När jag kom upp till stugan och Eddie hoppade ur bilen så visade han stort intresse för en kulle som jag har utanför stugan. Naturligtvis blev även jag lite nyfiken och det var då jag såg små hål som var uppkrafsade. Eddie blev alldeles till sig och började springa runt i trädgården med nosen i backen. Lite mystiskt var det allt. Till slut så blev han alldeles stilla stirrande ner i en håla. Jag har försökt att hålla kik under kvällen om jag kunde se någon som rörde sig runt ingången, men ingenting av intresse så länge jag stod där på span. 

(null)

(null)

(null)

Jag misstänker haren 😅

Denna lilla godingen har firat midsommar med mig. Långpromenader och trevligt sällskap av både tvåbenta och fyrbenta. 

(null)

(null)

Gungan var mycket populär, för där kunde det lilla hjärta ladda batterierna en stund. 

(null)

Har ni sett så gullig liten valp. Det är Yorkshireterrier som är endast elva veckor gammal. Rena rama söt chocken. Precis lagom stor att plocka ner i fickan. 

(null)

Lite sol och lite regn, mulet och ibland lite soldis. Precis så som midsommarvädret ska vara.  Rosorna som stod på bordet när midsommarregnet kom blev extra fina med dropparna. 

(null)

Hoppas er midsommar
också varit stillsam och lugn. 


Det blev både potatis och jordgubbar
till midsommar.

(null)

(null)

(null)

(null)

Det regnar också, 
precis som det ska 🥰
..... massor av vatten i värmen.

(null)

(null)

Jag har ställt fram skålar,
hinkar och andra kärl med vatten
till fåglarna och mina igelkottar. 
Ingen ska behöva lämna min trädgård törstig.

 Idag är en spännande dag!

Läsvärd bok!

(null)

(null)

Hoppas att alla förstår hur viktigt
det är att vaccinera sig. 
Nu har jag äntligen påbörjat min skrapning av boden med många namn. Lusthuset, spelhålan, frukostboden och undantaget för att nämna några. När skrapning och grundmålning är gjord så ska taket bytas. Förhoppningsvis så är vädret med mig i sommar så att jag kan bocka av den lilla boden som färdig när hösten kommer.

(null)

Eftersom det är oerhört tråkigt att skrapa och energin inte ska ta helt slut av tristess så blir det många rundor med Eddie. Havet lockar även om det inte blir bad för Eddie varje gång.

(null)

Vägen kantas av gräs och fantastiska blomster. Hjärtegräs som ligger mig varm om hjärtat då min goa farmor och jag plockade dessa när jag var liten. Vallmo och blåklint trängs i sädesfältet, kan det bli mycket vackrare.

(null)

(null)

(null)

För den som undrar blev det ett bad för mig även igår. Denna gången på östra sidan, det är så långgrunt så jag fick nästan gå till Ryssland innan det gick att doppa sig. Svinkallt men jag gjorde det. Mycket nöjd efteråt.

(null)

Mitt enda vittne till detta bad syns på bild nedan.

(null)

Idag blir det inget bad tyvärr.

Vilket underbart väder vi har så det passade mig perfekt att ta mitt första dopp idag. Tanken är ju nu då att jag ska fortsätta att bada hela sommaren fram till långt in på hösten. Det kan man ju tycka inte vara något märkvärdigt med det, kanske inte för många men för mig. Jag badar kanske var femte år och då blir det endast ett dopp eller några enstaka simtag. 

(null)

Jag misstänker att med denna goa värme som infinner sig här just nu så ska det inte bli några problem med resten av badandet.

(null)

(null)

Nästa dopp blir på ön❣️
... som i himmelen bor.
Idag skulle du fyllt 87 år. 

(null)

(null)


❤️
Vilket härligt väder vi har. Trots att alla säger att det är så varmt i vattnet så väntar jag tills på söndag med att bada. Tanken är ju att jag ska påbörja mitt badande då, inte bara en gång utan att jag ska fortsätta långt in på hösten kanske till och med att börja vinterbada. Jag har inte ens doppat stortån ännu så det ska bli spännande att se hur det blir med det badet. I år ska jag ge det en chans i alla fall. Eftersom jag ständigt fryser så tror inte så många på mitt infall. Svaret lär jag nog rätt så snabbt kunna avge om jag känner mig själv. 

(null)

Lilleman är för liten för havet ännu så det fick bli ett dopp i baljan istället. Han blev mer än nöjd kan jag lova. Men tjejerna de badar och badar hela tiden. 

(null)

Så härligt nu när vi kan duka upp ute under äppelträdet. Fikan smakar som bäst då. 

(null)

(null)

Tjejerna ville sova i tält, så dottern fixade med mys och gotte. Nöjda och glad satt de sedan i tältet och kollade på film. När det var dags för att sova så var det sängen inne som lockade mest. 

(null)
 

Ljuvligt och alldeles underbart! 
Skolan är slut, jobbhelgen över och vi är så lediga nån bara kan vara. In med barn och packning i bilen för att sedan styra mot ön där solen alltid lyser även de dagar då det är mulet. Igår så klädde vi oss i blått och gult inför kvällen match. 

(null)

Fika är viktigt och då fick vi även tillfälle att lägga upp en plan för resten av dagen innan matchen skulle börja.

(null)

(null)

 Lilleman och jag tog många långa sköna promenader med Eddie, tjerna åkte iväg för ett dopp i havet en av gångerna.

(null)

Godingar hann även med ett besök i en av butikerna påväg hem och då fick jag denna bild skickad till mig. En hajmössa är ju bara ett måste när man befinner sig på en ö. 

(null)

På kvällen fick vi besök och som alltid är hen lika välkommen. Mat och vatten hade ställts fram tidigare på dagen. Eddies mat är poppis hos våra taggiga vänner. Eddie är inte lika intresserad av att dela med sig men det finns så det räcker till honom också.

(null)

Mys när det är som bäst❣️


...... så blir det potatis och jordgubbar till
midsommarafton.

(null)

(null)

Söndag igen!
För varje dag som går minskar utrymmet 
i det lilla fågelboet. 

(null)

Från ägg till pippi 

(null)

(null)

Så söta!
Idag fyller denna
mysiga och busiga tjej 2 år.

(null)

Stort Grattis
Till dig min älskade E
På din födelsedag ❤️
Farmor älskar dig❣️

Gräset är nyklippt
Syrenerna doftar
Det är grönt och frodigt i rabatterna 
Solen skiner från en klarblå himmel
Sveriges nationalsång hörs på radion
Vattnet är iskallt men vackert blått
Vilket fantastiskt vackert land vi har

(null)

(null)

(null)

(null)

Grattis till oss alla ❤️
När dottern och jag var inne i Kalmar senast så gick vi en promenad medan barnbarnet hade friidrott. Dottern ville visa mig att hägrarna hade en egen ö intill idrottsanläggningen. 

(null)

Som tur var hade jag kameran med mig eftersom jag var påväg till min ö. Det var så många ungar över allt som sträckte på sina halsar med vidöppna munnar, väntande på något gott. De flaxade med sina vingar hela tiden, säkerligen tränade de sin förmåga över det som komma skall. De vuxna hägrarna svävade i skytteltrafik för att mätta alla munnar. 

(null)

(null)


(null)

Fick tyvärr inte till någon bra flygbild på hägrarna då avståndet var långt och det var en massa grenar ivägen hela tiden. Men det var väldigt intressant att se alla dessa fåglar på ett och samma ställe. 
Vilken intensiv helg med alla tänkbara ingredienser. Jobba, sova, fira, mysa, äta, många långpromenader och så äta igen. Det är alltid lika härligt att samla barnen för umgänge. Jag bakade våfflor, tre dubbla våffeljärn hade jag igång samtidigt för att inte väntan skulle bli för lång. 

(null)

(null)

(null)

Perfekt att fixa våfflorna ute i dessa pandemitider. Tur med vädret hade vi också.  

(null)

(null)

Fina presenter fick jag också, de är ju för goa de där ungarna. 

(null)

(null)

Teet var mycket smaskigt, lite roligt när butiken gör egna blandningar. I presentkortet finns en picknick som jag kan utnyttja när jag önskar. Mycket trevligt att se fram emot. 

Även min mamma har blivit firad på sin 85-års dag. Det var bara jag och mina syskon med respektive som grattade. Mamma var så nöjd och glad, hon tyckte att allt var helt perfekt. Det vill ju gärna bli det när jag fixar 🤣

(null)

Så får jag väl passa på
att önska sommaren välkommen❣️