(null)

(null)

Man dör bara en gång,
Alla andra dagar lever man.