Blev lycklig i hela kroppen när jag kom hem från jobbet och solen tittade fram under hundpromenaden. Underbart!

(null)

(null)

(null)

Det har snöat
hos mig idag!
Min kompis har blivit med katt. Om jag nu ska hålla mig till hela sanningen så ville hon inte ha någon katt, men hennes man ville. Sagt och gjort en katt blev det. En söt liten kisse som heter Jussi. Vi skrattade gott när vi förstod varför han fått sitt namn. Jag hoppas han inte sjunger ut om nätterna iallafall. För låta kunde den, lika mycket som han var söt. Då förstår ni säkert hur det lät.

(null)

(null)

Ny vecka!

För idag fyller mormors hjärta 10 år
❤️
Stort grattis mitt söta goa barnbarn
Mormor älskar dig❣️

(null)

Bilden är tagen när N 
spelade teater i Kalmar förra veckan.
Så duktig❣️

En sväng till stugan för att tända ljusslingan i flaggstången. Jobbar mycket kommande veckor, så det gäller att passa på. Fint oavsett.

(null)

🌲
Underbart att ha ett eget krypin för grejande av olika ting. Fönster och stolar som ska målas. Lillebror har kittat om mina fönster som jag skrapat. Förhoppningsvis ska lusthuset på Öland hinnas målas nästa år där fönsterna ska sitta. En tjock ekskiva som ska bli fixad står i en hörna. Som tur är springer det inte ifrån mig för just nu så prioriterar jag annat. 

(null)

(null)

🙂
Uppfödaren har en liten valp kvar som Eddie tycker är väldigt rolig att busa med. Denna lille sötnos hade mer än gärna fått flytta hem till oss. Men nu är det mycket med allt annat så Eddie får vänta med att bli storebror. Vi passar på att leker så ofta vi hinner med lilla Bus innan han flyttar till sitt nya hem i Uppsala. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sötaste Aussie!
🐾

Tänkte ta bussen från bilvårdsstället till Trossö idag när jag hade varit och lämnat bilen på polering inför vintern salt och slask. Eftersom jag hade hela förmiddagen på mig och det var uppehåll så fick det bli till fots istället. Sex kilometer i "kissa-tusen-gånger-fart" tar sin lilla tid. Jag ville dokumentera lite av varje nu när jag hade möjlighet till lite annat än svampar, så tog det också sin tid. Tur med vädret ska man ju också ha. Eddie och jag hann precis med några droppar ta de sista tjugofem metrarna hem till dotterns port innan himmeln öppnade sig. Många hundmöten, cyklister, rullskidoråkare och glada barn som ville klappa gjorde Eddie helt slut, tror detta var jobbigare än sex kilometer i skogen över stock och sten. När jag skulle till jobbet ikväll så gick vi halvvägs, sedan fick det bli buss för resten. Det får bli buss hela vägen in till stan när jag slutar om några timmar, lika bra det så jag kommer i säng någon gång. Delar med mig av promenaden nedan. 

Ser du lilla nyckelpigan?
(null)

Wämöparken passerade vi.
(null)


Eddie ville posera.
(null)

Klara, färdiga, flyg..... 
(null)

Där borta i grådiset ser du Trossö.
(null)

Vi gick flera kilometer längs med vattnet. 
(null)
  
Skynda dig matte!!!!
(null)

Skatehallen med fin graffiti.
(null)

Fullriggaren Jerramas, aspofärgan och nya bogserbåten Karl. Bakom båtarna skymtar Marinmuseumet.
(null)

Härligt!
Långt långt borta hörde jag något som påkallade min uppmärksamhet . Jag sov så djupt att det kändes milslångt mellan mig och mobilen. Innan pappa blev sjuk så var mobilen alltid på ljudlös. Nu vill jag vara nåbar ifall pappa behöver mig, trotts att min sömn också är viktig. Jag får sova igen en annan dag. Idag var det vårdcentralen som ringde ang intyget så att jag med ekonomiskt stöd kan vara ledig från jobbet den dagen då det behövs. När jag ändå var vaken passade jag på att besöka toa. Efter det kröp jag ner igen under mitt härliga tyngdtäcke. Låg och funderade lite på allt möjligt när jag kände ögonlocket började bli tung och precis innan John Blund hade gjort sitt jobb för andra gången samma morgon så ringer telefonen igen. Vårdcentralen även denna gång. Efter det gick det inte att somna om eftersom min soltörstande kropp såg solens strålar letade sig in genom en springa nedanför rullgardinen. En och en halv timmes promenad senare och lite middag på det återvände jag till kramtäcket för att fortsätta att sova utan störning en stund till innan nattens jobb. 

Eddie älskar att springa lös.
(null)

Precis som matte gillar han sol. 
(null)

Lite pinat
(null)

Himmeln speglar sig i vattnet.
(null)

Solen går snart i moln. 
(null)

På sex dygn förvandlades den lilla röda knoppen till en fin fullvuxen flugsvamp. Den lyste som ett stort rött stopplyse i tallskogen. Stanna upp, se på mig! Fantastiskt vacker! Trotts att det finns en broschyr med information på 29 olika språk om de vanligaste giftsvamparna i Sverige, så plockas det och äts av dessa. Många av de som förgiftats har inte lärt sig plocka svamp i Sverige. Vi i Blekinge har många fall av svampförgiftning jämfört med övriga Sverige. 

(null)

(null)

(null)

Se men inte röra,
pilla eller äta!!!
Jag säger bara det, vilket täcke! Nu har jag sovit vid tre olika tillfälle med mitt tyngdtäcke. Trodde faktiskt inte att det skulle vara så bra, jag är lite förvånad. Jag har ännu inte kommit upp i de antal timmar efter en jobbnatt som min kropp skulle behöva, men täcket har helt klart förbättrat min sömnkvalitet. Somnade även fortare. Eftersom jag älskar att kramas och tyngdtäcket även kallas kramtäcke så ger den mig en upplevelse av trygghet och lugn. Så nu längtar jag efter att natten ska ta slut så jag får hem och kramas med mitt täcke. Sover precis lika gott med mitt täcke som mitt barnbarn gör i famnen på fotot nedan. 

(null)


Beroendeframkallande!

Underbart väder idag
och jag har varit ledig.

(null)

Uppehåll och fullmåne!

Gårdagens middag som även blev dagen middag tillagades på vedspisen. Härliga underbara vedspisen. Soppa är perfekt när vädret är så ruggigt. Soppa är ju så grymt gott också och väldigt varierande. Denna soppan är gjord på potatis och squash. Koka upp vatten, tärna potatisen och squashen låt koka tills den är mjuk. Skär ett paket bacon, strimla en spetspaprika, hacka en vitlök, stek tills det fått fin färg. Har jag ingen bacon hemma så brukar jag fräsa till det jag har, lök, paprika, ärter, ja lite vad som. Detta kryddar jag sedan med chilie, gott när det blir lite hett eftersom fräset bara ska ligga på toppen av soppan. Häll önskad mängd matlagningsgrädde i soppan. Förhöjer smaken. Krydda med örtsalt och vitpeppar. Ibland gör jag en slät soppa, igår blev det med bitar i. Skar även upp några tomater och la på kanten. 

(null)

(null)

Mumsigt! 

När Eddie och jag svängde av från stigen för att bara gå rakt in i skogen så var myrstacken det första vi stötte på. Tänk så fascinerande det är med myrstackar. Det vi ser är bara en liten del av det enorma samhälle som byggts upp under många år. Nu var det väldigt stillsamt så jag förmodar att de lagt sig i dvala inför vintern. Kom ihåg då jag gick i trean eller nått och fröken hängde upp en plansch med ett myrsamhälle i genomskärning. Jag var helt betagen av det läraren delgav oss. Tyvärr så var jag ju lika nyfiken på myrans arbete när jag träffat på en stack ute i skogen, inte lika mysigt med myrsyra insprutat i benen efter att jag stått stilla alldeles för länge. Spännande litet kryp den där stackmyran, riktiga kämpar är de också. De kan bära mycket stora bördor i förhållande till sin egen vikt. Hur mycket de lastar på sig sägs bero på hur långt de har hem till stacken. Trotts sin styrka så finns det fiender som gärna mumsar i sig både äggen och de små larverna. Det ska finnas en skalbagge som maskerar sig och sedan bosatt sig i stacken. Skalbaggen producera en vätska från en körtel som myrorna gladerligen slickar i sig och som tack för den lilla stunden förser sig sedan skalbaggen med de delikata små äggen och larverna  som läckert serveras rakt framför munnen. 

(null)

🤗



Efter många månaders funderande och velande har jag nu blivit med tyngdtäcke. Anledningen är att jag måste sova bättre efter mina jobbnätter annars kommer det inte att funka i längden. Har jobbat natt i 20 år i februari med uppehåll på ett år då jag jobbade dagtid. Redan efter två månader så saknade jag mitt nattjobb. Har aldrig sovit vidare länge efter jobbnatt, men nu är det värre än värst. Fick tipset av en jobbarkompis att testa ett tyngdtäcke. Har kollat runt lite men tyckte det var alldes för dyrt för att bara testa eftersom det kostar runt två tusen kronor. Har läst en del om just effekten av ett tyngdtäcke och många tycker att det inte funkar medan andra tycker att det är toppen. Det parasymatiska nervsystemet som påverkar en mängd viktiga kroppsfunktioner skulle stimuleras har jag läst, må-bra-hormonet frigörs samtidigt som stresshormonet sänks av trycket från täcket. Så nu hoppas jag att jag kan lura min hjärna att frigöra sömnhormonet så jag kommer att sova som en stock. På mina lediga nätter sover jag oftast väldigt bra så det är inga problem. Förhoppningsvis kommer jag nu även göra det efter mina jobbnätter. Har provvilat vid två korta stunder med täcket på men i morgon är det första gången som jag kommer att använda det efter en jobbnatt. Kostnade för mitt nya täcke kommer helt klar vara värt pengarna om det funkar. 

(null)

(null)

Återkommer med
utvärdering!

Har försökt att fixa ett inlägg flera gånger. Men allt bara försvinner när jag nästan skrivit klart. Nu får det bli endast bilder istället för jag orkar inte skriva om allt. Hoppas det funkar nu. Men här har jag varit. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Återkommer med
hela inlägget!
Ett dygn i stugan. Avkoppling, god mat, trevligt sällskap, regn, sovit som en stock och jag har mått väldigt bra. Laddad!

(null)

Nya äventyr väntar!
Har skrattat en stund på arbetstid.
Hittade en bok på jobbet
"samlade journalgrodor".

 Änka sedan 1980 då patient dog i hjärtinfakt.

Blöder ibland från vänster näsa.

Söker för allergiska besvär. Samtala via magen som tolkar.

Ont i vänster växellåda.

Senare har han mera besvär av ont men ingen värk.

Patienten är spritpåverkad efter att ha skjutit sig i fingret. 

Inkom med ambulans p.g.a hustrun 

Mår alldeles utmärkt, har sökt läkare flera gånger för detta.

I dag till lunch får patient akut diarréer.

Pat kan återgå till arbete, dvs att vara arbetslös.

Nu remiss från sonen som är släkt med patienten.

Kan ej få ned hakan mot huvudet.

Vid passivt lyft av armar kan hon hålla dem kvar, men benen faller ned. 

(null)

En del lika giftiga som flugsvamp 🤣