Så gott som varje morgon när Eddie och jag går kisserundan efter nattens jobb ser vi vår lilla kompis kika fram ibland bakom ibland på en gren ovanför oss. Hen verkar vara väldigt nyfiken av sig eftersom hen ofta hoppar med i bokskogen. Den första gångerna det hände var Eddie så ofokuserad på sitt görande så det blev inte många benlyft, det är ju just det som är en av anledningarna till vår lilla morgon promenad innan hemfärd. Nu bryr sig inte Eddie längre och vår kompis verkar bli djärvare och djärvare. Att fånga en glad  korre med mobilen är inte lätt, men om du tittar noga så kanske du ser  en. 

(null)

Solig dag
på sovaredagen!
Det fick bli en runda med Nikon i vårsolen. Wämöparken är fantastiskt vacker nu med alla vitsippor.  Det blev en mysig fika också när vi hade fotat färdigt.
 
(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Trevlig söndag
mina vänner!
Jag har tänkt i sååååååå många år att jag skulle besöka Hörninge mosse som är ett stort våtmarkskomplex på Öland. Detta är något som annars är sällsynt på Öland. Mossen är på 70 hektar och en av Ölands största kvarvarande myrar och har ett av Nordens mest vidsträckta agbestånd (vassliknande halvgräs). Här finns betade torrängar, fuktängar och torvgravar. Det sägs att man funnit den nu mera utdöda kärrsköldpaddan i mossen. Här finns så mycket blommor, arter som jag inte ens viste fanns. Bästa säsong för besöka denna fantastiska plats är maj till juli. 
När Eddie och jag var i stugan senast så tog vi oss i kragen och körde till Hörninge mosse. Solen sken och fåglarna kvittrade. Vi började gå mot den markerade vandringsleden, så stilla och rogivande. När vi någon timme senare kom tillbaka till stugan som bara ligger någon km från Mossen, satte jag mig och läste på lite om blommorna som snart kommer att titta upp från sina gömmen. Kära nån, hade aldrig hört talas om alla dessa blommor som växer där. Göknycklar, näsrot, kärrnipprot, skogsnipprot, tvåblad, grönkulla, krutbrännare och många fler. Eddie och jag fann den fridlysta Gullvivan. Den är så oroligt vacker där den står så jag hade inget behov av att ta med hem mer än på foto. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mera foton kommer!
Eddie och jag ska snart 
åka dit igen.




Älskar våren!
Vitsippor 

(null)

Gulsippor

(null)

Blåsippor

(null)

Njuter av den
fantastiskta våren <3
En liten sväng till stugan måste ju hinnas med i dessa bråda tider. Den bästa platsen för att rensa hjärnan. Jag beställde singel och stenmjöl av en åkare på ön, detta levererades i början på förra veckan. Jag håller på att  kantgräva runt gatstenen där gräset har vuxit sig fast. Där är ett näste för myror och ogräs så därför tar jag bort jorden och ersätter den med stenmjöl, varken myror eller ogräs vill vistas där då. (Hoppas jag)  Det tar sin lilla tid men jag lovar det är värt varenda timme.  Jag lyssnar på en spännande ljudbok samtidigt så tiden går väldigt fort. Helt ärligt så pillar jag med andra projekt samtidigt för att bryta av lite. Flaggstången är nertagen, håller på att fundera ut något riktigt kuligt att ha i runddelen framöver tillsammans med flaggstången. Sonen hade några grymt bra förslag. Får se hur jag får ihop det.

(null)

(null)

Hem för att nattjobba!




I helgen skulle mitt minsta barnbarn ha döpts, men på grund av pågående pandemi så skjuts dopet upp och in i framtiden. Tråkigt men klokt beslut. Inget att orda om men det ligger ju lite jobb och annat fix inför ett dop. Omedveten om allt ståhej är lilla E. lika glad för det. 

(null)

❤️

De är så vackra och stolta där de står mina fina Kejsarkronor. År efter år lyser de upp längs med kanterna i min trädgård. Jag skulle så gärna velat se foton från trädgården när Ester som tanten hette som krökte rygg för att hålla alla rabatter i trim. De sägs att hon hade en helt bedårande trädgård med olika blommor från tidig vår till sen höst. De som gick förbi stannade alltid till för att beundra Esters blomsterrikedom. Min ambition är inte att tävla mot Ester alla fina rabatter som en gång varit, mycket var redan igenvuxet eller kvävt av gräs då jag kom dit. Därför känns det extra fint att kejsarkronorna som återkommer varje vår är en del av Esters blomsterarv. Jag är inte så mycket för rabatter härs och tvärs över hela tomten. Men jag beundrar det gärna hos andra. För mig är öppna ytor som inbjuder till lek och andra aktivitet viktigt. Det ska gå snabbt och lätt att klippa gräset så tiden räcker till annat. När Kejsarkronorna blommat över och en del av dess ståtliga skaft vissnat ner är de bara att rycka upp och klippa precis som en vanlig gräsmatta. Men vem vet, längre fram kanske.....

(null)

(null)

Två av tre nätter
är jobbade!
Eddie och jag tog en sväng till sipporna innan vi lämnade ön igår. Hur många underbara färger kan blåsipporna bjuda på egentligen. Så underbart vackert att se alla dessa blåa sippor på lövängarna

(null)

(null)

(null)

(null)

Då var det jobb igen!

Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag
för det är mormors älsklings
FÖDELSEDAG!

(null)

Stort Grattis ❤️
Under gran och kvist, mosssa och stock, bakom sten och rotvältor. Det ska inte vara lätt. Det var lika kul att gömma äggen som det var att se hur barnbarn sprang runt som myror innan alla ägg var hittade. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Underbart väder hela dagen,
passade perfekt för uteaktiviteter. 

Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag
för det är mormors älsklings
FÖDELSEDAG!

(null)

Stort Grattis!
Ses i eftermiddag ❤️

Men det finns det andra som gör. Förbereder lite inför påsk. Vi ska ses ute en stund för lite lek och bus. Avstånd och inga kramar gäller. Mormors åttaåringar ska inte behöva lida i dessa tid. Påskgodiset är inhandlat. Träff med förnuft blir det. 

(null)     

Ska bara jobba lite först!

Om man tittar riktigt nog på de vita tecknen mot det svarta så ser de nästan ut som små hjärtan.  Alla tecken på kärlek mottages i dessa tider då vi uppmanas att hålla avstånd.

(null)

(null)

Vilket väder vi har!

Jag älskar tulpaner
tills dess att sista kronbladet faller.

(null)

(null)

Ön väntar på mig
efter nattens jobb!
Det bar emot att lämna lilla stugan för att hem och jobba idag. Det blev bara en snabbvisit på knappt ett dygn. Dubbeldörrarna till verandan har kommit och för att de inte skulle stå ivägen så kunde de lika gärna köras till stugan. Förhoppningsvis så hänger bästa snickaren med efter påsk för att sätta de på plats. Jag var uppe med tuppen idag, hann gå en långgrunda med Eddie innan frukosten. Började kantgräva lite, det kommer bli grymt bra när det blir klart. Ska beställa en säck med stenmjöl på måndag, förhoppningsvis hinner den levereras innan påsk. Vill gärna ha det klart nu när det är lätt att gräva, så blir det mer lättjobbat när inte gräset växer in mellan stenarna. 

(null)


(null)

Då var det 
söndag igen!
N skulle fira in påsken lite så här inför kommande lov i skolan idag. Inte utan att jag blev varm i hjärtat av det gulliga fotot på påskharen som skulle skuttade iväg till skolan med lilla gubben med sig i vagnen. Det är sådanat som livar upp i dessa tider. 

(null)

(null)

Hoppas inte lilla haren
blåser bort i stormen.
Ni läste rätt,
storm igen.

Jag tycker det är väldigt roligt att hitta på luriga luringar till första april. Jag har lurat barnen och andra så många gånger. Roligast har det varit att lura barnen. Pappa har också fått sin beskärda del av sin busiga dotter. Minns en gång då jag bytte ut hans tidningen mot en som var ett år gammal. Inte tänkte han på att det var fel dag det var ju rätt datum. Min pappa läste tidningen väldigt noga, allt utom sporten och horoskopet. Klockan nio till elva var det tidningsläsning. Jag tror inte han hade hunnit läsa sista bladet innan jag ringde. Jag hade ju gått och väntat hela morgonen på att få ringa. Vi pratade på lite om allt möjligt till slut kunde jag inte hålla mig utan att fråga om det stod något nytt i tidningen. Medan pappa berättade så kved jag av skratt utan att han hörde det. Han fick läsa tidningen två gånger den dagen. Det var bara en av alla luringar. 

(null)

Men en sak är sann!
Natt fyra av fyra är avklarad 🤪