Istället för att vara en heldag på förskolan för första gången så passar mormor på att få lite egentid med massor av mys och god mat. Vi började med att gå en långpromenad, kände på mig att lillkillen behövde lite avkoppling efter en halvdag med mycket barn och stoj. De barn som har blivit födda under coronatiden har ju inte varit med så många barn på samma sätt. Dottern har inte varit på öppen förskola eller andra barngrupper som man brukar gå på då man är föräldraledig i vanliga fall. När vi traskade på i det lilla skogspartiet så tittade muuuuu fram. Första blicken i ögonvrån fick hjärtat att hoppa över ett slag men älgen stod snällt kvar då vi gick fram till den. Trevligt inslag i höstrusket. 

(null)

När vi kom hem så började min lille kock att koka mat. Det blev både det ena och det andra i grytorna. En liten smaskig buffé av småbilar och lite annat som passade i grytorna. Som tur var hade mormorn förberett lite mer lättsmält mat i smyg. 

(null)

Lilleman fick även testa clementin för första gången, det var mycket miner och skakningar innan han vande sig och hela clementinen försvann i ett navs. Jag borde ha filmat tänkte jag på efteråt. 

(null)

(null)

Regn på ön idag.
Men vad gör det 🤩



Vilken fantastisk dag jag fick igår med mina kära. Jag bjöd in till en utedag och som vanligt blev valet vår vackra Wämöpark. Smidigt och lätt. Vi grillade och spelade spel. Barnen kunde leka fritt i parken och djuren som bor där är alltid kul att titta på. Solen sken och klädesplagg efter klädesplagg 
åkte av i värmen. 

(null)

(null)

(null)

Sonen hade köpt ett nytt spel på biltema, tror det heter nummekubb. Väldigt kul och det passar alla åldrar.  

(null)

(null)

Det ihåliga trädet är spännande att besöka, kanske det kan finnas något litet troll som inte hunnit att gömma sig. 

(null)

Kusinmys är alltid uppskattat. 

(null)

När minst dottern blev tvungen att dra till jobbet så fick barnen stanna hos mig. Så myset fortsätte långt in på kvällen.

(null)


Bättre födelsedag kan man inte önska. Tack mina härliga ungar för att ni gjorde min dag till  den bästa tänkbara.
❤️
Ni läste rätt! Jag ska flytta, så jag har varit i förrådet och hämtat flyttkartonger. Som tur är har jag sparat sedan förra flytten så de finns i överflöd. Just nu vet jag inte riktigt när jag kan flytta, det kan gå väldigt fort men det kan även ta två månader. Jag hoppas ju naturligtvis på väldigt fort. Jag är inte så sugen på att betala dubbla hyror så jag hoppas att någon annan vill ha min lägenhet så fort som möjligt. Flytten denna gången går in till stan, nästan mitt inne i smeten. Helt ärligt så trivs den här lantlollan väldigt bra mitt inne i stan. Naturligtvis så hade jag inte bott där om jag inte haft mitt paradis på ön. Kontrasterna passar mig bra. 

(null)

Liljor är en av mina favoritblommor, tänkte ta en bild på en trave flyttkartonger men det är ju inte lika trevligt. Min tanke när det gäller flytten är att jag ska packa ner så mycket som möjligt av det jag inte behöver använda, eller klara mig utan så fort jag får tid. Om det står nerpackat en månad eller så gör ju inget. Just nu är jag mitt uppe i skrapet på ön så det får gå i första hand. De dagar jag är hemma och ändå jobbar kan man ju packa lite när tid finnes.  
Åkte hem från ön idag för lite jobb och andra trevligheter i morgon. Mer om det i nästa inlägg. Min trädgårdsgång på ön är jag väldigt nöjd över. Bra att ha den att titta på när det tråkiga skrapandet är för olidligt. När jag lämnade ön idag så börjar jag faktiskt se ljuset i tunneln vad det beträffar skrapandet. 

(null)


Vädret och jag
har varit vänner idag. 
(Bilden togs igår)


.... är bra för magen. 
Jag har ingen aning om vad jag har för äppelsorter i min trädgård på ön. Det jag vet är att de är fantastiskt goda. Som detta stora röda saftiga äpplet till exempel. 

(null)

Medaljens baksida är att gamla fruktträd ibland kan  drabbas av sjukdomar. Inte roligt naturligtvis. Men tack vare en kunnig bloggvän (tusen tack Anki) som tipsade mig om att mitt äppelträd drabbats av Monilia -svamp har jag nu börjat klippa bort dålig och angripen frukt som sedan ska brännas. Det kommer att ta sin lilla tid. Förhoppningsvis går trädet att rädda, om inte så finns det nya att köpa. 

(null)

Det ska visst regna på ön
och störa mig i mitt viktiga uppdrag. 








Just nu 01.54 är månen som fullast. Det är så vackert ute att jag inte vill stänga ögonen. Vilken tur att jag jobbar eftersom jag annars ändå varit vaken. Har alltid att svårt att sova när månen är full. Kan beror på att jag har varulsblod i mig eller så har min kropp inte fattat att det finns ingen lägereld att passa i väntan på bytet som jägaren varit ute i fullmånens sken och jagat. Men det finns andra sysslor som ska skötas nattetid som tur är för mig. 

(null)

Vackert!
- bara att tända ljusen!

(null)

Mina fina stumpastake! 
Varje gång jag kommer upp till stugan så får jag börja med att plocka fallfrukt. Det har ju blåst en del nu den sista tiden och då faller äppel och päron tungt till marken. Får frukten sedan ligga några dagar så blir det fågelmat. Bästa är ju naturligtvis om jag hinner plocka äpplena innan de fallet, de ruttnar väldigt snabbt annars. Hittade dessa båda som vägrat att släppa taget om varandra när de föll. 

(null)

Svårt att se hur små de är så jag tog ett foto till med ett normal stort äpple i bakgrunden. 

(null)

Två jobbnätter till sedan blir det skrapning i flera dagar. Nu ska det minsann bli klart. 

Har ni röstat?
Det har jag 🤩

Innan det har regnvädret som varat i flera dygn kom så gick jag en långpromenad i Kalmar. Så vackert att promenera i och utanför slottet. Kalmar har många fina promenadstråk som används flitigt av både besökare och kalmariterna själva. 

(null)

Kul när delar av parken förvandlas till cirkus skrot. Låt kreativiteten flöda.

(null)

(null)

Parken bestod inte bara av skrot utan även av massor med blommor. Så vackert!

(null)

Om någon sett solen,
hälsa att jag saknar den ☀️
Jag minns med en rysning när jag skulle skola in mina två äldsta barn hos en dagmamma. Det fanns många dagmammor i början på åttitalet som öppnade upp sina hem och gjorde ett fantastiskt jobb för många barn. Men vi drog en nitlott.... men det var då !! Idag 2021 är de flesta utbildade pedagoger inom förskolan, många har till och med vidareutbildning inom olika specialområde. Nu till sak. Mitt minsta barnbarn började sin inskolning för fem veckor sedan och håller fortfarande på. Dag ett och dag två gick hur bra som helst, lilla E fann sig väl till rätta med nya saker och ena av pedagogerna som han gillade extra mycket. Dag tre skulle då min dotter sitta lite bakom en bokhylla och inte vara delaktig i lek eller samtal. Efter en stund, kanske tjugo minuter dyker en av personalen fram och säger att min dotter kan gå fram till E och säga "hej då". E blev så glad när hon kom fram från sitt gömme något han inte kommit på förrän nu, han sträcker sina armar mot min dotter, skrattar högt och vill till henne. Säg "hej då",  uppmanar personalen, ansiktet förvrids på E och han hamnar i panik. Slänger saker och skriker så han får inte luft medan dotter uppmanas hela tiden att vinka och gå. Efter tjugo minuter hämtas min dotter av personal som säger att du får nog komma in nu. När min dotter kommer tillbaka gör E allt för att slingra sig ur personalens grepp som nu sitter och tvångshåller honom. 
Där kommer min dotter fram ur sin undanskymda plats efter nästan en halvtimme för att plötsligt försvinna med ett "hej då" Hur tusan tänker man där. I och med denna händelse sov inte E på två nätter, han gick inte till någon inte ens till sin älskade storasyster som han avgudar. Min dotter fick inte gå på toa eller gå in i ett annat rum förrän det blev panik. Som tur har min dotter en förstående chef som gjort det möjligt att förlänga inskolningen. Nu som först efter fem veckor hade det gått lite bättre igår. Från första händelsen tills igår har personalen varit på min dotter att hon måste "rycka av plåstret" samt att hon har separationsångest och att hon är överbeskyddande. Efter att min dotter pratat med förskolans chef blev personalen sura. Min dotter gav sig inte utan ringer upp chefen igen och då blev det lite bättre. Ska det behöva vara så här 2021? 

(null)

Idag får jag hoppas
det går ännu bättre. 
Även om jag är hemma och natt två på jobbet snart är avverkad så måste jag bara dela med mig av ännu en trevlighet från min Halmstadstripp. Efter fikat på stan så gick vi tillbaka till torget där det stod stora krukor med fantastisk blomsterprakt. 

(null)

(null)

Men det bästa av allt, där fanns även hängmattor. Jag var den enda i sällskapet som testade att njuta och drömma mig bort för en stund. 

(null)

De andra kände sig mer bekväma med att sätta sig i stadens enda utefåtölj. Inte den mjukaste sittkomforten men den är varm, sommar som vinter. 

(null)

Efter en trevlig dag på stan med alla tänkbara ingredienser så gick jag och en av tjejerna de fyra kilometrarna som det var hem. Ett glas rött på vår uteplats i solen kändes helt rätt efter det. 

(null)

Med detta lilla inlägg
önskar jag alla en avkopplande söndag. 






Det är fantastiskt trevligt att vara på tur med en guid som har koll på det mesta. Efter en väldigt god bit mat på Yoss, som för övrigt guiden bjöd på blev det en rundtur på stan. Vi började med Kungastenen av Edvin Öhrström som 1952 gjorde denna maffiga stenskulptur som står framför Rådhuset på Stora Torg. Stenen är till minne av kungamötet 1619 där det festades i dagarna sju.

(null)

(null)

Efter ett halvt varv på stående fot så stegade vi vidare mot Carl Milles staty Europa och Tjuren. Här rövar Zeus, i en tjurs skepnad bort prinsessan Europ. Motivet hämtat från grekisk mytologi. Den invigdes 1926 inför flera tusen åskådare. Fontänen är gigantisk. 

(null)

(null)

Efter grekisk mytologi fick Neptunus av Peter Mandl besök. Verket består av tusen glasskivor från en nerlagd glasfabrik i Pilkington som Peter skurit ut för hand och staplat på varandra. Titeln anspelar sig från  havsguden från den romska mytologin. 2020 fick skulpturen lite kärlek och omtanke i form av en tvätt samt lagning av krosskador av en kostnad på 250.000 kr 

(null)

Eftersom jag blev lite upptagen där ett tag av min nyfunna vän missade jag vad guiden hade att säga om Flickan i baljan.

(null)

Hur som så är det Lena Cronqvist som är skulptör till Flickan i Baljan och enligt mig är den lite speciell där den står i den stora parken. 

(null)

Tyvärr hann vi inte gå in i biblioteket som jag tycker är fantastiskt vackert och rymligt. Men utanför bibblan på studentboendets vägg har Carolina Falkholt gjort en graffitimålning. Om jag inte minns fel så hade väl Carolina varit anlitad för att smycka med graffiti på tråkiga elevskåp på en skola som blev väldigt omtalat. Motivet var väl inte passande, tror jag. Förhoppningsvis så rörde inte Carolinas graffitimålning "Pi" upp lika mycket känslor. 

(null)

Efter "Pi" blev det fika 🤩

Kyrkor är fantastiskt fina. Söndrums kyrka som fick besök av mig och mina vänner ligger i Halmstad. Anledningen är att vår gemensamma vän släppte taget om jordelivet mitt i coronatider och det blev  svårt för oss att vara med på begravningen. Idag har vi haft en egen minnesstund med vår gemensamma vän som har varit väldigt trevlig. 

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

Om några timmar vänta nya 
upplevelser på mig. 



.... som september bjuder på.

(null)

Njuter!
Poddar, musik, böcker, jag försöker med allt för att den tråkiga skrapningen ska kännas lättare att utföra. Men jag lovar, inget hjälper. Jag skrapar en timme sedan går jag ett varv eller två runt huset, dricker lite och så går jag motvilligt tillbaka till skrapningen. Man kan tror att på en timme hinner jag skrapa hur mycket som men det går i snigelfart. 

(null)

(null)

Jag försöker att se det färdiga resultatet framför mig och då går det som väl är lite bättre med det tråkiga skrapandet. Nytt tak ska det också bli innan de vite flyger. Det känns bra att alla fönster och fönsterfoder är färdigmålade. Alltid något!

(null)

Önskar er en trevlig lördag. 
September är fantastisk!
Finns många fina och alldeles fantastiskt 
månader under ett år
men med september är något alldeles speciellt. Inte bara för att det
råka vara min månad utanför att den
har så mycket att annat att erbjuda. 

(null)

Ikväll tände jag ljus. Så mysigt med en stor 
kopp te och en knäckemacka med något 
gott pålägg. Kvällsmyset i stugan är ljuvligt. Idag har jag grejat med 
lite av varje. Upptäckte att någon tycker om vindruvor. 

(null)

I morgon ska jag fortsätta med min skrapmaraton. Två dagar till med intensiv skrapning. Såååååå tråkigt. Vet att jag borde fått det gjort i augusti, men det har varit så mycket annat. Helt ärligt så har jag sett till att ha mycket annat att göra. 

(null)

Vädret kommer jag inte att klaga på.

(null)

Nu är det sängdags, 
ju fortare desto bättre.